Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Laplace

#37301 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Laplace »

kiligonzales wrote: 19/06/2026 00:34 Alajbegovic i Bajraktarevic ne mogu biti zajedno na terenu istovremeno na ovakvome nivou.

U prvom poluvremenu je Alajbegovic prakticno svojom nonsarlantnom igrom i nekakvim čudnim i losim pasovima poklonio dvije prilike Svicarcima. U drugom Bajraktarevic osim padanja nista nije pokazao, nikakvo osvjezenje igri nije donjeo.

Ovo je nivo koji ne prašta bilo kakvo poigravanje na sredini terena.

Njih dvoje su najmanje trcali.

Dežurni kritičari Tahirovica koji misle da se fudbal igra samo u jednom smjeru i to i smjeru napada, pogotovo onda kada jedna ekipa dominira poput Svicarske u veznom redu i trkom i ima daleko nadmocniji vezni red, tek sada mogu vidjeti sta znaci kada u njemu nema destruktivaca u igri, koji su tu da odrađuju defanzivne zadatke ispred odbrane, trče i kidaju lopte. Istina momak ima problem sa iznosenjem lopte i razigravanjem prema naprijed, ne samo on vec i Sunjic, ali to je problem u sistemu igre, koji ne zna koga bi razigravao u fazi tranzicije iz odbrane u napad bekove ili krila.

Nocas Alajbegovic i Bajraktarevic nisu napravili nista u fazi napada, najmanje su trcali. Najvise u napadu su ponudili nasi bekovi, pa i mali Memic, zato sto su oni najvise i trcali. S toga su i najvise prilika Svicarci napravili preko bokova jer su oni ostavljali dosta prostora. Ipak Muharemovic je dosta toga pocistio. Ostaje zal sto je dobio crveni karton.

Dzeko i Demirovic kada bi pravili pritisak na zadnju liniju odbrane Svicaraca niko ih nebi ni pratio.

Sve je to funkcionisalo vise manje do gola Svicaraca. Nista nije prelomilo utakmicu kao trcanje.

Memic je mozda i prvi igrac koji se potrosio na mecu.

Najbolji po meni nocas su bili Dedic, Kolasinac, Katic i Muharemovic. Nijedan od njih nije imao visak poteza u igri, cak sta vise u fazi napada napravili su vise nego Alajbegovic i Bajraktarevic. Iako se na rezultatu ne vidi. Za ovu reprezentaciju osloboditi se lopte na vrijeme, igrajuci prvi pas i jednostavno, bilo bi daleko bolje, od viska poteza, a nocas ih je bilo i previse za ovaj nivo fudbala. Zato smo u praksi i kaznjeni ovim rezultatom, iako smo do gola igrali korektno.

Vasilj samo nek je zdravo, svaki put kad su mu dodavali loptu nazad, imao sam osjecaj da ce mu jedna ispod noge proci. Koliko zna dobro odbraniti nekada, ostavlja ponekad dojam teskog kiksera, ali opet najmanje je on kriv za ovaj raspad nakon gola.

Mahmicu svaka cast. Nadam se da je nakon ove utakmice starter.
:thumbup: Višak poteza koštao nas je crvenog kartona i posljedično raspada odbrane. Bajraktarević nešto pokušava umjesto da odmah proslijedi loptu, gubi loptu i koju sekundu kasnije Muharemović je prisiljen da čisti i dobija crveni.
dr_Evil

#37302 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dr_Evil »

BHF_Manijak wrote: 19/06/2026 08:09 Cisto da se malo spuste oni sto su predvidjali Kerimu i Esmiru top klubove Liga 5. Jos pure djecaju moraju jesti, da bi iole nesto napravili u karijerama.
Mislim nista protiv momaka, talentovani definitivno, ali onako da se klasicno bosansko pretjerivanje malo u realnost dovede.
Babuku nisam vidio na terenu citavih 60 minuta, ali kad je izasao tek sam onda shvatio da ga nema.. ali mladi su momci, bit ce hajra od njih.
Laplace

#37303 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Laplace »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 19/06/2026 00:58 Kao i u zivotu generalno, kad se desi sranje prvo se optuze oni na koje si kivan otprije.

U ovoj utakmici su i Kerim i Esmir zasluzili klupu u sljedecoj utakmici, al nece niko protiv njih nego zvono na Tahirovicu ili na Demirovicu koji nije dobio maltene nijedan pas da ista moze napraviti (kao sto nije ni Dzeko).
Njih dvojica su me na posljednje dvije utakmice strašno nervirali. Kao da im je bilo bitnije pokazati da znaju da driblaju nego da postignu gol. Svaki put prave višak poteza, a Švicarcima to daje i više nego dovoljno vremena da postave odbranu. Bar jednom je naš igrač, umjesto dadoda loptu igraču koji bi imao dobru šansu, tražio neku bolju poziciju i time upropastio moguću priliku za gol.
BHF_Manijak

#37304 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

dr_Evil wrote: 19/06/2026 08:31
BHF_Manijak wrote: 19/06/2026 08:09 Cisto da se malo spuste oni sto su predvidjali Kerimu i Esmiru top klubove Liga 5. Jos pure djecaju moraju jesti, da bi iole nesto napravili u karijerama.
Mislim nista protiv momaka, talentovani definitivno, ali onako da se klasicno bosansko pretjerivanje malo u realnost dovede.
Babuku nisam vidio na terenu citavih 60 minuta, ali kad je izasao tek sam onda shvatio da ga nema.. ali mladi su momci, bit ce hajra od njih.
Najbolji nam veznjak bio, sta da ti vise kazem...
Ci-Nick

#37305 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ci-Nick »

Na osnovu dosad viđenog, realno smo među 5 najslabijih ekipa na svjetskom. Tehnicki ne može parirati europskim a fizicki ne mozemo afričkim..
Nema više totalno losih ni supljih.
BHF_Manijak

#37306 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

Najveci problem nase reprezentacije je vezni red, a na veznom redu pociva danasnji fudbal. Mi imamo apsolutno odsustvo i defanzivnih veznjaka i kreativnih. Svaka cast Sunjicu, Basicu, Tahirovicu, ali sva trojica apsolutno bezbojna, vrlo slabog doprinosa.
Jednostavno preprosjecni su za ono sto nama treba. Za nadati se da ce mali Mahmic izrasti u finog fudbalera.

Na lijevom beku bi nam trebao jedan "dedic", jer Kolasinac ulazi u godine, sve je tromiji, s losom pas igrom, tesko moze igrati u oba pravca itd.

Helem, veznjaci su nam najslabiji dio tima, to sam rekao i nakon prve utakmice. Bez veznog reda ti ne mozes uspostaviti kontrolu, ne mozes kvalitetan pressing izvrsit, bas nista.
kiligonzales

#37307 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kiligonzales »

Babuka korektan. Kerim ga je ubijao. Onaj jedan sut sto je imao izblokirani ko zna kako bi zavrsio da mu je Kerim prije dodao.
Laplace

#37308 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Laplace »

kiligonzales wrote: 19/06/2026 09:08
Babuka korektan. Kerim ga je ubijao. Onaj jedan sut sto je imao izblokirani ko zna kako bi zavrsio da mu je Kerim prije dodao.
Ako sam dobro zapamtio, tad je Džeko bi baš ljut (što je i komentator prokomentarisao).
Edin H.

#37309 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

To i jeste naša najbolja šansa bila.
kiligonzales

#37310 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kiligonzales »

Edin H. wrote: 19/06/2026 11:31
To i jeste naša najbolja šansa bila.
Ajde radi koga bi se mi sekirali realno da ih nema.

Jbg lijepo bi bilo pobjediti svaku, ali ne moze.

Sad Katar pobjediti pa kako god. Valjda ce nam se posreciti pa da u 8 grupa ne budu svi treće plasirani 4 boda.
kiligonzales

#37311 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kiligonzales »

BHF_Manijak wrote: 19/06/2026 09:00 Najveci problem nase reprezentacije je vezni red, a na veznom redu pociva danasnji fudbal. Mi imamo apsolutno odsustvo i defanzivnih veznjaka i kreativnih. Svaka cast Sunjicu, Basicu, Tahirovicu, ali sva trojica apsolutno bezbojna, vrlo slabog doprinosa.
Jednostavno preprosjecni su za ono sto nama treba. Za nadati se da ce mali Mahmic izrasti u finog fudbalera.

Na lijevom beku bi nam trebao jedan "dedic", jer Kolasinac ulazi u godine, sve je tromiji, s losom pas igrom, tesko moze igrati u oba pravca itd.

Helem, veznjaci su nam najslabiji dio tima, to sam rekao i nakon prve utakmice. Bez veznog reda ti ne mozes uspostaviti kontrolu, ne mozes kvalitetan pressing izvrsit, bas nista.
Meni su Karic i Gazibegovic bili pristojni. Nekako mi djeluju da imaju prostora za napredak u igri i da bi pristojni bekovi bili. Naravno pricamo o Seji i penziji. Dedica svakako niko pomjeriti nece. Jedino sto ih igre u klubu koštale da budu na prvenstvu, ali u reprezentaciji su svakako bili korektni.

Kad smo trpili Civica i njih smo mogli. Kospo tek treba da stasa. Zao mi je sto i Huseinbasic nije dio rostera, cak i Hajradinovic. Drugi bi donjeo malo vise sigurnosti nazad.

Tahirovic I Sunjic su destruktivci, tu su da opstruisu igru. Nisu oni kreativci. Doduše Tahirovic ima 24 godine. Jos nije zreo igrac ko masu igraca na nasem spisku. Svi oni samo mogu rasti.

Mahmic mi ima nesto bezobrazno u svojoj pojavi, igri i mislim da treba startati narednu. On bi kao i Lukic veliki dobitak za nas.

Ako Dzeko odluci u penziju nakon prvenstva, treba ga staviti odmah u stručni štab. Babuka je lider.
noiserr

#37312 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by noiserr »

Realno rezultat za ocekivati. Kad je Qatar napravio problem Svicarskoj, znalo se da ce se na nama dokazivati a puno su bolja ekipa od nas. Bit ce i Qatar tezak jer preko nas mogu ostvariti san.

Nas je veliki uspjeh sto smo se kvalifikovali.
BarbaDue

#37313 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BarbaDue »

Dead Man Walking wrote: 19/06/2026 03:15
MMM1977 wrote: 19/06/2026 00:49
BarbaDue wrote: 19/06/2026 00:45 Jbga, naš selektor I dalje gotivi Bendžamina i ima njegovo povjerenje.
Bendžamin je odigrao puno bolje od Kerima i Esmira ali jbg zvono je na njemu. Strogo statistički, dok je on bio u igri držali smo nulu
Ne samo da smo drzali nuli nego nam nisu prisli golu, na sredini nisu napravili visak nijedan, al bitno je uvijek kenjati po jednom te istom.
Pitam ja vas jel Tahirović imao šansu da zabije gol?
RtrnOfSalisbury

#37314 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by RtrnOfSalisbury »

... komentariso sam sta bi taj sultan od katara mogo ponudit svojijem za prolaz dalje a mogo bi i nama ponudit makar stadion, ne znam kak bi se to provuklo kroz papire, mozda ko neka donacija, stimulacija za ravoj fudbala u bejundha :D

glede svice, steta da nas bijedi tim koji je u silaznoj putanji ali je jos mnogo bodova i golova u igri 8) ako pobijedimo katar ope ce ispast da kobiva znamo nest o datoj materiji, da imamo opasnog trenera itd. barabarez je vec dobrano dokazana taraba, malo manja ili veca od ostalije, pa bugarin ispade jedini koji odskace :shock: kodru ne racunam jer s njim samo napravise promaju u fs. imam osjecaj da se osim poceo samopredlagat, ali barabarez jos uvijek ima solidne karte, ako prodje katar pogotovo, ako usere ligu nacija i ep tek za sp ce potrosit-prokockat kredit ali sveeeedno mnogo boljeg necemo nac tako da je isti k. glede igraca, sta rijet, bilo bi nepravedno neke proglasit seljacicima nesposobnim da uvide ozbiljnost trenutka, neke nesposobnjakovicima i neznalicama jer to su ipak profi igraci i makar osnovne stvari bi morali znat al jebesga, nesto tu ima sta nas koci ali sta? licno i personalno sam ocekivo da prodzemo grupu i to bi bilo to. glede barabareza, zbilja je izvrsno da je otkrio i otkriva cari trenerskog posla, jebote zar se bas sve mora rec, morel se neka izjava-misao priskocit tj. presutit :cry:
dječak sa šibicama

#37315 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dječak sa šibicama »

Previse se uzdize mlade igrace, novi Messi novi Ronaldo.

Kakve su igracine napravili prosjecne karijere, Payet je izgledao ko novi Pape Susic a imao je neku tek solidnu karijeru pretpostavljam da je bio zajebant i vagabundo.
Ili onaj Aouar, prije 5 godina kad sam ga gledao bio sam uvjeren da je novi Zidane. Eno ga danas u Arabiji. A Cherki koji je grijao klupu njemu, danas reprezentativac.
Pa SMS, njega su pumpali srbi, pricalo se o nekakvim basnoslovnim sumama kojima ce biti placen, on zavrsio u arabiji.

Halilovic, svi koji su ga gledali ko juniora kazu po ovim podcastima da izgledao magicno. Ode u Barcelonu, skontaju ljudi sve falinke, nema ono nesto u glavi. I gdje danas, u nekom Herculesu.

Pomalo sa dizanjem djece u zvijezde.
Škobo Habu

#37316 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Škobo Habu »

Laplace wrote: 19/06/2026 08:28

:thumbup: Višak poteza koštao nas je crvenog kartona i posljedično raspada odbrane. Bajraktarević nešto pokušava umjesto da odmah proslijedi loptu, gubi loptu i koju sekundu kasnije Muharemović je prisiljen da čisti i dobija crveni.
Muharemović je jedan od rijetkih naših igrača koji je pokazao svjetsku top klasu. On se već profilisao u vrhunskog odbrambenog igrača, i zajedno sa Katićem, držao je našu odbranu pod punom kontrolom.

Momak se još izvinjava za crveni karton koji je bio posljedica igre Bajraktarevića, koji nema uopšte osjećaj za kolektivnu igru i ekipni duh.
Thorgerson

#37317 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Thorgerson »

Laplace wrote: 19/06/2026 10:47

Ako sam dobro zapamtio, tad je Džeko bi baš ljut (što je i komentator prokomentarisao).
Vidjelo se na na tvu koliko se izderao na njega. I zasluzeno. Dzeko ko duh, Alajbegovic dribla i petlja bespotrebno.

Vidi se da su svicarci skontali i kerima i esmira. Nisu se vidjeli sinoc. Nazalost.
drug_profi

#37318 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Nisu svicarci, vec onaj nas shupak...
Dead Man Walking

#37319 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dead Man Walking »

BarbaDue wrote: 19/06/2026 13:48
Dead Man Walking wrote: 19/06/2026 03:15
MMM1977 wrote: 19/06/2026 00:49

Bendžamin je odigrao puno bolje od Kerima i Esmira ali jbg zvono je na njemu. Strogo statistički, dok je on bio u igri držali smo nulu
Ne samo da smo drzali nuli nego nam nisu prisli golu, na sredini nisu napravili visak nijedan, al bitno je uvijek kenjati po jednom te istom.
Pitam ja vas jel Tahirović imao šansu da zabije gol?
Jel Vasilj?
Post Reply