Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

nepass1

#53326 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

DonieBrasco wrote: 18/06/2026 20:40 Meni je besmislen pre-odred igre u digitalno doba, sve da ces je igrati tri dana prije svih a pogotovo igre ovih razmjera koja ce da zivi barem 15. godina kroz tonu sadrzaja online.

OK za kolekcionarske fizicke edicije.

P.S. Predviđam cijenu 79.99 (dolara/eura) za standarnu digitalnu ediciju.
A sto ces dobiti pusku koju ce imati samo oni koji su uradili preorder?
Ide cijena na 99.99$
DonieBrasco

#53327 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

nepass1 wrote: 19/06/2026 01:35 A sto ces dobiti pusku koju ce imati samo oni koji su uradili preorder?
Ide cijena na 99.99$
Kozmetika samo jer ce isti demage da radi kao ova standardna u igri.

Cjena ce biti 69.99 ili 79.99 za standardnu digitalnu verziju.
Mustang1

#53328 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Prije da ce biti 100$.
Tabakmalac

#53329 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Može biti i $200, neće dobiti ni dolara. Narodna verzija k'o kuća, preletiti kroz igru, vidjeti šta ima, uninstall, doviđento. :mrgreen:
typeOnegative

#53330 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

Evo izašle narodne verzije " mafia old country i ," 007 first light " od voices38 . Mafiu probao rafi odlično, 007 samo instalirao, jos je nisam probao ali uglavnom nije ona verzija s bypassom i nema prčkanje po BIOSu

Edit: radi i 007 , bilo je priče u komentarima da pojedini ne mogu igrati sa xbox i ps controllerima ,kod mene na sreću radi s xbox-ovim. Ne čini se loše na prvu ni jedna ni druga, ako ništa malo za promjenu :-D
Peacean

#53331 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Nije loše 5m :D

DonieBrasco

#53332 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Ovo je bas super i simpaticno. :thumbup:
Bosnian Dragon1

#53333 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

pitanje vezano za forza motorsport multiplayer ( odradio sam ono pocetno , introducition, safety rating itd) i otkljucalo mi se razne vrste utrka. Konkretno probao sam Touring series , i vidim ono bude vise staza i pocinje npr jedna za 10 minuta , sljedeca staza za sat itd., vidio sam bude po 5,6 staza. Zanima me je li se sve te staze voze ono kao sampionat kao sto je IRL gdje se bodovi sabiraju nakon svake utrke i nakon zadnje staze se zna pobjednik sampionata ili je svaka staza neovisna, to jeste bodovi se ne prenose i utrke idu cisto random ?
Tabakmalac

#53334 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Isprobaj pa vidi.

Inače bježim od Forzinog multiplejera jer njen community generalno je općepoznat da imaš razne tipove igrača jer je u pitanju arkada sa nekim blagim elementima realizma, pa privlači "široke mase".

Od likova koji ne znaju šta je kočnica, skretanje, oversteer sa RWD-om itd, pa do onih koji ulaze u lobby-e da krše ostalima igru tako što samo prave sudare.
Onda imaš "metaslave" likove koji koriste samo ono što je “najbolje po statistikama” tj. najbolji tune u klasi i toga se samo drže.

A najmanje je "čistih" vozača. Takvi se nalaze na boljim igrama kao što je iRacing, Le Mans Ultimate. Znači hardcore simulatori.
Bosnian Dragon1

#53335 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Tabakmalac wrote: 20/06/2026 22:16 Isprobaj pa vidi.

Inače bježim od Forzinog multiplejera jer njen community generalno je općepoznat da imaš razne tipove igrača jer je u pitanju arkada sa nekim blagim elementima realizma, pa privlači "široke mase".

Od likova koji ne znaju šta je kočnica, skretanje, oversteer sa RWD-om itd, pa do onih koji ulaze u lobby-e da krše ostalima igru tako što samo prave sudare.
Onda imaš "metaslave" likove koji koriste samo ono što je “najbolje po statistikama” tj. najbolji tune u klasi i toga se samo drže.

A najmanje je "čistih" vozača. Takvi se nalaze na boljim igrama kao što je iRacing, Le Mans Ultimate. Znači hardcore simulatori.
Jasta bas kakvih idiota ima, lik vozi ispred mene na Spa, onaj pravac poslije starta pa one prve 2 krivine poslije pravca, lik uopste nije kocio samo lagano pravo kroz krivine, vjerovatno je dobio 10 sec penal :D . Nazalost vecina su likovi koji te namjerno izgura sa staze, kakav kreten moras bit....
typeOnegative

#53336 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

Bosnian Dragon1 wrote: 20/06/2026 22:06 pitanje vezano za forza motorsport multiplayer ( odradio sam ono pocetno , introducition, safety rating itd) i otkljucalo mi se razne vrste utrka. Konkretno probao sam Touring series , i vidim ono bude vise staza i pocinje npr jedna za 10 minuta , sljedeca staza za sat itd., vidio sam bude po 5,6 staza. Zanima me je li se sve te staze voze ono kao sampionat kao sto je IRL gdje se bodovi sabiraju nakon svake utrke i nakon zadnje staze se zna pobjednik sampionata ili je svaka staza neovisna, to jeste bodovi se ne prenose i utrke idu cisto random ?

Ma demolition party na mp, za izbjegavanje je 😀
Sto se bodova sto si pitao tiče imat ces puno šampionata raznih i u kampanji ...nije random , bodovi se sabiraju na kraju šampionata , bilo ih je i sa 7 8 utrka., ima ih pravo dobrih ,samo igraj i otključavaj :thumbup:
Bosnian Dragon1

#53337 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

typeOnegative wrote: 21/06/2026 00:25
Bosnian Dragon1 wrote: 20/06/2026 22:06 pitanje vezano za forza motorsport multiplayer ( odradio sam ono pocetno , introducition, safety rating itd) i otkljucalo mi se razne vrste utrka. Konkretno probao sam Touring series , i vidim ono bude vise staza i pocinje npr jedna za 10 minuta , sljedeca staza za sat itd., vidio sam bude po 5,6 staza. Zanima me je li se sve te staze voze ono kao sampionat kao sto je IRL gdje se bodovi sabiraju nakon svake utrke i nakon zadnje staze se zna pobjednik sampionata ili je svaka staza neovisna, to jeste bodovi se ne prenose i utrke idu cisto random ?

Ma demolition party na mp, za izbjegavanje je 😀
Sto se bodova sto si pitao tiče imat ces puno šampionata raznih i u kampanji ...nije random , bodovi se sabiraju na kraju šampionata , bilo ih je i sa 7 8 utrka., ima ih pravo dobrih ,samo igraj i otključavaj :thumbup:
Da za kampanju sam odradio vec dosta , a za multiplayer jedino mozda po forumima, discordu traziti ako ima ko da organizuje sampionate, mislim ok je i random races, ali sampionat je puno zanimljivije
Riddle

#53338 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Malo sam se navukao na NBA. Kontao šutati ponekad tu i tamo, igrati sezonu, možda odigrati neke retro utakmice i slično, ali druže, odigrao jednom onaj REC i tu sam se zakačio. Čim je to PVP, ja crveno vidim. :lol:

Imam MJ/Kobe tip igrača i trenutno sam 22. u BiH. :D
Post Reply