Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.
dječak sa šibicama wrote: ↑18/06/2026 23:01
Nema veze gol razlika, ako imas 4 boda ides dalje makar kao treci.
Blamantno je dobiti 4 gola u 20 minuta, pa nije Svicarska Argentina. Sve ostalo je bilo ok, branili se ali nakon gola raspad mentalni. Kao i uvijek, ko da ih neko iskljuci.
sorry ali nije do mentaliteta
ljudi su crkli i izgubili najboljeg covjeka u odbrani
a Svicarci uveli 3 nova covjeka koji su samo cekali da se dokazu
nasi su i protiv Kanada na kraju bili gotovi
jednostavno je taktika takva da isrcpljuje igrace
a nema klupe
To stoji, braniti se 90 minuta je nevjerovatno tesko, nisam igrao fudbal ali po pricama igraca koji jesu, najteze fizicki je braniti se. Koncentracija mora biti dva sata maksimalna, to rijetko ko moze, to je cudo uostalom Grcka ce se uvijek pamtiti kao cudo. Nije prirodno izdrzati.
Ali svi smo znali nakon prvog gola i crvenog, da ide raspad. Ko da su nestali, neke ekipe i sa igracem manje cesto ne osjete manjak igraca, vise se trci ili trudi. Mozda nisu mogli ali govor tijela igraca je bio "predajemo se". Dosta cesto smo to gledali.
Bosanski_kralj wrote: ↑18/06/2026 23:05
Ma nismo bili uopšte loši do gola.
Pogledajte utakmicu ponovo i uvjerite se
nismo bili losi a nisu ni svicarci bili nesto posebno, najveci kiks je ta sredina i rupe koje tako lako prolaze i kanadjani su nam isto tako prolazili... nismo smjeli igrati 4-4-2... nemamo mi vezni red za dva spica i pomoc u defanzivi... veznjaci su kičma tima. najbolji igraci moraju biti vezni i po tehnici i po fizickoj spremi... mi nemamo vezne jake i tu je nas problem.
512MB wrote: ↑18/06/2026 23:14
I leti Memićeva lopta pet sekundi u zraku a niko ne ide glavušom na nju, jbga…
I on po meni je puno manje kriv od onih što su bili blizu gdje je lopta padala. A možda čak nije ni mogao izbiti bolje ili je trebao u korner. Kad se već odlučio na onakvo izbijanje gdje su kolege da pritrče i izbiju daleko od gola. Svi čekali jebi ga.
Dobro, bolje i ovo nego da smo npr primili gol u 95. minuti i to pri rezultatu 0:0 ili 1:1
Tek bi se onda sjeballi.
Mada nebitno, svakako nećemo pobjediti Katar
Treba odigrati za raju tu utakmicu.
Memic igrač utakmice. Asistencija za prvi, kašnjenje kod drugog, ispadanje kod trećeg i penal za četvrti. Majstorski, valja biti uvijek na pravom mjestu
Svica je nadigrala Katar, po meni je tako izgledalo, primili glup gol a Katar mene nije impresionirao kao recimo Kongo ili Cabo.
Moze se njih dobiti, sto da ne. A moze i remi i dovidjenja USA, ko ce znati. Najgore je kad moras napasti, pritisak mislim, vidjelo se i kod svicaraca da im je to teret.
Momci su odigrali odlično. Jebiga, crveni Muharemoviću, liku koji je pored Vasilja bio najbolji igrač utakmice. Naravno da se odbrana raspala. Ali, solidna igra. Biće bolje slijedeći put.
Muharemovic je napravio najgluplji moguci potez koji se moze napraviti u fudbalu. Nikada mi nece biti jasna ta neinteligencija odbrambenih igraca,da kada ih protivnicki igrac obradi i pobjegne,da ga sa ledja udaras i dobijes crveni karton i to obicno znaci i penal. A nama u ovako bitnoj utakmici sada fali jedan od najboljih odbrambenih u nasoj repki.
Veceras bi ja jedino pohvalio Amara Dedica,koji je odigrao maestralno i bas je klasa igraca,za razliku od ovih ostalih.
ALi dobro,nije da se ocekivalo 3 boda protiv Svicarske,mene je samo iznervirao ovaj toliko glupi crveni karton i neinteligentna reakcija igraca.
Ostalo sve ocekivano,manje-vise.
Last edited by zippoo87 on 19/06/2026 01:13, edited 1 time in total.