Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- animals
#151 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Navijam za Bosnu i Hrvatsku..
A zalosno je da Hrvati ne navijaju za BiH i Bosanci za Hrvatsku..
a zalosno da Srbi iz BiH navijaju protiv svoje drzave i to gotovo svi..
A zalosno je da Hrvati ne navijaju za BiH i Bosanci za Hrvatsku..
a zalosno da Srbi iz BiH navijaju protiv svoje drzave i to gotovo svi..
- SaraFina
#152 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Ono je fenomenalno. Nikad ljepse ni mastovitije uredjenp nisam vidjela vrtove i biljke. Da, tako travu zovu.dale cooper wrote: ↑17/06/2026 20:11Pa i ne bilo im dobro bilje i vrtovi sa onoliko kiše koja godišnje padne. I trava zbog toga ima specifičnu boju zelene...kako je ono zovu... engleski ljulj? :SaraFina wrote: ↑17/06/2026 19:55Ako ćemo iskreno, u prilog tvojoj teoriji, i ja sam vise oduševljena recimo Londonom i ponudom u kulturnom i umjetničkom smislu, nego šta ja znam Berlinom ili Parizom. To priznajem otvoreno. Nema spora. London je fantastičan. Čak mi je i ukrasno bilje bilo fenomenalno, bujno neko i neobično.dale cooper wrote: ↑17/06/2026 19:47
Tito kenja, a govori iz bivše engleske kolonije, kojoj je makar ceremonijalno kralj Čarls monarh.![]()
![]()
![]()
Takodjer mi je indijska populacija u Londonu pala u oči. Zene su predivne. Tkanina njihove odjece one tradicionalne je nesto covjece fenomenalno. One su lijepe, vesele, nasmijane. Imas dojam da si u sceni nekog filma. I ovdje ima masa Indijaca. Ali to su neka dva razlicita svijeta Beč i London.
- dale cooper
#153 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Pa ne simpatišem ih nešto posebno ako ćemo iskreno. Nevezano za ovu utakmicu protiv Engleske, nisam nikada navijao za njih i za Srbiju, jer uvijek nekako kada ostvare neki dobar rezultat izađe na površinu to nacional šovinističko sranje koju zovu nacionalnim nabojem. A to mi se gadi.LSD wrote: ↑17/06/2026 20:12Previse si mi nekako fin i politicki korektan, ne sviđa mi se to....moras se osloboditi tih stega.
Slobodno hejtaj komsije i susjede, nece ti niko nista.
-
LSD
#154 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
dale cooper wrote: ↑17/06/2026 20:20Pa ne simpatišem ih nešto posebno ako ćemo iskreno. Nevezano za ovu utakmicu protiv Engleske, nisam nikada navijao za njih i za Srbiju, jer uvijek nekako kada ostvare neki dobar rezultat izađe na površinu to nacional šovinističko sranje koju zovu nacionalnim nabojem. A to mi se gadi.
- dale cooper
#155 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Lijepo.SaraFina wrote: ↑17/06/2026 20:19Ono je fenomenalno. Nikad ljepse ni mastovitije uredjenp nisam vidjela vrtove i biljke. Da, tako travu zovu.dale cooper wrote: ↑17/06/2026 20:11Pa i ne bilo im dobro bilje i vrtovi sa onoliko kiše koja godišnje padne. I trava zbog toga ima specifičnu boju zelene...kako je ono zovu... engleski ljulj? :SaraFina wrote: ↑17/06/2026 19:55
Ako ćemo iskreno, u prilog tvojoj teoriji, i ja sam vise oduševljena recimo Londonom i ponudom u kulturnom i umjetničkom smislu, nego šta ja znam Berlinom ili Parizom. To priznajem otvoreno. Nema spora. London je fantastičan. Čak mi je i ukrasno bilje bilo fenomenalno, bujno neko i neobično.![]()
Takodjer mi je indijska populacija u Londonu pala u oči. Zene su predivne. Tkanina njihove odjece one tradicionalne je nesto covjece fenomenalno. One su lijepe, vesele, nasmijane. Imas dojam da si u sceni nekog filma. I ovdje ima masa Indijaca. Ali to su neka dva razlicita svijeta Beč i London.
- Edin H.
#156 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Srbi iz Srbije u velikom broju navijaju za BiH, pa i Hrvati iz Hrvatske.
Bosnjaci rjetko navijaju za Srbiju, cesce za Hrvatsku
- jeza u ledja
#157 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Najbolja engleska jela su curry, chicken tikka, rogan josh, jalfrezi, vindaloo, mulligatawny. 
- Edin H.
#158 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Da, al taj dio britanske populacije ne igra i ne prati fudbal.jeza u ledja wrote: ↑17/06/2026 20:38 Najbolja engleska jela su curry, chicken tikka, rogan josh, jalfrezi, vindaloo, mulligatawny.![]()
- SaraFina
#159 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Imaju Hrvati novu navijačku.
Ako ispadnemo nema veze,
Samo da dobijemo Engleze
Ja cu prebolio ako Gana bude brza
Ako se Panama poigra sa nama
Ali od Engleske nijedna nije mrza
Zato La pa Pa pa
Ako ispadnemo nema veze,
Samo da dobijemo Engleze
Ja cu prebolio ako Gana bude brza
Ako se Panama poigra sa nama
Ali od Engleske nijedna nije mrza
Zato La pa Pa pa
- animals
#160 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Realno, Englezi ce vratiti za onaj poraz iz Rusije, kao sto su i Argentinci vratili..
- SaraFina
#161 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Englezi su prica za sebe sto se gotive tice. Od Vapiana pa do Mekija “halal certifikat” stoji. To ne postoji nigdje na svijetu, da je 90% restorana certificirano. I to je stvarno kul. Mada ja nisam fan i ne preferiram halal hranu. -
Ali jbg. Gdje su oni a gdje EU. Lol
Ali jbg. Gdje su oni a gdje EU. Lol
- Edin H.
- I naravno Dzej
- vicious
#164 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Saka je dugo vukao povredu, zato ovaj ima prednost
-
palermo
#165 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
dale cooper wrote: ↑17/06/2026 19:44Ne, ja navijam za njih zato što ja volim njihovu kulturu koja uključuje, je li, i fudbal.Tito_i_Partija wrote: ↑17/06/2026 19:36Dejl je mišljenja da je cijeli svijet dužan Engleskoj zbog njihove superiorne kulture, literature, muzike, itd. tako da on navijanjem za njih otplaćuje svoj dug.![]()
A svijet svakako duguje mnogo Engleskoj zbog kulture. Što ne znači da moraju navijati za njih
u fudbalu.![]()
Mada ja poslije BiH navijam za Spaniju ( dugi niz godina)
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#166 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Ovaj "odgovor" iz Bosne je neviđeni blam.
Zašto je toliko veliki deal ako se u Zagrebu gleda utakmica BiH na javnom prostoru?
Sama nadležna osoba je rekla da je to većinom bila inicijativa "osoba porijeklom iz BiH". Pola Zagreba je iz Bosne, a ima i dosta Bošnjaka.
Nije niko u Splitu ili Varaždinu organizovao takvo gledanje, to jest tamo gdje nema puno ljudi koji su porijeklom iz Bosne ili Bošnjaka nikoga za Bosnu nije posebno briga. Ne znači da ima mržnje, jednostavno nismo toliko važni.
Akcija iseljenika i gastarbajtera uglavnlm. I u Njemačkoj, lupam Grad Dortmund, za ljude turskog porijekla zna organizovat takve stvari. Tako je bilo na EP.
Smiješno je onda zauzvrat organizovat neko gledanje u Izmiru ili Ankari za Njemačku, jer zna se za koga se to radi. Ovo po BiH ispada samo blam i imam osjećaj da su neki samo čekali na priliku da nakon X stvari opet mogu glumiti neko uber-projateljstvo koje je, najblaže rečeno, jednostrano.
Zašto je toliko veliki deal ako se u Zagrebu gleda utakmica BiH na javnom prostoru?
Sama nadležna osoba je rekla da je to većinom bila inicijativa "osoba porijeklom iz BiH". Pola Zagreba je iz Bosne, a ima i dosta Bošnjaka.
Nije niko u Splitu ili Varaždinu organizovao takvo gledanje, to jest tamo gdje nema puno ljudi koji su porijeklom iz Bosne ili Bošnjaka nikoga za Bosnu nije posebno briga. Ne znači da ima mržnje, jednostavno nismo toliko važni.
Akcija iseljenika i gastarbajtera uglavnlm. I u Njemačkoj, lupam Grad Dortmund, za ljude turskog porijekla zna organizovat takve stvari. Tako je bilo na EP.
Smiješno je onda zauzvrat organizovat neko gledanje u Izmiru ili Ankari za Njemačku, jer zna se za koga se to radi. Ovo po BiH ispada samo blam i imam osjećaj da su neki samo čekali na priliku da nakon X stvari opet mogu glumiti neko uber-projateljstvo koje je, najblaže rečeno, jednostrano.
- I naravno Dzej
- SaraFina
#168 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
. ENGLESKA: Pickford - James, Stones, Konsa, O'Reilly - Anderson, Rice - Gordon, Madueke, Bellingham - Kane
HRVATSKA: Livaković - Šutalo, Vušković, Gvardiol - Perišić, Modrić, Sučić, Stanišić - Pašalić, Batruina - Musa
HRVATSKA: Livaković - Šutalo, Vušković, Gvardiol - Perišić, Modrić, Sučić, Stanišić - Pašalić, Batruina - Musa
U odnosu na očekivanja, jedino iznenađenje u sastavu Zlatka Dalića jest pozicija Petra Sučića pokraj Luke Modrića u veznom redu. Mnogi su na njegovom mjestu očekivali Matea Kovačića što bi veznjaka Intera gurnulo bliže protivničkom golu, no tu će poziciju pokrivati iskusni Mario Pašalić.
Kod Engleza, najveća nedoumica bila je na poziciji ofenzivnog veznog. Mnogi su tu očekivali Morgana Rogersa iz Aston Ville, ali Tuchel je pokazao povjerenje Judeu Bellinghamu
Last edited by SaraFina on 17/06/2026 20:58, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#169 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Ali svi to jedu zar ne?Edin H. wrote: ↑17/06/2026 20:42Da, al taj dio britanske populacije ne igra i ne prati fudbal.jeza u ledja wrote: ↑17/06/2026 20:38 Najbolja engleska jela su curry, chicken tikka, rogan josh, jalfrezi, vindaloo, mulligatawny.![]()
- vicious
#170 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Ma nešto je imao problem čini mi se sa ahilovom tetivom, oporavio se on ali vjerovatno mjera opreza.I naravno Dzej wrote: ↑17/06/2026 20:56Kad je vukao prije dva mjeseca, sve ove zadnje utakmice pocinjao u Arsenalu i izlazio u 70 doduše.Jedino ako nije šta obnovio.
- dale cooper
#171 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
palermo wrote: ↑17/06/2026 20:53dale cooper wrote: ↑17/06/2026 19:44Ne, ja navijam za njih zato što ja volim njihovu kulturu koja uključuje, je li, i fudbal.Tito_i_Partija wrote: ↑17/06/2026 19:36
Dejl je mišljenja da je cijeli svijet dužan Engleskoj zbog njihove superiorne kulture, literature, muzike, itd. tako da on navijanjem za njih otplaćuje svoj dug.![]()
A svijet svakako duguje mnogo Engleskoj zbog kulture. Što ne znači da moraju navijati za njih
u fudbalu.![]()
engleska je cudo, a London najzanimljivii grad na svijetu.
Mada ja poslije BiH navijam za Spaniju ( dugi niz godina)
Ma svi mi imamo neke zemlje prema kojima gajimo simpatije.
I sve je to ok.
- jeza u ledja
#172 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Uglavnom, crknite Englezi.
-
DonieBrasco
#173 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Volio bi da ih hrvati rijese veceras sa stilom.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#174 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Engleska 2 1 CRO
- darius_maximus
#175 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)
Recimo da ću se iznenaditi ako Englezi večeras ne uzmu.
Ne krijem da imam strašne simpatije prema Kaneu, tako da za njega navijam.
Ne krijem da imam strašne simpatije prema Kaneu, tako da za njega navijam.