Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U 1/8 finala prolaze:

Engleska
65
46%
Hrvatska
51
36%
Gana
18
13%
Panama
6
4%

Total votes: 140

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#76 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by Chmoljo »

sime_cipol wrote: 17/06/2026 09:53
JohnnyS wrote: 17/06/2026 09:14
Logovan wrote: 17/06/2026 09:11
A što porediš današnjeg Džeku sa Mandžukićem i drugim dok su bili u prajmu?
Zato što se Losa napalo jer je rekao da BiH danas ne može uraditi što je Hrvatska uradila jer nema dobre igrače. I ja sam rekao da je u pravu jer nijedan igrač iz današnje BiH ne bi ušao u Hrvatsku 2018. Ne vidim čemu ostrašćenost, Los sigurno nije protiv BiH samo je rekao činjenice.
Po imenima je u Rusiji bilo 7 reprezentacija koje su bolje od Hrvatske, ali eto oni su otisli do finala. Da ne govorimo da su se tamo dovukli na guzove sa penalima protiv jbn Danske i Rusije :-)
Pa realno mi smo imali poprilicno bolju ekipu 2014. ali i nemjerljivo tezu grupu i losiju koheziju medju igracima.

Ali sad bi realno mogli ostvariti veci uspjeh nego tada.

Sreca je ogroman faktor koja se mnozi sa kvalitetom.
dječak sa šibicama

#77 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by dječak sa šibicama »

Hrvatska je finale igrala sa igracima Real Madrida, Intera, Bayerna, Barcelone, Liverpoola, Atletico Madrida itd itd

Nije samo hajmo raja, vec kvalitet.

Englezi su bolji, ako rano zabiju samljet ce ih, ako ne onda neka tvrda utakmica. Dalic ce se braniti.
konoplja

#78 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by konoplja »

Ja bi sve starije osim Modrica i Perisica na klupi ostavio. Baturina, Sucic moraju startati.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#79 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by sime_cipol »

Imam osjećaj da ce Hrvate sreca napustiti jer su je dosta imali. Senatori koji su i donijeli uspjeh mogli bi biti najveći teg za njih. Kao Ronaldo u Portugalu. Igraju zbog zasluga.
mirota

#80 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by mirota »

svim srcem, tijelom i dusom veceras za mrski Gordi Albion navijam, juce prosao kroz Stolac od sahara ne vidis nebo
mirota

#81 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by mirota »

konoplja wrote: 17/06/2026 11:05 Ja bi sve starije osim Modrica i Perisica na klupi ostavio. Baturina, Sucic moraju startati.
gledao sam Modrica uzivo nedavno , daleko je to od onog igraca, msm da im je on manje 1 igrac
dječak sa šibicama

#82 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Pocinju Vuskovic, Sutalo, Gvardiol 3 nazad, Stanisic Perisic bocni, Modric Kovacic 6-8, Sucic i Baturina okolo i Bubimir naprijed.

U praksi svi se brane. Kovacic enigma, ako moze bice najbolji na terenu, ako ne moze onda prdina bara.
Billy The Pljuc

#83 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by Billy The Pljuc »

sime_cipol wrote: 17/06/2026 11:07 Imam osjećaj da ce Hrvate sreca napustiti jer su je dosta imali. Senatori koji su i donijeli uspjeh mogli bi biti najveći teg za njih. Kao Ronaldo u Portugalu. Igraju zbog zasluga.
Slično razmišljam, navijaću za njih al' mislim da su daleko od dosadašnjih uspjeha.
JohnnyS

#85 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by JohnnyS »

Ovoj Hrvatskoj je 1/8 finala krajnji domet rekao bih, i to uz sreću u ždrijebu. Osobno me ne bi iznenadilo ni da ne prođe skupinu, puno se tu igra na ho-ruk.
Osmi Socrates

#86 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by Osmi Socrates »

Predsjednik fudbalskog saveza Gane je izjavio da će Gana zgaziti sve protivnike u grupi.
Logovan

#87 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by Logovan »

Malo jači od kisele vode
MMM1977

#88 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by MMM1977 »

Zbog normalnih ljudi (koji su debela većina) navijam za Hrvatsku. Kada bih gledao budale onda ne bih navijao ni za našu reprezentaciju jer nije baš da i nama nedostaje budala.
Sanjarko

#89 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by Sanjarko »

@dječak sa šibicama moguće je da prođe Hrvatska ali uz tešku muku, trebaju što manje da griješe u pasevima.
sahbazzz

#90 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by sahbazzz »

Hrvatska prolazi grupu to je sigurno. Koliko moze dalje je vec pitanje. Neke stvari se moraju poslozit, treba i srece imati (a Hrvatska ju je do sada imala) ali je pitanje veliko da li mogu recimo do 1/4 finala.

Sigurno je da nemaju kvalitet od prije 4 godine ali i dalje je to dobra ekipa. Uostalom ni Englezi nisu bolji, bas ce biti zanimljivo vidjet njih kako stoje s obzirom na sve promjene u sastavu. Gana mi je nepoznanica ali generalno ono sto sam primjetio je da africke reprezentacije su sve bolje i cesto egal sa evropskim ekipama.

Panamu jednostavno ne vidim kao konkurenta ovim ekipama.
Osmi Socrates

#91 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by Osmi Socrates »

Thomas Partey nije mogao ući u Kanadu zato što ga UK krivično goni zbog silovanja.
cable_stayed_bridge

#92 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by cable_stayed_bridge »

Ako bude sve po planu, Hrvatska prolazi grupu sigurno. Najvjerovatnije kao drugi - ako pozitivno iznenade mogli bi biti i prvi - ako kiksaju trebali bi biti treci, sto u vecini kombinacija vodi u narednu fazu. Ako veceras uzmu bod (ili bodove) Englezima, naredne meceve ce docekati nesto lezernije, jer jedna pobjeda ih onda vodi dalje.

Pravo pitanje je koliko mogu nakon grupe, po meni neki svoj vrhunac su imali u Kataru 2022 (i rezultatski, i igracki). Vjerujem da mogu uci u 16 najboljih, u nekim povoljnim okolnostima do max 8 najboljih.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#93 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by sime_cipol »

MMM1977 wrote: 17/06/2026 13:27 Zbog normalnih ljudi (koji su debela većina) navijam za Hrvatsku. Kada bih gledao budale onda ne bih navijao ni za našu reprezentaciju jer nije baš da i nama nedostaje budala.
Ja moram zbog žene :skoljka:
CharakterZnak

#94 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by CharakterZnak »

mirota wrote: 17/06/2026 11:10 svim srcem, tijelom i dusom veceras za mrski Gordi Albion navijam, juce prosao kroz Stolac od sahara ne vidis nebo
+1

Pored svoje navijaju za drugu državu. Al nije to ni n od navijanja. To je obično corlucenje. Bitni onih 12 sati za vrijeme izbora kada Plenkovicu treba produžiti mandat.
I naravno Dzej

#95 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by I naravno Dzej »

JohnnyS wrote: 17/06/2026 08:35 Napadoše Losa komentari, a realno nije ništa krivo rekao. Usporedi Hrvatsku iz 2018 koju je Barbarez kao uzeo referencu (jer to je ona Hrvatska koja je mogla) i Bosnu i Hercegovinu danas i nijedan igrač iz današnje BiH ne bi mogao ući u 25 Hrvatske onda.
Mislim da se Barbarez nije referisao na igrački potencijal,nije on budala , svjestan je kao i mi čime raspolažemo, nego na mentalitet i kult reprezentacije Hrvatske. Počeli su previše da se lože generalno, pa nije ih se džaba skupilo onoliko na koncertu Thompsona. Pa prati izjava reprezentativaca :
Image

Sve mi je to počelo ići na onu stvar toliki taj hype, ko da su oni igrački Francuska. Svakako pratim Premier ligu, navijam za engleski klub, reprezentaciju Engleske igrački znam napamet, Hrvatsku ne znam.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#96 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by konektovan »

CharakterZnak wrote: 17/06/2026 16:21
mirota wrote: 17/06/2026 11:10 svim srcem, tijelom i dusom veceras za mrski Gordi Albion navijam, juce prosao kroz Stolac od sahara ne vidis nebo
+1

Pored svoje navijaju za drugu državu. Al nije to ni n od navijanja. To je obično corlucenje. Bitni onih 12 sati za vrijeme izbora kada Plenkovicu treba produžiti mandat.
odgovaras covjeku, koji navija za Srbiju kad igra protiv BiH.
dječak sa šibicama

#97 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Ne vjerujem da je Sergej mislio "igracemo finale" vec referisao se na Hrvatsku kao "malu zemlju" koja je uspjela puno. A nije jedina, mnoge male ekipe su igrale polufinala i cetvrtfinala, Wales ili Madjari na EP recimo.

Moze se, poklopi se stosta, malo ovi jaci kiksaju, malo imas srece iako srecu moras zasluziti ne dodje nikada sama od sebe. Sumnjam da Barbarez mislio na finale SP, u teoriji je moguce ali nije lud covjek zna da jedna Francuska, Engleska, Njemacka, Brazil, Portugal, Spanija ili Argentina pojede BiH reprezentaciju po terenu a da bi usao u polufinale moras igrati sa jednom ili dvije takve ekipe. Mozda i tri, kako se zrijeb poklopi. Ljudi igraju atomski fudbal, za Barbareza je uspjeh sto je uopce tamo i sto ima priliku proci grupu. A kasnije, ko zna, otvori se do cetvrtfinala i uspjeh veliki.

Hrvatska je nogometno mala drzava, zato je i cudo sta su napravili, na stranu sto imaju odlicne igrace. Imaju i drugi, pa ih nigdje nema, Srbija ne moze sastaviti dvije utakmice da valjaju a imaju odlican roster. Ima takvih ekipa, Danska recimo ili Svica, sve jaki rosteri ali nema ih u polufinalima.
JohnnyS

#98 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by JohnnyS »

sime_cipol wrote: 17/06/2026 14:39
MMM1977 wrote: 17/06/2026 13:27 Zbog normalnih ljudi (koji su debela većina) navijam za Hrvatsku. Kada bih gledao budale onda ne bih navijao ni za našu reprezentaciju jer nije baš da i nama nedostaje budala.
Ja moram zbog žene :skoljka:
Nema boljeg razloga. :D
JohnnyS

#99 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by JohnnyS »

I naravno Dzej wrote: 17/06/2026 16:36
JohnnyS wrote: 17/06/2026 08:35 Napadoše Losa komentari, a realno nije ništa krivo rekao. Usporedi Hrvatsku iz 2018 koju je Barbarez kao uzeo referencu (jer to je ona Hrvatska koja je mogla) i Bosnu i Hercegovinu danas i nijedan igrač iz današnje BiH ne bi mogao ući u 25 Hrvatske onda.
Mislim da se Barbarez nije referisao na igrački potencijal,nije on budala , svjestan je kao i mi čime raspolažemo, nego na mentalitet i kult reprezentacije Hrvatske. Počeli su previše da se lože generalno, pa nije ih se džaba skupilo onoliko na koncertu Thompsona. Pa prati izjava reprezentativaca :
Image

Sve mi je to počelo ići na onu stvar toliki taj hype, ko da su oni igrački Francuska. Svakako pratim Premier ligu, navijam za engleski klub, reprezentaciju Engleske igrački znam napamet, Hrvatsku ne znam.
Ma dobro, uz tu reprezentaciju se vazda motao taj katolibanski establišment, nije to od jučer. Sad sam u Istri, ljudi navijaju naravno za Hrvatsku, ali tako pitomo da je to milina. @istra1961 ovo je stvarno drugi planet, razumijem zašto si ostavio Zagreb i doselio se ovdje. Točno bih i ja mogao potražiti posao u pulskoj bolnici :D
SmokingMan

#100 Re: Grupa L (Engleska, Hrvatska, Gana, Panama)

Post by SmokingMan »

"Lukica, moj Sin " - Kolinda Grabar Kitarović. :D
Locked