Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DebelinJoe wrote: ↑15/06/2026 12:07
Ključ za uspjeh: Broj profesionalnih fudbalskih trenera. Španija ih ima 2000, Indija 50. Nas vodi profi igrač pokera.
Može Indija imati i pet puta vise ali nemaju stručnjaka kao ovaj što nas vodi.
Mozemo Barbiju i njegovim bebama naci hiljadu mana, cinjenicno stanje je da smo u top 48 reprezentacija na ovome mundijalu. Prolaskom grupe bi tek popravili dojam.
Ono sto je sigurno, nakon mundijala, ceka ih poso skautiranja jos momaka i pronalazaka jos jacih imena, pa da imamo i 25 igraca kakvih trebamo da bi se upotpunosti izgradili kao reprezentacija.
ev i od mene strucni komentar: mnijem da nema smisla kritikovat barabareza i igrace jer doveli su bejundha ni krivi ni duzni na sp i jos se ima solidna samsa za drugi krug. barabarez je osiguro svoju poziciju za sljedece kvale za sp sem ako nas ne iznabijaju u kvalama za ep ali cak ako se to desi ima rezervna varijanta i opravdanje: sp je glavni cilj itd. i dalje je tu puno taraba al sta da se radi, dura baba stono bi se reklo. poklopilo se da je tekma protiv svice skoro pa nebitna iako se niko nebi ljutio da bejundha pobijedi nase nade su u zadnjoj tekmi ali mescini da su i katarcima, stono kae nasa pijevacka primadona, kakvi kanadzani jal katarci kad igraju zmajovi bosanci...tak nekak. brine da ce katarski sultan ponudit svakom igracu tanker nafte ako nas pobijede, ono jes da su cijene padnule ali tanker je tanker i onda pride da svaki igrac izabere jednu zemsku iz njegovog voznog parka i da svako zeme zlata kolko more ponijet. odma treba predat zalbu jer nas mecu u neravnoparan polozaj, nas savez bi mozda mogo nagradit sve sa po jednom vricom brasna ali tesko nest vise od toga. bilo bi interesantno vidjet tekmu dje i katar i bejundha najvjerovatnije moraju pobijedit ali sacekajmo drugo kolo. jos jedno bitno pitanje jel bejundha potrosila svoje sledovanje srece ? to bi barabarez najbolje mogo izracunat
detroit-mercy wrote: ↑15/06/2026 13:56
Kanadjani igraju sjeverno americki fudbal, sto je jednako dosta fizicke spreme i trcanja. Nama takva igra nikako ne odgovara. Vise nam odgovara talijansko guzeljanje .
Mislim da smo se nakon gola prepali da bi mogli uzeti 3 boda i time fakticki zavrsiti prelazak u sljedeci krug . Morali smo igrati malo hrabrije i agresivnije. Ali sta je tu je.
Btw, gledao sam uzivo tekmu , ono kad Demirovic fakat izleti pred nas, ja vec vidio go. Ali sta je tu je.
Mnogi kritikuju Demirovica jer jos nikako da se upise u listu strijelaca ali ne treba zaboraviti da taj covjek odradjuje strasan posao. Na utakmici nema gdje ga nije bilo, i u napadu i u odbrani.
Imam osjecaj da se covjek potrosi igrajuci na sve strane i da jednostavno izgubi i snagu i koncentraciju.
Ali u isto vrijeme on otvara prostor drugima da oni uvale nesto.
Uglavnom, jako lijepo iskustvo sa otvaranja svjetskog u Kanadi.
Aj sa srecom pa i drugu tekmu da pogledas uzivo NEGO KAKAV SI ZA POZAJMIT
SmokingMan wrote: ↑13/06/2026 09:52
Sead je snoć odigrao doosta dobru tekmu, neuporedivo bolje nego protiv Panamaca. Kanađani se čude kako lopta nije ušla u gol.
Zamalo i da se upiše u lstu strijelaca, ali se ispriječila prečka.
Cim nismo startali grupu autogolom ko u Brazilu, eto nam prolaza
Ima nade.
Kako god prođemo, ja sam zadovoljan obzirom na to gdje smo bili kad je Barbarez preuzeo.
Puno se "autsajdera" dogegalo do boda i sad je dosta komplikovana prica sa trecim mjestom. Ali ja mislim da ce vecina njih ispuhati u prvoj max drugoj utakmici, i da ce vec u trecoj biti kanta za napucavanje. Mozda grijesim dogadjalo se vec, SA protiv Argentine recimo.
Ipak te momcadi nemaju kvalitet da odigraju 3 jake utakmice, ili imaju vidjecemo.
Barbarez je postavio jasnu taktiku, odbran odbrana i samo odbrana, sto razumijem jer sa ovakvim veznim redom tesko se postaviti malo vise. A golovi ce doci iz nekog prekida, ako dodju.
Legitimna i jedina moguca taktika, a koliko ce donijeti rezultata bice jasno za par dana.
Svicarsku bi bilo pametno napasti autobusom, ne izgledaju brzi kao Kanada i mozda ne mognu praviti toliko problema u pozicijskom napadu dok ce im nazad svirati propuh ako krene memic recimo. Ili ce ih Sergej iznenaditi nekim presingom, ko zna.
Mozda i Turcin iznenadi Sergeja, dobar je on takticar.
detroit-mercy wrote: ↑15/06/2026 13:56
Kanadjani igraju sjeverno americki fudbal, sto je jednako dosta fizicke spreme i trcanja. Nama takva igra nikako ne odgovara. Vise nam odgovara talijansko guzeljanje .
Mislim da smo se nakon gola prepali da bi mogli uzeti 3 boda i time fakticki zavrsiti prelazak u sljedeci krug . Morali smo igrati malo hrabrije i agresivnije. Ali sta je tu je.
Btw, gledao sam uzivo tekmu , ono kad Demirovic fakat izleti pred nas, ja vec vidio go. Ali sta je tu je.
Mnogi kritikuju Demirovica jer jos nikako da se upise u listu strijelaca ali ne treba zaboraviti da taj covjek odradjuje strasan posao. Na utakmici nema gdje ga nije bilo, i u napadu i u odbrani.
Imam osjecaj da se covjek potrosi igrajuci na sve strane i da jednostavno izgubi i snagu i koncentraciju.
Ali u isto vrijeme on otvara prostor drugima da oni uvale nesto.
Uglavnom, jako lijepo iskustvo sa otvaranja svjetskog u Kanadi.
Aj sa srecom pa i drugu tekmu da pogledas uzivo NEGO KAKAV SI ZA POZAJMIT
Sljedecu gledam od kuce a trecu iz BiH
nek si ti uzivo kralju, a i da i mi svi imamo u cemu uzivati, pogotovo kad prodju grupu abd
dječak sa šibicama wrote: ↑16/06/2026 15:40
Puno se "autsajdera" dogegalo do boda i sad je dosta komplikovana prica sa trecim mjestom. Ali ja mislim da ce vecina njih ispuhati u prvoj max drugoj utakmici, i da ce vec u trecoj biti kanta za napucavanje. Mozda grijesim dogadjalo se vec, SA protiv Argentine recimo.
Ipak te momcadi nemaju kvalitet da odigraju 3 jake utakmice, ili imaju vidjecemo.
Barbarez je postavio jasnu taktiku, odbran odbrana i samo odbrana, sto razumijem jer sa ovakvim veznim redom tesko se postaviti malo vise. A golovi ce doci iz nekog prekida, ako dodju.
Legitimna i jedina moguca taktika, a koliko ce donijeti rezultata bice jasno za par dana.
Svicarsku bi bilo pametno napasti autobusom, ne izgledaju brzi kao Kanada i mozda ne mognu praviti toliko problema u pozicijskom napadu dok ce im nazad svirati propuh ako krene memic recimo. Ili ce ih Sergej iznenaditi nekim presingom, ko zna.
Mozda i Turcin iznenadi Sergeja, dobar je on takticar.
sto kalkulisati, napasti svicarce, pobjediti pa kako god, pa onda i katar i mirna bosna ...
DebelinJoe wrote: ↑15/06/2026 12:07
Ključ za uspjeh: Broj profesionalnih fudbalskih trenera. Španija ih ima 2000, Indija 50. Nas vodi profi igrač pokera.
Laplace wrote: ↑17/06/2026 12:28
Najbolje bi bilo kad bismo pobijedili u svim utakmicama do finala, a u finalu kako nam bude (ne treba pretjerivati sa ambicijama).
Nego, kakav je stav, navijamo li večeras za susjede?
Pa nama nije problem da ne pobijedimo. Dobit cemo na penale. Najtezi dio je proci grupu jer je to tesko bez pobjede.
Laplace wrote: ↑17/06/2026 12:28
Najbolje bi bilo kad bismo pobijedili u svim utakmicama do finala, a u finalu kako nam bude (ne treba pretjerivati sa ambicijama).
Nego, kakav je stav, navijamo li večeras za susjede?
Pa nama nije problem da ne pobijedimo. Dobit cemo na penale. Najtezi dio je proci grupu jer je to tesko bez pobjede.
DebelinJoe wrote: ↑17/06/2026 17:41
Taktika za prolaz u grupnu fazu
ovo more proc al samo do 1:0, akording tu meske 2:0 je najopasniji rezultat i treba ga izbjec, sutijem sto neki igraci svakako nemogu pogodit pa makar malo smanjuju problem(e)