Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U 1/8 finala prolaze:

Kanada
48
11%
Bosna i Hercegovina
215
48%
Katar
11
2%
Švicarska
173
39%

Total votes: 447

SaraFina

#1676 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by SaraFina »

Chmoljo wrote: 15/06/2026 20:55
SaraFina wrote: 15/06/2026 20:40
Chmoljo wrote: 15/06/2026 20:37 Stvarno je ovaj lik postao izdajnik jer radi skauting nasih?

Ne znam kako da ovo upakujem, ali: jeste li normalni sve vas nejeblo?

:lol:
Meni ga Una ne moze oprati. Dzaba je.
Znam. Svako danas ima mogucnost da komentarise, ali samorefleksija na izrecene gluposti je jako mala.
De ba. Bezveze se uspinjes i trudiš uzdignuti iznad necega za sto znas da sam 100% u pravu. I da sam to objasnila u minimalno deset postova.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1677 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Chmoljo »

SaraFina wrote: 15/06/2026 20:55
Chmoljo wrote: 15/06/2026 20:42
SaraFina wrote: 15/06/2026 20:39

De ba. Koje pozicije? Jesi ti procitao tekst? Imaju tri takva lesinara koje Svicarci placaju za svaku od repki iz skupine. Koje budalastinje. Kao da je lik Vaha Halilhodzic pa eto doveo Svicu na SP licno kao trener.
Smaras i dramis. Posao kao i milion drugih, samo sto ga je zapalo da od desetina utakmica jedna se igra potiv nasih.

Taj patriotizam na baterije prosipaj negdje drugo, ovdje smaras pricom koja nema veze za sportom i sportskim duhom.

Doslovno sleperi igraca koji igraju i zabijaju protiv maticnih zemalja ili protiv klubova za koje navijaju do djetinjstva, pa ih niko ne zove izdajnicima i pozova na ostavke, ali ti se nasla prozivati nekoga ko svoj hljeb posteno zaradjuje.
Niti dramim, niti je ovo patriotizam na baterije neki. Poredis stvari koje su neusporedive. Igraci poput Ibrahimovica koji se odluce recimo igrati, za drzavu gdje su rodjeni nisu u ovoj kategoriji sa ovim likom. Niti mogu biti. Oni otvoreno i cisto treniraju i dio su repke zemlje za koju ih dosta toga veze. Nema tu ovog licemjerja i lesinarenja. Pogodi covjeka orvi mah ta njihova odluka, ali vremenom akceptiras njihov izbor, motivaciju i odluku.
Sta lika iz Bihaca moze motivirati da odluci se i napravi izbor te javno izadje sa opisom „svog posla“ ma kako ti to ili neko deseti nazvao ja ne mogu skuziti. Ti to zovi kako ti cejf. Skauturanje. Ja kazem da je za mene lesinarenje. Plus Toga lik zna koliko cijela nacija budali za repkom i on kaze prati drustvene mreze, iscitava ih, povrede igraca i sl.
Dio je folklora koji prati ovo nase ludilo i opisuje stvari koje ce nasi protivnici iskoristiti protiv NAS. A on ih licno izlesinario. De ba.
Sportski analfabeta bi govorio kako se ko u sportu treba ponasati. Prestani spamati sa ovom likom, usrala si temu svojim nakaradnim poimanjima.
SaraFina

#1678 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by SaraFina »

Chmoljo wrote: 15/06/2026 20:59
Chmoljo wrote: 15/06/2026 20:42

Smaras i dramis. Posao kao i milion drugih, samo sto ga je zapalo da od desetina utakmica jedna se igra potiv nasih.

Taj patriotizam na baterije prosipaj negdje drugo, ovdje smaras pricom koja nema veze za sportom i sportskim duhom.

Doslovno sleperi igraca koji igraju i zabijaju protiv maticnih zemalja ili protiv klubova za koje navijaju do djetinjstva, pa ih niko ne zove izdajnicima i pozova na ostavke, ali ti se nasla prozivati nekoga ko svoj hljeb posteno zaradjuje.
Niti dramim, niti je ovo patriotizam na baterije neki. Poredis stvari koje su neusporedive. Igraci poput Ibrahimovica koji se odluce recimo igrati, za drzavu gdje su rodjeni nisu u ovoj kategoriji sa ovim likom. Niti mogu biti. Oni otvoreno i cisto treniraju i dio su repke zemlje za koju ih dosta toga veze. Nema tu ovog licemjerja i lesinarenja. Pogodi covjeka orvi mah ta njihova odluka, ali vremenom akceptiras njihov izbor, motivaciju i odluku.
Sta lika iz Bihaca moze motivirati da odluci se i napravi izbor te javno izadje sa opisom „svog posla“ ma kako ti to ili neko deseti nazvao ja ne mogu skuziti. Ti to zovi kako ti cejf. Skauturanje. Ja kazem da je za mene lesinarenje. Plus Toga lik zna koliko cijela nacija budali za repkom i on kaze prati drustvene mreze, iscitava ih, povrede igraca i sl.
Dio je folklora koji prati ovo nase ludilo i opisuje stvari koje ce nasi protivnici iskoristiti protiv NAS. A on ih licno izlesinario. De ba.
Sportski analfabeta bi govorio kako se ko u sportu treba ponasati. Prestani spamati sa ovom likom, usrala si temu svojim nakaradnim poimanjima.
Pa baniraj. Za ovakve slucajeve kad nemas argumenta si zadrzao ovlasti. Nije da to ne znamo. :lol:
Logovan

#1679 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Logovan »

Chmoljo wrote: 15/06/2026 20:37 Stvarno je ovaj lik postao izdajnik jer radi skauting nasih?

Ne znam kako da ovo upakujem, ali: jeste li normalni sve vas nejeblo?

:lol:
Državni neprijatelj broj 1, treba mu trajno zabraniti ulazak u BiH :lol:

Ma bezveze, ali hajde eto neka raja piše :D
luckylaka

#1680 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by luckylaka »

Nisam upratio,o cemu se radi ovdje
Chmoljo

#1681 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Chmoljo »

SaraFina wrote: 15/06/2026 20:59
SaraFina wrote: 15/06/2026 20:40

Meni ga Una ne moze oprati. Dzaba je.
Znam. Svako danas ima mogucnost da komentarise, ali samorefleksija na izrecene gluposti je jako mala.
De ba. Bezveze se uspinjes i trudiš uzdignuti iznad necega za sto znas da sam 100% u pravu. I da sam to objasnila u minimalno deset postova.
To ti mislis ako napises nesto da si automataki u pravu?

Je li tom tvojom nakaradnom logikom Ancelotti treba dati ostavku kad brazil igra protiv italije, guus hidink protiv holandije?

Petev da je nas trenirao i da igramo protiv bugarske?

Ne, ispi bi neprofesionalni zbog jedne utakmice gdje su angazovani za selekciju sa kojom nemaju nikakve veze osim posla.

Jos je ovaj jedan od malih kotacica u analitickom timu. Negdje nesto.

Analfabeto.
last mohicans

#1682 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by last mohicans »

Glavni argument lešinarenje, by sara. De bona, na politku, tamo si domaća. Pusti nama muškim fuzbal, jedino nas tu zene ne bihuzire. Shvatili smo poruku, lesinar, idi tamo nađi mu fejsbuk i opleti. Ovdje nista pametno nece saznati,ako je i zalazio.
Chmoljo

#1683 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Chmoljo »

SaraFina wrote: 15/06/2026 21:01
Chmoljo wrote: 15/06/2026 20:59

Pa baniraj. Za ovakve slucajeve kad nemas argumenta si zadrzao ovlasti. Nije da to ne znamo. :lol:
Ko je spomeno ban? Nestalo glupih argumenata?
palermo

#1684 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by palermo »

Pa vjerovayno Sarafina malo pretjeruje, al nije da se.bas.ne slazem.sa.njom. Covjek je dobio posao samo zato sto je bosanac, zna bosanski jezik I moze spijunirati reprezenyaciju Bosne I Hercegovine. Ovi koji porede ovog koji je porijeklom iz Tunisa a sto je dao folove za Svedsku samo bih podsjetio da je covjek Svedjanin koji nije angazovan da igra samo protiv Tunisa. Tako da.....ja bih recimo.odbio ovaj posao...u svakom.slucaju ne bih se hvalio sa njim.

Al dobro, sigurno nista pametno ne moze I saznati sa drustvenih mreza.....tako da se.moze reci I da je izgleda.momak jamio svicarce lopatom ( barem se.nadam da.je lopatom)
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1685 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by izvrsni direktor »

dembele wrote: 15/06/2026 20:05 Sad će Adnan donositi zaključke i na osnovu naših komentara ovdje, dobro pazite šta pišete! :D
Kazu da je tahirovica i demirovica vec prekrizio :D
last mohicans

#1686 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by last mohicans »

Ma ako je ovdje zalazio, puno je saznao. Deremo swicarce :lol: Mozda je jedan od grcevitih branilaca Demirovića, da nametne taj narativ da mora igrati. :lol: ili je jedan od ovih sto smatraju da treba odmoriti.
last mohicans

#1687 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by last mohicans »

izvrsni direktor wrote: 15/06/2026 21:11
dembele wrote: 15/06/2026 20:05 Sad će Adnan donositi zaključke i na osnovu naših komentara ovdje, dobro pazite šta pišete! :D
Kazu da je tahirovica i demirovica vec prekrizio :D
To je to, zajebali smo ih.
detroit-mercy

#1688 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by detroit-mercy »

Chmoljo wrote: 15/06/2026 21:07

Je li tom tvojom nakaradnom logikom Ancelotti treba dati ostavku kad brazil igra protiv italije, guus hidink protiv holandije?

Ne, ispi bi neprofesionalni zbog jedne utakmice gdje su angazovani za selekciju sa kojom nemaju nikakve veze osim posla.

Analfabeto.
Kad neki lik za Lidl, predpostavljam iz BiH, ispituje BH trziste i sve mane i prednosti istog, je li i on izdajnik ili samo radi svoj posao :mrgreen:.
konoplja

#1689 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by konoplja »

Najlakse srati i moralisati. Covjek radi ovaj posao za Svicarce od 2024. godine. Kao profesionalni igrac je proveo karijeru u Svicarskoj. Vjerovatno se tamo i skolovao jer je igrao za u16 Vaud. Ko zna mozda su njegovi preselili u Svicarsku kad je bio beba i puca mu neka stvar za BiH i odakle je.

https://www.transfermarkt.com/adnan-ali ... ner/134763

https://www.transfermarkt.com/adnan-ali ... ler/670369
Chmoljo

#1690 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Chmoljo »

detroit-mercy wrote: 15/06/2026 21:20

Analfabeto.
Kad neki lik za Lidl, predpostavljam iz BiH, ispituje BH trziste i sve mane i prednosti istog, je li i on izdajnik ili samo radi svoj posao :mrgreen:.
Zavisi jel ti Bingo patriota ili nije :D
SaraFina

#1691 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by SaraFina »

Analfabeto.
Poredis stvari koje nemaju veze s vezom. Dakle trenera i pilicara. Ovaj lik je anonimus. Da je Vaha doveo Maroko Kao sto jednom jeste na SP i mi u grupi to bi bilo nesto sasvim drugo. Igramo protiv covjeka kojem je posao da osmusli strategiju, igru, napad i odbranu nasih protivnika. I to je za pruziti ruku. Ako izgubimo.

Ovo bolan lik ide lesinariti drustvene mreze, povrede na treninzima i traceve po portalima. Sta je tebi?
Last edited by SaraFina on 15/06/2026 21:26, edited 1 time in total.
Dugarry

#1692 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Dugarry »

konoplja wrote: 15/06/2026 21:22 Najlakse srati i moralisati. Covjek radi ovaj posao za Svicarce od 2024. godine. Kao profesionalni igrac je proveo karijeru u Svicarskoj. Vjerovatno se tamo i skolovao jer je igrao za u16 Vaud. Ko zna mozda su njegovi preselili u Svicarsku kad je bio beba i puca mu neka stvar za BiH i odakle je.

To znaci da bi bilo okej ici u rat protiv BiH zato sto je profesionalni vojnik u nekoj drzavi.

Znam da usporedba nije bas ista :D Ali ja da pridonesem porazu BiH na svjetskom prvenstvu, pa radije bi pojeo kamion govana.
palermo

#1693 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by palermo »

konoplja wrote: 15/06/2026 21:22 Najlakse srati i moralisati. Covjek radi ovaj posao za Svicarce od 2024. godine. Kao profesionalni igrac je proveo karijeru u Svicarskoj. Vjerovatno se tamo i skolovao jer je igrao za u16 Vaud. Ko zna mozda su njegovi preselili u Svicarsku kad je bio beba i puca mu neka stvar za BiH i odakle je.

Pa to je.moguce I legitimno je. Al onda je legitimno I da mu se.kaze da je govno.

Ako Sara pregoni, pnda I ivi pregonite, znaci li to da je svaki posao koji dobijes a placen si za to, moralan I prihvatljiv.
Peacean

#1694 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Peacean »

4L0n3

#1695 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by 4L0n3 »

last mohicans wrote: 15/06/2026 21:07 Glavni argument lešinarenje, by sara. De bona, na politku, tamo si domaća. Pusti nama muškim fuzbal, jedino nas tu zene ne bihuzire. Shvatili smo poruku, lesinar, idi tamo nađi mu fejsbuk i opleti. Ovdje nista pametno nece saznati,ako je i zalazio.
:kiss:
Chmoljo

#1696 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Chmoljo »

SaraFina wrote: 15/06/2026 21:25
Poredis stvari koje nemaju veze s vezom. Dakle trenera i pilicara. Ovaj lik je anonimus. Da je Vaha doveo Maroko Kao sto jednom jeste na SP i mi u grupi to bi bilo nesto sasvim drugo. Igramo protiv covjeka kojem je posao da osmusli strategiju, igru, napad i odbranu nasih protivnika. I to je za pruziti ruku. Ako izgubimo.

Ovo bolan lik ide lesinariti drustvene mreze, povrede na treninzima i traceve po portalima. Sta je tebi?
Po cemu je drugo, posao jedno, posao drugo?

Na kraju krajeva i ti zivis u austriji, zemlji koja je akumulirala svoje bogatstvo izvlaceci prirodne resurse iz tvoje maticne drzave.

Ne vidim da si plaho nasekirana zbog toga.
SaraFina

#1697 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by SaraFina »

palermo wrote: 15/06/2026 21:09 Pa vjerovayno Sarafina malo pretjeruje, al nije da se.bas.ne slazem.sa.njom. Covjek je dobio posao samo zato sto je bosanac, zna bosanski jezik I moze spijunirati reprezenyaciju Bosne I Hercegovine. Ovi koji porede ovog koji je porijeklom iz Tunisa a sto je dao folove za Svedsku samo bih podsjetio da je covjek Svedjanin koji nije angazovan da igra samo protiv Tunisa. Tako da.....ja bih recimo.odbio ovaj posao...u svakom.slucaju ne bih se hvalio sa njim.

Al dobro, sigurno nista pametno ne moze I saznati sa drustvenih mreza.....tako da se.moze reci I da je izgleda.momak jamio svicarce lopatom ( barem se.nadam da.je lopatom)
Lik je strucbjak i analiticar u rangu nas forumasa. I sad dodje Chmoljo i poredi ga s trenerima. A on o igri, strategiji i opcenito fudbalu zna koliko i prosjecan klix forumas.
Chmoljo

#1698 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Chmoljo »

Dugarry wrote: 15/06/2026 21:25

To znaci da bi bilo okej ici u rat protiv BiH zato sto je profesionalni vojnik u nekoj drzavi.

Znam da usporedba nije bas ista :D Ali ja da pridonesem porazu BiH na svjetskom prvenstvu, pa radije bi pojeo kamion govana.
Zar? Al evo Sara kaze da je ok ako si selektor. Tad je valjda manja odgovornost. :lol:

Problem je sto lik cita drustvene mreze jer ce tako izlesinariti. Al nije problem sto mahaal ostavlja leseve, nego sto lesinar jede.
Chmoljo

#1699 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Chmoljo »

SaraFina wrote: 15/06/2026 21:32
palermo wrote: 15/06/2026 21:09 Pa vjerovayno Sarafina malo pretjeruje, al nije da se.bas.ne slazem.sa.njom. Covjek je dobio posao samo zato sto je bosanac, zna bosanski jezik I moze spijunirati reprezenyaciju Bosne I Hercegovine. Ovi koji porede ovog koji je porijeklom iz Tunisa a sto je dao folove za Svedsku samo bih podsjetio da je covjek Svedjanin koji nije angazovan da igra samo protiv Tunisa. Tako da.....ja bih recimo.odbio ovaj posao...u svakom.slucaju ne bih se hvalio sa njim.

Lik je strucbjak i analiticar u rangu nas forumasa. I sad dodje Chmoljo i poredi ga s trenerima. A on o igri, strategiji i opcenito fudbalu zna koliko i prosjecan klix forumas.
Lik je igrao fudbal. Glupi svicarci mu daju pare na lijepe oci :lol:

Idi u kuhinju bogati.
konoplja

#1700 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by konoplja »

SaraFina wrote: 15/06/2026 21:25

Analfabeto.

Jesi li procitala uposte clanak? Ili ces da ti dam svicarski izvor jer nije ovo neka Klix.ba ekskluziva? Ljudi doslovno pomocna ruka treneru.

Njihov zadatak nije samo analiza protivnika, već i detaljno praćenje vlastite ekipe.
Svaki trening švicarske reprezentacije snima se uz pomoć više kamera i drona. Snimci se potom analiziraju kako bi se procijenilo koliko igrači uspješno provode taktičke zamisli pripremljene za narednog protivnika.
"To nam omogućava da igračima pružimo precizne povratne informacije i da vidimo koliko dobro primjenjuju principe koje smo pripremili", objašnjava Aličajić.
Selektor Murat Yakin poznat je po tome što vjeruje vlastitom osjećaju, ali i detaljnim analizama.
"Mi analiziramo obrasce i podatke, dok trener ima drugačiju perspektivu. Međutim, Yakin nikada ne donosi odluke nasumično. Njegove odluke uvijek imaju čvrsto uporište u činjenicama", ističe Ehmes.
Posao analitičara ne završava početkom susreta. Tokom utakmice Ehmes se nalazi na klupi, dok Aličajić i Julian Lauer utakmicu prate s tribina.
Njih dvojica u stalnom su kontaktu sa stručnim štabom, označavaju ključne situacije i pripremaju video-materijale koji se koriste tokom poluvremena.
"Pokušavamo uočiti sve promjene koje protivnik pravi tokom utakmice. Važno je da stručni štab raspolaže svim informacijama potrebnim za donošenje odluka", kaže Aličajić.
Locked