Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- SmokingMan
#53276 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mislim da je je unosniji biznis od filmske industrije. Ljudi više nemaju osjećaj za estetiku, u svijetu digitalnog marketinga i društvenih mreža prevladava ta navika "ekskluziviteta" testiranja igre prije njenog izlaska. Naravno, tom eksluzivnom pristup imaju samo najpopularniji straameri.
Recimo, Ubisoft je za popularizaciju The Division franšize početkom godine angažovao NothingButSkillz, pa je mislim dobio i svoj neki season event na samom početku njegovom angažmana. Novac je početak, novac je i kraj, novac je mjerilo i orijentir za onoga ko zna njegovu pravu vrijednost, u gaming industriji emocionalna manipulacija i nije nešto baš što se tek pojavilo, već samo unovčavanje pažnje i ovisnosti. Možda ovozvuči pomalo čudno; industrija zabave bolje poznaje samo čovjeka, nego što čovjek poznaje svoje stvarne potrebe.
Recimo, Ubisoft je za popularizaciju The Division franšize početkom godine angažovao NothingButSkillz, pa je mislim dobio i svoj neki season event na samom početku njegovom angažmana. Novac je početak, novac je i kraj, novac je mjerilo i orijentir za onoga ko zna njegovu pravu vrijednost, u gaming industriji emocionalna manipulacija i nije nešto baš što se tek pojavilo, već samo unovčavanje pažnje i ovisnosti. Možda ovozvuči pomalo čudno; industrija zabave bolje poznaje samo čovjeka, nego što čovjek poznaje svoje stvarne potrebe.
-
Tabakmalac
#53277 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Znam samo da čekam Stellar Blade nastavak. 
- ferratilis
#53278 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne da mi se vise grindat, pogotovo Horizon Play achievement.

Sve sto sad ostaje su Horizon playliste sljedecih par godina, i ponekad spec racing.

Sve sto sad ostaje su Horizon playliste sljedecih par godina, i ponekad spec racing.
- ferratilis
#53279 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne znam da li je kod nas ovo neko kupovao, gdje god sam ih vidio, cijene su bile paprene. Eto, sad im je dosao kraj.
- ferratilis
- Peacean
-
Bosnian Dragon1
#53282 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sto vise igram forza motorsport vise mi se svidja,cim nabacis race gume druga prica skroz... jos dok volan skopcam bice ja mislim bas merak... hocu da kupim premium edition na instant gaming, pretpostavljam dobit cu kljuc koji aktiviram u ms store ( ili moze i u xbox app se aktivirat ?) i onda ce se dodat u igru sadrzaj koji fali ?

- typeOnegative
#53283 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma dobra forza skroz, samo race gume i deri....vjerujem da bi bilo odlično s volanom
I ja sam je ponovo instalirao, ima nešto sitno novog sadržaja, ne znam jel do xbox moda ali radi bolje nego ikad i učitavanja su dosta brža
Što se tiče premiuma samo redeem kod u xbox app i trebao bi automatski povući DLCe ( tako je bar bilo kad sam dodao premium za fh5 s gamepassa)
I ja sam je ponovo instalirao, ima nešto sitno novog sadržaja, ne znam jel do xbox moda ali radi bolje nego ikad i učitavanja su dosta brža
Što se tiče premiuma samo redeem kod u xbox app i trebao bi automatski povući DLCe ( tako je bar bilo kad sam dodao premium za fh5 s gamepassa)
-
Bosnian Dragon1
#53284 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Uzeh ovaj premium adds on bundle, 25 eura, nije lose dodje dosta toga, to je valjda sve sto je izaslo do sada a mislim da su rekli da nema vise sadrzajatypeOnegative wrote: ↑11/06/2026 22:10 Ma dobra forza skroz, samo race gume i deri....vjerujem da bi bilo odlično s volanom![]()
I ja sam je ponovo instalirao, ima nešto sitno novog sadržaja, ne znam jel do xbox moda ali radi bolje nego ikad i učitavanja su dosta brža![]()
- ferratilis
#53285 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zmaju probaj ovo, mislim da ce ti se svidjeti.
-
lorente
#53286 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Igra li neko nba2k26 online na pc?
- Riddle
-
lorente
#53288 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni treba neko ko nije profesionalac da igramo
Igrao sam 2k25 oko 300tekmi online i nervirao se samo kada dobijem nekog profesionalca ili varalicu
Igrao sam 2k25 oko 300tekmi online i nervirao se samo kada dobijem nekog profesionalca ili varalicu
- Riddle
#53289 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Možemo igrati, ja nisam pro i definitivno ne varam.
Ovo po gradu nisam nešto previše obilazio, samo onaj dnevni zadatak odigram kod nekog trenera. U 2k25 sam igrao 1v1 ponekad na igralištima po gradu, ali ovo sam nedavno počeo i više mi je bilo važno da sezonu završim, dobijem što više one VC valute i slično.
-
lorente
#53290 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tek sam jucer kupio 2k26, nemam zivaca da idem po gradu i obavljam one gluposti..a i na 2k25 sam igrao samo euroleague mod, i nervirao se igrajuci online protiv drugihRiddle wrote: ↑13/06/2026 15:50Možemo igrati, ja nisam pro i definitivno ne varam.![]()
Ovo po gradu nisam nešto previše obilazio, samo onaj dnevni zadatak odigram kod nekog trenera. U 2k25 sam igrao 1v1 ponekad na igralištima po gradu, ali ovo sam nedavno počeo i više mi je bilo važno da sezonu završim, dobijem što više one VC valute i slično.
Ne znam ni kako ide, trebamo se dodati na steamu pa jedan drugog pozvati da igramo ili? Napisi u inbox
-
Bosnian Dragon1
#53291 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
U forza motorsport sve mi je top osim glupog penalty sistema, AI te izgura sa staze, ni kriv ni duzan ti dobijes penalty...
- Riddle
#53292 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Onda moraš malo napucati tog igrača i to brzo, jer ovamo su zvijeri, igrao sam juče nekoliko mečeva.lorente wrote: ↑13/06/2026 16:06Tek sam jucer kupio 2k26, nemam zivaca da idem po gradu i obavljam one gluposti..a i na 2k25 sam igrao samo euroleague mod, i nervirao se igrajuci online protiv drugih![]()
Ne znam ni kako ide, trebamo se dodati na steamu pa jedan drugog pozvati da igramo ili? Napisi u inbox![]()
Ostaviću ti steam ID u pp. Možemo se zezati, igrati 1v1, vježbati pomalo...
- glitch
#53293 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zavrsio 007 first light odlicna igra nisam ocekivo da vuce na uncharted, hand to hand combat bas zabavan a lokacije fenomenalne 
-
DonieBrasco
#53294 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hitman + Uncharted sa elemetima Tomb Raider = 007
Vjerovatno cemo dobiti citav niz igara 007 od IO Interactive kao sto je bio slucaj sa Hitman.
Vjerovatno cemo dobiti citav niz igara 007 od IO Interactive kao sto je bio slucaj sa Hitman.
-
Tabakmalac
#53295 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Teško jer Amazon želi da preuzme franšizu od IOI, pa da oni počnu praviti na svoju ruku, kako idu glasine trenutno.
- ferratilis
#53296 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Neprikosnoveni supci gaming industrije.
https://www.neowin.net/news/ea-launches ... audiences/
https://www.neowin.net/news/ea-launches ... audiences/
EA launches in-game advertising platform for brands to "connect with audiences"
- Tito_i_Partija
#53297 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
To jeste naravno loša stvar, al' EA ima tako loš repertoar u zadnje vrijeme da je izbjegavanje njihovih igara najlakša stvar na svijetu. Možda to predstavlja problem nekome ko mora igrat' apsolutno svaku Fifu il' Madden igru, al' ovo za mnoge gejmere neće bit' veliki problem.
Kad već govorimo o sportskim igrama, završio sam NBA2K26, u smislu da sam odigr'o jednu cijelu sezonu i jedan playoff, i dosta je. Nisam bio zainteresovan za te razne gameplay mode-ove koju igra nudi, nit' sam se petlj'o u multiplayer aspekte. Igra je napravljena tako da te navlači da joj se stalno vraćaš, de uradi ovaj daily quest za VC pare pa de onda onaj weekly quest, pa onda raznorazni challenges da dobiješ cap breakers...neka hvala, čekaju mene druge igre.
Počeo sam The Thaumaturge, fin AA RPG u kojoj igraš jednu vrstu supernatural detektiva u carskoj Rusiji. Baš mi je onako lijepa i neobična atmosfera, na prvu mi se jako sviđa.
Kad već govorimo o sportskim igrama, završio sam NBA2K26, u smislu da sam odigr'o jednu cijelu sezonu i jedan playoff, i dosta je. Nisam bio zainteresovan za te razne gameplay mode-ove koju igra nudi, nit' sam se petlj'o u multiplayer aspekte. Igra je napravljena tako da te navlači da joj se stalno vraćaš, de uradi ovaj daily quest za VC pare pa de onda onaj weekly quest, pa onda raznorazni challenges da dobiješ cap breakers...neka hvala, čekaju mene druge igre.
Počeo sam The Thaumaturge, fin AA RPG u kojoj igraš jednu vrstu supernatural detektiva u carskoj Rusiji. Baš mi je onako lijepa i neobična atmosfera, na prvu mi se jako sviđa.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#53298 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
jedva čekam idući star wars i nike reklamu na coruscantu
-
Tabakmalac
#53299 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Po meni EA zadnjih 5-6 godina (i više od toga ako ću da budem ekstremno realan) izbacuje krševe od igara tako da stojim još uvijek na paroli da ne uzimam njihove igre.
Neka rade šta hoće.
Neka rade šta hoće.
Last edited by Tabakmalac on 15/06/2026 18:33, edited 1 time in total.
- MarlboroGold
#53300 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
U NBA2k26 jedino bih nakon toga pravio razne eksperimente npr. da dodam Jordanove Bullse u sadašnju eru i slično ili da igrače pobacam u razne ere da vidim kako bi se nosili. Ostalo je dosadnoTito_i_Partija wrote: ↑15/06/2026 17:54 To jeste naravno loša stvar, al' EA ima tako loš repertoar u zadnje vrijeme da je izbjegavanje njihovih igara najlakša stvar na svijetu. Možda to predstavlja problem nekome ko mora igrat' apsolutno svaku Fifu il' Madden igru, al' ovo za mnoge gejmere neće bit' veliki problem.
Kad već govorimo o sportskim igrama, završio sam NBA2K26, u smislu da sam odigr'o jednu cijelu sezonu i jedan playoff, i dosta je. Nisam bio zainteresovan za te razne gameplay mode-ove koju igra nudi, nit' sam se petlj'o u multiplayer aspekte. Igra je napravljena tako da te navlači da joj se stalno vraćaš, de uradi ovaj daily quest za VC pare pa de onda onaj weekly quest, pa onda raznorazni challenges da dobiješ cap breakers...neka hvala, čekaju mene druge igre.![]()
A ovo za EA no comment... govna bili i ostali. Biće tu dosta review bombing. Nije nešto što već nisu pokušali prije godinu dvije... tad su ih sahranili pa su privremeno bili odustali.