Vjeruj da ne znam. Nisam ništa stigao pogledati.
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
Loggg
#27177 Re: TV uređaji - sve o tome
Ekupi zna nekad nabaviti identicne modele televizora od razlicitih dobavljaca. (po razlicitim ulaznim cijenama, naravno)
To je razlog ukoliko budete uocili 2 modela na stranici sa razlicitim cijenama. Nece prevariti, uvijek daju jeftiniji model, da ne bi bilo zabune.
To je razlog ukoliko budete uocili 2 modela na stranici sa razlicitim cijenama. Nece prevariti, uvijek daju jeftiniji model, da ne bi bilo zabune.
- Haris033
#27178 Re: TV uređaji - sve o tome
Dok skontam sta para, uzimam tv laser 100” Hisense 100L5H.
Nije slika kao na OLED ali je super u odnosu cijena/uloženo/velikiekran.

https://www.reddit.com/r/projectors/com ... se_100l5h/
Nije slika kao na OLED ali je super u odnosu cijena/uloženo/velikiekran.

https://www.reddit.com/r/projectors/com ... se_100l5h/
- typeOnegative
- semirsar
#27180 Re: TV uređaji - sve o tome
Nije neka nauka, poznavajuci nase a i svecke trgovce. Svecki te karaju dobro, ali se zna kad se moze dobro proci, imaju pravila.
Kod nas je jedno pravilo, nema ih, ako te dobro zalomi, dobro je, a ako te "DOBRO" zalomi, jbg, tako ti grah pao
Posebnu paznju sam obratio na eKupi, kod njih sam najvise uspio ujagmiti dobrih snizenja. Ali su i oni podobro bRezobrazni, nisu ni ostali neka sreca, jer mjesec dva prije objave velikih snizenja podignu cijene, pa kad su ti popusti aktuelni to su ustvari stare cijene od prije mjesec dva.
- semirsar
#27181 Re: TV uređaji - sve o tome
Ako se ne varam, do 600KM vrijednosti tv, ne placa se carina, + uz Tax Free obrazac se i dobije povrat PDV.
Inace, tv skuplji od 600KM podlijeze carinjenju uz placanje 10% carine + PDV, pa na kraju izadje uz tamosnje popuste, Tax Free obrazac i jeftiniji podobro tv nego ovdje. Ali ne mogu se svi jbvti s prevozom
Sve ovo treba uzeti uz dozu sumnje, odavno vec nisam u spediterskim vodama
- semirsar
#27182 Re: TV uređaji - sve o tome
dobro dosao u klub onih sto su se zjbli i uzeli pravo dobar tv za pravo "malo" paraapokalipso2 wrote: ↑11/06/2026 07:11 I meni je napokon stigao TC 65C7K kupljen u PC Prime. Čak su mi dali mali dodatni popust zato što sam dugo čekao da dođe TV iako nije bilo do njih nego do "brze" pošte. Prvi utisak je vaaaau. Nisam stigao ni 1h da ga isprobam. Vidjet ćemo narednih dana kada se više budu pratile utakmice i odgleda koji film. 1.000+ micro dimming zona radi odličan posao. Čak sam sinov malo isprobavao sa promo klipovima gdje mi na trenutke zna malo i zasmetati nagli prelaz sa tamnih na svijetle scene. Što se zvuka tiče ni njega nisam stigao "uštimati". Samo sam probao glasnoću do 40 pojačao i stvarno je glasan. Fali mu malo niskih tonova a vjerujem da se i to može malo dotjerati kome treba. Meni ne treba jer imam posebne aktivne zvučnike tako da one na TV-u vjerovatno neći nu koristiti.
Sretno i dugo uzivao u njemu... a dalje, ma samo boljim zamjeniti, sta drugo pozeljeti
-
Zorge
#27183 Re: TV uređaji - sve o tome
Kontao sam ja c7k uzeti od 55 incha.
Ali pročitao sam na drugom forumu da ima nekih softverskih mana.
Vidim da u hrvatskoj ima c8k i c9k
Kod nas to nema ni na vidiku
Ali pročitao sam na drugom forumu da ima nekih softverskih mana.
Vidim da u hrvatskoj ima c8k i c9k
Kod nas to nema ni na vidiku
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#27184 Re: TV uređaji - sve o tome
Prijatelj je prije neki dan kupio Hisense 65U7SE sa MiniLED tehnologijom. Cijena 1500 KM. Fantastičan. Slika mrak.
Zvuk beton. Ima ugradjen Subwoofer.
Da sad kupujem, vjerovatno bi bio favorit.
Zvuk beton. Ima ugradjen Subwoofer.
Da sad kupujem, vjerovatno bi bio favorit.
- semirsar
-
Mustang1
#27186 Re: TV uređaji - sve o tome
A i prije 7 godina kada sam uzimak samsung isto je u martu bila najbolja ponuda. Vjerovatno tad ciste zalihe sta li.semirsar wrote: ↑11/06/2026 18:52Nije neka nauka, poznavajuci nase a i svecke trgovce. Svecki te karaju dobro, ali se zna kad se moze dobro proci, imaju pravila.
Kod nas je jedno pravilo, nema ih, ako te dobro zalomi, dobro je, a ako te "DOBRO" zalomi, jbg, tako ti grah pao![]()
Posebnu paznju sam obratio na eKupi, kod njih sam najvise uspio ujagmiti dobrih snizenja. Ali su i oni podobro bRezobrazni, nisu ni ostali neka sreca, jer mjesec dva prije objave velikih snizenja podignu cijene, pa kad su ti popusti aktuelni to su ustvari stare cijene od prije mjesec dva.
-
sencobih
#27187 Re: TV uređaji - sve o tome
realno ko kupuje treba da zna da se ne iznenadi poslije, slika na tv zavisi od kvalitete slike koju dobiješ od operatera, a to je u ogromnim slučajevima vrlo tanko. To je posebno izraženo u brzim scenama, posebno sportu pa slika na većini kanala nije slika ono što ti prodaju i pišu po nekakvim specifikacijama, te AI ,te ovo ono, upscaliranje na 4k sve je to šupljak. Može se to malo uštimati i dovesti u prihvatljivo stanje raznim postavkama , ali ne očekujte čuda. Tv uređaji su brutalni kada gledaš 4K sa You tube , sa nekih IPTV izvora ,filmove sa netfliksa ili stremia, blago rečeno slika je fantazija. Ali ako gledate preko operatera budite spremni na kompromise i na navikavanje na to i ne očekujte previše, posebno je primjetljivo sve na većim dijagonalama i sa bliže udaljenosti. Sve je to sigurno savršeno možda u negdje u europskim zemljama gdje operateri ne rade toliku degradaciju , kompresiju signala ili nečega,ali na našim prostorima je nažalost tako.
- HardCore
#27189 Re: TV uređaji - sve o tome
semirsar wrote: ↑11/06/2026 19:01Ako se ne varam, do 600KM vrijednosti tv, ne placa se carina, + uz Tax Free obrazac se i dobije povrat PDV.
Inace, tv skuplji od 600KM podlijeze carinjenju uz placanje 10% carine + PDV, pa na kraju izadje uz tamosnje popuste, Tax Free obrazac i jeftiniji podobro tv nego ovdje. Ali ne mogu se svi jbvti s prevozom![]()
Sve ovo treba uzeti uz dozu sumnje, odavno vec nisam u spediterskim vodama![]()
Ja sam imao sreće prilikom prelaska granice kad sam uzeo 65c4, nisu me rovili
- semirsar
#27190 Re: TV uređaji - sve o tome
ko, ja... imam li sta za prijaviti?HardCore wrote: ↑14/06/2026 21:05SpoilerShowsemirsar wrote: ↑11/06/2026 19:01Ako se ne varam, do 600KM vrijednosti tv, ne placa se carina, + uz Tax Free obrazac se i dobije povrat PDV.
Inace, tv skuplji od 600KM podlijeze carinjenju uz placanje 10% carine + PDV, pa na kraju izadje uz tamosnje popuste, Tax Free obrazac i jeftiniji podobro tv nego ovdje. Ali ne mogu se svi jbvti s prevozom![]()
Ja sam imao sreće prilikom prelaska granice kad sam uzeo 65c4, nisu me rovili![]()
Ma sta vam pada na pamet, svasta...

- typeOnegative
#27191 Re: TV uređaji - sve o tome
Dobro si to odigr'o ,ma nikad u životu me nisu ništa pitali ,samo mahne rukomHardCore wrote: ↑14/06/2026 21:05semirsar wrote: ↑11/06/2026 19:01Ako se ne varam, do 600KM vrijednosti tv, ne placa se carina, + uz Tax Free obrazac se i dobije povrat PDV.
Ja sam imao sreće prilikom prelaska granice kad sam uzeo 65c4, nisu me rovili![]()
Prošle godine meni umače zamalo c4 65" za 1100e ,nisam uspio sredit prijevoz i jbg
Tu je najnezgodnije sto su tv_i veliki pa upada u oč
- semirsar
#27192 Re: TV uređaji - sve o tome
Ali, ako je vozac zbirnog transporta...typeOnegative wrote: ↑15/06/2026 15:48Dobro si to odigr'o ,ma nikad u životu me nisu ništa pitali ,samo mahne rukomHardCore wrote: ↑14/06/2026 21:05semirsar wrote: ↑11/06/2026 19:01
Ako se ne varam, do 600KM vrijednosti tv, ne placa se carina, + uz Tax Free obrazac se i dobije povrat PDV.
![]()
Prošle godine meni umače zamalo c4 65" za 1100e ,nisam uspio sredit prijevoz i jbg![]()
Tu je najnezgodnije sto su tv_i veliki pa upada u oč
Milion puta sam vidio robe mimo borderoa na kamionu, kad pitas vozaca sta je ovo, moje jarane...
Stvar je u tome, kako se kome zalomi i kakve je srece.
Druga stvar, jes ambalaza velika, ali ide se ciljano, ako i platis carinu i PDV, ostane ti nekoliko stoja u djepu, pa kako god okrenes, isplati se dovuci s vana. Pogotovo ako ti je usput zbog nekog posla ili obaveza.
-
BELMInm
#27193 Re: TV uređaji - sve o tome
...
Last edited by BELMInm on 19/06/2026 18:10, edited 1 time in total.
- typeOnegative
#27194 Re: TV uređaji - sve o tome
Sto posto , isplati se i kad platiš sve regularno ostane par stoja , kamoli šverc komercsemirsar wrote: ↑15/06/2026 21:39Ali, ako je vozac zbirnog transporta...typeOnegative wrote: ↑15/06/2026 15:48Dobro si to odigr'o ,ma nikad u životu me nisu ništa pitali ,samo mahne rukom![]()
Prošle godine meni umače zamalo c4 65" za 1100e ,nisam uspio sredit prijevoz i jbg![]()
Tu je najnezgodnije sto su tv_i veliki pa upada u oč![]()
Milion puta sam vidio robe mimo borderoa na kamionu, kad pitas vozaca sta je ovo, moje jarane...![]()
Druga stvar, jes ambalaza velika, ali ide se ciljano, ako i platis carinu i PDV, ostane ti nekoliko stoja u djepu, pa kako god okrenes, isplati se dovuci s vana. Pogotovo ako ti je usput zbog nekog posla ili obaveza.
U mom slučaju bi to bilo relativno lako izvedivo obzirom da mi je u St ajmo reć druga adresa stanovanja i dole sam dosta vremena, najteže je uganjat prijevoz ovamo . U svakom slučaju, ovisno kakve cijene budu najprije da će tako i bit na kraju
- semirsar
#27195 Re: TV uređaji - sve o tome
Samo na vrijeme upratiti sezonska snizenja crni petak ofoono i mere se pofino proci.typeOnegative wrote: ↑16/06/2026 19:27Sto posto , isplati se i kad platiš sve regularno ostane par stoja , kamoli šverc komercSpoilerShowsemirsar wrote: ↑15/06/2026 21:39Ali, ako je vozac zbirnog transporta...typeOnegative wrote: ↑15/06/2026 15:48
Dobro si to odigr'o ,ma nikad u životu me nisu ništa pitali ,samo mahne rukom![]()
Tu je najnezgodnije sto su tv_i veliki pa upada u oč![]()
Milion puta sam vidio robe mimo borderoa na kamionu, kad pitas vozaca sta je ovo, moje jarane...![]()
Druga stvar, jes ambalaza velika, ali ide se ciljano, ako i platis carinu i PDV, ostane ti nekoliko stoja u djepu, pa kako god okrenes, isplati se dovuci s vana. Pogotovo ako ti je usput zbog nekog posla ili obaveza.![]()
U mom slučaju bi to bilo relativno lako izvedivo obzirom da mi je u St ajmo reć druga adresa stanovanja i dole sam dosta vremena, najteže je uganjat prijevoz ovamo . U svakom slučaju, ovisno kakve cijene budu najprije da će tako i bit na kraju![]()
Jes da i u Hr i Slo ima mucki sa cijenama, ali su ipak mnogo povoljniji, kad se sve fino poslozi.
Prije 2god se zezao sa komsijom, ima familije u Austriji, rekoh da sam na tvom mjestu iskoristio bih ih pa kad dodju ovdje da mi dovuku tv. Par mjeseci kasnije, zove me da mu nesto pomognem, ja dole kad, LG C2, original ambalaza... sta kako oklen, kaze, ja te poslus'o, otisao gore, i izabrao na akciji, sad ga punac dovuk'o, al mi nemre pomoci iznijeti gore... 500EUR na akciji ustedio. Kud i ja nemam punca takvog
- jasko_ba
#27196 Re: TV uređaji - sve o tome
za 2600 KM. Vrijedi li ove pare ili cekati da padne malo?LG OLED televizor OLED65B53LA, 65" 4K Ultra HD, Smart TV 2025, webOS 25, Dolby Vision/HDR10/HLG, 120Hz
- problemnatravunu
#27197 Re: TV uređaji - sve o tome
možda sam ja naopak , ali mislim da bi umjesto tih još preskupih oleda , uvijek izabrao neki mini led , razlika u slici i nije neka za prosječnog posmatrača u praksi
na primjer https://www.ekupi.ba/bs/elektronika/tel ... 2F190%2Bcm
- semirsar
#27198 Re: TV uređaji - sve o tome
Neko je vec pisao o istom modelu. i ima pozitivno iskustvo. Pogledaj par stranica unazad ako te ne mrzi
Meni licno, mada nemam iskustva sa tim modelom, je sasvim ok, em je LG, em je OLED, em je cijena dobra... ne bih bjezao od njega.
Ali, kao sto rece @problemnatravunu sve je do posmatraca
- jasko_ba
#27199 Re: TV uređaji - sve o tome
problemnatravunu wrote: ↑22/06/2026 22:38 možda sam ja naopak , ali mislim da bi umjesto tih još preskupih oleda , uvijek izabrao neki mini led , razlika u slici i nije neka za prosječnog posmatrača u praksi
- semirsar
#27200 Re: TV uređaji - sve o tome
ako je to prioritet, neces nista puno izgubiti a ostace dobrog kesa ako o ovom razmislisjasko_ba wrote: ↑23/06/2026 07:27problemnatravunu wrote: ↑22/06/2026 22:38 možda sam ja naopak , ali mislim da bi umjesto tih još preskupih oleda , uvijek izabrao neki mini led , razlika u slici i nije neka za prosječnog posmatrača u praksi
na primjer https://www.ekupi.ba/bs/elektronika/tel ... 2F190%2BcmMada prvenstveno zelim upariti sa PS5 Pro, a govore za LG modele da su idealna kombinacija
https://televizori.ba/proizvod/65-tcl-s ... -tv-65c7k/

posto si pisao o 65" eto, djes bolje.