Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mehemed wrote: ↑13/06/2026 08:44
Ima još jedan slučaj, kažu sistemska greška i rekli da im se donese nalog, obavijest i uplatnice i poništiti će kaznu. Nemojte bezveze plaćati kaznu.
]
Moras imat dobar dokaz da odneses i da trazis ponistenje jer se moze nalog ponsititi ako nije ispravan. Kao npr ovo sa Dobrinjom slucajem i kamerom. Danas sam bas pogledala i slikala
Ogranicenje je 60
shandrprcSA wrote: ↑12/06/2026 17:13
Sve znam, nije rucni radar a kazna je vec placena prije nego sam dobio kovertu inace bi isao na sud
Svasta znam dobro da je 60, al jbg treba dobro pogledat da nisu fakini znak zamjenili.....tako nesto su uradili od kruznog Hrasno do Stadiona islo je 60 pa su spustili na 50....
Jbg i ja sam tu isla do 70 sad da li sam i ja te srece da me je ulovio....vidjecemo
shandrprcSA wrote: ↑12/06/2026 17:18
Ma stoje znakovi 60 s obje strane, danas prosao vise puta...
Znači, sad će biti još više onih koji na ograničenju 60 voze ispod 50.
Ima još jedan slučaj, kažu sistemska greška i rekli da im se donese nalog, obavijest i uplatnice i poništiti će kaznu. Nemojte bezveze plaćati kaznu.
Znači ubi onaj Golf sa kamerama, u 20 dana 2 kazne za parkiranje jer sam stao na proširenje kod Alte da ženu sačekam. Mislim do mene je ali hajde ohani malo.
beco wrote: ↑20/06/2026 10:25
Znači ubi onaj Golf sa kamerama, u 20 dana 2 kazne za parkiranje jer sam stao na proširenje kod Alte da ženu sačekam. Mislim do mene je ali hajde ohani malo.
shandrprcSA wrote: ↑12/06/2026 17:13
Sve znam, nije rucni radar a kazna je vec placena prije nego sam dobio kovertu inace bi isao na sud
Svasta znam dobro da je 60, al jbg treba dobro pogledat da nisu fakini znak zamjenili.....tako nesto su uradili od kruznog Hrasno do Stadiona islo je 60 pa su spustili na 50....
Jbg i ja sam tu isla do 70 sad da li sam i ja te srece da me je ulovio....vidjecemo
update, dosla obavijest da vratim pn jer je greskom poslan, nalog izbrisan iz evidencije i morao ispuniti zahtjev za povrat novca.
Dosao mi poziv za predaju vozacke u MUP, 11 mjeseci nakon slanja i placanja naloga koji je poslan godinu i 3 mjeseca nakon dana prekrsaja… Kakve su mi zakonske mogucnosti tu? Apsurdno da 26 mjeseci nakon pravljenja prekrsaja 21km/h preko meni dolazi ovo sada. Neko mi je spominjao da je zastara godinu, a ja sam platio nalog koji je dosao nakon godinu i 3 mjeseca, i jos na to sve se usude poslati 11 mjeseci nakon toga poziv za deponovanje vozacke
Bome keno isto ko da ti je neko podmetnuo prkršaj, a ne da si ga sam napravio... nemas se pravo ljutiti.
A istina jeste da je nekorektno ovako sporo rjesavanje. Svaki građanin ima pravo na brz i pošten pravni postupak.
kenomax wrote: ↑21/06/2026 23:06
Dosao mi poziv za predaju vozacke u MUP, 11 mjeseci nakon slanja i placanja naloga koji je poslan godinu i 3 mjeseca nakon dana prekrsaja… Kakve su mi zakonske mogucnosti tu? Apsurdno da 26 mjeseci nakon pravljenja prekrsaja 21km/h preko meni dolazi ovo sada. Neko mi je spominjao da je zastara godinu, a ja sam platio nalog koji je dosao nakon godinu i 3 mjeseca, i jos na to sve se usude poslati 11 mjeseci nakon toga poziv za deponovanje vozacke
Pa nisi trazio sudsko odlučivanje? Pokusaj s nekim advokatom ili im napiši dopis da želiš na sud, ako je to moguće sada uopće.
U subotu navecer na Blidinju na pravcu , prema hotelu Hajducka bio je na postolju kao fotoaparat i covjek u civilu i u sorcu. Sta je on snimao ne znam , i da li je bio policajac isto ne znam
update, dosla obavijest da vratim pn jer je greskom poslan, nalog izbrisan iz evidencije i morao ispuniti zahtjev za povrat novca.
akcija007 wrote: ↑22/06/2026 01:32
U subotu navecer na Blidinju na pravcu , prema hotelu Hajducka bio je na postolju kao fotoaparat i covjek u civilu i u sorcu. Sta je on snimao ne znam , i da li je bio policajac isto ne znam
Cuce se a i znace
Koliko ja znam, zastara za oduzimanje vozacke je godinu dana nakon pravosnaznosti kazne. Problem je sto ne znam sta to tacno znaci, nekad se na onoj stranici moglo vidjeti datum prekrsaja i datum pravosnaznosti. Probaj skontati koji je datum pravosnaznosti i ako je vise od godinu dana zali se, meni je jednom doslo i ja otisao na salter gdje se predaje rekao tako i tako, mi pismeno nista nisam morao. Ona salterusa se zacudila sto su poslali i kaze ne treba predati vazacku.
Ako su prvi put poslali nakon godinu i tri mjeseca,vjerovatno je pravosnaznost par sedmica nakon toga i tad ne mozes nista, ako su slali ranije a mozda nisi dobio, pravosnaznost bi mogla biti ranije.