Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U 1/8 finala prolaze:

Kanada
48
11%
Bosna i Hercegovina
215
48%
Katar
11
2%
Švicarska
173
39%

Total votes: 447

Ludzak

#1526 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Ludzak »

last mohicans wrote: 14/06/2026 22:40
izvrsni direktor wrote: 14/06/2026 21:57
last mohicans wrote: 14/06/2026 21:53

Pa ti si trazio koga, mi ti dali najprije Tabaka,
Tabak povrijedjen, ako nisi upratio. daj novi prijedlog
I kad je bio spreman, a Demir rovit bez učinka, opet je imao prednost nad Hariso. Je li tako? Ja znam da su nas golovi Harisa odveli, a ne trka Demira. Ne znam kako to ne vidite.
Demirović nas je gotovo koštao baražnih utakmica.
Zeleni most

#1527 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Zeleni most »

Ovaj forum je bio mrtav, tek sada je ko nesto ozivio.

Kada se sjetim kvalifikacija za SP 2014 .... svaka tema preko 100+ stranica.

Sjecam se bio jedan lik koji je samo o Hamsiku pisao,neki Vito. To su bila vremena i diskusije .... FB i slicni su to nazalost reducirali.
Montana1

#1528 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Montana1 »

kolko smo tanki na individualnom novou, govori podatak da je Demirovic nas jedini igrac sljedece sezone u ligi prvaka a nekad smo ih imali po 3-4.
to neki ovde ocigledno ne znaju, ne treba im zamjerit, jer ljudi smo jel :)
al ti isti likovi bi stavili tog istog igraca na klupu tvrdeci da mu selektor slijepo vjeruje :-) pa stvarno
no comment
laku noc, vidimo se posle svice da cestitamo momcima pobjedu aBd :bih:
Edin H.

#1529 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Edin H. »

Zeleni most wrote: 14/06/2026 22:54 Ako mi kojim slucajem povedemo 1:0 protiv Svice, kod njih ce biti raspad sistema. Bice i zutih a i crvenih kartona.
Povešćemo pogotovo ako onaj što nije pozvao Ahmethodžića stavi Alajbegovića od početka.

Kerim nema previše izbora, mora postići poneki pogodak ako misli uzeti cifru, vidim da se počeo Arsenal pored Sunderlanda interesovati za njega.

Sa Kanadom je bila prva utakmica protiv domaćina, pa da ne izgubimo, sljedeća je za utjerivanje strahopoštovanja.
last mohicans

#1530 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by last mohicans »

Ne igra individualni nivo LP niti je izbori jedan pojedinac, pa bio to i Demirović kojem je učinak u klubu ipak dosta bolji. To je stvar sto naši igrači ne igraju u top klubovima. Ni to nije argument, imali smo po 20 igrača u ligama petice,(Spaha neki dan govorio) pa jedva jedno SP. Argument protiv tvoga je sadašnja ekipa momaka koj imaju jaču koheziju i zajednistvo, zato i jesmo tu sad, a ne igraju u vrhunskim klubovima.
izbjeglica_iz_besmisla

#1531 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

last mohicans wrote: 14/06/2026 22:56 Zato sto mu Barbarez slijepo vjeruje, eto zasto. A Haris je donio preokret, nije Demir. Po tome nas je zaduzio narednih 10 godina, ali, jbg, Demirova trka jača. Niko sretniji od mene da on očepi i barem rijesi jednu utakmicu, ali 41 nabrao, mi jos čekamo..Poznajući Barbareza, opet Demir počinje.
Pitali su ljudi al ti nemas odgovor. Ko bi to zamijenio Demirovica protiv Kanade?

Izvadite glavu iz wikipedije i pogledajte malo teren, formaciju i tim koji nam igra. Pa cete vidjeti sto mu Barbarez vjeruje, a i ja bih.

Mi skoro sigurno necemo igrati dva spica od pocetka nikad, jer onda nema ko trcati i pocinjati odbranu visoko. Barem dok igramo sistem koji igramo.

Ako izbacite Demirovica, igrat ce vam neuvjerljivi Gigovic ili nedokazani Mahmic ili mekani Bajraktarevic ili izgubljeni Bazdar.

Pa proberite.
N.N.

#1532 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by N.N. »

Jedini nas fudbaler koji trci kao konj i jedini od ‘napada’ koji radi presing na protivnicku ekipu na njihovoj polovini terena, e njega bi strucnjaci poslali na klupu. Nasa posla :mrgreen:

Da je Bgdo nama 3x Demirovica sa onom snagom i aktivnoscu, mi bi bili ko’ Maroko :-D
Edin H.

#1533 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Edin H. »

luckylaka

#1534 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by luckylaka »

last mohicans wrote: 14/06/2026 22:51
luckylaka wrote: 14/06/2026 22:17
Montana1 wrote: 14/06/2026 21:46 hahaha kakvi likovi jbte. porede bazdara i lukica sa igracem koji igra u ligi sampiona sljedece sezone. sreca pa vam je domet ovaj forum.
i ko to garantuje da ce i tabakovic bit ucinkovit nakon ove povrede, a nadamo se da hoce. jer vidjeli smo kakav je uticaj imala na demirovica...
Evo sad kontam napisati...Bazdara i Demira staviti u istu recenicu isto ko recimo Messia i Sarica,poredis ivraca Bundeslige i igraca koji nema mjesta u drugoligasu ili sada u poljskom mekom klubu,igraca koji vrijedi oko 25 m.eura i igraca od 1.5 m.Pa da je bilo imalo realnosti Bazdar ne bi bio na spisku od 45 igraca al eto valjda se ovdje nekome proda.
Pa po tebi niko iz odbrane ne bi trebao biti ispred romskog zeta. Je li to važi i za Jović, Tabakovića, Memića, svi da se prodaju? Kakva ti je to priča? Haj se skoncentriši. Ja nisam rekao da je Bazdar bolji, niti ih poredio. Nego ti ovi inputiraju rezon i ti ga prihvatio ka pjan plota. Pitanje je bilo ko su alternative, ja nabrojao, ovim redom Tabaković, Jovo i tek onda Bazdar. Ni jednom poredio Demira i Bazdara. Dalje, da stručni ima vizije, nesto bi mogao pokusati sa Kerimom, da glumi laznu desetku jer ima kvalitete. Kad si se upecao, reci, ni jedan od ovih stručnjak koji imaju vizije nije rekao sta to Demir igra kod nas. Znaš li ti i haj se potrudi i skupi te nase tamo pa na stadion, a ne korteo napune i pravac kuci. Ljudi iz Bosne cibaju preko bare, mnogima tamo bilo skupo dati za kartu, a jednom u zivotu mu dolazi reprezantacija.
E jbga ti bas imiksa ne znam na sta bi ti odgovorio
-Konstantno se napada Demir a znamo sta je Bazdar fulao i ne kontam odkud on uopste na spisku
-Ne kontam ko je romski zet za mene postoje bivdi i sadasnji reprezentativci
-Mi svoje u korteo skupimo i pravac stadion,to sto se stotine i hiljade drugih prikljuce da se slikaju,smetaju i pozivaju policiju na nase momke vjeruj da nista ne mozemo uraditi
Crvena Tifoza

#1535 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Crvena Tifoza »

Zeleni most wrote: 14/06/2026 23:05 Ovaj forum je bio mrtav, tek sada je ko nesto ozivio.

Kada se sjetim kvalifikacija za SP 2014 .... svaka tema preko 100+ stranica.

Sjecam se bio jedan lik koji je samo o Hamsiku pisao,neki Vito. To su bila vremena i diskusije .... FB i slicni su to nazalost reducirali.
Ne prizivaj ga nazad. :D

Taj se klonirao dvadeset puta od 2014.
Crvena Tifoza

#1536 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Crvena Tifoza »

N.N. wrote: 14/06/2026 23:39 Jedini nas fudbaler koji trci kao konj i jedini od ‘napada’ koji radi presing na protivnicku ekipu na njihovoj polovini terena, e njega bi strucnjaci poslali na klupu. Nasa posla :mrgreen:

Da je Bgdo nama 3x Demirovica sa onom snagom i aktivnoscu, mi bi bili ko’ Maroko :-D
I Tahirovića isto. :D
Momka koji najviše trči.
Billy The Pljuc

#1537 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Billy The Pljuc »

Edin H. wrote: 15/06/2026 01:37 Interesantna statistika

https://n1info.ba/sport/nogomet/iz-fifa ... -IhaughF3Q
Moj Edo džaba krečiš, jbga uprlo se kritikovati što ovaj što onaj, valjda mi sve znamo. Ja fakat nemrem bilivit da smo uopšte nezadovoljni, da krenem od sebe prvo. Odavno sam prestao pratiti repku u smislu odlaska na utakmice ili odvajanja vremena prije svega na isto makar se na tv-u prenosilo. Nikakvih očekivanja apsolutno nisam imao, mislim da sam to u nekoliko postova na raznim temama i napisao s obzirom da je cilj bio, kako je isticano, plasman na EP a ne SP, znači neki ciklus kvalifikacija koji tek treba da dođe. U međuvremenu se repka polako gradila, nekakve djece i igrača uopšteno jeste prodefilovalo i neki su se i zadržali a neki su i otišli. Da sad nabrajam i eventualno opravdavam nečije postojanje u repki i nastup na SP nećem jer je isto Sizifov posao. Sam plasman na SP mi je i više nego dovoljan da budem zadovoljan i kontam da bi bilo fer da smo svi takvi, makar ovi naši zijanili sve utakmice a neće i to su već dokazali. Bezobrazan smo narod, nadasve nerealni i "stručnjaci" za sve i svašta, volimo drugima gledati u avliju/kroz prozor/u tanjir i palamuditi dok jaja ne poplave. Ako iko može reći da mu u životu i najbanalnije krene loše jer eto postoji i ta mogućnost onda sam to ja i opet ne dozvoljavam defetizmu da preovladava i gledam da ne širim negativu oko sebe. Ovdje raja iz ko zna kakvih razloga kritikuje, pljuje, secira, "navlači šuhvu" itd. itd. itd. da mi tačno dođe da više nikad ne izađem na forum.
insaneinthebrain

#1538 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by insaneinthebrain »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 14/06/2026 23:33
last mohicans wrote: 14/06/2026 22:56 Zato sto mu Barbarez slijepo vjeruje, eto zasto. A Haris je donio preokret, nije Demir. Po tome nas je zaduzio narednih 10 godina, ali, jbg, Demirova trka jača. Niko sretniji od mene da on očepi i barem rijesi jednu utakmicu, ali 41 nabrao, mi jos čekamo..Poznajući Barbareza, opet Demir počinje.
Pitali su ljudi al ti nemas odgovor. Ko bi to zamijenio Demirovica protiv Kanade?

Izvadite glavu iz wikipedije i pogledajte malo teren, formaciju i tim koji nam igra. Pa cete vidjeti sto mu Barbarez vjeruje, a i ja bih.

Mi skoro sigurno necemo igrati dva spica od pocetka nikad, jer onda nema ko trcati i pocinjati odbranu visoko. Barem dok igramo sistem koji igramo.

Ako izbacite Demirovica, igrat ce vam neuvjerljivi Gigovic ili nedokazani Mahmic ili mekani Bajraktarevic ili izgubljeni Bazdar.

Pa proberite.
cuj ko, bilo ko je trebao zamijeniti Demirovica. Barbarez nije dobro zatvorio utakmicu i to je sam rekao na press konfereneciji. mi smo sa 1-0 nakon 60, 70 minute trebali da se zatvorimo jos vise sa pojacavanjem veznog reda. uvedi hadziahmetovica, uvedi mahmica, da malo poveze odbranu i izvuce kanadjanje naprijed. Demirovic je imao priliku da da gol i nije ga dao. ohladi se decko malo. Bazdar nije ni morao ulaziti. Jovo do kraja sam u spicu je bio dovoljan da se izvuce pobjeda nakon silnih prilika Kanade i srece koja nas je pratila do tad. vidjecemo sta nas ceka protiv Svicarske. eno i oni najavjljuju da se mi moramo otvoriti i to je prilika za njih. ja bih bio zadovoljan i sa minimalnim porazom protiv njih. samo da dzeko i haris budu spremni da napadnemo katar. sve karte baciti na katar. to nam je jedina sansa
Point.

#1539 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Point. »

Koliko je zapravo procentualno da mi idemo dalje sa recimo 4 boda u grupi? Od 12, 4 otpada, pošto ne zabijamo puno golova pitanje je koliko je sigurno sa 4 boda proći dalje u našem slučaju.
Mustang1

#1540 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Mustang1 »

Point. wrote: 15/06/2026 07:05 Koliko je zapravo procentualno da mi idemo dalje sa recimo 4 boda u grupi? Od 12, 4 otpada, pošto ne zabijamo puno golova pitanje je koliko je sigurno sa 4 boda proći dalje u našem slučaju.
Bilo je na klixu pred prvenstvo. Ja mislim preko 97% je da se ide dalje sa 4 boda.

EDIT:
Image
Osmi Socrates

#1541 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Osmi Socrates »

Tehnički govoreći, možeš biti i zadnji u grupi sa četiri boda. Ali je malo vjerovatno.
izbjeglica_iz_besmisla

#1542 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

insaneinthebrain wrote: 15/06/2026 06:42 cuj ko, bilo ko je trebao zamijeniti Demirovica. Barbarez nije dobro zatvorio utakmicu i to je sam rekao na press konfereneciji. mi smo sa 1-0 nakon 60, 70 minute trebali da se zatvorimo jos vise sa pojacavanjem veznog reda. uvedi hadziahmetovica, uvedi mahmica, da malo poveze odbranu i izvuce kanadjanje naprijed. Demirovic je imao priliku da da gol i nije ga dao. ohladi se decko malo. Bazdar nije ni morao ulaziti. Jovo do kraja sam u spicu je bio dovoljan da se izvuce pobjeda nakon silnih prilika Kanade i srece koja nas je pratila do tad. vidjecemo sta nas ceka protiv Svicarske. eno i oni najavjljuju da se mi moramo otvoriti i to je prilika za njih. ja bih bio zadovoljan i sa minimalnim porazom protiv njih. samo da dzeko i haris budu spremni da napadnemo katar. sve karte baciti na katar. to nam je jedina sansa
Ne treba mijesati teme.

Ja se slazem da je Barbarez mogao izbaciti demirovica a ne Lukica kad je odlucio ostati na jednom spicu.

Moje pitanje je ko bi igrao umjesto Demirovica u prvoj postavi, na pocetku kad se ne ide jos zatvarati utakmica.

Ali neces odgovoriti, ni ti ni ovi prije tebe, jer ne razumijete pitanje. Znate samo brojati napadace i gledati broj ili manjak golova na wikipediji.
svi u napad

#1543 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by svi u napad »

Kako se ovdje mjesaju babe i zabe. Niko ne poredi i ne treba porediti Demira i Bazdara. Bazdarevo mjesto u repki je upitno ali Spaha je vjerovatno obecao kad ga je vrbovao i oteo Srbiji da ce biti u repki. Vec sam ranije pisao tj. pitao sta mislite strucnjaci da li bi Demirovic sa ovakvim rezultatom bio i na klupi Stutgarta? Nisam dobio odgovor strucnjaka jer i pored merhametluka ne mozes odbraniti neodbranjivo. Momka treba malo ohladiti i uvoditi ga sa klupe ne bili se uhavizao i skoncentrisao na ono sto mu je zadatak.
Bosanski_kralj

#1544 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Bosanski_kralj »

Ne volim tip napadača kao Demirović. Napadač mora zabijati, imati osjećaj za gol, a on to nema. Džaba sve ostalo pozitivno, kad ne radi dobro ono osnovno što mu je u opisu posla - ne daje golove.
Logovan

#1545 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Logovan »

Neko sa tribina dobacivao Bašiću da centrira na prvu stativu i Bašić centrirao na prvu stativu i gol :lol: :lol:
izbjeglica_iz_besmisla

#1546 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Demirovic u Stuttgartu ne igra isto sto i u ovoj reprezentaciji. Tako da su to zabe i babe.

Al dzaba govoriti.

Nek vi znate bolje od strucnog staba :thumbup:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1547 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by izvrsni direktor »

svi u napad wrote: 15/06/2026 10:23 Vec sam ranije pisao tj. pitao sta mislite strucnjaci da li bi Demirovic sa ovakvim rezultatom bio i na klupi Stutgarta? Nisam dobio odgovor strucnjaka jer i pored merhametluka ne mozes odbraniti neodbranjivo.
je li moguce da ovo poredis?
Eldo__

#1548 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Eldo__ »

Demirovic ce na kraju biti slucaj kao i Salihamidžić.

Hasan rokao za Bavarce redovno a za repku srednja žalost nije se dalo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1549 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by _BataZiv_0809 »

Nesto kontam, kakva je opcija da se Demirovic izvuce nesto malo iza na poluspicu. Ispred krhnut dvojicu u spicu, a njemu dati da trci box to box.
Mate_Miso_Kovac

#1550 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Mate_Miso_Kovac »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 15/06/2026 10:34 Demirovic u Stuttgartu ne igra isto sto i u ovoj reprezentaciji. Tako da su to zabe i babe.
Ovaj argument bi imao smisla da je problem "Demirovic nikako da se nadje u prilici da da go jer ima ulogu da trčkara okolo". Al to nije problem, jelde... Problem je decision making i finishing, u situacijama kad se nadje u prilici :D

Uostalom, reprezentacije nemaju uvijek luksuz da stavljaju igrače tamo gdje ih klub stavlja (Njemackoj najbolji veznjak igra desnog beka, jer nemaju boljeg). Alphonso Davies u Bayernu igra LB iskljucivo, dok je za Kanadu na krilu (ili cak, u nuzdi) u špicu napada, pa je opet dao 15 golova u 50ak utakmica...
Locked