Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.
Vjerujem da Japan moze daleko dogurati. Jedna od reprezentacija koja nije u fokusu za visok plasman, ali imajuci na umu da su izdominirali azijskim kvalifikacijama, a u zadnjih 5 pripremnih meceva su sve pobijedili ukljucujuci i Brazil i Englesku, ne bi me cudilo da dodju npr. medju 8 na kraju. Za nesto vise, ipak ce biti malo teze, ali vidjecemo
Nizozemska - Japan bi mogla biti odlicna tekma. Japan uvijek nezgodan ali Nizozemci me bas interesuju. Po imenima su dobri, vezni red odlican, Gakpo, van Dijk i u napadu Malen.
Malen je imao odlicnu sezonu u Romi i nekako imam osjecaj da bi mogao eksplodirati na prvenstvu.
Last edited by sahbazzz on 14/06/2026 21:38, edited 1 time in total.
Ovaj stadion je bio razmatran za finale. Puno bolji od Metlife-a, pogotovo zato što vremenski uslovi ne igraju nikakvu ulogu, ali FIFA ga nije izabrala zbog vremenske zone.
GandalfSivi wrote: ↑14/06/2026 22:03
Moze li me neko podsjetiti, da li je Nizozemska prije isla pod imenom Holandija na svetskim/evropskim prvenstvima i ako da, kad su to promijenili?
Znam razliku u imenima, zanimaju me takmicenja.
Mislim da su oni prije nekog vremena donijeli odluku ili referendum da im je zvanični naziv države isključivo Nizozemska. I da su zamolili zvanično da ih se tako oslovljava u međunarodnim komunikacijama.
Naravno, srpskoj varijanti nekadašnjeg srpsko-hrvatskog jezika lakše je metar u guzicu nego cenat u glavu, pa oni i dalje forsiraju Holandija kao naziv. Ostatak svijeta mislim da je izvršio korekciju naziva
Moze li me neko podsjetiti, da li je Nizozemska prije isla pod imenom Holandija na svetskim/evropskim prvenstvima i ako da, kad su to promijenili?
Ma oni su zvanicno zatrazili da se vise ne zovu Holandija. Jedino ih srbi jos zovu Holandija jer nece da ih zovu kao hrvati inace Niskozemska standardno uspavljajuca. Nipon elektronik napada.
Mislim da su oni prije nekog vremena donijeli odluku ili referendum da im je zvanični naziv države isključivo Nizozemska. I da su zamolili zvanično da ih se tako oslovljava u međunarodnim komunikacijama.
Naravno, srpskoj varijanti nekadašnjeg srpsko-hrvatskog jezika lakše je metar u guzicu nego cenat u glavu, pa oni i dalje forsiraju Holandija kao naziv. Ostatak svijeta mislim da je izvršio korekciju naziva
Džaba im i referendum i zamolba ako Srbi nisu odobrili i prihvatili.
koliko se ja sjecam iz citanja na engleskom su uvijek bili the netherlands za fifu. kad gledas arhive ide west germany, czechoslovakia i sva stara imena, ali oni su uvijek the netherlands. mozda su pod fifom uvijek bili the netherlands...
Nizozemska se zvala "Holandija" samo za vrijeme Napoleonove okupacije od 1806. do 1810. Holandija je bila i ostala samo jedna (ocigledno najpopularnija) provincija u "niskim zemljama", jedna od sedam koje su oformile Nizozemsku nakon što su otjerali Španjolske Habsburge sredinom 17. stoljeca