Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
dek

#276 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by dek »

Kakva je sad situacija sa kartama, npr. katar. Je li sve prodato

Je li ko uzimao sa oh stranica kao StubHub, Seatpick I sl..
Edin H.

#277 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by Edin H. »

dek wrote: 14/06/2026 14:50 Kakva je sad situacija sa kartama, npr. katar. Je li sve prodato

Je li ko uzimao sa oh stranica kao StubHub, Seatpick I sl..
Kaže neki frajer na radiju da su pale cijene ulaznica protiv Švice na nekih £250 i da se može otići na tekmu za oko £1000.

Katar je onda još jeftiniji, samo je Seattle vukojebina o odnosu na Los Angeles.
izbjeglica_iz_besmisla

#278 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Seattle je zanimljiviji kao grad za obicnog turista, barem u junu. Barem za ove sto se ne loze na televizijski fejl glamur LA-a.

@dek Katar je trenutno na 170 USD za gornji nivo, a Svicarska 260 USD.

Ne kupuj stubhub i sl, imas sluzbeni FIFA marketplace sa ovim gore cijenama. Sigurno, a nije vise ni skupo.

Mi smo na vrhuncu hajpa placali po 400 USD za seattle, recimo (ali ustedjeli na avionu, pa smo na nuli). Tako da ako mislis ici, dobar je momenat. I jednom u zivotu je ovo :bih:

PS i hoteli su pojeftinili
dek

#279 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by dek »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 14/06/2026 15:03 Seattle je zanimljiviji kao grad za obicnog turista, barem u junu. Barem za ove sto se ne loze na televizijski fejl glamur LA-a.

@dek Katar je trenutno na 170 USD za gornji nivo, a Svicarska 260 USD.

Ne kupuj stubhub i sl, imas sluzbeni FIFA marketplace sa ovim gore cijenama. Sigurno, a nije vise ni skupo.

Mi smo na vrhuncu hajpa placali po 400 USD za seattle, recimo (ali ustedjeli na avionu, pa smo na nuli). Tako da ako mislis ici, dobar je momenat. I jednom u zivotu je ovo :bih:

PS i hoteli su pojeftinili
Bio sam u LA, beskućnici svigdje, grad me bas razočarao.

Prvobitno sam gledao Last minute sales sekciju, tamo nema skoro ništa. Evo sad vidim na Marketplace pofino karata.
Znaci svejedno koji stand da uzmem.
Da ne kupim tribinu koja je za Katar pa me vrate :)))

Let je najveći problem, tu su cijene već otišle i nebo
RJ57

#280 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by RJ57 »

nema nikakvoga razloga kupovati igdje drugo nego na fifa resale stranici. po stoti put: stubhub, viagogo, seatgeek, tickpick, ticketmaster resale i sve ostalo nisu garantovane karte (mada ih u 99% slučajeva dobiješ) i u pitanju su platforme za tapkaroše, ništa drugo

sa malo sreče se na fifa resale mogu uhvatiti super mjesta za trećinu cijene. fifa naime skupe karte kategprije 1 i 2 koje ne može prodati prebaci na resale za puno manje, kofol neko drugi ih prodaje

koja tribina, to nema apsolutno nikakve veze, kod fife nema nikakvih ograničenja. ja ti samo za katar preporučujem neku ispod krova, zanšvicu nema veze, cijeli stadion je pokriven
izbjeglica_iz_besmisla

#281 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

dek wrote: 14/06/2026 16:49 Bio sam u LA, beskućnici svigdje, grad me bas razočarao.

Prvobitno sam gledao Last minute sales sekciju, tamo nema skoro ništa. Evo sad vidim na Marketplace pofino karata.

Odakle letis?

Autom u ZG pa Zagreb-Istanbul-Sarajevo je dobra opcija ako si iz BiH, mi cemo tako.

Sarajevo-Frankfurt pa Franfkurt-Reykjavik-Seattle je druga opcija, bilo je i to jedino ispod 2000 KM prije 10 dana kad sam zadnji put gledao.

Ko sto rekoh, ulaznice su jeftinije sad a letovi nedto skuplji, dodje na slicno.

PS ko sto rece kolega iznad, ganjaj najvisu tribinu ako ces Seattle. Hem najjeftinija hem ima krov.
dek

#282 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by dek »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 14/06/2026 17:42
dek wrote: 14/06/2026 16:49 Bio sam u LA, beskućnici svigdje, grad me bas razočarao.

Odakle letis?

Autom u ZG pa Zagreb-Istanbul-Sarajevo je dobra opcija ako si iz BiH, mi cemo tako.

Sarajevo-Frankfurt pa Franfkurt-Reykjavik-Seattle je druga opcija, bilo je i to jedino ispod 2000 KM prije 10 dana kad sam zadnji put gledao.

Ko sto rekoh, ulaznice su jeftinije sad a letovi nedto skuplji, dodje na slicno.

PS ko sto rece kolega iznad, ganjaj najvisu tribinu ako ces Seattle. Hem najjeftinija hem ima krov.
Još gledam opcije.
A za sjedište mislio sam čak nešto blizu terena pa makar bilo dosta skuplje, ovo za krov što preporucujete pretpostavljam zbog sunca?
RJ57

#283 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by RJ57 »

jebiga, želiš li se izvaliti tolike pare pa na kraju još pokisnuti ko miš ako bude kiše ... zato fino pod krov. a štiti i od sunca

to za seattle, u LA nema tih problema
Jack Be Nimble

#284 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by Jack Be Nimble »

Ja ne bi uzimao istocnu stranu stadiona u Seattle, a isto se odnosi i za sjever i jug.
izbjeglica_iz_besmisla

#285 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Jack Be Nimble wrote: 14/06/2026 20:06 Ja ne bi uzimao istocnu stranu stadiona u Seattle.
Strana bi trebala biti nebitna, ako govoris zbog sunca. Utakmica je u 12h, przi odozgo u to doba a ne sa zapada :D
Rob_Atl

#286 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by Rob_Atl »

U 12h po trenutnoj prognozi u Seattle ce biti suncano i nekih 22-23 stepena.
Post Reply