Jesi li navijao ili si se šminkerisao u bijelom odjelu ko’ Martin Bell u ratu u Sarajevu?
Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#976 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
- Logovan
#977 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
- Edin H.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#980 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
- Laertes
#981 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
- SaraFina
#982 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ja ne znam koliko ti pratis nas, ali mi smo znali imati fenomenalnih igara, a izgubimo. I to nam se desavalo u barazu. Znas koliko puta? Tako da, mogli smo i izgubiti. Ali isto tako i pobijediti.
Vama se takodjer desavalo da kvale zapocnete kilavo i bezveze, i najednom bljesnete i odete dalje. Tako da igra jeste bitna ali treba imati i srece i „znati KAKO“.
Kanadjani jesu trcali i sve to stoji. Jbg i domacini su. Plus pola repke im je crno (nista protiv crnaca) ali ljudi piče ko gazele.
Last edited by SaraFina on 13/06/2026 15:44, edited 1 time in total.
- Edin H.
#983 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
9508 kilometra moramo putovati u grupnoj fazi, treći smo.
- van Basten
#984 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Previše se Švicarska uzdiže. Jesu dobra ekipa ali ni blizu samog svjetskog vrha. Plus, u padu su zadnjih godinu- dvije. Ni večeras neće rutinirati, a kmaoli kasnije
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
-
kiligonzales
#986 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Kanada je mogla nasrnuti, kada ti najbolji pojedinci u napadu fale. Dzeko je nositelj nase igre u napadu. 6 golova u ovim kvalifikacijama je dao. Drugi po ucinku Tabakovic sa 3 gola, a najmanjom mogucom minutazom od napadaca je povrijedjen. Sunjic koji je bio tu isred odbrane, sam je povrijedjen takodjer. Oko koga graditi napad... Normalno je da ce Kanada nasrnuti, kada ih nema ko adekvatno napasti.Did wrote: ↑13/06/2026 07:11 Kanada fantasticna u trci, presingu i taktici. Barba ih iznenadio nasom postavom na pocetku, i to je jedini razlog sto smo prvih 20min bili ravnopravni ili bolji. Poslije primljenog gola domacini odgovorili sjajno. Da nisu limitirani tehicki dali bi nam 2-3 gola. Nasi u defanzivi dobri, trka i zalagenje na nivou. Ipak, nas vezni red ogranicen do bola u igri prema naprijed. Napadaci ne dobivaju upotrebljive lopte, nema povezanih akcija. Tahirovic nije kvalitet za prvi tim, ni u BiH ligi, ali pitanje je s kim ga zamijeniti. Kolasinac dobar, ali nespreman za 90minuta. Jovo odlicann.
Jucer smo igrali bez napada, iako to nismo htijeli. Lukic jeste dao gol, Demirovic imao tu sjajnu priliku, ali to nisu igraci kojih se svaka reprezentacija boji.
Dzeko sa 40 godina da je stajao samo na terenu, donjeo bi daleko vise sigurnosti u nasoj igri. Kod nas sve sto valja kvalitete je u zadnjoj liniji.
- Edin H.
#987 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Nisu mogli Kosovo u gostima dobiti, a da uzmu jedan Katar.
-
kiligonzales
#988 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Nama odgovara da dobiju pa kako god. Jer mi im lako mozemo biti nagaznom minom. Iako 1-1 mislim da cemo zavrsiti s njima.van Basten wrote: ↑13/06/2026 15:41 Previše se Švicarska uzdiže. Jesu dobra ekipa ali ni blizu samog svjetskog vrha. Plus, u padu su zadnjih godinu- dvije. Ni večeras neće rutinirati, a kmaoli kasnije
-
kiligonzales
- Idemedosumom
#990 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Mislim da i Džeki u prosjeku trebaju 2x onakve 100% šanse (kakvu je sinoć imao Demirović) kako bi zabio jednom.
Kad smo već kod Džefika, zar nisu bile najave da je spreman i da će igrati, barem u drugom...
Kad smo već kod Džefika, zar nisu bile najave da je spreman i da će igrati, barem u drugom...
- van Basten
#991 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Apsolutno.. Nama bi odgovaralo da ih natamburaju 5:0 ali mislim da to nije realnokiligonzales wrote: ↑13/06/2026 15:52Nama odgovara da dobiju pa kako god. Jer mi im lako mozemo biti nagaznom minom. Iako 1-1 mislim da cemo zavrsiti s njima.van Basten wrote: ↑13/06/2026 15:41 Previše se Švicarska uzdiže. Jesu dobra ekipa ali ni blizu samog svjetskog vrha. Plus, u padu su zadnjih godinu- dvije. Ni večeras neće rutinirati, a kmaoli kasnijedan odmora imamo vise od njih. isto tako putuju i oni kao i mi na utakmicu.
-
Mustang1
#992 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Mozda bi i usao da se Seo nije povrijedio. Ovako je sigurica da ce poceti sljedecu. Nadam se da moze i Tabak bar 5 minuta.Idemedosumom wrote: ↑13/06/2026 15:53 Mislim da i Džeki u prosjeku trebaju 2x onakve 100% šanse (kakvu je sinoć imao Demirović) kako bi zabio jednom.
-
kiligonzales
#993 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ako je vjerovati statistici, Svica je favorit itekako, Katar u zadnjih 5 utakmica, nema nikakav golgeterski ucinak. 1 gol u 5 meceva i to dali ga Siriji.van Basten wrote: ↑13/06/2026 15:54Apsolutno.. Nama bi odgovaralo da ih natamburaju 5:0 ali mislim da to nije realnokiligonzales wrote: ↑13/06/2026 15:52Nama odgovara da dobiju pa kako god. Jer mi im lako mozemo biti nagaznom minom. Iako 1-1 mislim da cemo zavrsiti s njima.van Basten wrote: ↑13/06/2026 15:41 Previše se Švicarska uzdiže. Jesu dobra ekipa ali ni blizu samog svjetskog vrha. Plus, u padu su zadnjih godinu- dvije. Ni večeras neće rutinirati, a kmaoli kasnijedan odmora imamo vise od njih. isto tako putuju i oni kao i mi na utakmicu.
- Idemedosumom
#994 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Helem, rezultat solidan, igra, nekako preslikana kao iz one protiv Paname; poprilično za zaborava. Možda teško da i može bolje bez nekog kreativca na sredini.
Mislim da nam je ova ekipa dosta manje kvalitetna od one koju je Pape vodio na SP 2014. Ali, isto tako, kao da nam je grupa srazmjerno lakša od one s Argentinom + možemo proći i kao treći.
Helem, s ovom "Nigerijom" smo uspjeli remizirati
Mislim da nam je ova ekipa dosta manje kvalitetna od one koju je Pape vodio na SP 2014. Ali, isto tako, kao da nam je grupa srazmjerno lakša od one s Argentinom + možemo proći i kao treći.
Helem, s ovom "Nigerijom" smo uspjeli remizirati
-
Škobo Habu
#995 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Nije dao prejak for, već je pokušao da zaobiđe golmana i to uz dva igrača oko sebe.
Najgori mogući potez. To je ta razlika u između Džeke i Demirovića, jer bi Džeko 100 % dao go i to sa vrha šesnaesterca.
Naš najveći problem jeste nezrelost igrača. Kompletni igrači ovakve zicere ne propuštaju.
Druga bitna stvar jeste nonšalantnost - posebice kod Bajraktarevića. On svoju zrelost i vrhunsku klasu upravo na ovakvim turnirima treba da pokaže.
Međutim, on je pokazao veliko ništa. Isto tako i Alajbegović.
Uglavnom, Kanađani su dobro detektovali naše neuralgične tačke. Da su bili kompletni - drugačija bi to utakmica bila.
Švicarska će biti naš test i najbolji ogled gdje smo i što smo kada je u pitanju svjetski nogomet.
-
zigzag
#996 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Nigerija + kolumbija.Idemedosumom wrote: ↑13/06/2026 16:01 Helem, rezultat solidan, igra, nekako preslikana kao iz one protiv Paname; poprilično za zaborava. Možda teško da i može bolje bez nekog kreativca na sredini.
Helem, s ovom "Nigerijom" smo uspjeli remizirati![]()
-
kiligonzales
#997 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Mogli smo izgubiti, a i pobjediti. To je fudbal. Ocekivao sam x i rekao tacan rezultat ovdje. Isti rezultat nas ceka i sa Svicarskom. S time da bih volio da me nasi iznenade protiv Svice i pobjedimo 1 razlike. Evropljanima ne gode ovi dnevni termini, a pored toga imamo dan duze odmarati u odnosu na Svicarsku, tako da bi moglo biti jednako tvrda utakmica ko nocas.SaraFina wrote: ↑13/06/2026 15:39Ja ne znam koliko ti pratis nas, ali mi smo znali imati fenomenalnih igara, a izgubimo. I to nam se desavalo u barazu. Znas koliko puta? Tako da, mogli smo i izgubiti. Ali isto tako i pobijediti.
Vama se takodjer desavalo da kvale zapocnete kilavo i bezveze, i najednom bljesnete i odete dalje. Tako da igra jeste bitna ali treba imati i srece i „znati KAKO“.
Kanadjani jesu trcali i sve to stoji. Jbg i domacini su. Plus pola repke im je crno (nista protiv crnaca) ali ljudi piče ko gazele.
-
kiligonzales
#998 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ako si gledao Svicarce protiv Australije, imaju jako dinamican vezni red, ostre lopste sa strana, a bome i dijagonalne u prostor. Mana im je sto ostavljaju previse prostora pozadi i iz nekoliko prilika nakon dugih lopti, Australija je i izjednacila. Ukoliko budu pritiskali istim stilom i nas, vjerujem da bi protiv Svicaraca mogli imati novog Bastonija u njihovim redovima koji bi nam mogli donjeti bod. Ocekujem istu utakmicu kao protiv Kanade u kojoj cemo i mi i oni biti ni na nebu ni na zemlji. Tvrdo da ne moze tvrdje.Škobo Habu wrote: ↑13/06/2026 16:02Nije dao prejak for, već je pokušao da zaobiđe golmana i to uz dva igrača oko sebe.
Najgori mogući potez. To je ta razlika u između Džeke i Demirovića, jer bi Džeko 100 % dao go i to sa vrha šesnaesterca.
Naš najveći problem jeste nezrelost igrača. Kompletni igrači ovakve zicere ne propuštaju.
Druga bitna stvar jeste nonšalantnost - posebice kod Bajraktarevića. On svoju zrelost i vrhunsku klasu upravo na ovakvim turnirima treba da pokaže.
Međutim, on je pokazao veliko ništa. Isto tako i Alajbegović.
Uglavnom, Kanađani su dobro detektovali naše neuralgične tačke. Da su bili kompletni - drugačija bi to utakmica bila.
Švicarska će biti naš test i najbolji ogled gdje smo i što smo kada je u pitanju svjetski nogomet.
-
Itsoktobealone
-
kiligonzales
#1000 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ne moze se po kvaliteti porediti sa onom iz 2014 godine.Idemedosumom wrote: ↑13/06/2026 16:01 Helem, rezultat solidan, igra, nekako preslikana kao iz one protiv Paname; poprilično za zaborava. Možda teško da i može bolje bez nekog kreativca na sredini.
Helem, s ovom "Nigerijom" smo uspjeli remizirati![]()
Begovic bio u Evertonu, Mujdza u Frajburgu, Spahic cini mi se Leverkuzen, Bicakcic u Hofenhajmu, Kolasinac u Salkeu, Besic Ferencvaros, Izet Grashopers, Pjanic Roma, Misimovic Volfsburg, Dzeko Volfsburg, Ibisevic Volfsburg, Lulic Lacio, Salihovic Hofenhajm, plus tu bili Ibricic, Vrsajevic, Vranjes, Visca...
Najgore od svega sto Pape tada nije poveo Papca. Povede Tinu bratica...