Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- majstor10
#901 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
cestitam seo na borbenoj igri
-
svi u napad
#902 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Moramo biti zadovoljni bodom i da nam je to neko ponudio prije tekme svi bi prihvatili. Ljudi su bili bolji ali mi smo imali sansu za 2:0 koju Demirovic po obicaju nije iskoristio i zato ostaje zal za pobjedom. A pro pro njega dosta mi je vise naseg merhametluka i prica o pritisku na protivnika. Halo igras 40 tekmi das 4 gola i stalno masis sanse. Pa moze i neki vezni biti na njegovom mjestu i vrsiti jos bolji pritisak i ne davati golove kao i on.
Momci su se trudili ali Barba mora shvatiti da se ne mozes braniti 80 minuta iako imamo dobru zadnju liniju jer ti je vezna linija tanka. Jucer je morao izvaditi jednog napadaca, pojacati veznu liniju sa Hadziahmetovicem ili ovim novajlijom Mahmicem kako bi spustili loptu odmorili zadnju nasu liniju a natjerali Kanadjane da vise trce i vrse pritisak te tako se umore. Barba je sve podredio remiju i to se odmah vidilo jer Dedic nije prelazio centar niti je radio svoje poznate prolaze po krilu sto je bio dodatni uzrok losije igre Bajraktarevica.
Mislim da protiv Svice treba igrati 4-3-3 i to sa Dzekom ili Lukicem u spicu a sa strane Memic desno (jaci u odbrani od Bajraktarevica) i Alajbegovic lijevo. U veznoj liniji Sunjic, Basic i Hadziahmetovic ili novajlija Mahmic. Zivjeli.
PS: molim bez branjenja Demirovica i objasnjavanja koje citamo godinama. U Njemackoj igra dobro jer ekipa igra drugu formaciju. Svugdje u svijetu u svakom poslu se trazi produktivnost gospodo.
Momci su se trudili ali Barba mora shvatiti da se ne mozes braniti 80 minuta iako imamo dobru zadnju liniju jer ti je vezna linija tanka. Jucer je morao izvaditi jednog napadaca, pojacati veznu liniju sa Hadziahmetovicem ili ovim novajlijom Mahmicem kako bi spustili loptu odmorili zadnju nasu liniju a natjerali Kanadjane da vise trce i vrse pritisak te tako se umore. Barba je sve podredio remiju i to se odmah vidilo jer Dedic nije prelazio centar niti je radio svoje poznate prolaze po krilu sto je bio dodatni uzrok losije igre Bajraktarevica.
Mislim da protiv Svice treba igrati 4-3-3 i to sa Dzekom ili Lukicem u spicu a sa strane Memic desno (jaci u odbrani od Bajraktarevica) i Alajbegovic lijevo. U veznoj liniji Sunjic, Basic i Hadziahmetovic ili novajlija Mahmic. Zivjeli.
PS: molim bez branjenja Demirovica i objasnjavanja koje citamo godinama. U Njemackoj igra dobro jer ekipa igra drugu formaciju. Svugdje u svijetu u svakom poslu se trazi produktivnost gospodo.
- Logovan
#903 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Katar do pobjede!
- Plavo-bijeli
#904 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Nama bod protiv švicarske znaci prolaz dalje, ali ne valja.
Lagana grupa.
Trebali smo biti u najjačoj grupi ikada i onda proci, inace se ne pika.
Lagana grupa.
Trebali smo biti u najjačoj grupi ikada i onda proci, inace se ne pika.
-
DonieBrasco
#905 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Tesko je nama udovoljiti u svakom slucaju.
-
Mustang1
#906 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ako veceras Katar pobijedi svi ce se radovati dok ne skontaju da bi i mi mogli onda ispusiti 
-
RJ57
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#908 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
od katara do svajcara bosna do finala jeeeeeee 
-
laik1981
#909 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ne teba zaboraviti da cemo mi s kataom igrati na zvjezdanu od preko 30 stepeni i u zestokoj sparini. Vlaznost preko 80%. Ako su nasi pomislili "lako cemo" onda smo se mi vec vratili iz ameike.
Last edited by laik1981 on 13/06/2026 11:35, edited 1 time in total.
-
baxus
#910 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Gledam jutros utakmicu na tenane. Prvo poluvrijeme smo odigrali vrlo dobro.
Bajraktarevic bio skroz ok. Jedan od boljih u prvom poluvremenu.
Memic i Tahirovic najtanji bili.
Dedic isto vrlo dobar.
U drugom smo se povukli previše i dopustili im da igraju bez ikakvog razloga.
Bajraktarevic bio skroz ok. Jedan od boljih u prvom poluvremenu.
Memic i Tahirovic najtanji bili.
Dedic isto vrlo dobar.
U drugom smo se povukli previše i dopustili im da igraju bez ikakvog razloga.
- pepeljara
#911 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Meni nije jasno da Demirovic bas niti jednu sansu nije iskoristio, a ovakve u ligi daje ko od sale.. ne znam,ono sinoc je trebao biti gol, ne znam sta je htjeo sa dva igraca iza da dribla golmana, imao cistu priliku da je sutne ka golu, pa i da je profulao ne bi mu niko zamjerio...
eto ne znam... ponajbolji igrac i napadac nase repke, a pravi fule ko pocetnik.
generalno prvo poluvrijeme solidno odigrano, drugo ....ne znam da smo do izmjena uvezali tri pasa.
eto ne znam... ponajbolji igrac i napadac nase repke, a pravi fule ko pocetnik.
generalno prvo poluvrijeme solidno odigrano, drugo ....ne znam da smo do izmjena uvezali tri pasa.
-
laik1981
#912 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Tahirovic je igrac manje od kako je dosao u repku. Sve kontam al njegovo forsiranje ne kontam.
- dječak sa šibicama
#913 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Malo ga Barbarez voli a malo nema boljeg od Tahirovica. Za tu poziciju, nema. On, Basic ili Gigovic, i to je to centralni vezni.
On je najmanje los od trojice.
On je najmanje los od trojice.
-
Mustang1
#914 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Znaci trebamo uzgajati zadnje vezne u fudbalu i playmakere za kosarku.
-
Did
#915 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Tek nakon utakmice Kanada Svicarska znacemo pravu vrijednost ovog boda.
- no_sekirli
#916 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Bod odlican, soldina tekma na otvaranju protiv domacina.
Samo malo smirenosti u sredini i par kratkih pasova bice ovo puno bolje.
I Vasilj pod hitno da poradi na izbijanju, ne moze pogodit 10 metara od naseg igraca.
I Vasilj pod hitno da poradi na izbijanju, ne moze pogodit 10 metara od naseg igraca.
-
Mustang1
#917 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Neka rukom bacano_sekirli wrote: ↑13/06/2026 11:47 Bod odlican, soldina tekma na otvaranju protiv domacina.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#918 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ne moze teren pogoditi.no_sekirli wrote: ↑13/06/2026 11:47 Bod odlican, soldina tekma na otvaranju protiv domacina.
Inace, moram reci da sam zadovoljan borbom, a to sam najvise trazio.
Zaista sam misljenja da cemo puno lakse igrati protiv svicaraca, odnosno da cemo imati vise loptu u nogama, uvezati nesto prema naprijed. Ne kazem da cemo izvuci pozitivan rezultat, ali cemo vise izgledati kao ekipa.
- Edin H.
#919 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ili još bolje neka se dodaje nazad sa bekovima kao jedanaesti igrač.Mustang1 wrote: ↑13/06/2026 11:48Neka rukom bacano_sekirli wrote: ↑13/06/2026 11:47 Bod odlican, soldina tekma na otvaranju protiv domacina.
I Vasilj pod hitno da poradi na izbijanju, ne moze pogodit 10 metara od naseg igraca.![]()
Totalni fudbal
- Edin H.
#920 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Nije umjetničko klizanje da se dojam boduje.Chmoljo wrote: ↑13/06/2026 11:50Ne moze teren pogoditi.no_sekirli wrote: ↑13/06/2026 11:47 Bod odlican, soldina tekma na otvaranju protiv domacina.
Inace, moram reci da sam zadovoljan borbom, a to sam najvise trazio.
Zaista sam misljenja da cemo puno lakse igrati protiv svicaraca, odnosno da cemo imati vise loptu u nogama, uvezati nesto prema naprijed. Ne kazem da cemo izvuci pozitivan rezultat, ali cemo vise izgledati kao ekipa.
-
Mustang1
#921 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ne zna ni dodatiEdin H. wrote: ↑13/06/2026 11:51Ili još bolje neka se dodaje nazad sa bekovima kao jedanaesti igrač.Mustang1 wrote: ↑13/06/2026 11:48Neka rukom bacano_sekirli wrote: ↑13/06/2026 11:47 Bod odlican, soldina tekma na otvaranju protiv domacina.
I Vasilj pod hitno da poradi na izbijanju, ne moze pogodit 10 metara od naseg igraca.![]()
![]()
Totalni fudbal![]()
- Edin H.
#922 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Jovo prekucao u skoku, devet duela dobio.
Pohvali ga engleski komentator, na poluvremenu analiza njegove igre.
Nego razmišljam kakav he sa loptama po zemlji, baš je visok.
Pohvali ga engleski komentator, na poluvremenu analiza njegove igre.
Nego razmišljam kakav he sa loptama po zemlji, baš je visok.
- istra_hr
#923 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Moj neutralni komentar:
Osvojili ste bod, nije loše za početak... a, mogli ste i izgubit, iskreno rečeno.
Ono najvažnije - u igri ste i dalje; čak ako izgubite od Švicarske. Katar nikako ne podcjenjivat.
Osvojili ste bod, nije loše za početak... a, mogli ste i izgubit, iskreno rečeno.
Ono najvažnije - u igri ste i dalje; čak ako izgubite od Švicarske. Katar nikako ne podcjenjivat.
-
DonieBrasco
#924 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Uvijek nama fali to malo "nesto" kao Demirovic jucer npr da ono pogodi, ali imali smo srece i to dobro mogli su nas napuniti.
- Plavo-bijeli
#925 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Najnoviji top komentar...
Frajer misli da Barbarez gura Demirovića kako bi se ovaj prodao i kako bi dobili proviziju od menađera....
Baš za izucavanja nacija i selektori koji komentarisu.
Frajer misli da Barbarez gura Demirovića kako bi se ovaj prodao i kako bi dobili proviziju od menađera....
Baš za izucavanja nacija i selektori koji komentarisu.