Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U 1/8 finala prolaze:

Kanada
48
11%
Bosna i Hercegovina
215
48%
Katar
11
2%
Švicarska
173
39%

Total votes: 447

Lug

#801 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Lug »

ovako smo izgledali kao kukavice teske.. ovo je SP.
LSD

#802 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by LSD »

Lug wrote: 13/06/2026 00:53 ovako smo izgledali kao kukavice teske.. ovo je SP.
Nismo mi kukavice, hrabri su to momci, nego samo kar.ine teske na sredini terena.
Reprezentacija bez veznog reda :bih:
kiligonzales

#803 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by kiligonzales »

amidzazeher wrote: 13/06/2026 00:42
last mohicans wrote: 13/06/2026 00:17
sime_cipol wrote: 12/06/2026 23:52 Ovi levati su prebrzi, to nama ne odgovara. Lakse cemo igrati protiv SUI i QAT
Maloprije i Kemo Alispahic je to rekao. Da cemo bolje stajati protiv Swice i Katara. Zabari su tromi i spori, ovi su fizički jači od MC, ali su u tehnici losi. Pa nisi lopte mogao primiti, da se dvojica na leđima ne stvore. Pogresan je i odabir igrača bio, Tahir ni sa losijim repkama pod pritiskom ne funkcionise. Bašić je dosta bolji bio. Trebao je probati sa Mahmićem, Šunjić nije dovoljno spreman, Esmir je bio igrač manje. Edin i ono njegovo zadrzavanje lopte je itekako falilo. Ja ne znam da i jedna ekipa drzi kao "napadača" , mi Demira, radi ofanzivnog pritiska.. on kad dođe u priliku ja znam da neće zabiti. Pa jbt, Jovo u pravom debiju zabija. Previse mu se vjeruje. Mogao je veceras odmoriti, içi s 1 napadačem s jačom vezom. Taktički, mi nismo baš najbolje pripremili ovu utakmicu.
Bravo za komentar!
Šteta što Sergej nije baš neki takticar jer sa ovakvom voljom mi bi baš bili strašna ekipa. Mi kad smo se god branili primali smo ne jedan nego više golova. To sada više nije slucaj! Imam osjecaj da se i znamo braniti kada treba ali ne i 75 minuta što realno tesko uspjevaju i kvalitetnije ekipe.
Doduše Muharemovic je ispao dva tri puta sto nas je koštalo gola. U slucaju njihovog gola daleko se stajalo od njihovog najboljeg igraca plus što uopšte nije bilo potrebe ici na presjecanje pasa jer je bio ledjima okrenut, a onda još Katica nesretno lopta pogodila i promjenila pravac.
Branili smo se super i kod kornera i slobodnih.
Eh sada sto su pojedini ocekivali da cemo Kanadu (domacina) nadigrati to je drugi par rukava. I pored ”loše” igre imali smo 3 udarca na gol a oni 4. Ocekivao sam više prodora Memica ali nakon onog faula ko zna mozda se baš i povrijedio.
I brate mili pa nije da smo samo izbacivali loptu što dalje od gola, u vecini slucajeva se pokušavalo nešto i naprijed ali…
Ne moze se ocekivati veci posjed lopte sa Tahirovicem koji je 80% lopti nabio u zrak!
Dzeko fali da je primi i sacuva ili iznudi faul to se vidi iz svemira!
Sve u svemu ja sam zadovoljan bodom, 3 su bili neka potajna nadanja ali vjerujem da nam je neko ponudio bod prije tekme vecina bi rekla super!
Jos jednom šteta pa Sergej ne zna taktiku, osim all in, ovo bi bilo top!
Mi smo kao Grcka u Portugalu. Vjerujem da se niko nece naigrati protiv nas, niti mi protiv ikoga. Potpuno identična nas utakmica ceka sa Švicarskom. Švicarska bi trebala pobjediti Katar. Nebi tu trebalo biti iznenađenja.

Mi cemo i protiv njih odigrati jednaku utakmicu, u kojoj ce biti identičan rezultat u kojoj cemo i Mi i oni biti ni na nebu ni na zemlji.

I poslednju utakmicu dobijamo Katar.

Ova ekipa ce tek dobiti ravnotežu kada se Dzeko vrati nas najbolji strijelac kvalifikacija, a u 5 brzini cemo biti ako se u drugoj utakmici vrati i Tabakovic.

Kanada je nocas bila bolja. Vise posjeda, vise prosinca, kornera, bolja kontrola lopte, u sredini dobra. Napad im je bio podbačaj. Odbrana ok.

Mi u odbrani dobri, u sredini tanki, u napadu Lila. Ipak mogli smo izgubiti, a i pobjediti. Tacno nam je malo smirenosti falilo da u ovoj utakmici izgledamo dosta bolje.
Lug

#804 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Lug »

LSD wrote: 13/06/2026 00:55
Nismo mi kukavice, hrabri su to momci, nego samo kar.ine teske na sredini terena.
nisam ni mislio da su.. rekao sam da su izgledali zbog postavke igre i odabira prve postave.
kiligonzales

#805 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by kiligonzales »

LSD wrote: 13/06/2026 00:55
Nemamo kreatora igre u sredini. To je nas najveci problem. Inace ovo je dosta dobro bilo nocas. S time da nedostaje Babuka, Tabak, te Hadziahmetovic, te Šunjic.

Na kraju ne mora nam ni jedna utakmica biti lijepa, rezultat treba da nam je vodilja.

Zbog ljepote u Brazilu smo čekali zadnju utakmicu da bi sabrali koji bod kada vise nije bilo bitno.
Last edited by kiligonzales on 13/06/2026 01:00, edited 1 time in total.
Better Man

#806 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Better Man »

palermo wrote: 13/06/2026 00:42
Lug wrote: 13/06/2026 00:29
RJ57 wrote: 13/06/2026 00:23

povukli smo se što je iz dva razloga bilo potpuno pogrešno. mala je šansa odbraniti vodstvo sa 90% utakmice ispred tebe a nemaš nikoga u sastavu ko je u stanju kontru odigrati. večeras je naša sreća bila da kanađani neznaju, sami smo izgledali dobro defanzivno ali zato u sredini i napadu grozno.

ja sam bodom jako zadovoljan ali nisam zadovoljan ni postavkom tima ni igrom, čak sam debelo razočaran. pa jebemu sve …. otišao si na SP kada u to ama baš niko nije vjerovao, imaš tim pun djece na kojima ćeš graditi budućnost …. pa skini im onda lance i pusti ih da se igraju. neka uživaju u fudbalu umjesto da stoje u svojih trideset i izbijaju lopte nasumice! svakako nećeš biti svjetski prvak a znaš da ti je realan domet 4 utakmice … pa daj im onda ono što su oni sami zasluźili, pa ako ne budu 4 nego 3 utakmice nema veze, neće ti niko ništa predbaciti!
:thumbup:
Barba je najlosija nasa karika. Ova djeca bi mogla puno vise napraviti.
Kako bi se Barbi mater jebala da je izveo djecu I primio tri komada. Pa ovi su pojeli Barjaktarevica nije se vidio.

Protiv Svajcarske je najlaksa utakmica, nakon ovog boda mozes I izgubiti oi vec ta cinjenica ti omogucuje lakse da igras. A onda protiv Katara na sve ili nista.
Nama je trebao najmanje jedan bod iz prve dvije utakmice. Dobili smo gA I mozemo sad pjevati
Ako misliš da protiv Katara tražiš prolaz dalje, to bi mogao biti mač sa dvije oštrice. Ko može garantovati da ćemo 100% pobijediti Katar.
Lug

#807 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Lug »

a momci su za cistu desetku, ostavili su srce na terenu i ponosan sam na njih iz dna duse.
GandalfSivi

#808 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by GandalfSivi »

Mozda prvo sa sobom da rijesis neke traume pa da se vratis komentarisati reprezentaciju. Svaki komentar ti je pun otrova, veze s vezom nema…
p206

#809 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by p206 »

Ova sumnja u Barbareza mi ne u rangu sumnje Hrvata u Dalića...i dan danas govore da je loš taktičar da zna fuliti sa izborom igrača,a on osvojio 2 medalje. Ovaj nije ni blizu,ali nema ni blizu dobre igrače.

Igra nije moderna, izgleda kao sa početka 2000... Ali moramo biti svjesni da mi nemamo boljih igrača od ovih,i da su to sve igrači za lige od 8-20 u Evropi...nijedan igrač nije za top 7 liga i da nisu konstantni,i sreća je da sada postoji 5 izmjena a ne 3 i da se mogu zamijeniti ako imaju loš dan.
Lug

#810 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Lug »

GandalfSivi wrote: 13/06/2026 01:02
Mozda prvo sa sobom da rijesis neke traume pa da se vratis komentarisati reprezentaciju. Svaki komentar ti je pun otrova, veze s vezom nema…
a ti mozda da naucis citati pa da se onda javis.. i odjebi u skokovima, nije ti repka privatna prcija.
Capajebo

#811 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Capajebo »

Lug wrote: 13/06/2026 00:50 pa normalno je da su ga pojeli kad je bio jedini kreativac. Da smo imali na terenu jos Kerima, Mahmica i tako rasteretili njega onda bi i mogao doci do izrazaja. Izvedes Barjaktarevica i uvedes Kerima..i dobijes isto. Kad Kerim dobije loptu u ono malo vremena sto ga uveo, 3 igraca oko njega, isto kao i oko Barjaktarevica. Ne znam sto ne uvodi Mahmica, momak je briljantmno odigrao protiv S.M. i pokazao se kao pravi kreativac bas kakv bnam treba i tako rastereti i Kerima i Barjaka..
Apsolutno pogresno. Barbarez da iole ima iskustva, Bajraktarevic mu veceras nebi ni igrao veceras u prvoj jer su ove mrcine i presnazne i prebrze za njega. Za ovo sto je Barbarez htio veceras, Dedic je trebao na krilo.
Jack Be Nimble

#812 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Jack Be Nimble »

LSD wrote: 13/06/2026 00:18

:lol: :lol:
Njih cetvorica, ali samo je JEDAN Barbarez!
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#813 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by sime_cipol »

Da ne seremo puno.
Svi bismo potpisali X prije početka utakmice.
:bih:
Brisbane

#814 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Brisbane »

Sudija odlican !
Nije imao ko stati na loptu ! Jebote, samo Neko da je uzeo loptu par puta, zagradio se I razmislio malo. Naletio bi crnac I bio bi faul. To bi se ponovilo, I umrtvilo bi igru. Ovako Bez veze nasumicno izbijanje, I dosta panike. Imamo li mi uopste veznog da malo mislim ?!
kiligonzales

#815 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by kiligonzales »

Better Man wrote: 13/06/2026 01:00
palermo wrote: 13/06/2026 00:42
Lug wrote: 13/06/2026 00:29

:thumbup:
Barba je najlosija nasa karika. Ova djeca bi mogla puno vise napraviti.
Kako bi se Barbi mater jebala da je izveo djecu I primio tri komada. Pa ovi su pojeli Barjaktarevica nije se vidio.

Protiv Svajcarske je najlaksa utakmica, nakon ovog boda mozes I izgubiti oi vec ta cinjenica ti omogucuje lakse da igras. A onda protiv Katara na sve ili nista.
Nama je trebao najmanje jedan bod iz prve dvije utakmice. Dobili smo gA I mozemo sad pjevati
Ako misliš da protiv Katara tražiš prolaz dalje, to bi mogao biti mač sa dvije oštrice. Ko može garantovati da ćemo 100% pobijediti Katar.
Vidjecemo Švicarsku sa Katarom, ali ako je suditi po formi prije prvenstva, u prijateljskim mečevima, 1 gol u 5 utakmica, bas ne daje optimizma Katru pred Švicarsku.

Po meni 5 bodova u ovoj grupi nasoj reprezentaciji bi mogla biti realnost.

Švicarska i mi dolazimo iz Evrope, donekle se i znamo, oni su favorit protiv nas, a protiv nas se niko nije naigrao, a nismo ni mi protiv drugih, po meni očekujem identičnu utakmicu 1:1 kao protiv Kanade i nasu pobjedu protiv Katra. 1-0 ili 2-1.

Iskreno iznenadio bih se kada bi mi Švicarsku pobjedili. Lopta je okrugla i nista nije nemoguće. Opet da bi se isti pobjedili, definitivno na terenu se moraju vratiti Dzeko i Tabak.
Jack Be Nimble

#816 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Jack Be Nimble »

Dobre vijesti iz LA, za sada temp samo 24c slijedeceg cetvrtka.
Lug

#817 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Lug »

Capajebo wrote: 13/06/2026 01:05
Lug wrote: 13/06/2026 00:50 pa normalno je da su ga pojeli kad je bio jedini kreativac. Da smo imali na terenu jos Kerima, Mahmica i tako rasteretili njega onda bi i mogao doci do izrazaja. Izvedes Barjaktarevica i uvedes Kerima..i dobijes isto. Kad Kerim dobije loptu u ono malo vremena sto ga uveo, 3 igraca oko njega, isto kao i oko Barjaktarevica. Ne znam sto ne uvodi Mahmica, momak je briljantmno odigrao protiv S.M. i pokazao se kao pravi kreativac bas kakv bnam treba i tako rastereti i Kerima i Barjaka..
Apsolutno pogresno. Barbarez da iole ima iskustva, Bajraktarevic mu veceras nebi ni igrao veceras u prvoj jer su ove mrcine i presnazne i prebrze za njega. Za ovo sto je Barbarez htio veceras, Dedic je trebao na krilo.
donekle se slazem da Bajraktarevic mozda nije ni trebao od prve minute, ali moj odgovor se odnosio na drugo.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#818 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by sime_cipol »

Treba sa svicarcima dogovoriti prijateljski X i da svi djuture idemo dalje. Nek o tabeli odluci ko je vise Qatar nabio :mrgreen:
kamberovica polje

#819 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by kamberovica polje »

Brisbane wrote: 13/06/2026 01:08 Sudija odlican !
Nije imao ko stati na loptu ! Jebote, samo Neko da je uzeo loptu par puta, zagradio se I razmislio malo. Naletio bi crnac I bio bi faul. To bi se ponovilo, I umrtvilo bi igru. Ovako Bez veze nasumicno izbijanje, I dosta panike. Imamo li mi uopste veznog da malo mislim ?!
Sudija je idiot.
Svaki 50:50 faul je išao njima, a neke očite kao onaj nad Alajbegovićem nam nije ni svirao. Baš domaćinslo suđenje, da ti živce iščupa.
kiligonzales

#820 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by kiligonzales »

Lug wrote: 13/06/2026 01:00 a momci su za cistu desetku, ostavili su srce na terenu i ponosan sam na njih iz dna duse.
Ma borili se ko lavovi. Dobro je sto smo dali gol. Kanadjani su se bolje spremili. I mi I oni u utakmici smo bili i na nebu i na zemlji. Sve u svemu remi je ok.

S Dzekom i Tabakom daleko cemo biti jebeniji na terenu.

Babuka je ipak Babuka.
Lug

#821 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Lug »

sime_cipol wrote: 13/06/2026 01:06 Da ne seremo puno.
Svi bismo potpisali X prije početka utakmice.
:bih:
ma slazem se ja sa tobom, ali kako Hrvatslka postade sila, zemlja maltene kao i mi po velicini i broju stanovnika. nesto je izgleda u nasoj psihi.
Lug

#822 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Lug »

kiligonzales wrote: 13/06/2026 01:13
Lug wrote: 13/06/2026 01:00 a momci su za cistu desetku, ostavili su srce na terenu i ponosan sam na njih iz dna duse.
Ma borili se ko lavovi. Dobro je sto smo dali gol. Kanadjani su se bolje spremili. I mi I oni u utakmici smo bili i na nebu i na zemlji. Sve u svemu remi je ok.

S Dzekom i Tabakom daleko cemo biti jebeniji na terenu.

Babuka je ipak Babuka.
uz veliki respekt za dvojca, ali neces ni sa njima ako to sve ne uvezes sa sredinom.
Zeleni most

#823 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Zeleni most »

Mogli smo mi veceras izgubiti u 90+ minuti .... zato SUPER je ovo ovako.

Dobro je da Svica sa 3 boda igra protiv nas, mozda se zadovolje i remijem.

Demirovic je velika zagonetka u repki, trebao je direktno pucati ............ bilo i proslo.
amidzazeher

#824 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by amidzazeher »

kamberovica polje wrote: 13/06/2026 01:12
Sudija je idiot.
Svaki 50:50 faul je išao njima, a neke očite kao onaj nad Alajbegovićem nam nije ni svirao. Baš domaćinslo suđenje, da ti živce iščupa.
Pravi idiot!
Njih ne smiješ ni dirnuti svira faul. Ali neka on broji i stresa da se izvede aut!
Jebalo ih ovo pravilo da povrijedjen igrac mora izaci minutu! Gigovica opalio onaj po licu on ga lafo pita treba li doktor!
Zeleni most

#825 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Zeleni most »

79. MINUTA ..

2011 Francuska - BiH 1:1 Primili smo gol u 79. minuti i ispali
2013 Slovacka - BiH 1:2 Dali smo gol u 79. minuti (Izet Hajrovic) i pobjedili, a potom na SP
2025 Austrija - BiH 1:1 Primili smo gol u 79. minuti i ispali
2026 BiH - Italija 1:1 Dali smo gol u 79. minuti (Tabakovic) i otisli u produzetke, a potom na SP
2026 Kanada - BiH Primili smo gol u 79. minuti

Svicarska - BiH 79. minuta ???
BiH - Katar 79. minuta ???
Last edited by Zeleni most on 13/06/2026 01:46, edited 1 time in total.
Locked