Ma to je više poštapalicasemirsar wrote: ↑10/06/2026 21:15Ciko?!Crni cvijet wrote: ↑10/06/2026 20:58Onaj čiko tamo na temi Telemach napisao sveavetinja wrote: ↑10/06/2026 14:10
Mislim da je došlo do zabune. Sve utakmice reprezentacije BiH će se prenositi na Arena Sport 1 kanalu, što ne znači da će se sve utakmice ostalih reprezentacija prenositi samo na tom kanalu, nego će ostale utakmice biti raspoređene na drugim Arena Sport kanalima, vjerovatno većinom na Arena Sport Premium. Neka me neko ispravi ako griješim.mada i ja sumnjam, eno neko napisa da budu u istom terminu neke utakmice pri kraju takmičenja pa svakako mora na dva kanala ići... Ja se nadam da će se moći gledati.
Moze ti sin biti, ako ne i unuk, ako je tvoj profil original s ovim datumom pristupa![]()
U tome je ljepota dopisivanja na forumu, sve znas a nikog ne poznas![]()
TV prijenos utakmica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Crni cvijet
#26 Re: TV prijenos utakmica
-
tap3ah75
#27 Re: TV prijenos utakmica
Meni HRT radi najljepše emisije tokom prvenstva.
Naši će vjerovatno i to sve zatamnjivati
Naši će vjerovatno i to sve zatamnjivati
- muha_sa
-
mali_balon
#29 Re: TV prijenos utakmica
Pa sta sad prenosit ce se samo BiH.....a ostale zatamnjene ako nemas premium....jesam li dobro ovo skonto
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#30 Re: TV prijenos utakmica
zao mi gledati nasu reprezentaciju na stranom jeziku. a s druge strane, ne mogu ni na "neutralnim" arenama gledati nasu reprezentaciju.
je li imate isti problem?
je li imate isti problem?
-
izvrsni direktor
#31 Re: TV prijenos utakmica
gledao sam sinoc emisiju, top emisija stvarno za nafuravanja na prvenstvo.
i po mom baksuzluku naravno, ukljucuje se Baho iz amerike da prica o nama, naravno prvo uvlacenje i hvalospjevi o hrvatskoj i kako je citava bosna uz njih i dodje na red nasa reprezentacija kad on "pa znate tu vam je bilo 20 tisuca ljudi"
- muha_sa
#32 Re: TV prijenos utakmica
Na ovom linku što okacih na listi tv kuca koje ce prenosit utakmicu je i BHTizvrsni direktor wrote: ↑11/06/2026 07:45 zao mi gledati nasu reprezentaciju na stranom jeziku. a s druge strane, ne mogu ni na "neutralnim" arenama gledati nasu reprezentaciju.
je li imate isti problem?![]()
-
izvrsni direktor
#33 Re: TV prijenos utakmica
bht1 u vrijeme nase utakmice nam nudi ovo kao alternativu:muha_sa wrote: ↑11/06/2026 07:48Na ovom linku što okacih na listi tv kuca koje ce prenosit utakmicu je i BHTizvrsni direktor wrote: ↑11/06/2026 07:45 zao mi gledati nasu reprezentaciju na stranom jeziku. a s druge strane, ne mogu ni na "neutralnim" arenama gledati nasu reprezentaciju.
je li imate isti problem?![]()
mozda kaze nekome bude zanimljivije od utakmice.Svijet u plamenu
World on Fire
igrana serija, 10/13
Nakon što ostanu bez municije, Stan i Rajib su prisiljeni na povlačenje kroz pustinju. Mlada Marga potvrđuje svoju odanost nacističkom režimu ulaskom u Lebensborn program. Pilot David se suočava sa životnom opasnošću tokom borbi na nebu iznad Francuske. Uloge: Jonah Hauer-King, Helen Hunt, Sean Bean, Lesley Manville, Julia Brown, Zofia Wichlacz, Tomasz Kot
da sam na njihovom mjestu, ugasio bi program skroz dok traje utakmica
- istra_hr
#35 Re: TV prijenos utakmica
Čekaj, stani...
Ko će "zatamnit" sliku HTV2 ? Naši ili vaši,?
Znam, da za praćenje vani HTVa, treba neš platit zbog autorskih prava i sl. ako gledaš prek zajedničkog kabelskog sustava...
Ako imaš TV antenu i blizu si odašiljača/ oću reći granice, ne vidim probleme(tehničke)
-
mali_balon
#36 Re: TV prijenos utakmica
Nasi zbog tv pravaistra_hr wrote: ↑11/06/2026 09:30![]()
Čekaj, stani...
Ko će "zatamnit" sliku HTV2 ? Naši ili vaši,?
Znam, da za praćenje vani HTVa, treba neš platit zbog autorskih prava i sl. ako gledaš prek zajedničkog kabelskog sustava...
Ako imaš TV antenu i blizu si odašiljača/ oću reći granice, ne vidim probleme(tehničke)
- dulekrele
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#38 Re: TV prijenos utakmica
Bice dva retarda Lagumdzija i onaj Denis, ostali klocevi. Pa oni sa BHRT su za njih Edin Avdic
- dulekrele
#39 Re: TV prijenos utakmica
Ko sa BHT? Šuko i Spahosime_cipol wrote: ↑11/06/2026 12:15Bice dva retarda Lagumdzija i onaj Denis, ostali klocevi. Pa oni sa BHRT su za njih Edin Avdic
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#40 Re: TV prijenos utakmica
Gabela nije loš ali ostali 
- Ateista
#41 Re: TV prijenos utakmica
Gdje se moze gledati preko interneta, za nas koji ne koristimo nikakve tv kanale?
Nisam probirljiv oko komentatora.
Nisam probirljiv oko komentatora.
- dulekrele
- dulekrele
#43 Re: TV prijenos utakmica
Lagumdzija je odron plus sto ima i iritantan glas.
https://sportske.ba/clanak/poznato-je-k ... ena-sport/
- Ateista
#44 Re: TV prijenos utakmica
-
DonieBrasco
#45 Re: TV prijenos utakmica
Gdje se moze gledati ceremonija otvaranja ?
-
Naslovnica
-
DonieBrasco
#47 Re: TV prijenos utakmica
Arena Sport 1 prenosi u BiH ne znam za druge Arene, HRT i RTS, ostali kanali ce zatamniti.
- semirsar
#48 Re: TV prijenos utakmica
Lola nam nas, ha?Naslovnica wrote: ↑11/06/2026 19:36 Kod mene se pojavio pun Q nekakvih Arena podkanala.
Na slici samo dio...
![]()
Ne pamtim kad upaliz zadnji put setupbox...
odoh da virnem
- black
#49 Re: TV prijenos utakmica
Povodom tvrdnji koje su se pojavile u javnosti u vezi s prijenosom utakmica fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto ističe da javnost zaslužuje tačne i potpune informacije.
"Jedina institucija odgovorna za učešće u postupku otkupa televizijskih prava i osiguravanje prijenosa utakmica na javnom servisu jeste BHRT. To je isključiva nadležnost menadžmenta BHRT-a i niko drugi ne može donositi poslovne odluke umjesto njih", poručio je ministar Forto.
Prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, BHRT je učestvovao u postupku otkupa prava i ponudio približno tri miliona KM za prijenos utakmica reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu. Međutim, nositelj prava prihvatio je drugu ponudu, nakon čega su ekskluzivna prava za emitiranje dodijeljena Arena sportu.
"Građanima se pokušava predstaviti da je neko političkom odlukom uskratio prijenos utakmica reprezentacije na javnom servisu. To jednostavno nije tačno. Riječ je o postupku dodjele komercijalnih prava u kojem su učestvovali emiteri, a odluku je donio nositelj prava. Ministarstvo komunikacija i prometa BiH ne učestvuje u licitacijama za televizijska prava, ne pregovara o komercijalnim ugovorima između emitera i ne može narediti privatnoj kompaniji da svoja prava ustupi bilo kome", istakao je ministar.
Prema dostupnim informacijama, nakon završetka postupka, BHRT nije uspio postići dogovor sa Arena sportom o eventualnom ustupanju ili otkupu dijela prava za emitiranje.
Ministar Forto je podsjetio da Ministarstvo komunikacija i prometa BiH kontinuirano radi na pronalaženju rješenja za stabilizaciju i podršku BHRT-u te da je upravo Ministarstvo iniciralo niz aktivnosti s ciljem jačanja finansijske održivosti javnog servisa.
“Zato je posebno neodgovorno pokušavati odgovornost za tržišne i poslovne odluke prebaciti na institucije koje u tim procesima ne učestvuju. Umjesto proizvoljnih optužbi i skupljanja jeftinih političkih poena, javnosti treba ponuditi činjenice i raditi na rješavanju problema s kojima se BHRT suočava godinama", naglasio je ministar.
Posebno je razočaravajuće, dodao je, što se u trenutku kada Bosna i Hercegovina slavi historijski uspjeh i plasman na Svjetsko prvenstvo dio političke scene odlučuje za nove podjele i dnevnopolitičke obračune.
"Naši reprezentativci ostvarili su uspjeh koji je obradovao cijelu zemlju. Umjesto da taj trenutak bude povod za zajedništvo i podršku reprezentaciji, pojedinci ga koriste za političke obračune i širenje netačnih informacija. Građani Bosne i Hercegovine zaslužuju više odgovornosti i više istine", zaključio je ministar Forto.
Ministarstvo komunikacija i prometa BiH nastavit će činiti sve što je u njegovoj nadležnosti kako bi BHRT dobio potrebnu podršku i kako bi javni servis bio snažniji i održiviji.
Na kraju, ministar Forto poželio je mnogo sreće fudbalskoj reprezentaciji BiH na predstojećem Svjetskom prvenstvu u fudbalu, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.
-
NediM17
#50 Re: TV prijenos utakmica
Na HRT-u uveliko ide otvaranje ovi na Areni suplju nekakvu bacaju.