Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

kakabanja213

#62676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Haris.ba wrote: 09/06/2026 18:27
tramvajtrojka wrote: 09/06/2026 18:09
_BataZiv_0809 wrote: 09/06/2026 18:06

To je sad nova taktika. Izdali bi ali se Kemo predomislio.
Samo ih treba upitati gdje je kemo bio kada nije dao :lol: :lol: logika i sdfovci dva nespojiva termina
Bio u nipu. Jedan kd razloga zasto vise nije.
Ima jjegov intervju gdje ga novinar pita cujete li se sa predsjednikom stranke (kada je on blokirao rad DNBiH), i kaze ne cujem mjesecima.

P.S.
Sabina sa ovim zakucala.
Mada, dugo je i njoj trebalo. Kada je otpisana iz muslimanske reprezentacije doslo se tobe.
Koja ironija.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nasa-st ... /260609128
Iz Naše stranke su poručili da "SDA i HDZ pod krinkom relaksacije odnosa grade etnički podijeljenu državu".

Naveli su i da je "relaksacija odnosa između Hrvata i Bošnjaka fraza koju Čović i Izetbegović godinama koriste kao politički okvir u fazama pregovora SDA i HDZ-a o vlasti i raspodjeli javnog dobra koje se tretira kao plijen".
Izgleda da se tronozac vraca cvrsci nego prije. Kako je ova dobijala debate to je meni velika misterija.
Samo ova fotografija je jedna od jacih u zadnje vrijeme. Vise mudrosti osjetis iz pogleda ovce na pasnjaku vec iz pogledu polusvijeta na ovoj fotografiji.
tramvajtrojka

#62677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

kakabanja213 wrote: 09/06/2026 19:05
tramvajtrojka wrote: 09/06/2026 18:09

Samo ih treba upitati gdje je kemo bio kada nije dao :lol: :lol: logika i sdfovci dva nespojiva termina
Ima jjegov intervju gdje ga novinar pita cujete li se sa predsjednikom stranke (kada je on blokirao rad DNBiH), i kaze ne cujem mjesecima.

P.S.
Sabina sa ovim zakucala.
Mada, dugo je i njoj trebalo. Kada je otpisana iz muslimanske reprezentacije doslo se tobe.
Koja ironija.
Iz Naše stranke su poručili da "SDA i HDZ pod krinkom relaksacije odnosa grade etnički podijeljenu državu".

Naveli su i da je "relaksacija odnosa između Hrvata i Bošnjaka fraza koju Čović i Izetbegović godinama koriste kao politički okvir u fazama pregovora SDA i HDZ-a o vlasti i raspodjeli javnog dobra koje se tretira kao plijen".
Izgleda da se tronozac vraca cvrsci nego prije. Kako je ova dobijala debate to je meni velika misterija.
Samo ova fotografija je jedna od jacih u zadnje vrijeme. [i]Vise mudrosti osjetis iz pogleda ovce na pasnjaku vec iz pogledu polusvijeta na ovoj fotografiji.[/i]
I kaze ne glasa na izborima :mrgreen: :mrgreen: :lol: glaj konstrukcija i recenica, ako su ovi na fotografiji polusvijet sta su onda sdaovci :-)
muha_sa

#62678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

kakabanja213

#62679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

tramvajtrojka wrote: 09/06/2026 19:21
kakabanja213 wrote: 09/06/2026 19:05

P.S.
Sabina sa ovim zakucala.
Koja ironija.

Samo ova fotografija je jedna od jacih u zadnje vrijeme. [i]Vise mudrosti osjetis iz pogleda ovce na pasnjaku vec iz pogledu polusvijeta na ovoj fotografiji.[/i]
I kaze ne glasa na izborima :mrgreen: :mrgreen: :lol: glaj konstrukcija i recenica, ako su ovi na fotografiji polusvijet sta su onda sdaovci :-)
Sda-ovce su stoka. Oni su nivo dva ispod. Sta tu nije jasno. Oni imaju pogled africkog bivola.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#62680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 09/06/2026 18:48
_BataZiv_0809 wrote: 09/06/2026 18:46 A prije tog intervjua mu mladunce radilo sta je radilo.
Joj Hare pa ti stvarno mislis da smo vesla sisali.
Jesam ga ja genetski predodredjenog instalirao?
Sad mijenjas pricu, ali to mozes manje iskusnim forumasima prodavati.

Znas ti doooobro sta ja zelim reci i vrlo dobro znas da je rascjep krenuo puno prije i nevezano za blokadu DN :mrgreen:
Haris.ba

#62681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 09/06/2026 20:46
Haris.ba wrote: 09/06/2026 18:48
_BataZiv_0809 wrote: 09/06/2026 18:46 A prije tog intervjua mu mladunce radilo sta je radilo.
Joj Hare pa ti stvarno mislis da smo vesla sisali.
Jesam ga ja genetski predodredjenog instalirao?
Sad mijenjas pricu, ali to mozes manje iskusnim forumasima prodavati.

Znas ti doooobro sta ja zelim reci i vrlo dobro znas da je rascjep krenuo puno prije i nevezano za blokadu DN :mrgreen:
Izvor?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#62682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 09/06/2026 20:48
Izvor?
https://www.bhrt.ba/pokrenut-postupak-o ... ndi%C4%87a

Pokretanje opoziva Mandića 27.7.2023.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /241010017

Konakovic o blokadi DN 10.10.2024.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#62683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

kakabanja213 wrote: 09/06/2026 18:04
Chmoljo wrote: 09/06/2026 17:55
kakabanja213 wrote: 09/06/2026 17:28
Aha. Mudro nema sta. Je li Braco tako govorio??
Ti meni kazes bice nesto. Ja tebe pitam sta, ti kazes bice, pitam kako, ti meni dosjetke, kad kazem da su dosjetke ti onda odgovaras ko da smo u osnovnoj skoli.

Reci ne znam, fulio sam, doveo sam ovom pricom muda u procjep i zavrsi diskusiju.

Ovako ispadas smijesan i infantilan.
Sta je to nesto sto ce biti?
Na tvoja pitanja se ne moze odgivarati nego dosjetkama, salama i posalicama. Ne vidim svrhu ulaziti u neku dublju diskusiju. Mogu mozda opet postaviti svoje misljenje da me upitas nesto, cisto valjda da upitas. Ja stvarno pojma nemam sta tebi nije jasno. Moguce da je do mene ali opet ne kontam, djaba.
Upires se dokazujuci da tvoji i njihovi nisu isto (i nisu) ali si samo druga strana iste medalje. Moji su u pravu ili nista.
Dzaba se upinjes. Dao si tvrdnju koja granici sa bajkom i na sasvim regularan upit kako ce se to desiti, kako si zamislio, ti standardno dociras.

Jer ono, ti si iznad svega. Tebe nista od ovog ne dira. Ti si na balkonu moralne superiornosti i zgrozeno procijedis pokoju nama obicnim seljacima.

Jer tvoj glas na izborima je zlatan.

Nije legendo. Tvoj glas je precijenjen jer vrijedi isto ko i onog sto ga se kupi za kilu kafe. I normalno da se onda ni stranka, bilo koja, nece okretati za tobom i tvojim glasom, nego ce otici i kupiti koliko kafe je potrebno. Jebe im se za vas moralne vertikale koji niste u stanju dici svoje zlatne guzove pa glasati za bilo koga. Masa vas je svakako.

Sad nastavi uzivati u svom moralnom uznesenju. Ne prljaj svoje zlatne ruke.
kakabanja213

#62684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Chmoljo wrote: 09/06/2026 21:54
kakabanja213 wrote: 09/06/2026 18:04
Chmoljo wrote: 09/06/2026 17:55

Ti meni kazes bice nesto. Ja tebe pitam sta, ti kazes bice, pitam kako, ti meni dosjetke, kad kazem da su dosjetke ti onda odgovaras ko da smo u osnovnoj skoli.

Reci ne znam, fulio sam, doveo sam ovom pricom muda u procjep i zavrsi diskusiju.

Ovako ispadas smijesan i infantilan.
Sta je to nesto sto ce biti?
Na tvoja pitanja se ne moze odgivarati nego dosjetkama, salama i posalicama. Ne vidim svrhu ulaziti u neku dublju diskusiju. Mogu mozda opet postaviti svoje misljenje da me upitas nesto, cisto valjda da upitas. Ja stvarno pojma nemam sta tebi nije jasno. Moguce da je do mene ali opet ne kontam, djaba.
Upires se dokazujuci da tvoji i njihovi nisu isto (i nisu) ali si samo druga strana iste medalje. Moji su u pravu ili nista.
Dzaba se upinjes. Dao si tvrdnju koja granici sa bajkom i na sasvim regularan upit kako ce se to desiti, kako si zamislio, ti standardno dociras.

Jer ono, ti si iznad svega. Tebe nista od ovog ne dira. Ti si na balkonu moralne superiornosti i zgrozeno procijedis pokoju nama obicnim seljacima.

Jer tvoj glas na izborima je zlatan.

Nije legendo. Tvoj glas je precijenjen jer vrijedi isto ko i onog sto ga se kupi za kilu kafe. I normalno da se onda ni stranka, bilo koja, nece okretati za tobom i tvojim glasom, nego ce otici i kupiti koliko kafe je potrebno. Jebe im se za vas moralne vertikale koji niste u stanju dici svoje zlatne guzove pa glasati za bilo koga. Masa vas je svakako.

Sad nastavi uzivati u svom moralnom uznesenju. Ne prljaj svoje zlatne ruke.
Ubio si se za scenariste hrvatskih sapunica. Ne turskih, ne spanskih, ne meksickih nego bas hrvatskih. Sve si "provalio", ali bas sve. S vremena na vrijeme, za mene, napises neki dobar sastav, ali uglavnom patetika, moralne egzibicije, konstantni spin su postovi kojima, na kraju "spustas" nekome. I naravno konstantno trazenje opravdanja za svoje.
Doduse jos uvijek ne kontama sta sam ti , po tvom misljenju trebao objasniti.
Uglavnom, poslije ovakvog tvog posta optuziti mene za neku "moralnu verikalu" malo mi je smijesno. Ali valjda producenti traze takav stil
milib988

#62685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by milib988 »

Ljudi dragi, ko je ovaj?
Chmoljo

#62686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

kakabanja213 wrote: 09/06/2026 22:06
Ubio si se za scenariste hrvatskih sapunica. Ne turskih, ne spanskih, ne meksickih nego bas hrvatskih. Sve si "provalio", ali bas sve. S vremena na vrijeme, za mene, napises neki dobar sastav, ali uglavnom patetika, moralne egzibicije, konstantni spin su postovi kojima, na kraju "spustas" nekome. I naravno konstantno trazenje opravdanja za svoje.
Uglavnom, poslije ovakvog tvog posta optuziti mene za neku "moralnu verikalu" malo mi je smijesno. Ali valjda producenti traze takav stil
ništa ja tebi nisam spušto, nego si se blesav pravio.

ne kontaš?

ok.
Chmoljo wrote: 09/06/2026 14:25
kakabanja213 wrote: 09/06/2026 14:21
Zasto se birao SDA od 1990?? Valjda ih biraju zato sto sa njima na vlasti bolje zive. Ne vidim drugi razlog. Pa i ja sam konstantno birao kontra SDA jer sam mislio da cemo zivjeti malo bolje. Jebiga zajebao se. Jedino ako se pojavi neko ko ce biti u mogucmosti uci u vlast a to odbiti jer nece ni sa HdZ ni sa SDA ni sa SnSd, e onda bih razmislio za one izbore 2030, ako ih bude.
kako će se to desiti kada ti prvi ne glasaš?

igrač koji ne puca na gol, ne može dati gol. čak je i braco gumena glava savlado logiku tog nivoa.
šta sam ti šukno? što sam ukazao na nedosljednost u tvojoj logici?

bacaš ovdje fantazi scenarije, i još se brecaš i nešto ti ljut.

aman.
kakabanja213

#62687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Chmoljo wrote: 09/06/2026 22:45
kakabanja213 wrote: 09/06/2026 22:06
ništa ja tebi nisam spušto, nego si se blesav pravio.

ne kontaš?

ok.
Chmoljo wrote: 09/06/2026 14:25
kakabanja213 wrote: 09/06/2026 14:21
Zasto se birao SDA od 1990?? Valjda ih biraju zato sto sa njima na vlasti bolje zive. Ne vidim drugi razlog. Pa i ja sam konstantno birao kontra SDA jer sam mislio da cemo zivjeti malo bolje. Jebiga zajebao se. Jedino ako se pojavi neko ko ce biti u mogucmosti uci u vlast a to odbiti jer nece ni sa HdZ ni sa SDA ni sa SnSd, e onda bih razmislio za one izbore 2030, ako ih bude.
kako će se to desiti kada ti prvi ne glasaš?

igrač koji ne puca na gol, ne može dati gol. čak je i braco gumena glava savlado logiku tog nivoa.
šta sam ti šukno? što sam ukazao na nedosljednost u tvojoj logici?

bacaš ovdje fantazi scenarije, i još se brecaš i nešto ti ljut.

aman.
Opet te molim da me uputis o kakvom fantazi scenariju pricas. Koja je nedosljednost u mojoj logici? Kazes da se postavljam moralno iznad nekoga. Znaci nemam obaveze ni zelje da branim SDA kao sto nemam obaveze a vise ni zelje da branim ove druge. Da li je to moralnije nego braniti neobranjivo ili komentarisati neki dogadaj iz jednog ugla. Mislim da je povod citave ove prepiske bio tvoj komentar da nije logicno opyuzibati Trojku za izdaju je je navodno izdala nesto. I nije logicno. Ali ti je logicno da danas debatasica slavodobitno ispali da su se SDA i HdZ dogovorili o svemu. Naravno da jesu. Ali tvoji ministri su jos uvijek u vladi sa mininistrima HDZ!!!!! Halo u kojim debatama ta logika pobkedjuje. Naravno i tebi je to logicno ili mozda nije ali zbog zelja producenta neke stvari se moraju izbaciti iz scenarija.
Chmoljo

#62688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

kakabanja213 wrote: 09/06/2026 23:03
Opet te molim da me uputis o kakvom fantazi scenariju pricas.

ovo je fantazi scenarij
Jedino ako se pojavi neko ko ce biti u mogucmosti uci u vlast a to odbiti jer nece ni sa HdZ ni sa SDA ni sa SnSd, e onda bih razmislio za one izbore 2030, ako ih bude.
Koja je nedosljednost u mojoj logici?
da će se pojaviti neko sam od sebe, iako ti i takvi poput tebe ne glasaju. stvoriće se iz ničega.
Kazes da se postavljam moralno iznad nekoga. Znaci nemam obaveze ni zelje da branim SDA kao sto nemam obaveze a vise ni zelje da branim ove druge. Da li je to moralnije nego braniti neobranjivo ili komentarisati neki dogadaj iz jednog ugla.
ko kaže/tjera/uslovljava da se iko brani?
Mislim da je povod citave ove prepiske bio tvoj komentar da nije logicno opyuzibati Trojku za izdaju je je navodno izdala nesto. I nije logicno. Ali ti je logicno da danas debatasica slavodobitno ispali da su se SDA i HdZ dogovorili o svemu. Naravno da jesu. Ali tvoji ministri su jos uvijek u vladi sa mininistrima HDZ!!!!! Halo u kojim debatama ta logika pobkedjuje. Naravno i tebi je to logicno ili mozda nije ali zbog zelja producenta neke stvari se moraju izbaciti iz scenarija.
gdje sam rekao da je logično? molim te napiši mi. ili pretpostavljaš da sam ja u nekoj obavezi da komentarišem svaku izjavu i postupak trojke ili drugog političara? čisto jer si ti namislio da je neko u nekoj službi ovdje na forumu?

i šta je na kraju logično a šta nije? znaš li ti uopšte sam?

ne moraš odgovarati, jebe mi se iskreno :)
Danguba

#62689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

muha_sa wrote: 09/06/2026 19:25 Što reko jedan Muhenzi-bezkurac :D

https://dijasporainfo.net/2026/06/09/sr ... 2TPFlr-kzQ
Nista cudno.
Dusmani na Bh platnom spisku.
Ko im jebe mamu svima od reda.
kakabanja213

#62690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Chmoljo wrote: 09/06/2026 23:13
kakabanja213 wrote: 09/06/2026 23:03
Opet te molim da me uputis o kakvom fantazi scenariju pricas.

ovo je fantazi scenarij
Jedino ako se pojavi neko ko ce biti u mogucmosti uci u vlast a to odbiti jer nece ni sa HdZ ni sa SDA ni sa SnSd, e onda bih razmislio za one izbore 2030, ako ih bude.
Koja je nedosljednost u mojoj logici?
da će se pojaviti neko sam od sebe, iako ti i takvi poput tebe ne glasaju. stvoriće se iz ničega.
Kazes da se postavljam moralno iznad nekoga. Znaci nemam obaveze ni zelje da branim SDA kao sto nemam obaveze a vise ni zelje da branim ove druge. Da li je to moralnije nego braniti neobranjivo ili komentarisati neki dogadaj iz jednog ugla.
ko kaže/tjera/uslovljava da se iko brani?
Mislim da je povod citave ove prepiske bio tvoj komentar da nije logicno opyuzibati Trojku za izdaju je je navodno izdala nesto. I nije logicno. Ali ti je logicno da danas debatasica slavodobitno ispali da su se SDA i HdZ dogovorili o svemu. Naravno da jesu. Ali tvoji ministri su jos uvijek u vladi sa mininistrima HDZ!!!!! Halo u kojim debatama ta logika pobkedjuje. Naravno i tebi je to logicno ili mozda nije ali zbog zelja producenta neke stvari se moraju izbaciti iz scenarija.
gdje sam rekao da je logično? molim te napiši mi. ili pretpostavljaš da sam ja u nekoj obavezi da komentarišem svaku izjavu i postupak trojke ili drugog političara? čisto jer si ti namislio da je neko u nekoj službi ovdje na forumu?

i šta je na kraju logično a šta nije? znaš li ti uopšte sam?

ne moraš odgovarati, jebe mi se iskreno :)
To fantazi scenarij? Pa to su pricali i NS i SDP dok su bili u opoziciji. Da nece sa HDZ i SNSD vlast. Da ce formirati ekspertnu vladu. I formirase je sa eksperima Isakom, Kraljevicem, Mijatovicem, Hasicevicem, Delicem.... na celu sa expertom nad expertima Niksicem. Mozda u oktobru opet budu u mogucnosti formirati vlast i mozda nekim nevjerovatnim spletom okolnosti to odbiju i odu u opoziciju. Sta bi tu bilo fantazi?
Prpa.ba

#62691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Jesam li ja ovo dobro upratio, trojkasi optuzuju SDA za relaksaciju odnosa sa HDZ-om? I forumasi ekstaticno diskutuju ko vise relaksira?

Dajte Covicu treci, gasite ovo, da ne slusam vise ove nesrece.
kakabanja213

#62692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nip-nak ... /260609161
Evo i ovaj zna da su se bjeloglavi i ridjobradi dogovorili. Pa izadhite iz Vlade, idioti.
GandalfSivi

#62693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

kakabanja213 wrote: 09/06/2026 23:58 https://www.klix.ba/vijesti/bih/nip-nak ... /260609161
Evo i ovaj zna da su se bjeloglavi i ridjobradi dogovorili. Pa izadhite iz Vlade, idioti.
A bas je tesko pogoditi da su se dogovorili 😎
kakabanja213

#62694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

GandalfSivi wrote: 10/06/2026 00:07
kakabanja213 wrote: 09/06/2026 23:58 https://www.klix.ba/vijesti/bih/nip-nak ... /260609161
Pa nije bilo tesko ni prije 3 godine pogoditi. Pa cak im je i Mile rekaonda su izvodjaci radova. Ali bila draga fotelja.
Prosle sedmice Dino je bio na N1, i kazao da u Federaciji sa HDZ sve syper funkcionise. Njemu je izgleda bilo tesko pogoditi.
dale cooper

#62695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

kakabanja213 wrote: 10/06/2026 00:13
Pa nije bilo tesko ni prije 3 godine pogoditi. Pa cak im je i Mile rekaonda su izvodjaci radova. Ali bila draga fotelja.
Još samo, kada sve već znaš, da nam kažeš ko je alternativa Trojci i SDFA i po kojim računicama i jedni i drugi mogu da izbjegnu formiranje vlasti
sa HDZ-om i SNSD-om pa da i mi drugi znamo koje su opcije na stolu.
Danguba

#62696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

A šta su se dogovorili??
kakabanja213

#62698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

dale cooper wrote: 10/06/2026 00:21

Još samo, kada sve već znaš, da nam kažeš ko je alternativa Trojci i SDFA i po kojim računicama i jedni i drugi mogu da izbjegnu formiranje vlasti
Nema opcija trenutno. Cisto da znas. Tako ti je kako ti je.
dale cooper

#62699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

kakabanja213 wrote: 10/06/2026 00:31
dale cooper wrote: 10/06/2026 00:21
Nema opcija trenutno. Cisto da znas. Tako ti je kako ti je.
Dobro, čemu onda sva ova prepirka? Jel to misliš da mi nismo svjesni da kod nas nema dobrih opcija i da nam se suština glasanja svodi na biranje
između onih manje loših?
GandalfSivi

#62700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

Prosle sedmice Dino je bio na N1, i kazao da u Federaciji sa HDZ sve syper funkcionise. Njemu je izgleda bilo tesko pogoditi.
Pa prodadose li? Posto to citamo preko tri godine da ce prodati…
Post Reply