Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5451 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

pemanapemani isto ko ona COD2 na forumu.hr opsjednut fra marijem knezovićem i kočerinom
iako mu je 100 puta objasnjeno da fratar nije sudjelovao u davanju imena navijačke skupine ili tima djece niti da je ikog vodio nego da je on samo bio župnik tamo gdje se odvija kočerinski tradicionalni malonogometni turnir

da je povijest išla drugim tokom...npr da se ameri nisu uključili i hrvatska u rat možda bih i ja bio golman na tom nogometnom turniru :mrgreen: jer sam 1995 bio najbolji golman u školi na kočerinu :D to mi je vrhunac karijere bio kad su me s nastave izveli i autom odveli da branim za školu :D u širokom..i danas se toga sjećam 2:2 u gostima i onda je nastala tuča :D navijači su krenuli da nas mlate pa su nas jedva izvukli žive i zdrave :lol: sve je to bilo na nacionalnoj osnovi a ne dječija zajebancija :mrgreen: očekivali su 5: 0 ali nisu znali ko brani :D tad sam slomio nokat kako jako pucaju i dan danas imam ožiljak

uglavnom tradicionalni turnir u nogometu je najbitniji događaj na kočerinu tijekom godine i odvija se oko blagdana svetog petra i pavla 29.6.

dakle djeca su sama dala ime koje vole a ne fratar zato što ljudi dole vole NDH i hrvatsku i sve hrvatsko i samo hrvatsko ne zanima ih ni juga ni srbi ni bosnjaci ni bih i gadi im se kad moraju u sarajevo na komisiju za penziju

onda se neki stranac pita iz tasmanije ili patagonije dje su zastave bih :lol: :lol: :lol: :lol:

ja vam samo pisem kako je realno stanje
Truba

#5452 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

Scopio wrote: 09/06/2026 08:33 Pa ajde malo obrnimo logiku, mislim da sve ovo HDZ radi kako bi mobilizirao Bosnjake da glasaju za Kovacevica, jer frajer nema nikakav osobnosti I mala je sansa da ce pobjediti. Ovakvim HDZ pizdarijama stvaraju revolt kod Bosnjaka kako bi ih potaknuli da glasaju za njega... član Predsjednistva he skoro pa nebitna funkcija ali više nego bitna da HDZ bude relevantan kako bi mogao kmecati vidi sta nam rade...
uvjeravam te da hrvati ne djeluju da bi napakostili bosnjacima ili nesto prikriveno
uglavnom sve rade samo zato što vole hrvatsku hrvate i hrvatsku repku
dr_Evil

#5453 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

Svasta sam na ovom forumu procitao, ali evo prvi put da se Truba bavio nekim sportom :D
Truba

#5454 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

prije rata me trener kk bosne na ulici zaustavio pitao godiste zbog visine i poslao u skolu kosarke
usao sam u top 15 od 50-ak djece iz te generacije i trenirao do rata

ne znam sta nije jasno i poslije rata sam trenirao kosarku (1996-1997 ) i bio amater golman u hnk napredak (1998-1999)

:sax:
dr_Evil

#5455 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

Truba wrote: 09/06/2026 09:23 prije rata me trener kk bosne na ulici zaustavio pitao godiste zbog visine i poslao u skolu kosarke

ne znam sta nije jasno i poslije rata sam trenirao kosarku (1996-1997 ) i bio amater golman u hnk napredak (1998-1999)

Ako ti ista znaci i ja sam kao kosarkas fasovao degenek u Citluku - po nacionalnoj :D
dulekrele

#5456 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dulekrele »

Truba wrote: 09/06/2026 09:13 pemanapemani isto ko ona COD2 na forumu.hr opsjednut fra marijem knezovićem i kočerinom
iako mu je 100 puta objasnjeno da fratar nije sudjelovao u davanju imena navijačke skupine ili tima djece niti da je ikog vodio nego da je on samo bio župnik tamo gdje se odvija kočerinski tradicionalni malonogometni turnir

da je povijest išla drugim tokom...npr da se ameri nisu uključili i hrvatska u rat možda bih i ja bio golman na tom nogometnom turniru :mrgreen: jer sam 1995 bio najbolji golman u školi na kočerinu :D to mi je vrhunac karijere bio kad su me s nastave izveli i autom odveli da branim za školu :D u širokom..i danas se toga sjećam 2:2 u gostima i onda je nastala tuča :D navijači su krenuli da nas mlate pa su nas jedva izvukli žive i zdrave :lol: sve je to bilo na nacionalnoj osnovi a ne dječija zajebancija :mrgreen: očekivali su 5: 0 ali nisu znali ko brani :D tad sam slomio nokat kako jako pucaju i dan danas imam ožiljak

uglavnom tradicionalni turnir u nogometu je najbitniji događaj na kočerinu tijekom godine i odvija se oko blagdana svetog petra i pavla 29.6.

dakle djeca su sama dala ime koje vole a ne fratar zato što ljudi dole vole NDH i hrvatsku i sve hrvatsko i samo hrvatsko ne zanima ih ni juga ni srbi ni bosnjaci ni bih i gadi im se kad moraju u sarajevo na komisiju za penziju

onda se neki stranac pita iz tasmanije ili patagonije dje su zastave bih :lol: :lol: :lol: :lol:

Sta je bilo kada si se probudio?
Truba

#5457 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

dr_Evil wrote: 09/06/2026 09:25
Truba wrote: 09/06/2026 09:23 prije rata me trener kk bosne na ulici zaustavio pitao godiste zbog visine i poslao u skolu kosarke

Ako ti ista znaci i ja sam kao kosarkas fasovao degenek u Citluku - po nacionalnoj :D
tebe bi u širokom mlatili na nacionalnoj
a nas iz kočerina na zemljopisnoj osnovi :D naime nismo iz grada nego samo iz općine :mrgreen:
dr_Evil

#5458 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

Truba wrote: 09/06/2026 09:42
dr_Evil wrote: 09/06/2026 09:25

tebe bi u širokom mlatili na nacionalnoj
a nas iz kočerina na zemljopisnoj osnovi :D naime nismo iz grada nego samo iz općine :mrgreen:
Ma to je normala, uvijek su vozari fasovali u gradu. U Mostaru je dovoljno da si 500m van zamisljenih gradskih kvartova i vec si vozar - dovoljno da ti se cvoke pale.
Truba

#5459 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

i ovaj u kiseljaku sto brani nije ni on protiv bih
nego njegovi glasači vole hrvatsku
eh sad ako bih postigne bolji uspjeh od hrvatske garantiram sljedeci put ce se nadmetati ko ce bolji docek i pracenje organizirati :D

a i boje se nereda kiseljacani su poznati kao ptsp...
osim toga puno je tu zle svercerske krvi...ne moze to na dobro
4L0n3

#5460 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by 4L0n3 »

Jah..
:lol:
pemanapemani

#5461 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by pemanapemani »

Cuj, vole NDH i sve hrvatsko, bezbeli i hb. :-)

Po toj logici je Njemce poslije 2.svj.rata trebalo samo pustiti na miru da vole Treci rajh, Hitlera i sve njemacko.

Katarza, kajanje, ucenje iz gresaka?
BarbaDue

#5462 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BarbaDue »

Truba wrote: 09/06/2026 09:13 pemanapemani isto ko ona COD2 na forumu.hr opsjednut fra marijem knezovićem i kočerinom

U redu je i mi to znamo. Znamo i da ne može biti takvih većina. Većina Hrvata u BiH ipak voli svoju domovinu Bosnu. To što ti navodiš i opisuješ za djecu je bolest.
DonieBrasco

#5463 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by DonieBrasco »

Ocekujem zabranu isticanje zastave BiH u BiH za vrijeme utakmica, pritom ne mislim na ovu sa ljiljanima koja je legitimna RBiH a ne ratna kako je nazivaju. Ovo za zabranu da se javno gleda me ne cudi, kao da gledam da ce lokali da fasuju kazne jer televizori rade i prenose utakmice.
Truba

#5464 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

jedna se stalno činjenica izbjegava spomenuti u kontekstu hrvata njihovog politickog razmisljanja odnosa prema državi protiv koje su se borili u ratu te opcenito prema svim modernim gibanjima...multikulturalizam pluralizam genderizam i svi ostali izmi

hrvati većinom u BIH žive po selima
MinistarKulture

#5465 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by MinistarKulture »

Gledanje utakmica BiH ne moze u Vitezu i Kiseljaku, ali moze u Jajcu, i to zajednicko

Znate li koja stranka ne vlada u Jajcu? :D
Truba

#5466 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

a znate li u kojim su se gradovima borili oružjem hrvati i bosnjaci a u kojem nisu

pomoć

K i V
nasuprot J
:mrgreen:
bosanski__

#5467 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by bosanski__ »

Kako zabraniti usred Bosne gledanje utakmica, ne kontam ?

Ko to smije ?
MinistarKulture

#5468 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by MinistarKulture »

Ako vec idemo tom linijom, u Jajcu je bila zabrana povratka bosnjackim izbjeglicama do jedno 2002. (Ako se ne varam)
Truba

#5469 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

sila Boga ne moli

ko smije zabraniti koncert :mrgreen:
Truba

#5470 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

MinistarKulture wrote: 09/06/2026 11:12 Ako vec idemo tom linijom, u Jajcu je bila zabrana povratka bosnjackim izbjeglicama do jedno 2002. (Ako se ne varam)
iste godine sam smio u istočnoj ilidži primirisati svojoj imovini
znaci nisam smio prici na 100 metara
sjećam se pjehe krenem od dobrinje pa na cdove kod butmira pa onda prema vikendici gdje su živjeli ljudi iz hrasnice

tek u 10. mjesecu smo smjeli u opcini podnijeti zahtjev za povratom
bosanski__

#5471 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by bosanski__ »

MinistarKulture wrote: 09/06/2026 11:08 Gledanje utakmica BiH ne moze u Vitezu i Kiseljaku, ali moze u Jajcu, i to zajednicko

Zato i može inače ne bi moglo.

Ti moraš da glumiš toleranciju i razumijevanje , a HDZ ne mora.

Hdz može kako hoće jer njima u interesu i nije da grade već da ruše.
Tananarive

#5472 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Tananarive »

NediM17 wrote: 08/06/2026 15:44
Point. wrote: 08/06/2026 14:54
Načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak (HZD) obavijestio je USMENO Bošnjake u tom gradu da na trgovima kojima “gospodari Općina” neće biti dopušteno postavljanje Fan zona na kojima bi se pratile utakmice reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu u fudbalu, javlja portal Istraga.ba.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/48 ... e_bih.html
Nek dodje malo na "usmeni" kod Bosnjaka.
Misliš na "usNeni" a svugdje ima golubova pa može i na golubatinu. :D
BarbaDue

#5473 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BarbaDue »

Truba wrote: 09/06/2026 11:09 a znate li u kojim su se gradovima borili oružjem hrvati i bosnjaci a u kojem nisu

pomoć

K i V
nasuprot J
Govori li to tebi išta!? :mrgreen:
Truba

#5474 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

bosanski__ wrote: 09/06/2026 11:14
MinistarKulture wrote: 09/06/2026 11:08 Gledanje utakmica BiH ne moze u Vitezu i Kiseljaku, ali moze u Jajcu, i to zajednicko

Zato i može inače ne bi moglo.

Ti moraš da glumiš toleranciju i razumijevanje , a HDZ ne mora.

Hdz može kako hoće jer njima u interesu i nije da grade već da ruše.
nista ti ne moras
to je izbor bosnjaka

naveo sam vec da hrvate ne zanima to sto bosnjaci glume
Truba

#5475 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

BarbaDue wrote: 09/06/2026 11:16
Truba wrote: 09/06/2026 11:09 a znate li u kojim su se gradovima borili oružjem hrvati i bosnjaci a u kojem nisu

pomoć

K i V
nasuprot J
Govori li to tebi išta!? :mrgreen:
da govori
gdje su hrvati i bosnjaci ratovali 98% djece u kscovima je hrvatsko
gdje nisu ratovali 70-80 % je nekatolicko
Post Reply