Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Mehemed
Vozim: automobil

#6251 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by Mehemed »

bumerangss wrote: 16/04/2026 11:15 Sad mi dosla poruka na viber da mogu uzeti neki elite paket od 8 i od 18 KM i dobivat cu povrat 3 KM kad legne plata ili penzija i 10 feninga za svaku transakciju na pos sistemu.

Je li to iko aktivirao i je li tp sve tako kako piše
Trenutno placam 4,99 KM i ako uzmem taj paket od 8 KM to ce mi biti na istom kad mi vrate 3 KM zbog plate :-)

Ali poto svaki dan obavim najmanje jednu kupovinu tj placanje karticom a nekad i vise u prosjeku dvije ali eto nek bude 40 50 mjesecno to je dobit od 4 do 5 KM

I ako ne budem zadovoljan tj ne bude sve tako sjajno mogu li se opet vratiti na osnovni paket od 4,99 KM?

Nemam nikakve limite ni druge kartice ni kredite... samo trošim koliko dobijem :mrgreen:
I ja sam to gledao, i sada su bukvalno ukinuli stare Moment i Tempo pakete, ko ih ima, ima, ko nema, ne može ih dobiti već samo ove nove i ko pređe na novi paket više se ne može vratiti na stari. Inače ja plaćam 4.49KM za Moment jer je tako bilo kada sam ga zaključio, tako je bilo do 30.06.2021. kada su poskupili na 4.99KM koliko je za sve koji su ga zaključili nakon poskupljenja.
Zbog toga mi se nešto ne prelazi na Elite jer neću nešto dobiti, a možda ću izgubiti, račune ne plaćam elektronski već usput kada sam u prolazu.
upitan

#6252 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by upitan »

I ja placam 4.49 KM, nesto mi se ne prelazi na ovaj paket Elite iz razloga sto banka uvijek moze promijeniti uslove poslovanja tako da npr. nakon nekog vremena ukinu trenutne benefite Elite paketa..
zubi

#6253 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by zubi »

upitan wrote: 02/06/2026 15:26 I ja placam 4.49 KM, nesto mi se ne prelazi na ovaj paket Elite iz razloga sto banka uvijek moze promijeniti uslove poslovanja tako da npr. nakon nekog vremena ukinu trenutne benefite Elite paketa..
Da, kad te mami secerom te hrani...
Giancarlo

#6254 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by Giancarlo »

A kakav im je ovaj Ekonomik paket, kao potpuno besplatan ko pređe do kraja mjeseca u RBA. Koristi li ga iko i ima li kakvih bitnih ograničenja ili skrivenih "mana"? 😁

Danas primim mail od Intese gdje hladno najviše novo poskupljenje mobilnog bankarstva za 2 km :shock: sad već fakat pretjeruju, koštati ce me blizu 13km, a nisam neki kandidat za to vala... Zato sam počeo gledati druge banke, prvo RBA, a i firma mi radi sa njima, znam da bude često nekakvih ponuda za zaposlene itd.

Svaka informacija je dobrodošla :thumbup:
kokuz_sa

#6255 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by kokuz_sa »

Giancarlo wrote: 03/06/2026 21:30 A kakav im je ovaj Ekonomik paket, kao potpuno besplatan ko pređe do kraja mjeseca u RBA. Koristi li ga iko i ima li kakvih bitnih ograničenja ili skrivenih "mana"? 😁

Danas primim mail od Intese gdje hladno najviše novo poskupljenje mobilnog bankarstva za 2 km :shock: sad već fakat pretjeruju, koštati ce me blizu 13km, a nisam neki kandidat za to vala... Zato sam počeo gledati druge banke, prvo RBA, a i firma mi radi sa njima, znam da bude često nekakvih ponuda za zaposlene itd.

Zaobidji u sirokom luku

Aplikacija na nivou osnovne skole
Svako malo ne radi karticno placanje
Onda ti posalju mail za neku akciju da ces dobit npr 20KM pa ih 300x moras zvati da ti i daju tih 20KM nakon par mjeseci cekanja.

Kad god odes u poslovnicu rade novi klinci koji nista ne znaju.

Svaki dan dodje od njih 10 mailova
Mjesecno zovu po 2x da ti ponude kreditnu karticu
Sa gotovinom rade samo na 3 lokacije u Sa.

Davno bi se vratio ja u UCB samo da nije ovdje mi vio najpovoljniji kredit
Heartbeats

#6256 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by Heartbeats »

kokuz_sa wrote: 04/06/2026 00:17
Giancarlo wrote: 03/06/2026 21:30 A kakav im je ovaj Ekonomik paket, kao potpuno besplatan ko pređe do kraja mjeseca u RBA. Koristi li ga iko i ima li kakvih bitnih ograničenja ili skrivenih "mana"? 😁

Zaobidji u sirokom luku

Aplikacija na nivou osnovne skole
Onda ti posalju mail za neku akciju da ces dobit npr 20KM pa ih 300x moras zvati da ti i daju tih 20KM nakon par mjeseci cekanja.

Davno bi se vratio ja u UCB samo da nije ovdje mi vio najpovoljniji kredit
Jednostavno nije istina.
Aplikacija je beton!
Ja je koristim i za Invest i trenutno nema bolje na tržištu. Od jučer u aplikaciji možeš direktno i putno osiguranje kupiti.
Ja sam prešao Dinamik paket i isplati mi se jer budem u plusu kada mi plata legne i kada plaćam karticom tj telefonom. Supruga sa NLB prešla na Ekonomik i prezadovoljna. Nema troškova nikakvih, ali da zovu prečesto, jesu. Imaju najveći broj bankomata pa ne znam zašto ideš na šalter ako ti treba gotovina.
Sa sigurnošću mogu reći da je Raiffeisen trenutno najbolja banka za stanovništvo kod nas.
zubi

#6257 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by zubi »

Heartbeats wrote: 06/06/2026 22:05 Sa sigurnošću mogu reći da je Raiffeisen trenutno najbolja banka za stanovništvo kod nas.
Jasta je, pljuc.
Mesaaa266

#6258 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by Mesaaa266 »

U zadnjih pola godine nije bilo problema, izgleda su ispeglali sistem.
adnante

#6259 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by adnante »

kokuz_sa wrote: 04/06/2026 00:17 Aplikacija na nivou osnovne skole

Apikacija je ok, koju vecu zamjerku imas?
Niti jednom me nisu zvali u zadnje 3 godine da mi nude karticu. Korsitm karticu konstantno za placanje, imam obicnu visa debit i shopping.

Ja isto tako mrzim sto na manje lokacija rade sa kesom, ali jednostavno nije tacno da rade na 3 lokacije s kesom.

Da su svi smanjili, jesu. Jedu govna, no to smo im mi dozvolili.
adnante wrote: 08/06/2026 13:32 Svako malo ne radi karticno placanje
U zadnjih 6 mjeseci, mozda dva puta nije radilo.
eeeeeee

#6260 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by eeeeeee »

adnante wrote: 08/06/2026 13:32
kokuz_sa wrote: 04/06/2026 00:17 Aplikacija na nivou osnovne skole

Apikacija je ok, koju vecu zamjerku imas?
Niti jednom me nisu zvali u zadnje 3 godine da mi nude karticu. Korsitm karticu konstantno za placanje, imam obicnu visa debit i shopping.

Ja isto tako mrzim sto na manje lokacija rade sa kesom, ali jednostavno nije tacno da rade na 3 lokacije s kesom.

Da su svi smanjili, jesu. Jedu govna, no to smo im mi dozvolili.
adnante wrote: 08/06/2026 13:32 Svako malo ne radi karticno placanje
U zadnjih 6 mjeseci, mozda dva puta nije radilo.

Aplikacija nema blokiranje ili samostalan odabir dnevnih limita (internet plaćanje ili dizanje s bankomata ili... ) već samo opciju blokiraj karticu što je smijurija.

Dovoljno?
adnante

#6261 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by adnante »

eeeeeee wrote: 08/06/2026 14:04 Aplikacija nema blokiranje ili samostalan odabir dnevnih limita (internet plaćanje ili dizanje s bankomata ili... ) već samo opciju blokiraj karticu što je smijurija.

Dovoljno?
To nije spomenuto u pitajnu korisnika.

Sto se tice blokiranja, slazem se. Sto se tice dnevnih limita, nemam ih ni npr na Intesi.

Ako je ovo nekome nedoovljno onda ok, rauzmijem.
eeeeeee

#6262 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by eeeeeee »

adnante wrote: 08/06/2026 14:14
eeeeeee wrote: 08/06/2026 14:04 Aplikacija nema blokiranje ili samostalan odabir dnevnih limita (internet plaćanje ili dizanje s bankomata ili... ) već samo opciju blokiraj karticu što je smijurija.

Dovoljno?
To nije spomenuto u pitajnu korisnika.

Sto se tice blokiranja, slazem se. Sto se tice dnevnih limita, nemam ih ni npr na Intesi.

Ako je ovo nekome nedoovljno onda ok, rauzmijem.
Pitao si šta ne valja ili koje zamjerke eto ja rekao i to ne mala nego velika zamjerka.

Zamisli slobode da blokiras ili ograničis internet kupovinu, a podizanje gotovine ili plaćanje na pos terminalu ili beskontaktno ne. Koja sloboda jarane

Šta me briga za druge banke Raiffeisen aplikacija to nemaaaaa
adnante

#6263 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by adnante »

Rekao sam da je to nedostatak, no nije takav nedostatak da je sve ostalo smece i neupotrebljivo. Kome je potrebna ta opcija ide u drugu banku, bas kao sto sam i ja, imam dva racuna, placam dvije pretplate.

Da li bi trebali biti bolju? Apsolutno. Moraju li? Ne.

Samo sam reagovao na druge tvrdnje koje nisu tacne.
eeeeeee

#6264 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by eeeeeee »

adnante wrote: 08/06/2026 14:36 Rekao sam da je to nedostatak, no nije takav nedostatak da je sve ostalo smece i neupotrebljivo. Kome je potrebna ta opcija ide u drugu banku, bas kao sto sam i ja, imam dva racuna, placam dvije pretplate.

Da li bi trebali biti bolju? Apsolutno. Moraju li? Ne.

Samo sam reagovao na druge tvrdnje koje nisu tacne.

Šta nije tačno?
Ne znam jesi li me pomiješao s nekim ništa ja slagao nisam.

Imaju li dnevne limite po kategorijama plaćanja nemaju, da li trebaju da imaju trebaju. Je li nedostatak jeste. Veliki nedostatak meni jeste nekom nije

Mani se šuplje pa ni drugi nemaju
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6265 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by Velkoski »

S kartice dnevno možeš potrošiti tri hiljade online, a za dalje ih moraš zvati. Mada se slažem da bi bilo dobro da u appu možeš to sam sebi nariktati.
adnante

#6266 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by adnante »

eeeeeee wrote: 08/06/2026 15:02 Mani se šuplje pa ni drugi nemaju
Pa mijenjaj banku, sta je problem?
eeeeeee

#6267 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by eeeeeee »

adnante wrote: 08/06/2026 15:24
eeeeeee wrote: 08/06/2026 15:02 Mani se šuplje pa ni drugi nemaju
Pa mijenjaj banku, sta je problem?
Nije problem ko je rekao da je problem?

Nego ne volim tvoju priču i sličnim tebi. Čim nemaju nešto onda šta će ti to ili nemaju ni neki ostali.
adnante

#6268 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by adnante »

Pa covjece, banka odabrala da nemaju taj feature. Evo ja hocu XY i sta, po meni se racuna? Samo sam odgovorio konkretno na komentare korisnika.

Inace, yebe mi se za banku i rff. Ustvari sta koji vrag objasnjavam, hajde ti svoje uvjerenje, ja svoje i svi happy.

:sax:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#6269 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by Bobi »

Uveli putno osiguranje preko app, nije loša stvar da se ne zjbvš sa osiguranjima.
eeeeeee

#6270 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by eeeeeee »

adnante wrote: 08/06/2026 17:47 Pa covjece, banka odabrala da nemaju taj feature. Evo ja hocu XY i sta, po meni se racuna? Samo sam odgovorio konkretno na komentare korisnika.

Inace, yebe mi se za banku i rff. Ustvari sta koji vrag objasnjavam, hajde ti svoje uvjerenje, ja svoje i svi happy.

:sax:
Nisu odabrali nego su nesposobni da uvedu.

Vidjećemo ti priču kada uvedu :izet: :lol: :lol: :lol:
Forumerrer

#6271 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by Forumerrer »

Od banaka koristim UC i RF.
Sto se tice RF, jos mi nedostaje da uvedu limite na karticama i da mogu gasiti internet placanja, ostalo sve imam.

Treba biti iskren i reci da je u zadnjih godinu dana napravljen veliki pomak naprijed. Nisu imali nista, a sada imaju skoro sve.

Jos su uveli ovaj novi paket gdje ostvarujes benefite na karticna placanja, samo ne znam jel trajna ili privremena akcija.
eeeeeee

#6272 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by eeeeeee »

Forumerrer wrote: 09/06/2026 05:52 Od banaka koristim UC i RF.
Sto se tice RF, jos mi nedostaje da uvedu limite na karticama i da mogu gasiti internet placanja, ostalo sve imam.

Treba biti iskren i reci da je u zadnjih godinu dana napravljen veliki pomak naprijed. Nisu imali nista, a sada imaju skoro sve.

Jos su uveli ovaj novi paket gdje ostvarujes benefite na karticna placanja, samo ne znam jel trajna ili privremena akcija.
Tako je...
Da su se popravili jesu prije su primat davali na pravna lica sada ide i za fizička, ali da im nedostaje još stvari nedostaje i treba biti iskren.
Što se ovog Dinamik paketa tiče mislim da je kakav je takav je uzmi ili ostavi nije privremen nema smisla.

Međutim dnevni limiti su prijeko potrebni svima.
Dnevnim limitima rasterćuju svoj help desk od nepotrebnog zvanja, klijent sam uređuje plaćanja, jedna kartica za sva plaćanja (mnogo ih ima zasebnu za internet plaćanja upravo radi moguće zloupotrebe i sigurnosti s ovim to više nema potrebe).
Sigurnost za blokadu istih u trenu preko mobitela neprocjenjivo.

Ako čitaju forum, a čitaju neka znaju šta treba korisnicima uvedite dnevne limite i blokadu istih po stavkama zasebno svaku od strane samog klijenta:

- POS plaćanja,
- beskontaktna plaćanja,
- podizanje gotovine na bankomatima,
- internet/online plaćanje (najvažnije).
Daz

#6273 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by Daz »

A zamislite kako je u asa banci: dva dobavljaca master debitnih kartica, jedna pruza punu kontrolu u aplikaciji, sve limite i internet placanja a druga nema nikakvu opciju kontrole u aplikaciji. Pa sta te potrefi.

UCB pruza najbolju kontrolu nad karticama u svojoj aplikaciji. Ostali kaskaju
k4mi

#6274 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by k4mi »

Daz wrote: 09/06/2026 08:43 A zamislite kako je u asa banci: dva dobavljaca master debitnih kartica, jedna pruza punu kontrolu u aplikaciji, sve limite i internet placanja a druga nema nikakvu opciju kontrole u aplikaciji. Pa sta te potrefi.

UCB pruza najbolju kontrolu nad karticama u svojoj aplikaciji. Ostali kaskaju
Procredit sada ima bolju kontrolu. Ima sve kao i Unicredit a dodatno mozes kontrolisati da je u BiH dostupna, u evropi i u ostalim zemljama.

Nije ni Sparkasse lose, ima odvojeno pos, bankomat, internet, ali nema broj transakcija, sto i nije tolika mana, bitniji je iznos.
semsasuljakovic

#6275 Re: Raiffeisen banka - sve o tome

Post by semsasuljakovic »

Zamisli svaki put kad ideš na bankomat ili kupuješ na internetu, ti moraš ući u aplikaciju i tamo neke limite podešavati (jer te paranoja pojela, a ne jer banka tako zahtijeva).
Uz dužno poštovanje, meni je to nonsens.
Post Reply