I ti si roditelj. Nedobog/gluho bilo da se nesto takvo desi bi li ti bilo dovoljno da uzmes milione i zaboravis na sve?Chmoljo wrote: ↑08/06/2026 11:26ni sam nikad nisam bio uvjeren da je bio zlostavljač, jer u svim dokumentarcima što sam ih vidio on je ostao dijete u glavi. to kontakta što je imao sa djecom imao ih je kao sebi ravnima._BataZiv_0809 wrote: ↑08/06/2026 11:18 Pogledah neku noc u kinu Michael (2026)
https://www.imdb.com/title/tt11378946/
Odakle da pocnem
Kao sto je poznato, ogroman sam fan MJ-a i nisam, ne mogu niti cu biti ikad objektivan kad je on u pitanju.
Ovaj film je ljubavno pismo i oda najboljem od MJ-a i kao takav je za nas fanove fantasticno pogodjen.
Jafar je utjelovio svog strica/amidzu/kakokovoli/ u bukvalnom smislu te rijeci.
Glas, govor, hod, kretnje, karakteristican djeciji stid u razgovoru sa odraslima, djecije odusevljenje igrackama, zivotinjama i bajkom o Petru Panu i Nigdjezemskoj....ples, ples i opet ples .. nisam mogao vjerovati. Kao da sam gledao MJ-a![]()
Najavljen je vec i drugi dio i on ce se vjerovatno morati pozabaviti drugim nalicijem kovanice i jedva cekam da vidim kako ce to izgledati iz vizure filma kojeg producira Jackson estate.SpoilerShowFilm se, kako sam procitao, trebao baviti i slucajem optuzbe Jordana Chandlera iz 1993 godine, tako poceti i zavrsiti, ali su moje kolege fiškali nasli zabranu u vansudskoj nagodbi koja je zakljucena sa njim i to nije moglo biti prikazano.
Do sad smo imali prilike gledati filmove iz vizure navodnih zrtava, pa je red da vidimo i drugu stranu price u vidu igranog filma. U ovom filmu smo vidjeli kako je posijano sjeme pojedinih nesretnih desavanja i oblikovanja Jacksona kao osobe.
Kad gore kazem navodnih, to kazem jer nijedan sud nije presudio MJ-u, niti je iko od zrtava od Chandlera do Gavina Arvizoa i kompanije, ikad dokazao zlostavljanje. A svi su htjeli jedino i iskljucivo pare.
Tu cu se i zaustaviti jer kako rekoh-nisam objektivan, ali sa druge strane kod ovih filmova se cesto upada u zamku dokumentarnog pristupa.
Ovo je igrani film, fikcija, ovako MJ-a vidi njegova porodica i njegovi fanovi.
I sa te strane-ja sam prezadovoljan i jedva cekam nastavak![]()
dovoljno je uporediti njega i notornog zlostavljača Jimmy Savilea, da se vidi šta je pravi predator.
off je, ali eto, da kažem da se slažem sa tobom, iako i ovo je moje pretpostavka iz do sada viđenog. ali nikada nisam bio uvjeren u njegovu krivicu. dok su sve vrijeme stvarni predatori uredno živjeli, stvarali i bivali poštovani.
danas su i predsjednici.
A sto kazes sasvim je jasno da se radilo o covjeku koji nije imao izgradjeno razumjevanje o granicama u ponasanju prema odraslim i djeci.
To je moja neka teza u tom svemu, uz svo prihvatanje da sam neobjektivan as fuck.