Pogledah neku noc u kinu Michael (2026)
https://www.imdb.com/title/tt11378946/
Odakle da pocnem
Kao sto je poznato, ogroman sam fan MJ-a i nisam, ne mogu niti cu biti ikad objektivan kad je on u pitanju.
Ovaj film je ljubavno pismo i oda najboljem od MJ-a i kao takav je za nas fanove fantasticno pogodjen.
Jafar je utjelovio svog strica/amidzu/kakokovoli/ u bukvalnom smislu te rijeci.
Glas, govor, hod, kretnje, karakteristican djeciji stid u razgovoru sa odraslima, djecije odusevljenje igrackama, zivotinjama i bajkom o Petru Panu i Nigdjezemskoj....ples, ples i opet ples .. nisam mogao vjerovati. Kao da sam gledao MJ-a
Film se, kako sam procitao, trebao baviti i slucajem optuzbe Jordana Chandlera iz 1993 godine, tako poceti i zavrsiti, ali su moje kolege fiškali nasli zabranu u vansudskoj nagodbi koja je zakljucena sa njim i to nije moglo biti prikazano.
Najavljen je vec i drugi dio i on ce se vjerovatno morati pozabaviti drugim nalicijem kovanice i jedva cekam da vidim kako ce to izgledati iz vizure filma kojeg producira Jackson estate.
Do sad smo imali prilike gledati filmove iz vizure navodnih zrtava, pa je red da vidimo i drugu stranu price u vidu igranog filma. U ovom filmu smo vidjeli kako je posijano sjeme pojedinih nesretnih desavanja i oblikovanja Jacksona kao osobe.
Kad gore kazem navodnih, to kazem jer nijedan sud nije presudio MJ-u, niti je iko od zrtava od Chandlera do Gavina Arvizoa i kompanije, ikad dokazao zlostavljanje. A svi su htjeli jedino i iskljucivo pare.
Tu cu se i zaustaviti jer kako rekoh-nisam objektivan, ali sa druge strane kod ovih filmova se cesto upada u zamku dokumentarnog pristupa.
Ovo je igrani film, fikcija, ovako MJ-a vidi njegova porodica i njegovi fanovi.
I sa te strane-ja sam prezadovoljan i jedva cekam nastavak