Jako dobro radi, to je najbolji izum na autima u zafnjih 10god, pogotovo za kamikaze od pjesaka kad iza autobusa/tramvaja krenu prelazit
TOYOTA all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
SvjetlosnaGodina
#1426 Re: TOYOTA all about
Nema veze to sa kvacilom nego distancom
Jako dobro radi, to je najbolji izum na autima u zafnjih 10god, pogotovo za kamikaze od pjesaka kad iza autobusa/tramvaja krenu prelazit
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1427 Re: TOYOTA all about
Moram ti priznati da mi je novi T Roc R line mokri san....moRe i s najslabijim motorom.Tabakmalac wrote: ↑07/06/2026 11:41 Da mi je samo znati kakvu konzervu ti voziš, mada imam neki predosjećaj jer komentari o VAG grupaciji su ti bolna tačka.
-
neki
#1428 Re: TOYOTA all about
Ima veze s kvačilom jer na manuelnom prenosu neće potpuno zaustaviti auto ako kvačilo nije pritisnuto, iz logičkih razlogaSvjetlosnaGodina wrote: ↑07/06/2026 13:02 Nema veze to sa kvacilom nego distancom![]()
-
Tabakmalac
#1429 Re: TOYOTA all about
Sasvim dovoljno rečeno, ne bih te ja zadržavao.konektovan wrote: ↑07/06/2026 16:12Moram ti priznati da mi je novi T Roc R line mokri san....moRe i s najslabijim motorom.Tabakmalac wrote: ↑07/06/2026 11:41 Da mi je samo znati kakvu konzervu ti voziš, mada imam neki predosjećaj jer komentari o VAG grupaciji su ti bolna tačka.
-
milojicabrzi
#1430 Re: TOYOTA all about
Razvit će oni taj sistem vjerujem uskoro, da u slučaju potrebe, prebacuje u ler i zakuca kočnicu, da se motoru ne našteti "kočenjem bez kvačila".neki wrote: ↑07/06/2026 16:15Ima veze s kvačilom jer na manuelnom prenosu neće potpuno zaustaviti auto ako kvačilo nije pritisnuto, iz logičkih razlogaSvjetlosnaGodina wrote: ↑07/06/2026 13:02 Nema veze to sa kvacilom nego distancom![]()
Čim to ima na automatiku, skontaće oni kako da riješe i na manuelcu, Japanci su to
- konektovan
#1431 Re: TOYOTA all about
Ubi te ljubomora..znam.Tabakmalac wrote: ↑07/06/2026 18:10Sasvim dovoljno rečeno, ne bih te ja zadržavao.konektovan wrote: ↑07/06/2026 16:12Moram ti priznati da mi je novi T Roc R line mokri san....moRe i s najslabijim motorom.Tabakmalac wrote: ↑07/06/2026 11:41 Da mi je samo znati kakvu konzervu ti voziš, mada imam neki predosjećaj jer komentari o VAG grupaciji su ti bolna tačka.
-
Tabakmalac
#1432 Re: TOYOTA all about
Ma jok, iskreno žalim te koliko si iskompleksirani debil pa sereš po temi o Toyoti i ostali japanskim brendovima.konektovan wrote: ↑07/06/2026 19:55Ubi te ljubomora..znam.Tabakmalac wrote: ↑07/06/2026 18:10Sasvim dovoljno rečeno, ne bih te ja zadržavao.konektovan wrote: ↑07/06/2026 16:12
Moram ti priznati da mi je novi T Roc R line mokri san....moRe i s najslabijim motorom.
Pa me baš zanimalo kakav profil lika se krije iza, kad ono kockastoglavi bilmez.
- konektovan
#1433 Re: TOYOTA all about
Kao prvo, nije fino nekog nazivati debilom...i bilmezom.Tabakmalac wrote: ↑07/06/2026 20:22Ma jok, iskreno žalim te koliko si iskompleksirani debil pa sereš po temi o Toyoti i ostali japanskim brendovima.![]()
Pa me baš zanimalo kakav profil lika se krije iza, kad ono kockastoglavi bilmez.
Drugo, ja ne serem, samo se zahebavam sa idolopoklonicima azijske kuhinje kao sto si ti, i house..
-
Tabakmalac
#1434 Re: TOYOTA all about
Isto kao što nije fino nekoga nazivati pacijentom, pa evo nas opet ovdje.
Jbg jara, nisi toliko pametan, iako ti u svom selu misliš da jesi.
- konektovan
#1435 Re: TOYOTA all about
Pa ne znam koliko dugo si ti na forumu, ali neke stvari, kao sto su nase zahebanciie s house nisu bas predmet svadje,..i uvreda, kako ti mislis. Moras citati malo vise postove od House kako bi to shvatio,..ali uzalud je to tebi objasnjavati.Tabakmalac wrote: ↑07/06/2026 20:52 Isto kao što nije fino nekoga nazivati pacijentom, pa evo nas opet ovdje.
-
Tabakmalac
#1436 Re: TOYOTA all about
Da mi neko objašnjava da si iskompleksirani VAG debil?
Ne treba mi objašnjenje za to.
Ne treba mi objašnjenje za to.
- Rockefeller
#1437 Re: TOYOTA all about
Arteon!
- konektovan
#1438 Re: TOYOTA all about
Nastavljas s vrijedjanjem...nahebaces bezeze..Tabakmalac wrote: ↑07/06/2026 21:21 Da mi neko objašnjava da si iskompleksirani VAG debil?
Ne treba mi objašnjenje za to.![]()
- B6Redhell
#1439 Re: TOYOTA all about
Jest tip smor zesci. Neko ga dobro maltretiro, pa sad po forumu frustracije prosipa.. 
- B6Redhell
#1440 Re: TOYOTA all about
Slazem se. Puno se pise bezveze o novim tehnologijama kao negativna stvar. A ovo je sigurno spasilo zivota. I onaj lane assist ..SvjetlosnaGodina wrote: ↑07/06/2026 13:02 Nema veze to sa kvacilom nego distancom![]()
- nepass1
#1441 Re: TOYOTA all about
Covjek napisao da je yaris gr mozda najbolje auto na svijetu. Normalno da ce biti zajebavan jer ili on zajebava ili nije dobar.Tabakmalac wrote: ↑07/06/2026 20:22Ma jok, iskreno žalim te koliko si iskompleksirani debil pa sereš po temi o Toyoti i ostali japanskim brendovima.![]()
-
Tabakmalac
- nepass1
#1443 Re: TOYOTA all about
A mislim imas toliko boljilh auta od korole u japanu da ju je smijesno trpati medju najbolje.Tabakmalac wrote: ↑08/06/2026 08:33Ja koliko vidjeh, pisao je za Corollu. Doduše reći za Yaris GR da je najbolje je doduše ironija.![]()
Ono subjektivno meni je henry najbolji igrac svih vremena ili eto porsche 911 mi je subjektivno najbolje auto ikad. Ali samo subjektivno.
Moj jaran je vozio lanciu lybru iz 1989, uvjek je bila prica da je to talijanski merc, da je bolja od mercedesa. Najbolje auto u klasi. I normala da smo ga uvijek zajebavali. Kad ju je prodao i kupio pasata vise nije u usta uzeo talijansko auto
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#1444 Re: TOYOTA all about
Objektivno ne postoji, subjektivno se ne racuna

-
milojicabrzi
#1445 Re: TOYOTA all about
Činjenica je da je Corolla statistički najprodavaniji auto u proteklih 60 godina. Ni najbolja ni najgora, samo najprodavanija.
Pa mislim da je i Zastava 750/850 odnosno popularnog Fiće, u ex Yu prodato oko 1-1,5 miliona, to je statistička i tehnička činjenica, ne mora značiti ništa o kvalitetu.
Nekada su pričali za Subaru, da je dosta kvalitetan i da je on "japanski Mercedes" po tom pitanju.
Činjenica je da Japanci, prave solidna i pouzdana auta, svi proizvođači, Mazda, Toyota, Suzuki, Honda, Subaru, Mitcubishi, nema tu puno fula ni loših auta.
Ne treba ništa generalizovati, samo raspolagati činjenicama i faktima i to je to
Kad sam ja bio mlađi vozač, bila je fama da su Merc, Audi i BMW jako dobra auta koja se ne kvare...međutim, dođe nekih 2000-ih Mercedes diesel sa problematičnom pumpom, koju su svi vlasnici išli reparirati kod nekog lika u okolici Šapca u Srbiji. Nisam mogao vjerovati, da kod Mečke može biti fula...
Dođe kasnije BMW sa problematičnim lancem, zbog kojeg se mora pola motora pomjerati da se promijeni. Pa miša mu, ako je iko znao praviti razvod sa lancem, to je BMW.
Tako da je u auto-industriji postalo sve relativno. Možeš imati relativno mladog Mercedesa, koji ti može zadavati glavobolju, a možeš kao moj drugar, kupiti Daciu Sandero 2009. godine, za 12,5 hiljada KM i eno je sa skoro 800 hiljada km na satu, još vuče prikolicu svaki dan...
Pa mislim da je i Zastava 750/850 odnosno popularnog Fiće, u ex Yu prodato oko 1-1,5 miliona, to je statistička i tehnička činjenica, ne mora značiti ništa o kvalitetu.
Nekada su pričali za Subaru, da je dosta kvalitetan i da je on "japanski Mercedes" po tom pitanju.
Činjenica je da Japanci, prave solidna i pouzdana auta, svi proizvođači, Mazda, Toyota, Suzuki, Honda, Subaru, Mitcubishi, nema tu puno fula ni loših auta.
Ne treba ništa generalizovati, samo raspolagati činjenicama i faktima i to je to
Kad sam ja bio mlađi vozač, bila je fama da su Merc, Audi i BMW jako dobra auta koja se ne kvare...međutim, dođe nekih 2000-ih Mercedes diesel sa problematičnom pumpom, koju su svi vlasnici išli reparirati kod nekog lika u okolici Šapca u Srbiji. Nisam mogao vjerovati, da kod Mečke može biti fula...
Dođe kasnije BMW sa problematičnim lancem, zbog kojeg se mora pola motora pomjerati da se promijeni. Pa miša mu, ako je iko znao praviti razvod sa lancem, to je BMW.
Tako da je u auto-industriji postalo sve relativno. Možeš imati relativno mladog Mercedesa, koji ti može zadavati glavobolju, a možeš kao moj drugar, kupiti Daciu Sandero 2009. godine, za 12,5 hiljada KM i eno je sa skoro 800 hiljada km na satu, još vuče prikolicu svaki dan...
-
Tabakmalac
#1446 Re: TOYOTA all about
Sve to stoji naravno što kažeš.
Ali živjeti u egocentričnoj zabludi i to neironično u 2026. da se neko kune u taj famozni Deutsche qualität mi je pravo suludo, ono baš moraš biti šifra zadojena nekim tamo bubicama koje se nameću.
(možda je i HAARP hajd ga znaj
). Meni to nije više za*ebancija kako se isprika traži, nego je to fakat šifra u glavi onda.
Baš neki dan na autoputu, i gledam zadnju varijantu Passata karavana i ibretim se cijelo vrijeme kako lubeničar košta nebesa, a nisu u stanju ubaciti mu ni senzore za mrtvi ugao.
Pa led te *ebo, to i Corolla sedan ima u osnovnom paketu opreme, manje košta nova u startu, po čemu je to lubeničar bolji.
A da isto kažem i ovo, ja volim BMWa, Merca, Audi itd.
Samo što te marke ne prave više auta koja bi ja vozio, a trenutne cijene i kvalitet, očaj.
Ali živjeti u egocentričnoj zabludi i to neironično u 2026. da se neko kune u taj famozni Deutsche qualität mi je pravo suludo, ono baš moraš biti šifra zadojena nekim tamo bubicama koje se nameću.
Baš neki dan na autoputu, i gledam zadnju varijantu Passata karavana i ibretim se cijelo vrijeme kako lubeničar košta nebesa, a nisu u stanju ubaciti mu ni senzore za mrtvi ugao.
Pa led te *ebo, to i Corolla sedan ima u osnovnom paketu opreme, manje košta nova u startu, po čemu je to lubeničar bolji.
Samo što te marke ne prave više auta koja bi ja vozio, a trenutne cijene i kvalitet, očaj.
Last edited by Tabakmalac on 08/06/2026 11:02, edited 1 time in total.
-
SvjetlosnaGodina
#1447 Re: TOYOTA all about
Cekamo eire da obrazlozi sve to i kako je kralj klase kao i golf 
- nepass1
#1448 Re: TOYOTA all about
Ko se kune? Konektovani voza francuze, ja vozim japancaTabakmalac wrote: ↑08/06/2026 10:58 Sve to stoji naravno što kažeš.
Ali živjeti u egocentričnoj zabludi i to neironično u 2026. da se neko kune u taj famozni Deutsche qualität mi je pravo suludo, ono baš moraš biti šifra zadojena nekim tamo bubicama koje se nameću.(možda je i HAARP hajd ga znaj
). Meni to nije više za*ebancija kako se isprika traži, nego je to fakat šifra u glavi onda.
Trola vas covjek momacki.
Uglavnom ni u kakvom smislu ne mozes reci da je korola najbolje auto. Mozes reci najprodavanije, mozda najpouzdanije ali najbolje nikako. Isto da kazes golf najbolje auto ikad ono nidje veze
-
neki
#1449 Re: TOYOTA all about
koja je definicija "najboljeg" auta?
Ovdje konverzacija često nalikuje dječijoj u obdaništu
Ovdje konverzacija često nalikuje dječijoj u obdaništu
-
Tabakmalac
#1450 Re: TOYOTA all about
Ja to uopšte nisam nagovjestio, ali za uloženo = dobiveno i sam bi prije Corollu uzeo ili čak nešto veće iz Toyotine ergele, umjesto VAG grupacije, a pogotovo francuskog kvazi dizajna. Čast izuzetcima Renaultu (dizajn), ovo ostalo nisu vrijedni pomena.
Iskreno me zaboli ako se koristi i izraz Japanofil, ja opet znam šta bi uzeo, nego da se tješim sa francuzima jer ne znam za bolje.
Ali svako neka sebi štima.
Mislim ako nekoga nazivaš pacijentom, onda nemoj se ljutiti ako ti neko uzvrati čak i dubljom mjerom, pa onda kao našao se još uvrijeđen, pazi ti lika. (primjer navodim)
Iskreno me zaboli ako se koristi i izraz Japanofil, ja opet znam šta bi uzeo, nego da se tješim sa francuzima jer ne znam za bolje.
Ali svako neka sebi štima.
Nazivati nekoga pacijentom između ostaloga je trollanje? Otkad to, je li bila fetva u međuvremenu možda?
Mislim ako nekoga nazivaš pacijentom, onda nemoj se ljutiti ako ti neko uzvrati čak i dubljom mjerom, pa onda kao našao se još uvrijeđen, pazi ti lika. (primjer navodim)