Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

demagog

#36826 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by demagog »

SaraFina wrote: 07/06/2026 01:16 Bolje je sto je bio ovaj mlak rezultat. Da smo dali 3 ušli bi u prvu ozbiljnu tekmu neozbiljno i puni euforije. Ovako mjera.
Ovo i ja mislim
SaraFina

#36827 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SaraFina »

demagog wrote: 07/06/2026 01:29
SaraFina wrote: 07/06/2026 01:16 Bolje je sto je bio ovaj mlak rezultat. Da smo dali 3 ušli bi u prvu ozbiljnu tekmu neozbiljno i puni euforije. Ovako mjera.
Ovo i ja mislim
Raja se fino zabavila navijajuci. Imamo prestavu neku kakva ce atmosfera pratiti repku. Nema povrijedjenih i start solidan sa 1:1.

@Digla_da_kreci, kako bi? Ubaci nam slika ili video. Ako ima.
Last edited by SaraFina on 07/06/2026 01:53, edited 1 time in total.
giovanni008

#36828 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by giovanni008 »

Protiv Kanade:

-----------------------------------------Vasilj-------------------------------------------

Dedic--------------Katic---------------------------Muharemovic----------Kolasinac

----------Hadziahmetovic----------------------------------Sunic---------------------

Memic---------------------------------------------------------------------Alajbegovic

--------------Dzeko-----------------------------------Demirovic-----------------------
PeppermintSA

#36829 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by PeppermintSA »

Meni ništa ovo dobro ne izgleda.
Montana1

#36830 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Montana1 »

protiv kanade u napad dzeko i demirovic. ako dzekson ne bude spreman onda samo demirovic jer od dr nema fajde vidjeli smo opet danas a haris se povrijedio nazalost, bolje onda jos sa jednim sredinu pojacat.
posto sunjic nije fit, racunat mahmic/hadziahmetovic/tahirovic + alajbegovic/memic/bajraktarevic.
nazad imamo seu, muharemovica, katica i dedica plus celik i memic zamjene (steta sto onaj karic nije pozvan, dobro je odigrao protiv austrije)
top ce to biti.
:bih: :thumbup:
snijeg_led

#36831 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by snijeg_led »

last mohicans wrote: 07/06/2026 00:36 Iznervira me Barbina riječ koncentracija i umor, od cega jebo ga umor. Posao ti je da igraš u svim vremenskim uslovima, a takvi ce biti na najmanje dvije. Zato bi protiv Kanade pravo dobro bilo ostvariti dobar rezultat ili ne izgubiti.
21hr u USA, 3 ujutro kod nas, najgore vrijeme za bilo sta
Jos se nisu navikilo na vremensku razliku
Porodice Foht

#36833 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Porodice Foht »

Ja poganluka od navijaca na forumima i Fb! :( Prijateljska, jako vruce, igras da se ne povrijedis i nesto isprobas, s mozda 60% kuveta, i ono razocarano. Protivnik nimalo bezze, sigurno ne na 60%, puno vise su dali i nasi hoce pobjedu kao da je prolaz grupe na WC. Meni ovo nije lose, cak je dobro sto se pokazalo fula u odbrani i sredini a u petak ce sve biti drugacije. Mora. Jace ekipe od nas se pate a misli da ce vrucine imati uticaja na igru i rezultate evropskih ekipa. Mozda je njbolje sto smo dosli medju prvima pa cemo bar se malkice vise svkinuti na havu Cemerike i Kanade. :) :bih:
Porodice Foht

#36834 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Porodice Foht »

snijeg_led wrote: 07/06/2026 05:35
last mohicans wrote: 07/06/2026 00:36 Iznervira me Barbina riječ koncentracija i umor, od cega jebo ga umor. Posao ti je da igraš u svim vremenskim uslovima, a takvi ce biti na najmanje dvije. Zato bi protiv Kanade pravo dobro bilo ostvariti dobar rezultat ili ne izgubiti.
21hr u USA, 3 ujutro kod nas, najgore vrijeme za bilo sta
Jos se nisu navikilo na vremensku razliku
:roll:
izbjeglica_iz_besmisla

#36835 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Nece biti ova vrucina opet, prva i treca utakmica se igraju na sjeveru - seattle najavljuju dnevne temperature 19 do 25 stepeni, toronto cak i kisu.

Al ce cirkus biti LA, u podne na zvizdanu 😬
muha_sa

#36836 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by muha_sa »

Porodice Foht wrote: 07/06/2026 08:09 Ja poganluka od navijaca na forumima i Fb! :( Prijateljska, jako vruce, igras da se ne povrijedis i nesto isprobas, s mozda 60% kuveta, i ono razocarano. Protivnik nimalo bezze, sigurno ne na 60%, puno vise su dali i nasi hoce pobjedu kao da je prolaz grupe na WC. Meni ovo nije lose, cak je dobro sto se pokazalo fula u odbrani i sredini a u petak ce sve biti drugacije. Mora. Jace ekipe od nas se pate a misli da ce vrucine imati uticaja na igru i rezultate evropskih ekipa. Mozda je njbolje sto smo dosli medju prvima pa cemo bar se malkice vise svkinuti na havu Cemerike i Kanade. :) :bih:
Forumaši najbolji selektori, najbolji takticari, najbolji fudbaleri, najbolji košarkaši, najbolji politicari.......................nastavi niz :lol:

Znam ja nas jebo nas--od euforije što smo izborili nastup do razocarenja što necemo bit prvaci svijeta :D
insaneinthebrain

#36837 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insaneinthebrain »

Qatar zadnjih godinu dana

Image
DebelinJoe

#36838 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DebelinJoe »

muha_sa wrote: 07/06/2026 08:21
Porodice Foht wrote: 07/06/2026 08:09 Ja poganluka od navijaca na forumima i Fb! :( Prijateljska, jako vruce, igras da se ne povrijedis i nesto isprobas, s mozda 60% kuveta, i ono razocarano. Protivnik nimalo bezze, sigurno ne na 60%, puno vise su dali i nasi hoce pobjedu kao da je prolaz grupe na WC. Meni ovo nije lose, cak je dobro sto se pokazalo fula u odbrani i sredini a u petak ce sve biti drugacije. Mora. Jace ekipe od nas se pate a misli da ce vrucine imati uticaja na igru i rezultate evropskih ekipa. Mozda je njbolje sto smo dosli medju prvima pa cemo bar se malkice vise svkinuti na havu Cemerike i Kanade. :) :bih:
Forumaši najbolji selektori, najbolji takticari, najbolji fudbaleri, najbolji košarkaši, najbolji politicari.......................nastavi niz :lol:

Znam ja nas jebo nas--od euforije što smo izborili nastup do razocarenja što necemo bit prvaci svijeta :D
Ista neutemeljena euforija bila je i 2014.pred odlazak u Brazil. Pape je lijepo rekao otprilike sljedeće: "Znam da ću jednu utakmicu izgubiti i da ću nakon toga dobiti otkaz."
Ludzak

#36839 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ludzak »

Panama fifa 33., mi 65. Nije to ekipa protiv koje se može naigrati. Ipak je to Amerika.
BlackRiver

#36840 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BlackRiver »

Utakmica odigrana "pod rucnom" sto je bilo sasvim ocekivano.
Panama se u pocetku kao mala prepala, bili su dosta povuceni. Kasnije i oni vidjeli da mogu igrati pa stvorili neke sanse.

Ja generalno zadovoljan. Sto se tice igraca individualno nekako mi je Kolasinc bio najtanji u odbrani. Redovno je ispadao, naprijed ne nudi mnogo.

Sredina nam je takva da oba igraca igraju na siguran pas. Da li je to rezultat instrukcija od strane Barbareza ili jednostavno ne znaju bolje - to ne znam.

U sredini fali neko ko moze primiti loptu pod pritiskom i uputiti diretkan pas naprijed ili pokretom izbaciti protivnickog igraca. Cini mi se da mali Mahmic ima taj potencijal. Ali ocigledno Barbarez ili ga ne zeli bacati u vatru ili ga cuva kao jokera.

Bajraktarevic dosta slab u duelima. Par puta su ga bas otresli. Kerim malo bolji, ali opet vidjelo se da ne igra na 100%.

U napadu su mi svi bili nekako indisponirani. Lukic, Bazdar, Demirovic - nista posebno. Mozda se decki cuvaju.

Memic odlican, Dedic dobar, Muharemovic OK (par puta ispao). Celik mi se cini siguran sa loptom. Mozda cak tu bolji od Katica.

Volio bih da nas Barbarez sve iznenadi protiv Kanade i krene ofanzivno od pocetka. Ali sa jednim napadacem i ofenzivnim veznim (Mahmic).
Herr Flick

#36841 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Herr Flick »

Nebitna utakmica,ovu Panamu ce Hrvati da otresu.Nasa igra nista n s cim,vezni red ne postoji,mada na to smo vec navikli,i to nam je najveci problem,nemamo kvalitetnog zadnjeg veznog.Protiv Kanade bude to bolje za nadati se.
problemnatravunu

#36842 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by problemnatravunu »

Herr Flick wrote: 07/06/2026 09:15 Nebitna utakmica,ovu Panamu ce Hrvati da otresu.Nasa igra nista n s cim,vezni red ne postoji,mada na to smo vec navikli,i to nam je najveci problem,nemamo kvalitetnog zadnjeg veznog.Protiv Kanade bude to bolje za nadati se.
,
Tako je , ovo sve do sada je tako da možemo srat , trening , uigravanje , nove neke varijante, umorni , đetleg , pickemalterine , će vidimo u prvoj protiv Kanade,

pa da pametujemo
konoplja

#36843 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by konoplja »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 07/06/2026 08:16 Nece biti ova vrucina opet, prva i treca utakmica se igraju na sjeveru - seattle najavljuju dnevne temperature 19 do 25 stepeni, toronto cak i kisu.

Al ce cirkus biti LA, u podne na zvizdanu 😬
Nece, mislim ne bi trebao biti zvizdan. Kalifornija, pogotovo ovaj dio uz obalu i jest raj na zemlji zbog toga sto je vrijeme relativno ugodno tokom cijele godine. Temperature su vecinom od 20-30 uz lagan povjetarac, a to nije toliko strasno.
insaneinthebrain

#36844 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insaneinthebrain »

u torontu najavljena kisa u petak. temperatura oko 25 stepeni. samo da ne bude sparine previse
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#36845 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by parappa »

DebelinJoe wrote: 07/06/2026 08:57
muha_sa wrote: 07/06/2026 08:21

Ista neutemeljena euforija bila je i 2014.pred odlazak u Brazil. Pape je lijepo rekao otprilike sljedeće: "Znam da ću jednu utakmicu izgubiti i da ću nakon toga dobiti otkaz."
Na žalost nije dobio otkaz poslije SP nego je upropastio kvalifikacije za EP 2016 porazom od Kipra kod kuće.

Skidam mu kapu za sve što je uradio da nas odvede u Brazil ali poslije SPa je trebao sam da se oprosti kao (još veći) gospodin.

Vrijeme će biti idealno za naše uslove. Oko 25 stepeni... nema izgovora što se toga tiče... neka trče
sinuhe

#36846 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sinuhe »

Loše odigrana utakmica.
Izbacivanje Velsa i Italije obavezuje na prolazak grupe. Protiv Kanade će se sve znati.
Herr Flick

#36847 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Herr Flick »

problemnatravunu wrote: 07/06/2026 09:23
Herr Flick wrote: 07/06/2026 09:15 Nebitna utakmica,ovu Panamu ce Hrvati da otresu.Nasa igra nista n s cim,vezni red ne postoji,mada na to smo vec navikli,i to nam je najveci problem,nemamo kvalitetnog zadnjeg veznog.Protiv Kanade bude to bolje za nadati se.
,
Tako je , ovo sve do sada je tako da možemo srat , trening , uigravanje , nove neke varijante, umorni , đetleg , pickemalterine , će vidimo u prvoj protiv Kanade,

pa da pametujemo
Ma nepotrebna utakmica skroz,ovo se samo organizovalo radi dijaspore,ako se vec trebala igrat onda bolje da se igrala u Salt Lake-u gdje nam je baza ili negdje blizu,jer sad ce oni iz St.Louisa u Salt Lake 4 dana pa onda opet deri nazad do Toronta

EDIIT:Ne znam da li iz St.Louisa idu u Salt Lake City,ili ce iz St.Louisa u Toronto pa onda nazad do SLC,da li ima neko info?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#36848 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sime_cipol »

Herr Flick wrote: 07/06/2026 09:54

EDIIT:Ne znam da li iz St.Louisa idu u Salt Lake City,ili ce iz St.Louisa u Toronto pa onda nazad do SLC,da li ima neko info?
Mislim da iz St. Louisa idu u Toronto, pa onda u Salt Lake City, tako sam negdje pročitao
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#36849 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by parappa »

sime_cipol wrote: 07/06/2026 10:20
Herr Flick wrote: 07/06/2026 09:54

Mislim da iz St. Louisa idu u Toronto, pa onda u Salt Lake City, tako sam negdje pročitao
Jeste... tako su Barba i Spaha rekli.
Mislim da danas već lete za Toronto da se prilagode vremenu, klimi i stadionu. Nadam se da ih navijači neće opet proganjati po hotelu. Po meni bi od sutra pa do petka trebali u karantin. Samo zatvoreni trening a sa medijima da priča samo stručni štab
istra_hr

#36850 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by istra_hr »

8-)
Htio sam, ali nisam stigao, pogledat vašu tekmu sinoć.

Da, možda nebitna utakmica za svakog, ali... Nije dobro ni pobijedit ni izgubit-zbog morala i slijedećih nastupa

Nadam se da ćemo ih mi poderat/otrest, kak veliš. :D
Post Reply