Evo jos jednog iz dijasporerocco_siffredi wrote: ↑04/06/2026 13:33 https://www.klix.ba/vijesti/regija/grmo ... /260604066
Trebao bi neko Grmoji reći da ga ništa nismo pitali i da će Bosne biti. Sa ili bez Hrvata u njoj.
Zahiragić opet jaše
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#9201 Re: Zahiragić opet jaše
- Edin H.
#9202 Re: Zahiragić opet jaše
Apsolutno, samo da bi imao građansku državu morala biti zasnovana na poštovanju ljudskih prava pojedinca, a to je kod nas misaona imenica.Hakiz wrote: ↑04/06/2026 13:41Kao što sam i ranije govorio, to znači da BiH nije država Fincija, Sejdića, pa ni mene jer se ne izjašnjavam kao pripadnik jednog od tri konstitutivna naroda. Iako smo sva trojica, kao i neki (mnogi?) drugi slični nama, legalni državljani BiH.Edin H. wrote: ↑04/06/2026 13:35Tuđman je izbacio Srbe iz Ustava prije rata, BiH je država tri naroda.dr_Evil wrote: ↑04/06/2026 13:26
Da... da upitamo one Srbe iz HR sta ih humano preselise da li bi im bila nacionala drzava. Zeljeli su je kao mainstream Srba i Hrvata u BiH.
BiH je nacionalna drzava Bosnjaka, i svih ostalih koji je osjecaju tako. BiH je nacionalna drzava svih Bosnjaka svijeta ukljucujuci one u HR i SR.
BiH bi morala biti država njenih građana bez obzira na etničku pripadnost. Samo i jedino to, ništa drugo, ništa manje i ništa više.
Konstitutivnost, "država tri naroda" itd je fašizam.
Ipak se kod nas vodio rat pod parolom - život damo, ljudska prava ne damo, tj, može ako se tu ja mogu ugraditi.
- Pandakonda
#9203 Re: Zahiragić opet jaše
Fulas poentu kao i Zahiragic. Nije poenta u biranju, Hrvati nemaju problem sa tim da rom ili bilo ko drugi bude biran. Niti ko zeli da vrijedi vise od drugog.Armin2013 wrote: ↑04/06/2026 13:36Jednostavno je uklopit, kao i u svim normalinim državama, jedan čovjek jedan glas, ko ima najviše glasova pobijedi.Pandakonda wrote: ↑04/06/2026 13:24 Zaha je generalno u pravu, ali fula poentu kao mnogi politicari koji dolaze iz građanskih stranaka.
Vecina hrvata ne zeli da sada postoje odvojene glasacke kutije koje bi bile podjeljenje po etnickoj grupi ili da sada etnicke grupe mogu glasati samo za clanove svoje grupe.
Vecina Hrvata zeli sistem u kojem oni mogu delegirati koga god zele u dio vlasti koji se bazira na kolektivnom upravljanju. Npr. ako vecina hrvata zeli glasati za Bosnjaka da ih predstavlja u domu naroda ili predsjednistvu. Ta osoba ne mora biti hrvat, samo mora iza sebe imati legitimitet da je većina hrvata glasala za njega. Pa bio to bosnjak, hrvat, rom, jevrej, svejedno je.
Problem je naravno prakticni dio kako ovo odraditi bez da se gaze prava hrvata koji ne zive na teritoriji gdje su hrvati vecina i kako uklopiti ostale.
Zašto neki Rom koji je rođen u BiH, živi u BiH, plaća porez u BiH ne može biti biran.
Je li normalno da jedan Musliman (ja sam Musliman pa ću uzeti taj primjer) koji živi u BiH vrijedi više od gore navedenog Roma?
Ako nam je dobro ovako gdje nacionlane stranke guslaju svoje i pokradoše sve živo, a kao bore se za prava naroda, dok građani odlaze iz BiH.
Meni nije bitno ko je izabran dokle god taj radi za doborbit BiH i naroda u njoj, svih koji žive.
Hrvati zele da osobe koje njih predstavljaju, u institucijama koje im po power sharingu pripadaju, budu izabrane vecinskom voljom tog naroda. Ako recimo većina hrvata želi da izabere roma da sjedi u hrvatskom klubu naroda, onda to treba biti tako. Oni jednostavno zele sistem koji ce omoguciti garanciju da pozicije koje pripadaju tom narodu ne odu na ljude koji nisu izabrani od strane tog naroda.
Ja se generalno ne slazem sa ovakvim konceptom razmisljanja ali je stvar realnosti da kod nas sva tri naroda žele primarno kolektivna prava pa onda individualna. Samo sto kod Bosnjaka i Srba ovaj problem nije toliko izrazen radi brojnosti. Srbi komotno svojom vecinom izaberu sebi isto kao i Bosnjaci.
- Prpa.ba
#9204 Re: Zahiragić opet jaše
Jest nekima Zahiraga razdrmao kaveze. Sta bi tek bilo da rijeci pocnu pratiti i djela tamo gdje se donose odluke, umjesto stalnih milodara politikama radikaliziranih katolika.

- Prpa.ba
#9205 Re: Zahiragić opet jaše
Pandakonda wrote: ↑04/06/2026 14:03 Fulas poentu kao i Zahiragic. Nije poenta u biranju, Hrvati nemaju problem sa tim da rom ili bilo ko drugi bude biran. Niti ko zeli da vrijedi vise od drugog.
Hrvati zele da osobe koje njih predstavljaju, u institucijama koje im po power sharingu pripadaju, budu izabrane vecinskom voljom tog naroda. Ako recimo većina hrvata želi da izabere roma da sjedi u hrvatskom klubu naroda, onda to treba biti tako. Oni jednostavno zele sistem koji ce omoguciti garanciju da pozicije koje pripadaju tom narodu ne odu na ljude koji nisu izabrani od strane tog naroda.
Pandakonda wrote: ↑04/06/2026 14:03 Ja se generalno ne slazem sa ovakvim konceptom razmisljanja ali je stvar realnosti
- dr_Evil
#9206 Re: Zahiragić opet jaše
Ja ne znam iskreno kako se tebi da vracati stalno na forum, uvijek te provalimo i na kraju dobijes ban.Pandakonda wrote: ↑04/06/2026 14:03Fulas poentu kao i Zahiragic. Nije poenta u biranju, Hrvati nemaju problem sa tim da rom ili bilo ko drugi bude biran. Niti ko zeli da vrijedi vise od drugog.Armin2013 wrote: ↑04/06/2026 13:36Jednostavno je uklopit, kao i u svim normalinim državama, jedan čovjek jedan glas, ko ima najviše glasova pobijedi.Pandakonda wrote: ↑04/06/2026 13:24 Zaha je generalno u pravu, ali fula poentu kao mnogi politicari koji dolaze iz građanskih stranaka.
Vecina hrvata ne zeli da sada postoje odvojene glasacke kutije koje bi bile podjeljenje po etnickoj grupi ili da sada etnicke grupe mogu glasati samo za clanove svoje grupe.
Vecina Hrvata zeli sistem u kojem oni mogu delegirati koga god zele u dio vlasti koji se bazira na kolektivnom upravljanju. Npr. ako vecina hrvata zeli glasati za Bosnjaka da ih predstavlja u domu naroda ili predsjednistvu. Ta osoba ne mora biti hrvat, samo mora iza sebe imati legitimitet da je većina hrvata glasala za njega. Pa bio to bosnjak, hrvat, rom, jevrej, svejedno je.
Problem je naravno prakticni dio kako ovo odraditi bez da se gaze prava hrvata koji ne zive na teritoriji gdje su hrvati vecina i kako uklopiti ostale.
Zašto neki Rom koji je rođen u BiH, živi u BiH, plaća porez u BiH ne može biti biran.
Je li normalno da jedan Musliman (ja sam Musliman pa ću uzeti taj primjer) koji živi u BiH vrijedi više od gore navedenog Roma?
Ako nam je dobro ovako gdje nacionlane stranke guslaju svoje i pokradoše sve živo, a kao bore se za prava naroda, dok građani odlaze iz BiH.
Meni nije bitno ko je izabran dokle god taj radi za doborbit BiH i naroda u njoj, svih koji žive.
Ja se generalno ne slazem sa ovakvim konceptom razmisljanja ali je stvar realnosti da kod nas sva tri naroda žele primarno kolektivna prava pa onda individualna. Samo sto kod Bosnjaka i Srba ovaj problem nije toliko izrazen radi brojnosti. Srbi komotno svojom vecinom izaberu sebi isto kao i Bosnjaci.
Hocu i ja svasta, ali ostaje cinjenica da su mudre dedice, ratni zlocinci, svjetski prevaranti i ublehasi potpisali ugovor kakav su potpisali. Niko nije Franju i Suska mogao prevarati da predvide takav scenarij.
-
palermo
#9207 Re: Zahiragić opet jaše
A zasto bi to nama trebalo biti bitno. Unutasnje pitanje Hrvatske. Ne vidim sta mi imamo sa.tim .pici wrote: ↑04/06/2026 13:33upravo tako, zovnes preambiciozno podkapacitarnog vepra da lupeta i brani bošnjake i onda ispadne kako se hrvati u BiH ugnjetavaju. Ono sdO nemojte nas vise allahavam branit nas et tako vam allaha i boga.dječak sa šibicama wrote: ↑04/06/2026 13:25 Inace, Zahino gostovanje ujedinilo HDZ-DP sa Mostom odnosno Most se priblizio vladajucoj koaliciji, imaju identicne reakcije.
Moze se reci da SOA radi odlican posao, skoro ko Mossad.
Last edited by palermo on 04/06/2026 14:11, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#9208 Re: Zahiragić opet jaše
Ako ne možemo biti kandidati za političke funkcije zato što nismo iz konstititivnih naroda, nije naša. Naš ustav je diskriminatorski i da, fašistički. Promjena Ustava BiH mora ići samo na način da se ta diskriminacija i fašizam ukinu. Šta god Hrvatska, Zovko, Čović i ostali promicatelji fašističkih ideja o tome govorili.dječak sa šibicama wrote: ↑04/06/2026 13:47Jeste i Fincijeva i Sejdiceva, samo su Ostali. A drzava je morala, ustavom, biti definisana kao nacionalna drzava tri naroda jer je jebiga nastala u Dejtonu u vrijeme rata.Hakiz wrote: ↑04/06/2026 13:41 Kao što sam i ranije govorio, to znači da BiH nije država Fincija, Sejdića, pa ni mene jer se ne izjašnjavam kao pripadnik jednog od tri konstitutivna naroda. Iako smo sva trojica, kao i neki (mnogi?) drugi slični nama, legalni državljani BiH.
BiH bi morala biti država njenih građana bez obzira na etničku pripadnost. Samo i jedino to, ništa drugo, ništa manje i ništa više.
Fasizam ili ne, takav je Ustav BiH. Promijeniti ga mozes protjerivanjem jednog ili dva naroda iz nje. Drugacije ne.
Ustav može definisati BiH kao državu njenih državljana. Da narode uopšte ne spomene osim na način da se prava naroda potvrđuju ili brane kroz izjašnjavanje državljana kojem narodu pripadaju. Tako su prava naroda zaštićena, ali su individualna prava građana nadređena kolektivnim pravima naroda. Tek rješenje slično ovom omogućava da svaki državljanin ima jednako pravo. Čim počneš štititi kolektivna prava stvaraš diskriminaciju, a to slučaj Sejdić i Finci, kao i situacija svih drugih koji nisu konstitutivni, dokazuju bez sumnje.
Ustav treba mijenjati. Ukidanjem konstitutivnosti. Drugačije, naročito prema zamislima HDZ(ova) i sličnih, ne.
I ja više ništa nemam dodati, samo bih ponavljao.
Ostajte pozdravljeni.
- Edin H.
#9209 Re: Zahiragić opet jaše
Sve to stoji, ali zamisli da se kod nas prijavi ljekar iz Banaluke za Direktora Kliničkog Centra, nije član nijedne stranke i dobije posao zbog svog znanja i iskustvaHakiz wrote: ↑04/06/2026 14:10Ako ne možemo biti kandidati za političke funkcije zato što nismo iz konstititivnih naroda, nije naša. Naš ustav je diskriminatorski i da, fašistički. Promjena Ustava BiH mora ići samo na način da se ta diskriminacija i fašizam ukinu. Šta god Hrvatska, Zovko, Čović i ostali promicatelji fašističkih ideja o tome govorili.dječak sa šibicama wrote: ↑04/06/2026 13:47Jeste i Fincijeva i Sejdiceva, samo su Ostali. A drzava je morala, ustavom, biti definisana kao nacionalna drzava tri naroda jer je jebiga nastala u Dejtonu u vrijeme rata.Hakiz wrote: ↑04/06/2026 13:41 Kao što sam i ranije govorio, to znači da BiH nije država Fincija, Sejdića, pa ni mene jer se ne izjašnjavam kao pripadnik jednog od tri konstitutivna naroda. Iako smo sva trojica, kao i neki (mnogi?) drugi slični nama, legalni državljani BiH.
Fasizam ili ne, takav je Ustav BiH. Promijeniti ga mozes protjerivanjem jednog ili dva naroda iz nje. Drugacije ne.
Ustav može definisati BiH kao državu njenih državljana. Da narode uopšte ne spomene osim na način da se prava naroda potvrđuju ili brane kroz izjašnjavanje državljana kojem narodu pripadaju. Tako su prava naroda zaštićena, ali su individualna prava građana nadređena kolektivnim pravima naroda. Tek rješenje slično ovom omogućava da svaki državljanin ima jednako pravo. Čim počneš štititi kolektivna prava stvaraš diskriminaciju, a to slučaj Sejdić i Finci, kao i situacija svih drugih koji nisu konstitutivni, dokazuju bez sumnje.
Ustav treba mijenjati. Ukidanjem konstitutivnosti. Drugačije, naročito prema zamislima HDZ(ova) i sličnih, ne.
I ja više ništa nemam dodati, samo bih ponavljao.
Ostajte pozdravljeni.
- dr_Evil
#9210 Re: Zahiragić opet jaše
Glupa predizborna tema, i 100 puta prezvakano. Ne vodi nicemu, najbolje kljucat.
- Pandakonda
#9211 Re: Zahiragić opet jaše
Kakvo vracanje prijatelju tu sam od 2013e i nikada nisam dobio ban niti imam drugih racuna xddr_Evil wrote: ↑04/06/2026 14:08Ja ne znam iskreno kako se tebi da vracati stalno na forum, uvijek te provalimo i na kraju dobijes ban.Pandakonda wrote: ↑04/06/2026 14:03Fulas poentu kao i Zahiragic. Nije poenta u biranju, Hrvati nemaju problem sa tim da rom ili bilo ko drugi bude biran. Niti ko zeli da vrijedi vise od drugog.Armin2013 wrote: ↑04/06/2026 13:36
Jednostavno je uklopit, kao i u svim normalinim državama, jedan čovjek jedan glas, ko ima najviše glasova pobijedi.
Hocu i ja svasta, ali ostaje cinjenica da su mudre dedice, ratni zlocinci, svjetski prevaranti i ublehasi potpisali ugovor kakav su potpisali. Niko nije Franju i Suska mogao prevarati da predvide takav scenarij.
Prateći tvoju logiku onda tako se moze reci i za izolovanje ostalih koji nisu ova 3 glavna naroda i onih koji ne zive u entitetu gdje su vecina. Potpisano je da ostali nemaju nikakvih prava i to ti je to. Tako je potpisano. I to sto govoris nije istina, ako si nekad slusao predavanja Mate Tadića ,bivseg predsjednika ustavnog suda, koji je direktno bio na licu mjesta kada se dogovarao sistem, znao bi da su i tada govorili o potencijalnom problemu koji ovdje moze nastati.
Konkretno zakljucak tog segmenta je bio da se sto prije finalizira mirovni sporazum i da će se nekada u budućnosti razgovarati o tome da se ne gubi vrijeme. Tad su mislili da niko neće ciljano raditi ovo što se sada radi. Alija je licno rekao Harisu silajdzicu u toku sastanka (nakon sto se ovaj bunio jer su hrvati pauzirali pregovore na ovom pitanju) "stavi se u njihovu poziciju, sta bi ti da su Bosnjaci najmanji narod i da postoji rizik da neko uzurpira mjesta koja nama pripadaju". Naravno nije se znalo kako se ovo tacno moze desiti, ali je to laz da niko tada nije razmisljao o potencijalnim zloupotrebama. Niti je bilo ko kandidovao hrvatske clanove predsjednistva dok Komsicu nije zinula guzica. A bilo ih je i radikalnijih od Covica.
Par godina nakon toga Hare je promjenio plocu pa je nastao onaj famozni nastup u 60 minuta gdje govori kako će se ovakva Bosna i Hercegovina zgaditi hrvatima.
- dr_Evil
#9212 Re: Zahiragić opet jaše
Nas dragi Jusufe M. Mato Tadic ce ostat samo upamcen po opisu kako su Haris i Milosevic ih fakinski "prevarili" za odredjenu teritoriju.Pandakonda wrote: ↑04/06/2026 14:26Kakvo vracanje prijatelju tu sam od 2013e i nikada nisam dobio ban niti imam drugih racuna xddr_Evil wrote: ↑04/06/2026 14:08Ja ne znam iskreno kako se tebi da vracati stalno na forum, uvijek te provalimo i na kraju dobijes ban.Pandakonda wrote: ↑04/06/2026 14:03
Fulas poentu kao i Zahiragic. Nije poenta u biranju, Hrvati nemaju problem sa tim da rom ili bilo ko drugi bude biran. Niti ko zeli da vrijedi vise od drugog.
Prateći tvoju logiku onda tako se moze reci i za izolovanje ostalih koji nisu ova 3 glavna naroda i onih koji ne zive u entitetu gdje su vecina. Potpisano je da ostali nemaju nikakvih prava i to ti je to. Tako je potpisano. I to sto govoris nije istina, ako si nekad slusao predavanja Mate Tadića ,bivseg predsjednika ustavnog suda, koji je direktno bio na licu mjesta kada se dogovarao sistem, znao bi da su i tada govorili o potencijalnom problemu koji ovdje moze nastati.
Konkretno zakljucak tog segmenta je bio da se sto prije finalizira mirovni sporazum i da će se nekada u budućnosti razgovarati o tome da se ne gubi vrijeme. Tad su mislili da niko neće ciljano raditi ovo što se sada radi. Alija je licno rekao Harisu silajdzicu u toku sastanka (nakon sto se ovaj bunio jer su hrvati pauzirali pregovore na ovom pitanju) "stavi se u njihovu poziciju, sta bi ti da su Bosnjaci najmanji narod i da postoji rizik da neko uzurpira mjesta koja nama pripadaju". Naravno nije se znalo kako se ovo tacno moze desiti, ali je to laz da niko tada nije razmisljao o potencijalnim zloupotrebama. Niti je bilo ko kandidovao hrvatske clanove predsjednistva dok Komsicu nije zinula guzica. A bilo ih je i radikalnijih od Covica.
Par godina nakon toga Hare je promjenio plocu pa je nastao onaj famozni nastup u 60 minuta gdje govori kako će se ovakva Bosna i Hercegovina zgaditi hrvatima.
Sve ostalo je bespotrebna prica i nema potrebe da se prica o ovoj temi. Ugovor je potpisan i najvise je na stetu BiH i Bosnjaka- potpisali ga svjetski prevaranti i ratni zlocinci. Zelim i ja drzavu bez entiteta - hajde da potenciramo tu temu, ne neki nepostojeci problem vladajuce kaste u BiH.
P.S. mozemo da pricamo i o stvaranju nove Jugoslavije.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9213 Re: Zahiragić opet jaše
Nisam to rekao. Meni je bitno da SDA nije u vlasti jer je to dokazano empirijski na stetu drzave.Haris.ba wrote: ↑04/06/2026 13:14Tebi je kako si priznao sve moze - samo da nije sda, a meni je sve sto ide u korist drzave moze.
Ako trojka radi u korist drzave, ja podrzavam.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9214 Re: Zahiragić opet jaše
jel ti tudjman uredjivao politiku... jeste, jel ti rošavi srao po bih i o bih... jeste, jel ti plenkovic uplice i zaobidje komplet institucije BiH i dodje u siroki... jeste, je lti kolinda kita glabarovic onanisala o islamistima po BiH... jeste... itekako me se tice ko je na pantovcaku i ko je seronja isto ko na dedinju ko je guslarski medzedpalermo wrote: ↑04/06/2026 14:10A zasto bi to nama trebalo biti bitno. Unutasnje pitanje Hrvatske. Ne vidim sta mi imamo sa.tim .pici wrote: ↑04/06/2026 13:33upravo tako, zovnes preambiciozno podkapacitarnog vepra da lupeta i brani bošnjake i onda ispadne kako se hrvati u BiH ugnjetavaju. Ono sdO nemojte nas vise allahavam branit nas et tako vam allaha i boga.dječak sa šibicama wrote: ↑04/06/2026 13:25 Inace, Zahino gostovanje ujedinilo HDZ-DP sa Mostom odnosno Most se priblizio vladajucoj koaliciji, imaju identicne reakcije.
Moze se reci da SOA radi odlican posao, skoro ko Mossad.
- DaysleepeR
#9215 Re: Zahiragić opet jaše
Sad je već više nego evidentno po reakcijama da njegovo šukanje nije postiglo nikakav pozitivan već samo kontraefekat.
-
palermo
#9216 Re: Zahiragić opet jaše
Pa.kakva je razlika izmedju pomenutih likova da bi nama bilo bitno jel se Frano priblizio Stjepku...pici wrote: ↑04/06/2026 14:38jel ti tudjman uredjivao politiku... jeste, jel ti rošavi srao po bih i o bih... jeste, jel ti plenkovic uplice i zaobidje komplet institucije BiH i dodje u siroki... jeste, je lti kolinda kita glabarovic onanisala o islamistima po BiH... jeste... itekako me se tice ko je na pantovcaku i ko je seronja isto ko na dedinju ko je guslarski medzed
- dječak sa šibicama
#9217 Re: Zahiragić opet jaše
usput je i lazuckao, inace ne razumijem SDA pulene kad brane Bakira a postoje snimljeni dokazi da je nesto izjavio
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9218 Re: Zahiragić opet jaše
Da to vrijeme proooooDŽe...ne kontam kako neko rodjen i odrastao u predratnom Sarajevu ima ovakav seljacki naglasakdječak sa šibicama wrote: ↑04/06/2026 15:22
usput je i lazuckao, inace ne razumijem SDA pulene kad brane Bakira a postoje snimljeni dokazi da je nesto izjavio
- dječak sa šibicama
#9219 Re: Zahiragić opet jaše
Mislim da imitira oca Aliju, on je tako volio razvlaciti neke rijeci.
A i Bakir lazucka, nije on vrtio nista nego je lagao Amerikance u Neumu, a oni nisu budale pa su mu zapamtili. Zato ga je Murphy pomnozio sa minus Lendo.
Sumnjam da ce mu i Trumpovci biti skloni.
A i Bakir lazucka, nije on vrtio nista nego je lagao Amerikance u Neumu, a oni nisu budale pa su mu zapamtili. Zato ga je Murphy pomnozio sa minus Lendo.
Sumnjam da ce mu i Trumpovci biti skloni.
-
Lug
#9220 Re: Zahiragić opet jaše
BiH nije konfederacija. Clanovi predsjednistva ne predstavljaju narode vec gradjane. Hocemo mjenjati Dejton i Ustav? Bujrum, ali imamo i mi svojih zelja.Pandakonda wrote: ↑04/06/2026 13:24 Vecina Hrvata zeli sistem u kojem oni mogu delegirati koga god zele u dio vlasti koji se bazira na kolektivnom upravljanju.
-
Lug
#9221 Re: Zahiragić opet jaše
DaysleepeR wrote: ↑04/06/2026 15:05 Sad je već više nego evidentno po reakcijama da njegovo šukanje nije postiglo nikakav pozitivan već samo kontraefekat.
- duh_sa_sjekirom
#9222 Re: Zahiragić opet jaše
Dakle, velikohrvatska politika danas pokušava reinkarnirati tzv hrhb, istu onu koju je tuđman založio za etnički čistu Hrvatsku.
I ta reinkarnacija bi se izvela na način da se raspakuje DMS, preuredi samo Federacija (RS se ne dira) odnosno da se odredi komad zemlje kojim će oni gospodariti odnosno da se ispune njihove želje. Nakon toga, DMS opet zapakovati.
Meni stvarno nije jasno zašto se Bošnjaci ovome protive...
-
Lug
#9223 Re: Zahiragić opet jaše
Kazu, prvo da im napravimo jedinicu, a onda ce doci na red Sejdic-Finci i ostale presude. Posteno!duh_sa_sjekirom wrote: ↑04/06/2026 15:46Dakle, velikohrvatska politika danas pokušava reinkarnirati tzv hrhb, istu onu koju je tuđman založio za etnički čistu Hrvatsku.
I ta reinkarnacija bi se izvela na način da se raspakuje DMS, preuredi samo Federacija (RS se ne dira) odnosno da se odredi komad zemlje kojim će oni gospodariti odnosno da se ispune njihove želje. Nakon toga, DMS opet zapakovati.
Meni stvarno nije jasno zašto se Bošnjaci ovome protive...![]()
- rocco_siffredi
#9224 Re: Zahiragić opet jaše
Sačekajmo oktobar. A onda ćete vidjeti šta je bagerDaysleepeR wrote: ↑04/06/2026 15:05 Sad je već više nego evidentno po reakcijama da njegovo šukanje nije postiglo nikakav pozitivan već samo kontraefekat.
- rocco_siffredi
#9225 Re: Zahiragić opet jaše
Ali da se presude iz Strasbourga provode samo na dijelu gdje su BošnjaciLug wrote: ↑04/06/2026 15:51Kazu, prvo da im napravimo jedinicu, a onda ce doci na red Sejdic-Finci i ostale presude. Posteno!duh_sa_sjekirom wrote: ↑04/06/2026 15:46Dakle, velikohrvatska politika danas pokušava reinkarnirati tzv hrhb, istu onu koju je tuđman založio za etnički čistu Hrvatsku.
Meni stvarno nije jasno zašto se Bošnjaci ovome protive...![]()
![]()