Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zverev sad ako ne osvoji nece nikad sigurno.
Mogao bi pobjednik Zverev-Ruud da osvoji.
Sta su vam prognoze za gornjo dio zrijeba Cerundolo, Tiafoe, FAA?
Ne znam, nisam ga baš doživio kao ovu dvojicu, mislim da ima više tehničkih mana, posebno na forhendu, a nisam siguran da ih može dovesti na potreban nivo za onu dvojicu zvijeri. Odnosno, ne znam koliko su uopšte te mane savladive i rješive. Vidi se po Zverevu koliko je to teško, a ne mislim da on može biti bolji igrač od Zvereva.
Ima vrh servis, odličan je i fizički, elastičan za svoju visinu, dobra je i kontrola udaraca u principu, ali je ofanzivni segment dosta ograničen.
No, moram reći da ga nisam nikako ni gledao na ovom turniru, pa ne znam da li je i koliko napredovao u tim elementima.
Ono sto sam ja gledao Mensik je bio nevjerovatan, kao nekad Soderling kad mu sve klikne pa ne moze promasiti. Ok, Fonseca je mogao bolje, ali ne znam koliko igraca bi moglo zaustaviti Mensika kakav je veceras bio.
Fonsec je meni nejverovatan zasad, nema straha, nema zadrške, to se sinoć najbolje vidjelo, toliko je grešaka neforsiranih napravio jer jednostavno žuri
i Menšik je dosta griješio ali dosta smireniji, nevjerovatno kako je odmah na početku meča spriječio break i napravio sopstveni, koliko je u tenisu sve brzo promjenljivo
Menšik je mene zadivio samo s nevjerovatnim reternom i vrlo dobrom anticipacijom bekenda kojom je uspio meč vrlo jednostavno privesti kraju...
s druge tačke, ovo je dobro za razvoj tenisa jer će se malo Fonsecu mentalno ugurati Jakub kao konkurent, pa da tenis ne bude opet igra s dvojicom neprikosnovenih već da se karte malo izmiješaju, a vidim da se publika već čoporasto svrsala opet na jednu stranu
Carlos i Jannik su promijenili pravila igrice do mjere da neki igrači za koje bi prije 10 godina očekivali svašta nešto, više ne mogu ni izazvati takav osjećaj.
Nekada je bilo dovoljno da imaš odličan forhend i stabilan bekhend i već ti se smiješila mogućnost da nešto više napraviš. Ili makar da se očekuje to od tebe. Sada to nije dovoljno bez nekoliko vidova kompletnosti u tehničko-fizičko-mentalnom segmentu.
Mislim, igrica je postavljena tako da tražimo pandan onoj dvojici, a to je veliki zalogaj s obzirom da su oni već u ranim 20-tim na nivou koji je Velika trojka postizala tek s godinama međusobnog klofanja i usavršavanja.
I mi postajemo žrtve toga, na određen način, jer se kod 19-godišnjaka poput Fonsece ili 20-godišnjaka poput Menšika, instinktivno fokusiramo na stvari koje loše ili lošije rade, znajući da će protiv onih životinja morati raditi sve dobro.
Tako se i ja kod Menšika fokusiram na limit u forhendu, a zanemarim toliko odličnih, rekao bih vrhunskih, drugih elemenata. Lik je možda i najelastičniji visoki igrač kojeg sam vidio, pored brutalnog servisa, odličnog bekhenda, riterna, defanzive i igre na mreži.
Sve to ide do mjere i da Zvereva smatramo svakakvim samo jer ga ona dvojica, ili najčešće Sinner u posljednje vrijeme, raznose. A zaboravljamo šta je taj Zverev radio do sada u karijeri, između ostalog i članovima Velike trojke.