Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

nemezis

#54501 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nemezis »

DaysleepeR wrote: 02/06/2026 15:45
nemezis wrote: 02/06/2026 15:39
DaysleepeR wrote: 02/06/2026 14:42

Problem je što ljudima smeta što motori uopšte postoje.
Ne mogu biti opravdane žalbe na dvije totalno suprotne radnje.
Prvo, žalba na nešto podrazumijeva da se nešto masovno dešava.
Pa jel onda motori smetaju što voze brzo ili što voze presporo?
Nije fizički moguće da motori masovno voze istovremeno i prebrzo i presporo.
Isto tako da su glasni ali i da smetaju što se odjednom pojave pored tebe bez da ih čuješ.
I to masovno.
Kako definisati onda problem sa motorima?
Motori su prebrzi ali istovremeno i prespori, preglasni ali istovremeno i ne čuješ ih.
Bolje da ih nema onda nikako, jel tako?
Gdje se žale masovbo da su motori spori?
Brate, ne čitaš šta pišem majke mi, to mi toliko crpi energiju ne mogu ti opisati.

Boldirao sam ti pa ponovo pročitaj.
Ja ne znam šta ti hoćeš, pa ti si se žalio da se neki žale na brze motoriste a neki na spore i da treba naći neku sredinu, šta ti sada nije jasno? Ja ne tvrdim da su motoristi prespori, ne tvrdim ni da se ljudi žale da su motoristi prespori, to si ti tvrdio.
Ateista

#54502 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

zdruzdjo wrote: 02/06/2026 15:41
Ateista wrote: 02/06/2026 12:47

Kazes "namjerno zatvaranje" kad vec imas prolaz, i potpuno te razumijem, a mozes li objasniti u cemu je onda razlika u odnosu na slucaj kad kolona motorista isto tako namjerno zatvara prolaz za preticanje vozilima iza, na mjestima gdje je pravac i ima prostora za preticanje?
Zasto je jedno za pominjanje familije a drugo opravdano?
Odgovoriti cu ti pitanjem.
Da li tebi ili ikome od slicnomisljenika dolazi do mozga da je preticanje kolone motorista ili trpanje u kolonou motorista OPASNO PO ZIVOT MOTORISTA IZ TE KOLONE? I to je ono sto @DaysleepeR objasnjava ali niko izgleda ne konta ili ne zeli da skonta.

To nije izdrkavanje qurtza motorista, nego je defanzivni nacin voznje u kojoj grupa motorista pazi na sigurnost svojih clanova.
Vec sam naveo to. U slucaju da krenes preticati kolonu motorista, i izleti ti glupa macka na cestu(da ne spominjem da ti u susret iznenada izleti auto) instinktivno ces skrenuti da pobjegnes od opasnosti i sacuvas svoju guzicu, i ubiti ces jednog ili vise motorista.
Ne znam moze li jasnije. Ti ovdje svojom radnjom nesvjesno mozes da zivotno ugrozis xy ljudi. A kad meni neko namjerno zatvori putanju jer mu se moze je cisti hir.
Jasno je meni to sve vrijeme koji su motivi, ali tu ima nekoliko problema, prvo sto nema niko pravo da ometa druge vozace u radnjama koje su dozvoljene zato sto se osjeca nesigurno, nema pravo ni za ono sto nije dozvoljeno, opet tome sluzi policija a ne da drugi ucesnici u saobracaju zavode red. Zakon dozvoljava preticanje gdje je isprekidana, kada se radi na normalan nacin to nije nikakav rizik. To sto ima budala ne moze biti izgovor da neko ometa i normalne ljude koji bi to uradili na normalan nacin.
Da motoristi drze odstojanje dok voze (sto je i zakonska obaveza) onda tek nemamo sta da govorimo o riziku, pretekne te i ima gdje da se vrati, nema potrebe ni za kakvim izguravanjem. To sto neko moze uletiti u makazice, to je uvijek problem i rizik, cak i za one u autu koje neko pretice, pa opet nisam cuo da neko sa autom blokira preticanje zbog sigurnosti, to rade samo kompleksasi kojima ego ne dozvoljava da ih neko pretekne.

Za svakog ucesnika u saobracaju kojeg sustigne brze vozilo je daleko sigurnije da ga pusti da ga pretekne i ide dalje, nego da to vozilo ide iza njega, pogotovo za motoriste, bolje da te prodje nego da vozi iza tebe, ako budes morao kociti tebi je zaustavni put kraci i on ce te pokupiti, bolje neka ide ispred.

Ukoliko se neka grupa ili dio grupe osjeca nesigurno na cesti kad ih neko pretice, onda imaju mogucnost da se sklone na prvo prosirenje i propuste brza vozila da prodju, time ne ometaju nikog i izbjegli su da ih neko pretice ako se boje toga, i na kraju opet sigurnije po njih jer ne vozi vise neko iza njih. To bi bila neka logicna reakcija ako je stvarno u pitanju strah za sigurnost, ovako ako nece da se sklone a prave formaciju koja onemogucava preticanje, to mi vise lici na ego i tjeranje inata nego na brigu za sigurnost.

Da ne bude zabune, nisam imao licno takva iskustva od strane motorista, pa me iznenadilo i da se to radi i da neko to opravdava.
DaysleepeR

#54503 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DaysleepeR »

nemezis wrote: 02/06/2026 16:02
DaysleepeR wrote: 02/06/2026 15:45
Gdje se žale masovbo da su motori spori?
Brate, ne čitaš šta pišem majke mi, to mi toliko crpi energiju ne mogu ti opisati.

Boldirao sam ti pa ponovo pročitaj.
Ja ne znam šta ti hoćeš, pa ti si se žalio da se neki žale na brze motoriste a neki na spore i da treba naći neku sredinu, šta ti sada nije jasno? Ja ne tvrdim da su motoristi prespori, ne tvrdim ni da se ljudi žale da su motoristi prespori, to si ti tvrdio.
Ja? Neću ja ništa.
Ja sam tvrdio da ljudi izmišljaju bilo šta da bi na drugi način rekli da im smetaju motori kao takvi jer u njihovim argumentima nema logike.
Ovo što ti pišeš nema nikakvog smisla i to naravno nisam tvrdio.
Ateista

#54504 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

nemezis wrote: 02/06/2026 15:59
Ateista wrote: 02/06/2026 15:45
Zadnju rečenicu si ti dodao, to je tvoj zaključak?
Ne pise da treba drzati odstojanje da se moze vratiti, ali pise da treba drzati odstojanje, samim tim se ostavlja prostor i za preticanje.

Član 27

Vozač je dužan držati vozilo na takvom odstojanju i rastojanju od drugih vozila u saobraćaju da, s obzirom na brzinu kretanja vozila i druge okolnosti u saobraćaju, ne izaziva opasnost i ne ometa druge učesnike u saobraćaju.
Gdje piše da se treba ostaviti prostor za preticanje? Pazi, priča je počela sa tvrdnjom da oni koji su u koloni ne voze propisu te da ih možeš preticati jedan po jedan ili dva po dva, sada idemo natezati i muljati?
Ne pise da se treba ostaviti zbog preticanja, pise da se treba drzati odstojanje, a ako drzis odstojanje onda ima i prostora da se neko vrati kad te pretekne.
Nisam rekao da mozes preticati jedan po jedan one koji ne voze po propisu, rekao sam da voznja u koloni nije po propisu jer to znaci da se ne drzi propisano odstojanje (osim ako nema neki opravdan razlog), ali nisam rekao da to sto neko krsi neki propis drugom daje pravo da on krsi. Ako stignem kolonu prema definiciji - vise od dva vozila koja ne drze medjusobno odstojanje, ja zakonski nemam pravo da ih preteknem, ali naglasavam da su oni u prekrsaju i da ne bi to smjeli raditi.
DaysleepeR

#54505 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DaysleepeR »

Ateista wrote: 02/06/2026 16:07
Ateista wrote: 02/06/2026 12:47

Kazes "namjerno zatvaranje" kad vec imas prolaz, i potpuno te razumijem, a mozes li objasniti u cemu je onda razlika u odnosu na slucaj kad kolona motorista isto tako namjerno zatvara prolaz za preticanje vozilima iza, na mjestima gdje je pravac i ima prostora za preticanje?
Zasto je jedno za pominjanje familije a drugo opravdano?
Da li tebi ili ikome od slicnomisljenika dolazi do mozga da je preticanje kolone motorista ili trpanje u kolonou motorista OPASNO PO ZIVOT MOTORISTA IZ TE KOLONE? I to je ono sto @DaysleepeR objasnjava ali niko izgleda ne konta ili ne zeli da skonta.

To nije izdrkavanje qurtza motorista, nego je defanzivni nacin voznje u kojoj grupa motorista pazi na sigurnost svojih clanova.
Vec sam naveo to. U slucaju da krenes preticati kolonu motorista, i izleti ti glupa macka na cestu(da ne spominjem da ti u susret iznenada izleti auto) instinktivno ces skrenuti da pobjegnes od opasnosti i sacuvas svoju guzicu, i ubiti ces jednog ili vise motorista.
Ne znam moze li jasnije. Ti ovdje svojom radnjom nesvjesno mozes da zivotno ugrozis xy ljudi. A kad meni neko namjerno zatvori putanju jer mu se moze je cisti hir.
Jasno je meni to sve vrijeme koji su motivi, ali tu ima nekoliko problema, prvo sto nema niko pravo da ometa druge vozace u radnjama koje su dozvoljene zato sto se osjeca nesigurno, nema pravo ni za ono sto nije dozvoljeno, opet tome sluzi policija a ne da drugi ucesnici u saobracaju zavode red. Zakon dozvoljava preticanje gdje je isprekidana, kada se radi na normalan nacin to nije nikakav rizik. To sto ima budala ne moze biti izgovor da neko ometa i normalne ljude koji bi to uradili na normalan nacin.
Da motoristi drze odstojanje dok voze (sto je i zakonska obaveza) onda tek nemamo sta da govorimo o riziku, pretekne te i ima gdje da se vrati, nema potrebe ni za kakvim izguravanjem. To sto neko moze uletiti u makazice, to je uvijek problem i rizik, cak i za one u autu koje neko pretice, pa opet nisam cuo da neko sa autom blokira preticanje zbog sigurnosti, to rade samo kompleksasi kojima ego ne dozvoljava da ih neko pretekne.

Za svakog ucesnika u saobracaju kojeg sustigne brze vozilo je daleko sigurnije da ga pusti da ga pretekne i ide dalje, nego da to vozilo ide iza njega, pogotovo za motoriste, bolje da te prodje nego da vozi iza tebe, ako budes morao kociti tebi je zaustavni put kraci i on ce te pokupiti, bolje neka ide ispred.

Ukoliko se neka grupa ili dio grupe osjeca nesigurno na cesti kad ih neko pretice, onda imaju mogucnost da se sklone na prvo prosirenje i propuste brza vozila da prodju, time ne ometaju nikog i izbjegli su da ih neko pretice ako se boje toga, i na kraju opet sigurnije po njih jer ne vozi vise neko iza njih. To bi bila neka logicna reakcija ako je stvarno u pitanju strah za sigurnost, ovako ako nece da se sklone a prave formaciju koja onemogucava preticanje, to mi vise lici na ego i tjeranje inata nego na brigu za sigurnost.

Da ne bude zabune, nisam imao licno takva iskustva od strane motorista, pa me iznenadilo i da se to radi i da neko to opravdava.
Previše si se zapetljao a i previše si riječi potrošio na stvari o kojima ne znaš ništa.
Vratiću se onoj prvobitnoj, najbolje da se držiš volana i 1-2-3-4.
Nemoj o motoristima i motorima i o vožnji motora kad o tome realno, a i evo po ovome si pokazao da ništa ne znaš.
Nije stid priznati.

Dakle po tebi jeste nelegalno preticati kolonu, ali je kolona sama po sebi nelegalna jer da bi se kolona formirala, vozači moraju kršiti zakon i ne držati odstojanje, inače se kolona ne bi formirala, te bi učesnici kolone koja je nelegalna trebali da barem dva po dva drže odstojanje da Laude mogu da pretiču kolonu, pardon, ne-kolonu koja više nije kolona jer se drži legalno odstojanje i onda se može legalno preteći i ubaciti, ali ćemo prešutiti da to ubačeno vozilo onda krši zakon jer je izbrisao odstojanje i ponovo formirao nelegalnu kolonu, te brže bolje treba da nastavi preticanje kako ne bi bio nelegalan, a ova ostala vozila iz kolone ispred koja to nije jer se drži odstojanje, treba da zadrže to odstojanje da se Laude i dalje mogu legalno ubaciti kod preticanja.

To je teorija Ateiste.
Last edited by DaysleepeR on 02/06/2026 16:27, edited 1 time in total.
Ateista

#54506 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

DaysleepeR wrote: 02/06/2026 16:18

Previše si se zapetljao a i previše si riječi potrošio na stvari o kojima ne znaš ništa.
Nemoj o motoristima i motorima i o vožnji motora kad o tome realno, a i evo po ovome si pokazao da ništa ne znaš.
Nije stid priznati.
I dalje ista prica da moras voziti motor da bi znao neke stvari, za ovo o cemu pricam to nije potrebno. Stajanje na prosirenje nikog nece ugroziti i olaksalo bi svima, niko me ne moze ubijediti da je ugodno voziti kad ti se neko prikuca i vozi iza, ni da je sigurno, to nije ugodno ni u autu, mogu misliti tek na motoru.
Sta ti znaci 1-2-3-4?
DaysleepeR

#54507 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DaysleepeR »

Dodao sam ti gore sažetak svega gdje si se zapetljao.

1-2-3-4 ako ne znaš šta je onda sramota.
hopi

#54508 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

Nesreća a i nezgoda, friško prije pola sahata
Kako su ovo uspjeli?
Moguće da je i motor/motori involvirani, jer iza audija, iako se to ne vidi na slici, stoji motor
A i jedan je na trotoaru

Image
SvjetlosnaGodina

#54509 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by SvjetlosnaGodina »

Mislim da su audija sklonili da moze saobracaj da ide, nisu motoristi nikad krivi :wink:
semirsar

#54510 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

Ateista wrote: 02/06/2026 16:26
Spoiler
Show
DaysleepeR wrote: 02/06/2026 16:18

Nije stid priznati.
I dalje ista prica da moras voziti motor da bi znao neke stvari, za ovo o cemu pricam to nije potrebno. Stajanje na prosirenje nikog nece ugroziti i olaksalo bi svima, niko me ne moze ubijediti da je ugodno voziti kad ti se neko prikuca i vozi iza, ni da je sigurno, to nije ugodno ni u autu, mogu misliti tek na motoru.
Sta ti znaci 1-2-3-4?
Citaj kao: prva-druga... :mrgreen:
hopi

#54511 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

SvjetlosnaGodina wrote: 02/06/2026 16:48 Mislim da su audija sklonili da moze saobracaj da ide, nisu motoristi nikad krivi :wink:
Možda
A nisam rekao ko je kriv, samo ko je involviran, jer velim nisam bio on d fejs of d plejs
Moguće, ali samo moguće, da se motorista pokušao s trotoara uključiti jer tu baš ima prolaz koji motoristi koriste za ulazak i vožnju po trgu merhemića (iako je trg pješačka zona i nije namijenjen za vožnju motorima ali to je druga tema)
hopi

#54512 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

DaysleepeR wrote: 02/06/2026 16:27 Dodao sam ti gore sažetak svega gdje si se zapetljao.

E jedno pitanje ako može.
Zašto motoristi voze po trgu merhemića, koji je pješačka zona, i gdje se svakodnevno mala djeca igraju, trče itd.
Zašto je to ok?
Ako mi ne vjerujete, pozivam da dođete do trga i sami se uvjerite u to.
I da ne bude zabune, ne korpa dostavljači na onim svojim skuterima, nego motoristi u full opremi odjelu i kacigi i motoru koji je pretpostavljam nekih 200kg (ovo za masu pretpostavljam jer fakat ne znam koliko je težak, ali vjerujem da nije lagan nije to igračka)
adnante

#54513 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by adnante »

hopi wrote: 02/06/2026 16:56 Zašto motoristi voze po trgu merhemića, koji je pješačka zona, i gdje se svakodnevno mala djeca igraju, trče itd.
Zasto vozaci automobila parkiraju na trotoar?
hopi

#54514 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

adnante wrote: 02/06/2026 17:02
hopi wrote: 02/06/2026 16:56 Zašto motoristi voze po trgu merhemića, koji je pješačka zona, i gdje se svakodnevno mala djeca igraju, trče itd.
Također vrlo dobro pitanje kolega.
semirsar

#54515 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

hopi wrote: 02/06/2026 16:56
DaysleepeR wrote: 02/06/2026 16:27 Dodao sam ti gore sažetak svega gdje si se zapetljao.

Zašto motoristi voze po trgu merhemića, koji je pješačka zona, i gdje se svakodnevno mala djeca igraju, trče itd.
Zašto je to ok?
I da ne bude zabune, ne korpa dostavljači na onim svojim skuterima, nego motoristi u full opremi odjelu i kacigi i motoru koji je pretpostavljam nekih 200kg (ovo za masu pretpostavljam jer fakat ne znam koliko je težak, ali vjerujem da nije lagan nije to igračka)
Sto to njega pitas, imao bi i on tebe stosta da pita o vozacima auta, istom trgu i okolini. Istina je da smo kao drustvo u qrcu.
adnante

#54516 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by adnante »

hopi wrote: 02/06/2026 17:04
Ma zajebajem se, jer ce ti tako odgovoriti. Nece niko kod nas da se pogleda u ogledalo, vec ce odmah reci "ali oni...".

Eto cuj ti opravdanja, ne smijes preticati kolonu bajkera koja ne drzi odstojanje, pa ne mozes ni na nacin jednog-po-jednog, jer su ti to sve policajci koji ce te nalupati.

Mislim ono logika wow. Zato nam i jeste kako jeste u svakoj pori drustva. Ko ima veca muda i ko je ludji taj i uspjeva.
hopi

#54517 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

semirsar wrote: 02/06/2026 17:05

Zašto je to ok?
Sto to njega pitas, imao bi i on tebe stosta da pita o vozacima auta, istom trgu i okolini. Istina je da smo kao drustvo u qrcu.
Pa zato što je on zagovarao gledišta motorista, pa me zanima njegovo mišljenje. Može i mene naravno svako pitati šta želi, pa zato valjda i postoji forum.
hopi

#54518 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

adnante wrote: 02/06/2026 17:09
hopi wrote: 02/06/2026 17:04

Ma zajebajem se, jer ce ti tako odgovoriti. Nece niko kod nas da se pogleda u ogledalo, vec ce odmah reci "ali oni...".

Eto cuj ti opravdanja, ne smijes preticati kolonu bajkera koja ne drzi odstojanje, pa ne mozes ni na nacin jednog-po-jednog, jer su ti to sve policajci koji ce te nalupati.

Mislim ono logika wow. Zato nam i jeste kako jeste u svakoj pori drustva. Ko ima veca muda i ko je ludji taj i uspjeva.
Naravno, to što si rekao stoji.
Ali ono šta ja znam, je da imam motor ja ga vjeruj ne bi vozio po pješačkoj zoni, i to uzmi kao činjenicu.
Još jedna stvar, vidim kada voze tako između djece i provlače se, svima je to ok, tj roditeljima je to ok. Niko ne trepne. Tako da nekada ja pomislim da je do mene, što je naravno i moguće, i ako jeste priznati ću da možda ja preuveličavam problem.
OK vidim ja da motoristi paze kada prolaze pored djece, ali znaš šta, ono dijete od 2-3 godine ne pazi, leta ko muha bez glave što je naravno i normalno. Ali eto opet kažem, ako je svima ok tj roditeljima, pa onda što se ja pravim pametan.
adnante

#54519 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by adnante »

hopi wrote: 02/06/2026 17:15 Ali ono šta ja znam, je da imam motor ja ga vjeruj ne bi vozio po pješačkoj zoni, i to uzmi kao činjenicu.
Ma slazem se apsolutno. Imamo mi svi oci, barem u gradskom saobracaju vidimo da je 90% motorista sklono izivljavanju. Vecini nas bude drago kada vidimo normalnog bajkera, pa ja im prvi "ustupim" mjesto na nacin da idem maksimalno desno, usporim kada krene da prodje i milina ga gledati kako normalno "otpici" dalje.

Znas sta je ipak standard? Proleti kraj mene sa prdavcem odvrnutim do kraja preko pune i gasa ga do iznemoglosti. Trzne me jebo te i sta da covjek kaze takvom? E takvi su vecina u ovom gradu.

Nevjerovatne nebuloze neko ovdje navodi, ali to nije nesto cudno, jer u svakodnevnom zivotu imas takve stvari. Ono milion opravdanja, od snasao se, jel te ugrozio, zna on voziti, jesi li vidio sta drugi rade i slicno.

Zato ja kazem, nije dodick i co lopovi, vec samo imaju priliku da zgrnu. Mi se ne razlikujemo od njih, samo nemamo priliku, ali imamo spremne izgovore.
mali_balon

#54520 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

DaysleepeR wrote: 02/06/2026 15:48
mali_balon wrote: 02/06/2026 15:43

A za vas ne vas motoriste ne vazi odstojanje....ako vec vozite u koloni napravite odstojanje da vozilo koje vas pretice.moze.bez ugrozavanja vas I samog.sebe sigurno izvrsi radnju preticanja
Počeli ste sada raspravljati o apstrakcijama.
Ko kaže i kad se desilo da se nije ostavilo rastojanje?
Kad je iko vidio svojim očima da je nekom blokirano fizički preticanje na magistralnoj cesti?

Dosta više, jasno je, averzija je prama motorima, super si, odličan 5. Hajd sad sjedi.
Reko sam ti neki dan da mene zaobidjes....apaurincic 5mg I blejis u zelenilo...a mene zaobidji
Last edited by mali_balon on 02/06/2026 17:35, edited 1 time in total.
semirsar

#54521 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

hopi wrote: 02/06/2026 17:11
semirsar wrote: 02/06/2026 17:05

Zašto je to ok?
Pa zato što je on zagovarao gledišta motorista, pa me zanima njegovo mišljenje. Može i mene naravno svako pitati šta želi, pa zato valjda i postoji forum.
Sve OK, samo... tvoje adresiranje bas njemu izgleda kao neka forma kritike upuceno bas na njega licno. Forum je mjesto da se pise o svemu i svacemu ali bez prozivanja nekog odredjenog i jos bez argumenta. Kao sto ja ne mogu uticati na buraza koji je klasicni debil za volanom tako ni @DaysleepeR ne moze uticati na nekog njemu potpuno nepoznatog. Ali razumijem ja tebe a Boga mi i njega, samo... vi se ne razumijete, jbg.

Sad jos da dopisem o ovim prdavcima, je li ko skoro vidio da neki iole stariji i ozbiljniji to radi?
Uglavnom su to neka balavurdija, jos ako i neki picok se zakaci za njega pozadi, niko veci od njega, halo ba?!
Sve je krenulo zbog generaliziranja, tipa svi su oni isti, jbg, nisu.
mali_balon

#54522 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

Kako prepoznati motirstu debilcinu kod bjecne vatre ili kod centralne banke na semaforu slozi gascinu do daske nq zeleno
BadBoy

#54523 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Ateista wrote: 02/06/2026 16:07 Ukoliko se neka grupa ili dio grupe osjeca nesigurno na cesti kad ih neko pretice, onda imaju mogucnost da se sklone na prvo prosirenje i propuste brza vozila da prodju, time ne ometaju nikog i izbjegli su da ih neko pretice ako se boje toga, i na kraju opet sigurnije po njih jer ne vozi vise neko iza njih. To bi bila neka logicna reakcija ako je stvarno u pitanju strah za sigurnost, ovako ako nece da se sklone a prave formaciju koja onemogucava preticanje, to mi vise lici na ego i tjeranje inata nego na brigu za sigurnost.
Bezbožnik pogodio suštinu :D
zigson

#54524 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

Jestel izvukli zakljucak vise
BadBoy

#54525 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

zigson wrote: 02/06/2026 17:47 Jestel izvukli zakljucak vise
Jesmo, jebemo mater svima :D
Post Reply