kad voze po pravilima ( nije bitno da li su motocikli, pmv, tmv ) moraju drzati rastojanje. ako se drzi rastojanje nema potrebe za ubacivanjem, sasvim normalno se vrsi preticanje. e sad, sto niko to rastojanje, narocito u kolonama, ne benda...to pravi vecinu problemanepass1 wrote: ↑01/06/2026 20:42Boga mi cu se uvaliti, ili idi ili me pusti kilometrima me neces jebavati. I da vec sam se uvaljivao.DaysleepeR wrote: ↑01/06/2026 14:42Kad odeš na sud, vidjećeš da se ništa ne podrazumijeva. Samo ako piše.Ateista wrote: ↑01/06/2026 14:39
O ovome smo vec jednom raspravljali i za ovako nesto nema nikakvog opravdanja.
Kao sto ja necu odredjivati da li motorista koji hoce da me prodje vozi po zakonu ili ne, tako nije ni na motoristima da odredjuju da li iza njih neko vozi po ogranicenju ili ne. Nije u redu nekom onemogucavati da ga prestigne. Ako je neko brzi od njih, onda je samo dovoljno da drze odstojanje da ih neko moze preteci jednog po jednog i nema problema, isto se odnosi i na auta naravno. Niko nema pravo druge ometati kod preticanja, i nije kolegijalno. Cak sta vise, takva voznja samo moze dovesti do jos vecih problema i vece opasnosti za njih.
Sto se tice prethodnog posta oko prolaska izmedju auta, slazem se da bi zakon trebao biti jasniji, ali ako nesto nije posebno definisano za motoriste onda se generalna pravila odnose na sve, to se vadljda podrazumijeva, kad se kaze motorna vozila misli se na sva motorna vozila, ako se nesto razlikuje onda se to definise posebno.
Opet kazem, nemam nista protiv, ali realno nije zakonski, dok se ne promijeni.
Dalje, nije u redu da se neko ubacuje u kolonu motociklista samo jer mu je po njegovom utisku sporo.
Ako voze po ograničenju, imaju pravo da ne dozvole radi vlastite sigurnosti.
I ja vam stvarno ne savjetujem da pokušavate na silu.
Isto kao sto cu ksmion, traktor i bilo kojeg drugog sporaca prestici
ponavanljam, niko pa ni motoristi nema pravo da ne dozvoljava preticanje, niko. jasno kao dan opisane radnje u cl 60 zobs