Druže, počelo je opet na rende kora ovdje, 5 na jednog, umaram se lagano.BadBoy wrote: ↑01/06/2026 14:36Sve super. Poštujem. Onda što nisu stali na prvo proširenje i pustili kolonu auta iza sebe da prođe dalje?DaysleepeR wrote: ↑01/06/2026 14:34Pa da li znaš ili ne znaš koliko su brzo vozili?BadBoy wrote: ↑01/06/2026 14:32
Nemam pojma koliko su brzo vozili, nemam tahometar da mogu izvući prosjek brzine, ali u par navrata je bilo i ispod 30 km/h (pred okuke koje se bez problema savladaju sa 60 km/h). Kažem ti, imam fakat razumijevanja, nikad ne bih išao namjerno da ikoga ugrozim. Prema motoristima sam ambivalentan, čim ih uočim pomjerim se u desno i obično me zaobiđu u sekundi i više ga nikad ne vidim. Ne bi ni ja nikada preticao kolonu motorista jer je suviše opasno po njih.
Ali ovo je bilo bezveze u najmanju ruku. Još sam od ovih ljudi očekivaju da imaju i vozačke solidarnosti i razumijevanja.
Ovo mi je bilo možda još više frustrirajuće jer sam nabasao na njih u oba smjera i prema gore i prema dole.
Možda ima neiskusnih vozača koji ne znaju smotati krivinu još uvijek pri brzini, a mi jako brinemo za one koji slabije voze.
Pisao sam ti u drugim postovima koliko su usporavali, nemam prosjek brzine od Babinog dola do dna (i obratno).
POenta je da ne znaš koliko su brzo vozili, tebi je izgledalo sporo. Ali možda nije bilo sporo.
Možda si bio nervozan pa ti je 80 mjera a ljudi voze po ograničenju.
Radi sigurnosti svih učesnika, nisu to dozvolili da ih pretekneš što je pametan potez za sve.
I ti siguran a pogotovo oni sigurni.
ne vidim stvarno u čemu je toliki problem.
Svi živi kući došli.