Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#62301 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

kakabanja213 wrote: 01/06/2026 14:19
Chmoljo wrote: 01/06/2026 14:15
kakabanja213 wrote: 01/06/2026 14:11

Znaci ti zdravog razuma izadjes na izbore i biras izmedju jednih i drugih iako znas da ce te i jedni i drugi zajebati. Svasta. Jeben taj razum.
tebi je najbitnije da te niko ne zajebe? kakav patriota :D
Svoj patriotizam sam dokaza 1992. godine i bez ikakvih ptoblema bi ga dokazao sutra ako je potrebno. Ali zato nema veceg patriotizma glasati za neku od ovih lopovskih stranaka. Bravo
jesi li dokazivao ili si se branio?

pa i nema, treba zatomiti taj nagon da se osjećaš zajebanim i učestvovati u izgradnji društva. tako se šprdaju i da je džihad i reć ne slatkišu koji te mami, a ne samo pustiti bradu, uzeti sablju i jurišati na tenk.
escobar__

#62302 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by escobar__ »

drug_profi wrote: 01/06/2026 14:30 Imaš ti pravo da ne glasaš. Ali trebaš biti dobar đonobraz da onda mudruješ po unutarpolitičkim temama i to PAZI SAD, iz DIJASPORE!!!
Javni forum, javna tema.

Izišli smo iz doba "druga" kad se za mišljenje išlo tucat kamen. :-)
drug_profi

#62303 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

escobar__ wrote: 01/06/2026 14:33
drug_profi wrote: 01/06/2026 14:30 Imaš ti pravo da ne glasaš. Ali trebaš biti dobar đonobraz da onda mudruješ po unutarpolitičkim temama i to PAZI SAD, iz DIJASPORE!!!
Javni forum, javna tema.

Rekoh niej zabranjeno. Samo je dobrano licemjerno. I sa vrlo upitnim motivima.
Chmoljo

#62304 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Javni forum, javna tema.

ma svakako, samo onda to mišljenje i nema kakvu težinu. znam ja da svi mi naprđujemo po forumu, ali nekad se može nešto pametno konkretno i utemeljno i pročitati. da nije tako, odavno bi forum otišo zakurac.

tako da... zavisi i ko šta piše jbg.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#62305 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

I taj kamen je islo tucati ukupno 291 osoba za period od 1955-1991.
escobar__

#62306 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by escobar__ »

Default stanje u zemlji je da je dijaspora uvijek problem: ako nešto kaže ne valja (jer đe ćeš pričat, a ne živiš tu), ako ne kaže ništa onda opet ne valja (dijaspora se uzdigla, godinu dana van i zaboravio korijene i ta sranja).
escobar__

#62307 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by escobar__ »

Chmoljo wrote: 01/06/2026 14:35
Javni forum, javna tema.

ma svakako, samo onda to mišljenje i nema kakvu težinu. znam ja da svi mi naprđujemo po forumu, ali nekad se može nešto pametno konkretno i utemeljno i pročitati. da nije tako, odavno bi forum otišo zakurac.

tako da... zavisi i ko šta piše jbg.
Budi iskren, nijedno mišljenje koje se ne uklapa u poželjni narativ foruma nema neku težinu i biva dočekano na nož uz tradicionalne etikete dijaspora, SDFA, Bakir, Seka i sl.
drug_profi

#62308 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Realno, vi ste stranci, samo se još tješite da niste. Vašoj djeci će BiH biti povremena stanica za odmor, unucima možda ni to.
Vas ko fol zanima stanje u BiH, ali stvar sagledavate iz drugog aspekta koji je najmanje bitan za ljude koji još cijelu godinu zive u BiH.
kakabanja213

#62309 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Cuj iz dijaspore. Hahahaha. Nije ni cudo da je kvalitet politike u BiH ovakav kad i neki za koje sam milio da imaju koliko toliko zdravog razuma ovako lupaju. Kralju, mogao sam biti dijaspora 1992. sam u Zg upisao stomatoloski fakultet ali sam se u oktobru svojevoljmo vratio u Mostar uzeo jebenu pusku u ruke i onda tako to 1996. Pa u Sa opet na fakuktet i cim sam zavrsio nizbrdo u Mostar. I sad ti nesto kao mudro iz dijaspore.
dr_Evil

#62310 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 01/06/2026 14:29
sauliši zemljaka, prvo to, pa onda kljucaj nama preko Ivana :D

Ne zamjeri, samo sam malo vise nego razocaran ovih dana, nije ova bila samo preko Ivana, trenutno sam najvise ljut na Mostarce.

Ne treba se uopste zamarati glasanjem i dijasporom, niti dijasporom uopsteno. Dijaspora otisla u ratu su danas penzioneri, njihova djeca vecinom za BiH ne postoje, penzioneri se ko malo koprcaju ali na kraju odu za djecom i unucima. Nece niko od njih potrositi malo vremena da glasa, u oktobru vec hvataju jeftine letove za Kipar ili slicno.

Jedina dijaspora koja moze da se odazove na poziv je ona koja je otisla zadnjih 10ak godina. Nema smisla da se ovaj forum svadja sa tim ljudima, jer to je bazen ljudi koji se nekim procentom mozda i vrati, vec se vraca.

Tako negdje dodju i Mostarci u dijaspori, puna im uvijek usta Mostara, raje, Veleza, Rondoa, i kojekakvih budalastina, a zapravo su skupina na koju mozete najmanje racunati, kao i uvijek misle da su najbolji, najljepsi, najjaci, i znaju sve o svemu, skoro niko od njih nije uspio da drugu generaciju usmjeri prema Mostaru u kojeg se kunu, potpuno izgubljeni. Pravo cudo pa Einstain nije bio iz Mostara.
Chmoljo

#62311 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

escobar__ wrote: 01/06/2026 14:38
Budi iskren, nijedno mišljenje koje se ne uklapa u poželjni narativ foruma nema neku težinu i biva dočekano na nož uz tradicionalne etikete dijaspora, SDFA, Bakir, Seka i sl.
naravno da ima. meni. za druge me boli kurac jer ja ne nastupam "ispred" nekoga.
drug_profi

#62312 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

kakabanja213 wrote: 01/06/2026 14:41
Cuj iz dijaspore. Hahahaha. Nije ni cudo da je kvalitet politike u BiH ovakav kad i neki za koje sam milio da imaju koliko toliko zdravog razuma ovako lupaju. Kralju, mogao sam biti dijaspora 1992. sam u Zg upisao stomatoloski fakultet ali sam se u oktobru svojevoljmo vratio u Mostar uzeo jebenu pusku u ruke i onda tako to 1996. Pa u Sa opet na fakuktet i cim sam zavrsio nizbrdo u Mostar. I sad ti nesto kao mudro iz dijaspore.
Nisi dijaspora? Izvinjavam se.
Svejedno, opet je licemjerno kenjati o politici ako ne želiš da učestvuješ u političkoj borbi.
Znači sjediš sa strane i mudruješ i pametuješ ljudima koji kopaju kanal kako se to radi, a krampe uzeo ne bi.
Haris.ba

#62313 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 01/06/2026 13:46
Haris.ba wrote: 01/06/2026 13:13
dr_Evil wrote: 01/06/2026 13:10 A ljudi... da su ljudi zeljni toga sjetimo se da je Zlatko dobio jednom onomad izbore na tome sto je rekao da se vratio Walter kad je silovao pjesmu od Dubioze.
Je li to ono kada je trecina od 17 bila 5?
Zar nije od 15 :?
Zaboravio si fazon.

https://www.nezavisne.com/novosti/drust ... -17/219602
dr_Evil wrote: 01/06/2026 13:29 Kod nas je narod jos opsjednut zlatnim kasikama to jest nada se dobitku da ce upravo oni postati begovi ili knezevi, tajknu, izrabljivaci, da ce oni biti ti koji **** i jos zavrcu usima.
Pa zato i komunizam ne moze. Jer, svi se nadaju da ce biti kapitalisti, burzoazija, izrabljivaci proleterijata.
Mada, matematicki ne moze da to svi budu :mrgreen:
Nekoga treba i izrabljivati, je l'? :mrgreen:

Mamuzamo mrtvu pricu.
skrbavi-admin

#62314 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

:-) :-) :-) :mrgreen:

jos samo da pocnemo unistavat imovinu dijaspori kad dodje u BIH.... i gadjat ih kamenicama eventualno :evil:
Chmoljo

#62315 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 01/06/2026 14:42

Ne zamjeri, samo sam malo vise nego razocaran ovih dana, nije ova bila samo preko Ivana, trenutno sam najvise ljut na Mostarce.

Ne treba se uopste zamarati glasanjem i dijasporom, niti dijasporom uopsteno. Dijaspora otisla u ratu su danas penzioneri, njihova djeca vecinom za BiH ne postoje, penzioneri se ko malo koprcaju ali na kraju odu za djecom i unucima. Nece niko od njih potrositi malo vremena da glasa, u oktobru vec hvataju jeftine letove za Kipar ili slicno.

Jedina dijaspora koja moze da se odazove na poziv je ona koja je otisla zadnjih 10ak godina. Nema smisla da se ovaj forum svadja sa tim ljudima, jer to je bazen ljudi koji se nekim procentom mozda i vrati, vec se vraca.

Tako negdje dodju i Mostarci u dijaspori, puna im uvijek usta Mostara, raje, Veleza, Rondoa, i kojekakvih budalastina, a zapravo su skupina na koju mozete najmanje racunati, kao i uvijek misle da su najbolji, najljepsi, najjaci, i znaju sve o svemu, skoro niko od njih nije uspio da drugu generaciju usmjeri prema Mostaru u kojeg se kunu, potpuno izgubljeni. Pravo cudo pa Einstain nije bio iz Mostara.
ma vidi, ja ne kritikujem dijasporu. kritikujem određene dijasporce. :D meni je npr super šta Gandalf radi, okuplja ljude da glasaju za opće izbore. obzirom da je islamska zajednica najorganizovanija, stvarno nije teško skontati gdje će glasovi ići. :D ali meni je to svejedno pozitivno, jer em ostvaruje konekciju sa domovinom, em praviš bazen ljudi koji može uraditi nešto u najbitnijoj državi na svijetu. zasad :D ali to je neka šira slika koju treba gledati.

meni se u stvari kosa digne na glavi kada krene priča o kopanju rovova, zapinjanju po svaku cijenu za nešto, kritikama kako nismo agresivniji i zajebaniji prema dušmanima, a tu priču priča neko ko nije tu. to je ono što mi je crvena krpa pred očima. najradije bih opsovo u tom trenutku.
kakabanja213

#62316 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

drug_profi wrote: 01/06/2026 14:48
Svejedno, opet je licemjerno kenjati o politici ako ne želiš da učestvuješ u političkoj borbi.
Znači sjediš sa strane i mudruješ i pametuješ ljudima koji kopaju kanal kako se to radi, a krampe uzeo ne bi.
Ok za tebe sam licemjer, djonobraz... ali ja ne mislim tako i za to imam razlog. Da li je to za nekoga licemjerno, prihvatam ali uvijek cu iznijeti svoje misljenje o politici ili politicarima bilo da pripadaju ovim opcijama koje su ideologijom blize mojoj ili onim sasvim suprotbim. Jebat cu majku Seki i njenom bahatom ponasanju ali takodje i Irfanu Cengicu koji je za 5 6 godina presao put od Ivice Kicmanovica do Tony Montane, kao sto cu jebati Fadila za respiratore ali i Nermina za Audija iz MRM-a. Da ne spominjemo beskorisnost Bisere i beskorisnost Edina.
bosanski__

#62317 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by bosanski__ »

Haris.ba wrote: 01/06/2026 14:48
Haris.ba wrote: 01/06/2026 13:13

Je li to ono kada je trecina od 17 bila 5?
Zaboravio si fazon.

dr_Evil wrote: 01/06/2026 13:29 Kod nas je narod jos opsjednut zlatnim kasikama to jest nada se dobitku da ce upravo oni postati begovi ili knezevi, tajknu, izrabljivaci, da ce oni biti ti koji **** i jos zavrcu usima.
Pa zato i komunizam ne moze. Jer, svi se nadaju da ce biti kapitalisti, burzoazija, izrabljivaci proleterijata.

Mamuzamo mrtvu pricu.

Možda se ti nadaš ali većina sigurno ne.

Komunizam je šaptom pao jer nije bilo ni minimuma zajedničkih interesa radničke klase.

Kapitalizam može da propadne samo u krvi.
dr_Evil

#62318 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

kakabanja213 wrote: 01/06/2026 14:59
Ok za tebe sam licemjer, djonobraz... ali ja ne mislim tako i za to imam razlog. Da li je to za nekoga licemjerno, prihvatam ali uvijek cu iznijeti svoje misljenje o politici ili politicarima bilo da pripadaju ovim opcijama koje su ideologijom blize mojoj ili onim sasvim suprotbim. Jebat cu majku Seki i njenom bahatom ponasanju ali takodje i Irfanu Cengicu koji je za 5 6 godina presao put od Ivice Kicmanovica do Tony Montane, kao sto cu jebati Fadila za respiratore ali i Nermina za Audija iz MRM-a. Da ne spominjemo beskorisnost Bisere i beskorisnost Edina.
Mozel koja usput o HDZ-u, HRS-u, HRHB-u, i tako, da ne ostanemo na Irfanu i Seki, eto za raju!
kakabanja213

#62319 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Chmoljo wrote: 01/06/2026 14:52
dr_Evil wrote: 01/06/2026 14:42

ma vidi, ja ne kritikujem dijasporu. kritikujem određene dijasporce. :D meni je npr super šta Gandalf radi, okuplja ljude da glasaju za opće izbore. obzirom da je islamska zajednica najorganizovanija, stvarno nije teško skontati gdje će glasovi ići. :D ali meni je to svejedno pozitivno, jer em ostvaruje konekciju sa domovinom, em praviš bazen ljudi koji može uraditi nešto u najbitnijoj državi na svijetu. zasad :D ali to je neka šira slika koju treba gledati.

meni se u stvari kosa digne na glavi kada krene priča o kopanju rovova, zapinjanju po svaku cijenu za nešto, kritikama kako nismo agresivniji i zajebaniji prema dušmanima, a tu priču priča neko ko nije tu. to je ono što mi je crvena krpa pred očima. najradije bih opsovo u tom trenutku.
Eto te ko ljiljan.
kakabanja213

#62321 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

dr_Evil wrote: 01/06/2026 15:05
kakabanja213 wrote: 01/06/2026 14:59

Mozel koja usput o HDZ-u, HRS-u, HRHB-u, i tako, da ne ostanemo na Irfanu i Seki, eto za raju!
Nesto mi nisu zanimljivi. Tu se sve zna, Dragan to fantasticno rukovodi. Tacno znaju da ce svi doci na red da budu podmireni. Ovo sa HRS mi nije jasno ali njih bi vrlo brzo otkupili ako budu kakav problem. Jedini koji ce u svakom slucaju biti donji su ovi iz 1990, njihovo odvajanje im nece nikad oprostiti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#62322 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Zaboravio si fazon.

Ti si zaboravio da HDZ nije htio imenovati 2 delegata
escobar__

#62323 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by escobar__ »

Chmoljo wrote: 01/06/2026 14:52 meni se u stvari kosa digne na glavi kada krene priča o kopanju rovova, zapinjanju po svaku cijenu za nešto, kritikama kako nismo agresivniji i zajebaniji prema dušmanima, a tu priču priča neko ko nije tu. to je ono što mi je crvena krpa pred očima. najradije bih opsovo u tom trenutku.
Ljudima su životi prošli čekajući to neko bolje vrijeme, a koje je trebalo nastupit kao rezultat politike saginjanja i prihvatanja toga da te neprijatelji ove zemlje tabaju, vrijeme koje nije došlo.

MoRebit da mi koji smo da se s tom politikom stane u krivu ali šta je, po tebi, rješenje? Dokle misliš da taj sistem može funkcionisati? Misliš da neko treba cijeli život da provede gledajući kako se država jebe na svakom koraku dok vi pričate o tome kako mi moramo bit strana koja ne zateže? Nazire li se kraj?

Evo jutros čitam kako ide nova odluka o raspodjeli marketinških prihoda javnog RTV sistema u državi po kojoj se više novac neće slijevati u zajedničku kasu, već će ići na račune BHRT, FTV i RTRS u zavisnosti od toga koliko ko prikupi (a da se izbjegne zajebancija oko isplate i podjele). Jel to rješenje?
JohnnyS

#62324 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

bosanski__ wrote: 01/06/2026 15:00

Zaboravio si fazon.

Mamuzamo mrtvu pricu.

Možda se ti nadaš ali većina sigurno ne.

Komunizam je šaptom pao jer nije bilo ni minimuma zajedničkih interesa radničke klase.

Kapitalizam može da propadne samo u krvi.
Naišao sam na kapitalističkom Instagramu odličnu usporedbu.

Profesor je pitao studente što misle o komunizmu, oni naravno omladina, imagine, djeca cvijeća, kurci palci kažu to je idealan svijet. Kaže ok. Dođe ispit, nakon što su vidjeli svi svoje ocjene on odluči svima trojku dat. Kaže, svi isto, bez obzira na uložen trud, budete li svi sljedeći ispit znali, svi ćete dobit 5. Dođe sljedeći ispit, opet neki izvrsne ocjene, neki loš, profa svima 3. Ispit iza, oni koji su prije imali petice i četvorke, nisu se pripremali, a oni koji su imali slabije ocjene nisu ništa više učili.

Pouka: Uravnilovka kažnjava uspješne, ne potiče neuspješne.
drug_profi

#62325 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Zaključak: obara standard života i znanja. Jer je to ljudska priroda.
Post Reply