nema alergodila, ja sam nasao dimistu pa koristimxoklix wrote: ↑27/04/2026 17:57 Nigdje Allergodila(sprej za nos)... 6-7 apoteka obišao.
Sinoć u gluho doba safatalo(nos i kihanje), auto i pravac dežurna apoteka. Daj šta daš... Alerix tablete i Olynth H sprej, ovo drugo nije za alergiju,ali služi kao vatrogasac u kriznim periodima. Danas odličan, pretpostavljam da je Alerix već djelovao.
Alergičari, na šta ste alergični?
Moderator: anex
- nivla
#851 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
- insaneinthebrain
#852 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
kako ide kolege alergicari. kod mene posljednjih dana katastrofa. nos zacepljen, kihanje, grlo przi. patnja i katastrofa. samo da je progurati juni 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#853 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Meni oci suze i crvene nakon kosnje trave
Jel to to
Jel to to
- dacha bosanac
#854 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Nisam pratio cijeli topik, ali da kažem koju (možda je već rečeno).
Elem, imao sam nekada teže, nekada lakše proljeće alergije, ali sam u posljednje vrijeme mnogo bolje. Mislim da i ove alergije što neki imate sada imaju veze sa polenom i ovim košenjima.
Kćerka i ja smo koristili flosteron ampule koje smo poslije odbijali kao injekciju, ali smo morali prvo privatno da odemo da nes čekiraju (uzmu lovu) čisto da nismo bolesni i da nam te ampule neće štetiti. Nakon primanja rezultat je bio fenomenalan. Ampule se bez recepta mogu kupiti u RS-u (kod nas u Federaciji ne mogu).
Isto, jako dobra zaštita je i sprej Fliksonase. Ja ga koristim u posljednje vrijeme.
Nadam se da sam bio od pomoći.
Elem, imao sam nekada teže, nekada lakše proljeće alergije, ali sam u posljednje vrijeme mnogo bolje. Mislim da i ove alergije što neki imate sada imaju veze sa polenom i ovim košenjima.
Kćerka i ja smo koristili flosteron ampule koje smo poslije odbijali kao injekciju, ali smo morali prvo privatno da odemo da nes čekiraju (uzmu lovu) čisto da nismo bolesni i da nam te ampule neće štetiti. Nakon primanja rezultat je bio fenomenalan. Ampule se bez recepta mogu kupiti u RS-u (kod nas u Federaciji ne mogu).
Isto, jako dobra zaštita je i sprej Fliksonase. Ja ga koristim u posljednje vrijeme.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#855 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
prvo ljeto nakon pocetka terapije desenzibilizacije i vec je 50% lakse, sprej za nos samo, tablete vise nix. ono, za prvi maj sam se malo humanije osjecao u prirodi a ne kao pacenik na prinudnom radu kojeg izdaleka svi gledaju sa sazaljenjem dok ja trosim drugo paklo paloma na podne vecinsaneinthebrain wrote: ↑01/06/2026 13:33 kako ide kolege alergicari. kod mene posljednjih dana katastrofa. nos zacepljen, kihanje, grlo przi. patnja i katastrofa. samo da je progurati juni![]()
- insaneinthebrain
#856 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
gdje si isao na terapiju, od cega se sastoji. jesi placaoizvrsni direktor wrote: ↑01/06/2026 14:14prvo ljeto nakon pocetka terapije desenzibilizacije i vec je 50% lakse, sprej za nos samo, tablete vise nix. ono, za prvi maj sam se malo humanije osjecao u prirodi a ne kao pacenik na prinudnom radu kojeg izdaleka svi gledaju sa sazaljenjem dok ja trosim drugo paklo paloma na podne vecinsaneinthebrain wrote: ↑01/06/2026 13:33 kako ide kolege alergicari. kod mene posljednjih dana katastrofa. nos zacepljen, kihanje, grlo przi. patnja i katastrofa. samo da je progurati juni![]()
![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#857 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
ma u dojclandu, tablete svaki dan 3 godine minimalnoinsaneinthebrain wrote: ↑01/06/2026 15:22gdje si isao na terapiju, od cega se sastoji. jesi placaoizvrsni direktor wrote: ↑01/06/2026 14:14prvo ljeto nakon pocetka terapije desenzibilizacije i vec je 50% lakse, sprej za nos samo, tablete vise nix. ono, za prvi maj sam se malo humanije osjecao u prirodi a ne kao pacenik na prinudnom radu kojeg izdaleka svi gledaju sa sazaljenjem dok ja trosim drugo paklo paloma na podne vecinsaneinthebrain wrote: ↑01/06/2026 13:33 kako ide kolege alergicari. kod mene posljednjih dana katastrofa. nos zacepljen, kihanje, grlo przi. patnja i katastrofa. samo da je progurati juni![]()
![]()
![]()
- insaneinthebrain
#858 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
izvrsni direktor wrote: ↑01/06/2026 15:30ma u dojclandu, tablete svaki dan 3 godine minimalnoinsaneinthebrain wrote: ↑01/06/2026 15:22gdje si isao na terapiju, od cega se sastoji. jesi placaoizvrsni direktor wrote: ↑01/06/2026 14:14
prvo ljeto nakon pocetka terapije desenzibilizacije i vec je 50% lakse, sprej za nos samo, tablete vise nix. ono, za prvi maj sam se malo humanije osjecao u prirodi a ne kao pacenik na prinudnom radu kojeg izdaleka svi gledaju sa sazaljenjem dok ja trosim drugo paklo paloma na podne vec![]()
![]()
- duh_sa_sjekirom
#859 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Najbolji prirodni lijek za alegrije, koji sam na sebi isprobao, jeste ulje čurekota/crnog kima. Nije bilo proljeća da nisam "oplakao" i disao na škrge.
Nakon prve zime, tokom koje sam ga koristio, proljeće prošlo a nikakve alergije se nisu pojavile
Uzeti kvalitetnije i piti prvih mjesec dana 3x dnevno po 5 ml.
Kasnije može 1-2x.
Eto, moje iskustvo... ako kome pomogne, dobro je...
Nakon prve zime, tokom koje sam ga koristio, proljeće prošlo a nikakve alergije se nisu pojavile
Kasnije može 1-2x.
- insaneinthebrain
#860 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
duh_sa_sjekirom wrote: ↑01/06/2026 15:55 Najbolji prirodni lijek za alegrije, koji sam na sebi isprobao, jeste ulje čurekota/crnog kima. Nije bilo proljeća da nisam "oplakao" i disao na škrge.
Kasnije može 1-2x.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#861 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Ko vas je uputio na flosteron, i koliko dugo si koristio??dacha bosanac wrote: ↑01/06/2026 14:01 Nisam pratio cijeli topik, ali da kažem koju (možda je već rečeno).
- dacha bosanac
#862 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Prvo sam koristio neke tablete, ali su mi stvarale grozan kašalj. Onda sam jedne godine (mislim da je bilo 2015 ili 2016 otišao u privatnu kliniku na pregled jer sam prije toga znao da završavam na infuzijama, i oni su mi rekli za flosteron, ali sam morao da prođem neke preglede. Nisam ga dugo koristio. 2-3 sezone i sada više nemam problema kao prije. Nešto malo se pojavi, ali ništa strašno. Mada mislim da sam dosta imuniteta stekao i od uboda pčela i rada na pčelinjaku. Ali sjećam se jedne sezone (maj mjesec) toliko sam podbuo, sve mi se zatvorilo i oči i nos, i čim sam primio injekciju flosterona kao rukom da je odnešeno.
-
Tabijat
#863 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Ja sam ove godine nevjerovatno rahat. Mart je bio onako lošiji al opet bolji od svih godina prije.
Razlika: uključila kalcij 1000 sa C vitaminom (onaj neki Jutavit mi ima najbolji ukus ko je osjetljiv na to, al u sustini je nebitno koji je ako ima 1000 mg kalcija i C vitamina) uz standardni Alerix.
Osjećam se ko da nemam alergije nikako.
Razlika: uključila kalcij 1000 sa C vitaminom (onaj neki Jutavit mi ima najbolji ukus ko je osjetljiv na to, al u sustini je nebitno koji je ako ima 1000 mg kalcija i C vitamina) uz standardni Alerix.
Osjećam se ko da nemam alergije nikako.