Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hopi wrote: ↑01/06/2026 09:49
Sve je to divno i krasno što si napisao. Ali znaš šta? Ne zanima me. Ne zanima me da ti voziš motor a da si daješ za pravo da mene jebeš, ometaš u saobraćaju, ugrožavaš i slično.
Je li tebe ko tjera da sjedneš na motor?
Vidi ovo, ako ti se ne vozi motor po kiši, ako se ne osjećaš sigurnim, strah te da ne ko ne pokupi, ne padneš, pa fino Nemoj ni sjedati na motor.
Mili moj, mi imamo jedna prava u saobraćaju kao i svi ostali.
Ako nam se prava budu osporavala, mi itekako znamo kako da se za njih izborimo.
Nema potrebe za glumljenjem sile, milion puta do sada je ta sila ispuhala kao dušica.
Samo opušteno.
Vidite nešto kolega, ne razumijete napisano.
Uzimate si mnogo veća prava nego ostali. I to razumijem, ali nemojte prelaziti tu granicu.
Samo se stavite u obrnutu kožu, da su meni recimo gume loše izlizane, kiša tek počela, ne osjećam se sigurnim pa vozim debelo ispod neke razumne brzine i ograničenja, prvi bi se vi bunili i to s razlogom.
Ne uzimamo sebi nikakva prava.
Morate shvatiti da, ako je automobil fizički jači, ne znači da su motori gosti na cesti.
Cesta pripada jednako svima.
Pa motor u 95% slucajeva dodje i prodje, vise ga ne vidis. Sta je problem 30-50 cm u desno i nek ide svojim putem?
Meni je gori motor koji vozi bas po ogranicenju, jebe te na razne nacine. Koci brze od tebe, ne mozes ga prestici dok te ne pusti.
Prosle ili pretprosle g sam morao 15 ili koliko ih je vec bilo motora prestici jer su vozili 60km/h, kolona 100m. Jebada zesca
Mili moj, mi imamo jedna prava u saobraćaju kao i svi ostali.
Ako nam se prava budu osporavala, mi itekako znamo kako da se za njih izborimo.
Nema potrebe za glumljenjem sile, milion puta do sada je ta sila ispuhala kao dušica.
Samo opušteno.
Uzimate si mnogo veća prava nego ostali. I to razumijem, ali nemojte prelaziti tu granicu.
Samo se stavite u obrnutu kožu, da su meni recimo gume loše izlizane, kiša tek počela, ne osjećam se sigurnim pa vozim debelo ispod neke razumne brzine i ograničenja, prvi bi se vi bunili i to s razlogom.
Morate shvatiti da, ako je automobil fizički jači, ne znači da su motori gosti na cesti.
Naravno da pripada jednako svima al ako se ja sklonim da me preteknes na punoj da bi tebi lakse bilo jer mnogi to rade onda budi i ti obazriv pa pusti brzeg a ne da se nabijes ispred mene i onda kazes ima pravo
Imam i ja pravo da tebe onda jebem da ne mozes proci sve dok se ne steknu uslovi za to a to je mozda udaljeno 20 kilometara
nepass1 wrote: ↑01/06/2026 11:02
Pa motor u 95% slucajeva dodje i prodje, vise ga ne vidis. Sta je problem 30-50 cm u desno i nek ide svojim putem?
Meni je gori motor koji vozi bas po ogranicenju, jebe te na razne nacine. Koci brze od tebe, ne mozes ga prestici dok te ne pusti.
Prosle ili pretprosle g sam morao 15 ili koliko ih je vec bilo motora prestici jer su vozili 60km/h, kolona 100m. Jebada zesca
Problem je sto oni tebe ne postuju kad je suprotna situacija
hopi wrote: ↑01/06/2026 10:04
Naravno da pripada jednako svima al ako se ja sklonim da me preteknes na punoj da bi tebi lakse bilo jer mnogi to rade onda budi i ti obazriv pa pusti brzeg a ne da se nabijes ispred mene i onda kazes ima pravo
Imam i ja pravo da tebe onda jebem da ne mozes proci sve dok se ne steknu uslovi za to a to je mozda udaljeno 20 kilometara
Vidis kako volis duple arsine
Ima pravo motocikl da stane ispred tebe i da krene onoliko sporo koliko mu odgovara.
Tvoja je obijest što nije krenuo dovoljno brzo.
Međutim, tvoje razne prijetnje i psovanja kao i ova zadnja prijetnja oko nekakvih blokiranja (pretpostavljam da fizički blokiraš) su te što se mene tiče diskvalifikovala za dalju raspravu, i ovo pišem samo da ti to stavim do znanja i da znaš da su ti komentari prijavljeni.
Problem je sto oni tebe ne postuju kad je suprotna situacija
E jbg, prvo evo ne vozim, cak sta vise mrzim motor, ali ako se provukao ispred, ne kreces dok on ne krene, kucnes ga ode on u pm. Nebitno bio on kriv ali ti mu uze pola zivota. Haj da ti je 18-20g pa ne razmislja se bas. Ono oduzeo ti je 2sec zivota.
Kad god je motor ispred mene ja necu cucnuti auto dok on ne krene. Nabicu ga bezveze pa da i nista ne bude 2h ces se jebati sa policijom.
Isto kao sto cu stati romobilisti iako je meni zeleno njemu crveno a on se zafurao 30km/h. Necu reci ko ga jebe nek gine
Kontam ja tebe ali je li vrijedno zivaca i svadje eventualno udesa zbog dvije sec cekanja?
PA to ocekujem od motirste da mi dodje i da me prodje i ode, ali ne da me usporava, da ako vidi da sam brzi od njega da mi da doznanja da ga obidjem na siguran nacin po njega a ne da se pozicionira na sredinu ili vise lijevo da mi neda da ga preteknem jer on vozi sporije, Postujem motoriste ali vozi normalno i sve ce biti ok.
Nemam nista protiv da motorista koristi svoje prednosti da se provuce i prodje kolonu, ali samo nemo me usporavati kada me obidjes i stanes na semaforu ispred mene.
Ima pravo motocikl da stane ispred tebe i da krene onoliko sporo koliko mu odgovara.
Međutim, tvoje razne prijetnje i psovanja kao i ova zadnja prijetnja oko nekakvih blokiranja (pretpostavljam da fizički blokiraš) su te što se mene tiče diskvalifikovala za dalju raspravu, i ovo pišem samo da ti to stavim do znanja i da znaš da su ti komentari prijavljeni.
Ima pravo da stane ispred mene ali nema pravo da krene sporije od mene na semaforu jer ako me je obisao dao mi je doznanja tim obilazenjem da ce startati brze od mene i otici mi. a ako stane pored mene onda mi je pokazao da ce krenuti ili kao i ja ili sporije od mene ali je dosao pored mene da se zastiti od naleta automobila iza mene.
Pretezno ne zezaju. Mene je jedan sa ovim brzim motorom izjebo posteno. Jedno 15ak min sam vozio iza njega na magistrali. Lik vozi blizu bijele trake i sve 40. Strah me bilo stisnuce namjerno, znam nmg ga uzeti. Prosle godine dvije zenske slovacke reg. Miljevina - gz, sad voze 50 sad 100, nista im ne mozes, koce pridjes im na 1m nmg da ukocim onda zagasaju i sve tako.
Sa ovima ispred semafora fakat nisam imao problema
Ima pravo da stane ispred mene ali nema pravo da krene sporije od mene na semaforu jer ako me je obisao dao mi je doznanja tim obilazenjem da ce startati brze od mene i otici mi. a ako stane pored mene onda mi je pokazao da ce krenuti ili kao i ja ili sporije od mene ali je dosao pored mene da se zastiti od naleta automobila iza mene.
Nije tačno, ovo boldirano je samo kod tebe u glavi.
Nema pravo niko u saobraćaju maltretirati onog ispred sebe što nije startao kao Schumi na zeleno.
Ljudi, morate shvatiti da motocikli postoje i da je jedan od osnovnih izvora frustracija taj što je kod nas zima duga pa ima period bez motora.
U zemljama sa blažom klimom ljudi su se davno navikli na ovo i tolerancija je u redu. Cesta nije vlasništvo automobila niti se po njima ravna saobraćaj. Nema niko pravo da diktira pravila, posebno ova nemjerljiva koja se odnose na nečiju ličnu procjenu ili utisak.
Ne bih bas rekao da nema pravo, vise da je solidarno da ako vec prodje naprijed, da onda i krene normalno, osim ako nisu neki uslovi koji ne dozvoljavaju. Mene to inace nervira i kod auta, recimo ide nekom trakom i prestroji se u onu koja je prazna na semaforu. Ocekujem ako se prestrojio tu da hoce brze da krene, a onda kad krene puzevim ubrzanjem, jednostavno mi nije jasno zasto je prelazio u tu traku i zasto nije stao iza drugih auta. Ima on pravo, niko mu to ne moze osporiti, ali ne kontam cemu, i nije kolegijalno.
Nema pravo niko u saobraćaju maltretirati onog ispred sebe što nije startao kao Schumi na zeleno.
Ljudi, morate shvatiti da motocikli postoje i da je jedan od osnovnih izvora frustracija taj što je kod nas zima duga pa ima period bez motora.
U zemljama sa blažom klimom ljudi su se davno navikli na ovo i tolerancija je u redu. Cesta nije vlasništvo automobila niti se po njima ravna saobraćaj. Nema niko pravo da diktira pravila, posebno ova nemjerljiva koja se odnose na nečiju ličnu procjenu ili utisak.
JA jedno a ti drugo,
niko ne brani motoristi da se vozi, i znam da jer volis i hoces da se vozis, ali kako ti ocekujes da te ja postujem ocekujem i da me ti postujes. Ako se uzajamno ne posutjemo jebo ti to.
Objsni mi onda sto ces onda doci prvi na semafor ako neces odmah startati i otici autu iza, koja je sfrha da prodjes da budes sprvi na semaforu, onda je samo ego da ja budem prvi i jebe me se za ostale.
drug_profi wrote: ↑30/05/2026 22:01
Parkiranjem mozes uciniti ukljucenje nepreglednim npr. tako da vozilo mora malo proviriti da vidi saobraćaj, a onda recimo naleti neko na njega.
Samo sto kod nas CSI na uviđajima neće da napreže vijuge.
vjeshalica wrote: ↑30/05/2026 20:07
Hoces da kazes da nepropisno parkieanje ne moze uzrokovat nesrecu? Pa procitaj zakon.
Moze tokom radnje parkiranja, ali dok stoji parkirano vozilo, logicno da ne moze izazvati nesrecu ako stoji.
A ako je parkirao na cesti iza nepregledne krivine? Voziš po ograničenju, uđeš u krivinu po propisima i na izlazu odjednom ispred vidiš auto parkiran u tvojoj traci (desilo mi se nekoliko puta). Ne stigneš reagovati - sudar i kriv si. Stigneš reagovati, udari te auto koje je vozilo iza tebe - on kriv a i ti ako te odbaci na parkiranog. Nepropisnao parkirani plati 20 KM a ostali mnogo više + šteta.
Glavna odgovornost je na onome ko se ukljucuje da se uvjeri da je bezbjedno, koliko god to bilo tesko, pa i na cestama da brzinu prilagodi da moze izbjeci potencijalne prepreke na cesti.
Ne kazem da je parkiranje na takvim mjestima OK, kazne su vjerovatno premale za odredjena nepropisna parkiranja koja bas predstavljaju problem, ali odgovornost za udes bi trebala biti na onome ko udari ili ko se ukljuci, bez obzira na to kako je neko parkirao i sta sve smeta.
Teoretski, da mene neko zagradi da ne mogu nikako proci, ja moram zvati policiju, oni pauka ako treba da ga sklone, ali ja nemam pravo da ga udarim bez obzira na to sto je on mene zagradio. Isto tako ako ne mogu da se ukljucim od nekog jer ometa pogled, ako nema drugog nacina morao bih sacekati policiju ili pauka (ako nemam nekog da izadje i da mi pokaze kako da se ukljucim), a ako odlucim na srecu da probam, to je moja odgovonost.
JA jedno a ti drugo,
niko ne brani motoristi da se vozi, i znam da jer volis i hoces da se vozis, ali kako ti ocekujes da te ja postujem ocekujem i da me ti postujes. Ako se uzajamno ne posutjemo jebo ti to.
Objsni mi onda sto ces onda doci prvi na semafor ako neces odmah startati i otici autu iza, koja je sfrha da prodjes da budes sprvi na semaforu, onda je samo ego da ja budem prvi i jebe me se za ostale.
Zato što mi zakon to ne onemogućava i svako voli da se kreće naprijed koliko god i dokle može umjestzo da stoji negdje nazad.
To je moje pravo koje mi zakon ne brani. Nema to veze sa egom niti ko razmišlja o tome da tebe jebe kasnije.
Ja znam kako ja radim, ali ja ne pričam ovdje u svoje ime. Ja ako se pozicioniram ispred automobila u bilo kojem momentu, ja ću sigurno startati brže nego on, jer sam tako odgojen. Ako išta mrzim u saobraćaju su uvaljivači na glavnu iz sporedne koji onda gule 30. Ali im zakon to ne brani.
Ali trebamo shvatiti da ima ljudi koji ne mogu da startaju brzo jer su na vozilu od 50 cbm. Ali i dalje imaju pravo da dođu na čelo.
Zato što je papak parkirao.
On je uzrok tvojoj nevolji. Ti nisi uradio ništa pogrešno. Pazio si, vozio po ograničenju, ali papak se montirao i sjebo sve saobraćajne inženjere.
Ti bi svakako stajao sat i po da dođe patrola sa paukom da makne vozilo?
Taj tvoj set razmišljanja je onaj koji koristi CSI naš kad radi uviđaje. Kaže nisi prilagodio brzinu. Pa nisam vidovit jbt. da znam da ima hendek na cesti ili budala u mraku parkirana iza okuke.
drug_profi wrote: ↑30/05/2026 22:01
Parkiranjem mozes uciniti ukljucenje nepreglednim npr. tako da vozilo mora malo proviriti da vidi saobraćaj, a onda recimo naleti neko na njega.
Samo sto kod nas CSI na uviđajima neće da napreže vijuge.
Moze tokom radnje parkiranja, ali dok stoji parkirano vozilo, logicno da ne moze izazvati nesrecu ako stoji.
A ako je parkirao na cesti iza nepregledne krivine? Voziš po ograničenju, uđeš u krivinu po propisima i na izlazu odjednom ispred vidiš auto parkiran u tvojoj traci (desilo mi se nekoliko puta). Ne stigneš reagovati - sudar i kriv si. Stigneš reagovati, udari te auto koje je vozilo iza tebe - on kriv a i ti ako te odbaci na parkiranog. Nepropisnao parkirani plati 20 KM a ostali mnogo više + šteta.
Glavna odgovornost je na onome ko se ukljucuje da se uvjeri da je bezbjedno, koliko god to bilo tesko, pa i na cestama da brzinu prilagodi da moze izbjeci potencijalne prepreke na cesti.
Ne kazem da je parkiranje na takvim mjestima OK, kazne su vjerovatno premale za odredjena nepropisna parkiranja koja bas predstavljaju problem, ali odgovornost za udes bi trebala biti na onome ko udari ili ko se ukljuci, bez obzira na to kako je neko parkirao i sta sve smeta.
Teoretski, da mene neko zagradi da ne mogu nikako proci, ja moram zvati policiju, oni pauka ako treba da ga sklone, ali ja nemam pravo da ga udarim bez obzira na to sto je on mene zagradio. Isto tako ako ne mogu da se ukljucim od nekog jer ometa pogled, ako nema drugog nacina morao bih sacekati policiju ili pauka (ako nemam nekog da izadje i da mi pokaze kako da se ukljucim), a ako odlucim na srecu da probam, to je moja odgovonost.
U opisanoj situaciji ja se nigdje ne uključujem. Vozim putem na kome nema uključenja, po ograničenju, i iza krivine naiđem na vozilo koje stoji na traci. Kako da sa 80 km/h (pa i 60 km/h) zaustavim vozilo ako ne mogu zaobići zbog kolone vozila iz suprotnog smjera.
O parkiranjima neporesreno pred ili na samoj nepreglednoj krivini, kao i na prevojima, da ne pričam. Na takve nailazim skoro svakodnevno, naročito na dionicama gdje je slab saobraćaj.
Nervira me kašnjenje od nekoliko sekundi pri kretanju na semaforu, ali ni ispaljivanje čim se upali zeleno nije dobra ideja. Sekunda čekanja prije 15 godina je meni i ženi spasila život. Idiot se sa naše lijeve strane zaletio punom brzinom kroz crveno, vjerovatno ne ispod 90 km/h i kratka zadrška je bila dovoljna da ga uočim i sačekam da prođe u niskom letu.
Znači, na žuto se ubacuje u brzinu i na zeleno kreće, ali prethodno treba provjeriti da li ima vozila u niskom letu.
Pravim i ja, cak i usporim kada vidim da krece u preticanje uz max kretanje uz desnu ivicu. Neka prozuji sto prije od mene, no ima ih zaista bezobraznih, pa evo postalvjam pitanje. Na koji nacin ce doci ispred mene na semaforu ako je puna? Kako ce se prestrojiti za preticanje/obilazneje, kako ce se vratiti ako je puna?