Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nije tu bitno velika razlika u cijeni. Autocesta na tlu mora imati nasip i zastitni pojas da ne ulaze zivotinje, pjesaci i sl.
Za tako nesto niti ima prostora, niti je pametno tako presjeci naseljeno mjesto.
neki wrote: ↑30/05/2026 12:18
Nije velika razlika..jašta..
Cesta sa poprečnim presjekom autoputa napravljena na konzolama iznad kolosijeka bi koštala bar 3x više nego ista takva cesta na terenu.
neki wrote: ↑30/05/2026 12:18
Nije velika razlika..jašta..
Cesta sa poprečnim presjekom autoputa napravljena na konzolama iznad kolosijeka bi koštala bar 3x više nego ista takva cesta na terenu.
I ovo ne pričam napamet.
Pa dobro i? Nemas 300km takve dionice
Rijeka, Trst, pola istarske autoceste je na stubovima
Trst je skoro cijeli na stubu
Dakle bolje je trpiti kamione među običnim saobraćajem nego zavrsiti sa tim jednom
Para ima
Dajte ljudi, pa mi ne možemo riješiti jednu omanju stambenu zgradu od 4 kata na Grbavici koja se nalazi na trasi životno bitne uzdužne gradske ceste .
Naslovnica wrote: ↑31/05/2026 11:54
Odavno nema Senaida Memića da koči, šta je problem?
Dok ga je bilo Memić je dole toliko sranje napravio da ga je i sad nemoguće riješiti
Znači i dalje je Memić kriv
Pa dovoljno je da je dao nekome neku saglasnost na trasi i kriv je sve dok se to dal ponosti oudzme ili sl zavisno je li izvodljivo
Ovo sam naveo samo primjer jer pojma nemam sta je problem
Najbolji primjer toga je penny velesici
Dok ga je bilo Memić je dole toliko sranje napravio da ga je i sad nemoguće riješiti
Pa dovoljno je da je dao nekome neku saglasnost na trasi i kriv je sve dok se to dal ponosti oudzme ili sl zavisno je li izvodljivo
Prošle godine u aprilu je rečeno da je nastavljena gradnja.
Ima li ko da potvrdi da se tamo vrše bilo kakvi radovi?!
Naslovnica wrote: ↑31/05/2026 12:46
Prošle godine u aprilu je rečeno da je nastavljena gradnja.
Ima li ko da potvrdi da se tamo vrše bilo kakvi radovi?!
moguce je da i nije do memica nego do ovih sada kao sto rekoh ne znam situaciju
al sve su prilike da je ipak do memica znajuci sve carlame koje su radili godinama
ja sam par puta prolazio tamo koliko se moze vidjeti sa ceste nista se ne radi
kao sto rece ima li ko da potvrdi da se nesto radi uopste
jos malo ce 2035. pa da se provozamo ovim novim cestama
Ministarstvo saobraćaja definisalo je ključne prioritete razvoja saobraćajne infrastrukture do 2035. godine:
- Izgradnja Prve transverzale od Željezničke stanice do priključka na autoput u Jošanici.
- Izgradnja Nulte transverzale na Marijin dvoru, kao i izgradnja dijela saobraćajnice i mosta na Sedmoj transverzali, od Istikal džamije na Otoci do spoja sa Južnom longitudinalom na Aneksu.
- Nastavak izgradnje Južne longitudinale, od kružnog toka u Hrasnom do Alipašinog polja kod džamije Kralja Fahda.
- Izgradnja Sjeverne longitudinale od Ložioničke ulice do Šeste transverzale.
- Izgradnja tunela na Četvrtoj transverzali i njeno spajanje sa Šestom transverzalom, kao i izgradnja Šeste transverzale, koja će se spojiti sa Prvom transverzalom, od Hotonja do Buća Potoka.
insaneinthebrain wrote: ↑01/06/2026 20:50
Ministarstvo saobraćaja definisalo je ključne prioritete razvoja saobraćajne infrastrukture do 2035. godine:
- Izgradnja Prve transverzale od Željezničke stanice do priključka na autoput u Jošanici.
- Izgradnja Nulte transverzale na Marijin dvoru, kao i izgradnja dijela saobraćajnice i mosta na Sedmoj transverzali, od Istikal džamije na Otoci do spoja sa Južnom longitudinalom na Aneksu.
- Nastavak izgradnje Južne longitudinale, od kružnog toka u Hrasnom do Alipašinog polja kod džamije Kralja Fahda.
- Izgradnja tunela na Četvrtoj transverzali i njeno spajanje sa Šestom transverzalom, kao i izgradnja Šeste transverzale, koja će se spojiti sa Prvom transverzalom, od Hotonja do Buća Potoka.
insaneinthebrain wrote: ↑01/06/2026 20:50
Šteti sam na FB ostavio komentar gdje sam se dobro , ali gorko nasmijao.... šta je babi milo to joj se snilo
Mislim , svaka čast na učinjenom za javni gradski prevoz , ali kad ovo gore pročitam , najradije bih ga pljunuo ,
"ono" priča o TUNELIMA ,
MOSTOVIMA,
zamisli, o Sjevernoj longitudinali ,
o nastavku Južne ( a 10 godina nisu uspjeli spojiti ni ovaj komad koji je izgrađen).............................
Sav jad i ocaj ove drzave i vlade se ogleda u 200 m puta od rasrkrsnice na M.Dvoru do mosta Suade i Olge.
Nevjerovatne guzve koje stvara to usko grlo, sa nizom bocnih skretanja, uz cestu na kojoj su rupe za izvaliti tocak.
Nasuprot tome vjestacko bljestavilo SCC-a, ciji unutrasnji hodnici i prostori za lift, nisu valjali ni u trenutku otvaranja, a tek sada.
SPQR.SA wrote: ↑02/06/2026 08:09
Sav jad i ocaj ove drzave i vlade se ogleda u 200 m puta od rasrkrsnice na M.Dvoru do mosta Suade i Olge.
Nevjerovatne guzve koje stvara to usko grlo, sa nizom bocnih skretanja, uz cestu na kojoj su rupe za izvaliti tocak.
Nasuprot tome vjestacko bljestavilo SCC-a, ciji unutrasnji hodnici i prostori za lift, nisu valjali ni u trenutku otvaranja, a tek sada.
Tužna istina je da proširenje te ceste neće ni za promil smanjiti gužve na tom dijelu grada.