Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
giovanni008
#36101 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sastav:
Zlomislić, Mujakić, Katić, Radeljić, Dedić (C), Tahirović, Gigović, Alajbegović, Bajraktarević, Baždar i Lukić.
Zlomislić = jako los, po meni nema kvalitet da bude prva rezerva
Mujakić - jako limitirna igrac, jos uvijek ne znam sta on trazi u reprezentaciji
Katić - standardno dobar, ok jedna velika greska ali mislim da je plod njegovog neigranja u zadnje vrijeme zbog povrede
Radeljić - iznenadjujuce dobro je odigrao i spasio onaj gol sa gol crte
Dedić - odlican
Tahirović - srednaj zalost, nazalost nezna da prebaci loptu iz odbrane dalje prema napadu
Gigović - njegova najlosija partija za repku
Alajbegović - nas najopasniji napadac, obavezno od sad u prvoj postavi
Bajraktarević - dobar
Baždar - ne vidim tu neku kvalitetu kod njega plus ekstremno sebican, nije htio dodat Jovi loptu da zabije gol
Lukić - solidno odigrano s obzirom na nedavnu povredu, po meni ako se Tabakovic ne oporavi ima prednost kao treci napadac
U nastavku su igrali:
Bašić, Burnić, Hadžikadunić, Muharemović, Memić, Hadžiahmetović, Mahmić, Čelik i Demirović
Bašić = nista posebno
Burnić = onako
Hadžikadunić = onako
Muharemović - standardno dobar s nekim malim greskicama
Memić - jako zahvalan igrac, opasan po protivnika zbog brzine i prodora
Hadžiahmetović - iznenadjujuce dobar s obzirom na nedavnu povredu
Mahmić - odlicno pojacanje za srednji red. On ima ono sto ni Tahirovic, ni Basic a ni Sunjic nemaju a to je da zna prebacit loptu u drugi dio polja.
Čelik - fin debi
Demirović - kvalitet se odmah vidio cim je usao ali najbolje igra kad je sparen s Dzekom
Odlicno sto Edin i Sejo nisu igrali!
Zlomislić, Mujakić, Katić, Radeljić, Dedić (C), Tahirović, Gigović, Alajbegović, Bajraktarević, Baždar i Lukić.
Mujakić - jako limitirna igrac, jos uvijek ne znam sta on trazi u reprezentaciji
Katić - standardno dobar, ok jedna velika greska ali mislim da je plod njegovog neigranja u zadnje vrijeme zbog povrede
Dedić - odlican
Tahirović - srednaj zalost, nazalost nezna da prebaci loptu iz odbrane dalje prema napadu
Bajraktarević - dobar
Baždar - ne vidim tu neku kvalitetu kod njega plus ekstremno sebican, nije htio dodat Jovi loptu da zabije gol
Lukić - solidno odigrano s obzirom na nedavnu povredu, po meni ako se Tabakovic ne oporavi ima prednost kao treci napadac
U nastavku su igrali:
Bašić, Burnić, Hadžikadunić, Muharemović, Memić, Hadžiahmetović, Mahmić, Čelik i Demirović
Bašić = nista posebno
Burnić = onako
Hadžikadunić = onako
Mahmić - odlicno pojacanje za srednji red. On ima ono sto ni Tahirovic, ni Basic a ni Sunjic nemaju a to je da zna prebacit loptu u drugi dio polja.
Čelik - fin debi
Demirović - kvalitet se odmah vidio cim je usao ali najbolje igra kad je sparen s Dzekom
-
izbjeglica_iz_besmisla
#36102 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Po meni je hadziahmetovic suvisan u ovoj reprezentaciji, ne toliko kao Mujakic ali blizu.
Jucer je imao dosta situacija gdje je samo trebao pas naprijed pruziti, i nista. Nesto pelja carini loptu, ko ihtijarevic birkvaktile. Nit je razbijac kao sunjic, nit ima pregled igra kao novi mahmic. Sta ce nam onda?
Sreca njegova pa boljeg nemamo, al hull ce mu vrhunac karijere biti.
PS burnic je pristojan u veznom redu, ali kao (full) bek los. Isto kao sto je malic bio nevidljiv u vezi sinoc, nisu to bile pozicije ni za jednog
Jucer je imao dosta situacija gdje je samo trebao pas naprijed pruziti, i nista. Nesto pelja carini loptu, ko ihtijarevic birkvaktile. Nit je razbijac kao sunjic, nit ima pregled igra kao novi mahmic. Sta ce nam onda?
Sreca njegova pa boljeg nemamo, al hull ce mu vrhunac karijere biti.
PS burnic je pristojan u veznom redu, ali kao (full) bek los. Isto kao sto je malic bio nevidljiv u vezi sinoc, nisu to bile pozicije ni za jednog
- Edin H.
#36103 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne dozvoliti prodaju i kupovinu ulaznica, te organizaciju utakmica osobama koje ne mogu predočiti potvrdu pohađanja kursa: “Kako se ponašati i zašto ne puštati narodnu muziku na stadionima!”džakailibu wrote: ↑30/05/2026 12:13 Halidovo zavijanje na stadionu je mrtvi seljakluk. Jednostavno seljacki mentalitet koride odavno vlada bosnom. Od toga se krenulo pa nije ni cudo imati kranove ili ljude koji ne znaju gdje i kako sjediti na stadionima. mali mehmic ili kako vec mi se jako svidio- treba nam takav tip igraca sa malo lucidnijim potezima. nadam se da ce ga Barbarez uzeti za ozbiljno u razmatranje. takodjer mi celik nije izgledao lose uopste.
- avetinja
#36104 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Koja je funkcija one dizalice na stadionu?
-
izbjeglica_iz_besmisla
#36105 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa bolji kadar.
Al obicno se to rjesavalo kulturnije, sa kranom.
- avetinja
#36106 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da je na istoku ili zapadu pa bih i razumio, ali ovako...
Baš me interesuje koliko smo kadrova vidjeli uz pomoć dizalice.
Mislim da je prevelika žrtva u odnosu na to da ljudi ne mogu pogledati utakmicu zbog dizalice.
Baš me interesuje koliko smo kadrova vidjeli uz pomoć dizalice.
Mislim da je prevelika žrtva u odnosu na to da ljudi ne mogu pogledati utakmicu zbog dizalice.
- Edin H.
#36107 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Meni se dizalica dopada.
Niko da me pohvali da sam jači i od vidovitog Milana jer sam pogodio rezultat.,
Niko da me pohvali da sam jači i od vidovitog Milana jer sam pogodio rezultat.,
-
elcaliente
#36108 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vjerovatno je atmosfera bila uspavanaCrvena Tifoza wrote: ↑30/05/2026 02:06Edin H. wrote: ↑30/05/2026 02:01Pa ko ide na utakmicu i udara po kafamaelcaliente wrote: ↑29/05/2026 22:43 Sta se ovo raja zali na cijene, objavljulju slike 4 kafe do pola pune 26 maraka na Kosevu.![]()
![]()
![]()
![]()
-
elcaliente
#36109 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ibizza wrote: ↑30/05/2026 11:36Drugar, gdje ces to porediti, imas najbolju navijacku grupu u drzavi koju prate konstantno istok i zapad(pogotovo istok).cable_stayed_bridge wrote: ↑30/05/2026 00:32 Bio sam na utakmici, a ranije sam dolazio i na europske meceve Sarajeva - meni se cini da je bila losija atmosfera nego recimo kad je Sarajevo igralo pritiv Aktobea ili Spartaka Trnave. A bilo je vise ljudi sada. Treba vidjeti sta ce biti sa Bilinom Poljem, kako ce ici radovi i sl. U periodu dok budemo sprijeceni igrati na Bilinom Polju, kao logicno rjesenje se namece Grbavica. Sada sa tribinama na jugu, mogla bi to biti odlicna backup opcija
Problem kod repke jeste taj sto se slabo prati BHF, ali ono sto sam ja sinoc vidio, a evo upravo gledam i snimak na tv-u, ovakav huk nikada nisam cuo na Bilinom. Jednostavno, 35k ljudi grmi mnogo jace nego 15k.
Samo Koševo!
-
elcaliente
#36110 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Hoce reci da je Halid pretjerao sa samoglasnicima i trilerima kao i da je cesto ubacivao vibrato.BHF_Manijak wrote: ↑30/05/2026 13:06E cuj Halidovo zavijanje... E kakav si ti papak.džakailibu wrote: ↑30/05/2026 12:13 Halidovo zavijanje na stadionu je mrtvi seljakluk. Jednostavno seljacki mentalitet koride odavno vlada bosnom. Od toga se krenulo pa nije ni cudo imati kranove ili ljude koji ne znaju gdje i kako sjediti na stadionima. mali mehmic ili kako vec mi se jako svidio- treba nam takav tip igraca sa malo lucidnijim potezima. nadam se da ce ga Barbarez uzeti za ozbiljno u razmatranje. takodjer mi celik nije izgledao lose uopste.![]()
-
elcaliente
#36111 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma moze i dizlica ako stadio ne raspolaze sa tehnickim mogucnostima al da im nije palo na pamat da dizalicu sakriju iza velike reklame pa to esteticki srede i usput uzmu pare e to mi ne ide u glavu.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑30/05/2026 14:03 Pa bolji kadar.
Jos rece komentaror da 15 tv stanica preuzima signal i gleda dizalicu.
- dječak sa šibicama
#36112 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Dzaba svi snimise navijacke himne, osim Rizze Ruze, dj pustao Halida.
-
džakailibu
#36113 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Aha, starogradska muzika za muzičke znalce.BHF_Manijak wrote: ↑30/05/2026 13:06džakailibu wrote: ↑30/05/2026 12:13 Halidovo zavijanje na stadionu je mrtvi seljakluk. Jednostavno seljacki mentalitet koride odavno vlada bosnom. Od toga se krenulo pa nije ni cudo imati kranove ili ljude koji ne znaju gdje i kako sjediti na stadionima. mali mehmic ili kako vec mi se jako svidio- treba nam takav tip igraca sa malo lucidnijim potezima. nadam se da ce ga Barbarez uzeti za ozbiljno u razmatranje. takodjer mi celik nije izgledao lose uopste.
E cuj Halidovo zavijanje... E kakav si ti papak.![]()
- avetinja
#36114 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Halid je jedan od rijetkih narodnjaka kojeg mogu slušati ljudi koji takvu vrstu muzike inače ne slušaju. Nema onih seljačkih trilera kao u, recimo, Sinana. Ali da je tonac pretjerao sa Halidovim pjesmama, jeste. Trebao je pustiti jednu u prvom i jednu u drugom poluvremenu i dosta.
Ne znam zašto se ova pjesma ne forsira. Ubjedljivo najbolja navijačka pjesma. Refren se može koristiti za navijanje.
Ne znam zašto se ova pjesma ne forsira. Ubjedljivo najbolja navijačka pjesma. Refren se može koristiti za navijanje.
-
kakabanja213
#36115 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Cuj price, sto pusta Halida. Pa bar 25.000 ljudi na stadionu u glas pjeva Halida i sta je trebao pustit??? Vivaldija, Verdija pa da cijenjena forumska publika istancanog sluha bude zadovoljna i da zapjeva.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#36116 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jes, ako neces halida moras vivaldija slusati.

Hljebe...
Hljebe...
-
kakabanja213
- Chmoljo
#36118 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bravo majstore, poredis halida sa tompsonom 
Sve si rekao
Sve si rekao
-
izbjeglica_iz_besmisla
-
kakabanja213
- Laertes
#36121 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
giovanni008 wrote: ↑30/05/2026 13:47 Sastav:
Dedić - odlican
Bajraktarević - dobar
U nastavku su igrali:
Bašić = nista posebno
Burnić = onako
Hadžikadunić = onako
Čelik - fin debi
Samo si zaboravio Malića i spomenuti da je Hadžikadunić bio zavaljen na beku. Čovjek je stoper.
- Chmoljo
#36122 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nisam ti ja gurao rijeci u usta, sam si povukao thompsona u kontekstu halida. To sto nicim izazvan lijecis neke dnevnopoliticke frustracije kroz utakmicu nije moj problem.kakabanja213 wrote: ↑30/05/2026 15:19????? O cemu ti. Vrucina? Sve se moze poredit nesto je dobro nesto lose. Npr Karamaticu vjerovatno vise odgovaraju Geni kameni. A tebi problem sto bi ja prije Halida slusao Vivaldija.
- Logovan
#36123 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ako nešto treba ispraviti zašto onda to ne uraditi? Evo recimo meni smeta što neki neće da sjednu na slobodnu stolicu koja se nalazi na kraju tribine već sjede na stepenicama jer je eto bolji pogled. A isto mi smeta što se ne prati šta piše na karti, ali hajde ovo je već veći nivo, daj makar da ostvarimo da odeš na slobodnu stolicu, ne na stepenice.
Zasmetao mi je isto repertoar pjesama. Halid Bešlić 98%, ako nije i više.
Ne tražim ja na silu nešto negativno, vidio sam ja puno toga pozitivnog, od nasmijane raje, na hiljade i hiljade dresova i zastava, itd.
Zasmetao mi je isto repertoar pjesama. Halid Bešlić 98%, ako nije i više.
Ne tražim ja na silu nešto negativno, vidio sam ja puno toga pozitivnog, od nasmijane raje, na hiljade i hiljade dresova i zastava, itd.
-
giovanni008
- Logovan
#36125 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jurkas umjesto Hadžikića