Slabo valatramvajtrojka wrote: ↑29/05/2026 20:20Kakve veze ima to zna li elham prouciti il ne, zasto stavljate narativ časnoj armiji RBiH da je bila muslimanska vjerska vojna formacija![]()
![]()
Gledate li vi sta pisete![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
4L0n3
#62151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- drug_profi
#62152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neki dan su se gicali sto je neko reko da rat nije bio etnicki i vjerski, tj. građanski...tramvajtrojka wrote: ↑29/05/2026 20:20Kakve veze ima to zna li elham prouciti il ne, zasto stavljate narativ časnoj armiji RBiH da je bila muslimanska vjerska vojna formacija![]()
![]()
- Danguba
- SaraFina
#62154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa i nije bio. To su dokazali korpusi tkz VJ tj agresorske Srbije i Crne Gore. Kako moze biti gradjanaki rat a napadaju korpusi sa imenima gradova agresorske Srbije i CG kao recimo nikšićki i sl. Iz Niša, Valjeva i drugih gradova rezervisti dolaze kao vikend cetnici.drug_profi wrote: ↑29/05/2026 20:30Neki dan su se gicali sto je neko reko da rat nije bio etnicki i vjerski, tj. građanski...tramvajtrojka wrote: ↑29/05/2026 20:20Kakve veze ima to zna li elham prouciti il ne, zasto stavljate narativ časnoj armiji RBiH da je bila muslimanska vjerska vojna formacija![]()
![]()
Mi smo ratovali u BiH protiv domacih cetnika i tkz JNA, koja se radpolovila VRS-a i VJ. Plus su nas napadale paravojne srpske formacije kao Arkanovci, Seseljevci i ostala Govna. Obzirom da Imas dovoljno godina kako sam kazes i da ces uskoro i mandrknuti, prekini lazirati istorijske cinjenice nekim zvakama o gradjanskom ratu. K bi domaci cetnici bez vojske i paravojnih formacija iz cetaljske Srbije i CG uradili ono sto jesu 92. Ko su Stanisic i Simatovic? Koridor na Brckom probijaju i crne vrece nose mrtvih cetalja mamicama preko BN.
Za ovu tvrdnju te treba banirati.
-
sumirprimus
#62155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tako je borca arbih treba u Banoviće a vas dijasporase sa nula dana staza pustit da moralisete 
-
geoxx
#62156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja mislim da tebe treba banovati. Tacno zaglupljujes narod.SaraFina wrote: ↑29/05/2026 20:37Pa i nije bio. To su dokazali korpusi tkz VJ tj agresorske Srbije i Crne Gore. Kako moze biti gradjanaki rat a napadaju korpusi sa imenima gradova agresorske Srbije i CG kao recimo nikšićki i sl. Iz Niša, Valjeva i drugih gradova rezervisti dolaze kao vikend cetnici.drug_profi wrote: ↑29/05/2026 20:30Neki dan su se gicali sto je neko reko da rat nije bio etnicki i vjerski, tj. građanski...tramvajtrojka wrote: ↑29/05/2026 20:20
Kakve veze ima to zna li elham prouciti il ne, zasto stavljate narativ časnoj armiji RBiH da je bila muslimanska vjerska vojna formacija![]()
![]()
Mi smo ratovali u BiH protiv domacih cetnika i tkz JNA, koja se radpolovila VRS-a i VJ. Plus su nas napadale paravojne srpske formacije kao Arkanovci, Seseljevci i ostala Govna. Obzirom da Imas dovoljno godina kako sam kazes i da ces uskoro i mandrknuti, prekini lazirati istorijske cinjenice nekim zvakama o gradjanskom ratu. K bi domaci cetnici bez vojske i paravojnih formacija iz cetaöjske Srbije i CG uradili ono sto jesu 92. ko su Stanisic i Simatovic? Koridor na Brckom probijaju i crne vrece nose mrtvih cetalja mamicama preko BN.
Napadas covjeka jer ne znas citati.
-
sumirprimus
#62157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I jel moguce prijavit se za izbore u mostar ovo sto prica?
- drug_profi
- drug_profi
- SaraFina
#62160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znam ja odlicno citati. A bila sam prisutna i kad se prvobitno raspravljalo. Te podmukle podvale detektiram odmah. Za zastava koju paoci nazivaju ratnom a zastava je RBiH i ovakve tvrdnje u bilo kom podmuklom kontekstu ne treba imati razumijevanja. A i tvoj opus mi je poznat odlicno i navijanje za Zidove.geoxx wrote: ↑29/05/2026 20:48Ja mislim da tebe treba banovati. Tacno zaglupljujes narod.SaraFina wrote: ↑29/05/2026 20:37Pa i nije bio. To su dokazali korpusi tkz VJ tj agresorske Srbije i Crne Gore. Kako moze biti gradjanaki rat a napadaju korpusi sa imenima gradova agresorske Srbije i CG kao recimo nikšićki i sl. Iz Niša, Valjeva i drugih gradova rezervisti dolaze kao vikend cetnici.drug_profi wrote: ↑29/05/2026 20:30
Neki dan su se gicali sto je neko reko da rat nije bio etnicki i vjerski, tj. građanski...
Mi smo ratovali u BiH protiv domacih cetnika i tkz JNA, koja se radpolovila VRS-a i VJ. Plus su nas napadale paravojne srpske formacije kao Arkanovci, Seseljevci i ostala Govna. Obzirom da Imas dovoljno godina kako sam kazes i da ces uskoro i mandrknuti, prekini lazirati istorijske cinjenice nekim zvakama o gradjanskom ratu. K bi domaci cetnici bez vojske i paravojnih formacija iz cetaöjske Srbije i CG uradili ono sto jesu 92. ko su Stanisic i Simatovic? Koridor na Brckom probijaju i crne vrece nose mrtvih cetalja mamicama preko BN.
-
sumirprimus
#62161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pročitala gradjanski rat i tu ti je bio krajdrug_profi wrote: ↑29/05/2026 20:53Vlajda imas problema nekih pa ne mozes da shvatis sta si procitala.
- SaraFina
#62162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Malo vise je tu bilo svega. Nisam tada reagovala. Sad jesam.drug_profi wrote: ↑29/05/2026 20:52Naravno da nije, ali kad je Sabina to rekla da nije, oni se propeli na zadnje noge, kako će to ona reć...
Baška što je i ona dalje malo jela govna, ali tu je bila u pravu.
- drug_profi
#62163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ha ja...sumirprimus wrote: ↑29/05/2026 20:54Pročitala gradjanski rat i tu ti je bio krajdrug_profi wrote: ↑29/05/2026 20:53Vlajda imas problema nekih pa ne mozes da shvatis sta si procitala.![]()
A samo treba vratiti se na temu i vidjet ove SDFA kako su zapjenili i poceli dokazivat da je rat bio etnicki i vjerski (sto je drugim rijecima - građanski)
- drug_profi
-
geoxx
#62165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma svaka cast. Kako si ga samo razotkrila.SaraFina wrote: ↑29/05/2026 20:54Znam ja odlicno citati. A bila sam prisutna i kad se prvobitno raspravljalo. Te podmukle podvale detektiram odmah. Za zastava koju paoci nazivaju ratnom a zastava je RBiH i ovakve tvrdnje u bilo kom podmuklom kontekstu ne treba imati razumijevanja. A i tvoj opus mi je poznat odlicno i navijanje za Zidove.geoxx wrote: ↑29/05/2026 20:48Ja mislim da tebe treba banovati. Tacno zaglupljujes narod.SaraFina wrote: ↑29/05/2026 20:37 Pa i nije bio. To su dokazali korpusi tkz VJ tj agresorske Srbije i Crne Gore. Kako moze biti gradjanaki rat a napadaju korpusi sa imenima gradova agresorske Srbije i CG kao recimo nikšićki i sl. Iz Niša, Valjeva i drugih gradova rezervisti dolaze kao vikend cetnici.
- SaraFina
#62166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kad vec kvotas havera koji je opet pod brlja dopingom, da mozete jedan drugom laskati. Prebwsi mu da:drug_profi wrote: ↑29/05/2026 20:55ha ja...sumirprimus wrote: ↑29/05/2026 20:54Pročitala gradjanski rat i tu ti je bio krajdrug_profi wrote: ↑29/05/2026 20:53
Vlajda imas problema nekih pa ne mozes da shvatis sta si procitala.![]()
A samo treba vratiti se na temu i vidjet ove SDFA kako su zapjenili i poceli dokazivat da je rat bio etnicki i vjerski (sto je drugim rijecima - građanski)
sumirprimus, who is currently on your ignore list, made this post.
Last edited by SaraFina on 29/05/2026 20:59, edited 1 time in total.
- SaraFina
#62167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znamo mi oboje na sta. Pa da ne šiljimo pricu. Petak je. Uzivaj.
-
sumirprimus
#62168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Legendo meni je čast da sam ti na ignor listi, zamisli da mi zena zna da mahalam i polemisem sa anonimnim ženama, jebte sad mi sijevnu, zamisli da ti je zena na forumu i mahala i svadja se sa anonimusima
ja se povlačim....
ja se povlačim....
- drug_profi
#62169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jel neko zna sada o čemu ova sarafina sad priča, jer ja sam se skroz pogubio šta ona u stvari sad zagovara i koga radi čega napada?
-
sumirprimus
#62170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zena je bosnjacki Zaštitnik morala i cudoredja u bosnjaka, iz austrije, dok isti i sama ne postivadrug_profi wrote: ↑29/05/2026 21:01 Jel neko zna sada o čemu ova sarafina sad priča, jer ja sam se skroz pogubio šta ona u stvari sad zagovara i koga radi čega napada?
-
4L0n3
#62171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jesam li to i ja u toj mnozini, il nako generalno-govorecidrug_profi wrote: ↑29/05/2026 20:30Neki dan su se gicali sto je neko reko da rat nije bio etnicki i vjerski, tj. građanski...tramvajtrojka wrote: ↑29/05/2026 20:20Kakve veze ima to zna li elham prouciti il ne, zasto stavljate narativ časnoj armiji RBiH da je bila muslimanska vjerska vojna formacija![]()
![]()
-
sumirprimus
#62172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jarane, dok prodje jos koja godina, izbacice artane konjak i gudru iz osnovnih sredstava za odbranu bosne
fola elham

- drug_profi
#62173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ti znaš jesi li bio. Nemam potrebu da pamtim te stvari.4L0n3 wrote: ↑29/05/2026 21:08Jesam li to i ja u toj mnozini, il nako generalno-govorecidrug_profi wrote: ↑29/05/2026 20:30Neki dan su se gicali sto je neko reko da rat nije bio etnicki i vjerski, tj. građanski...tramvajtrojka wrote: ↑29/05/2026 20:20
Kakve veze ima to zna li elham prouciti il ne, zasto stavljate narativ časnoj armiji RBiH da je bila muslimanska vjerska vojna formacija![]()
![]()
![]()
- Danguba
#62174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Svi imaju stav o novom VP samo se Trojka cese oko glave.
Evo sta klosar iz Bakinaca kazeČović otkrio planove za OHR: Visoki predstavnik će imati ograničen mandat i nova pravila
buka vijesti
29.05.2026 17:52
Visoki predstavnik će imati mandat od dvije godine i neće koristiti tzv. bonska ovlašćenja, rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, nakon sjednice Predsjedništva ove stranke.
Čović je ponovio svoj stav da je OHR odavno trebao završiti svoju ulogu u BiH.
– Sada je važno pitanje OHR i ono što se dešava oko izbora visokog predstavnika. To neće biti političar nego drugačiji profil osobe. Precizirano je da se definira vremenski okvir i ovlasti u odnosu na tzv. bonska ovlašćenja. Ta su prva dva elementa dogovorena. Sada se pokušava pristupiti najprihvatljivijem kandidatu – naveo je Čović.
Ponovio je stav da se sjedište OHR-a treba izmjestiti u Brisel, te da je dogovoren profil visokog predstavnika, koji će biti kompromis svih zemalja.
Naveo je da se vode intenzivni razgovori sa članicama PIK-a
A sta kaze probosanska strana???BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik komentarisao je prijedlog Italije da Antonio Zanardi Landi bude novi visoki predstavnik u BiH.
Dodik poručuje da su se pojedinci suprotstavljali da to bude Landi, ali da njemu nije bitno ime, nego kako će da radi u BiH.
"Ne interesuje nas kopija prethodnika Šmita, a ni onih drugih. On treba da ima ograničen mandat. Onog trenutka kada njegov mandat istekne, za godinu dana, to znači da se ukida funkcija visokog predstavnika. U međuvremenu, on koristeći neka svoja ovlašćenja treba iz pravnog prometa da eliminiše sve antiustavne i antidejtonske elemente koje su njegovi prethodnici donijeli. Svaka vrsta intervencije u nove sektore i oblasti za nas je neprihvatljiva. On treba da bude potvrđen u Savjetu bezbjednosti UN-a i mi vjerujemo da će se to desiti. Na taj način bi imao dodatni legitimitet za tu svoju godinu dana. Ako to bude mešetarenje Nijemaca i Britanaca, on je za nas neprihvatljiv", rekao je Dodik za ATV.
Landi zvanično kandidat za visokog predstavnika u BiH
Mediji su objavili da je Italija zvanično kandidovala Antonija Zanardija Landija za poziciju visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.
Dodik: Kurs prema BiH mora da bude promijenjen
Dodik poručuje da kurs prema BiH mora da bude promijenjen i da to više nije stvar ni njegove želje da se to desi, niti želje Sarajeva da se to ne desi.
"Mislim da je vrijeme pokazalo da je neodrživ koncept upravljanja stranaca BiH i da to mora da bude promijenjeno, ali jednako tako ne smije se ostaviti sve ono što su oni uradili kao nedodirnuto i zdravo za gotovo. To je dio koji mora biti tretiran. Naš pristup je da se mora ukinuti funkcija visokog predstavnika. Da je on otet od potpisnica Aneksa 10 i da je premješten u druge centre odlučivanja. Da su oni napravili svojim djelovanjem rasuli BiH i načinili je propalom zemljom bez mogućnosti da ona funkcioniše. Dejtonski model je bio fer. To ne znači da BiH može da funkcioniše. Muslimani nisu htjeli dejtonsku BiH, sada će dobiti nikakvu BiH. To je ono što ih očekuje. Da li će to biti ubrzo ili nešto kasnije, desiće se svakako", rekao je Dodik.
Amerika promijenila stav
Snažna podrška koju je OHR uživao od strane SAD-a nestala je dolaskom nove administracije predvođene Donaldom Trampom.
Zaokret SAD prema OHR-u i PIK-u dao se naslutiti još prošle godine na obilježavanju godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, kada se na konferenciji u Dejtonu obratio zamjenik državnog sekretara SAD Kristofer Landau i poručio da je Amerika završila sa pravljenjem nacija.
Potvrda zaokreta najbolje se osjetila na posljednjoj sjednici Savjeta bezbjednosti posvećenoj BiH. Tada je u diplomatskom tonu američka predstavnica Temi Brus poručila da novi visoki predstavnik u BiH stiže sa mnogo ograničenijim setom odgovornosti i da će sva njegova djelovanja biti fokusirana na domaće aktere, odnosno njihovo preuzimanje odgovornosti.
"Naredni visoki predstavnik mora da uživa povjerenje svih zajednica u BiH. Suverena BiH je ona u kojoj domaći političari donose odluke podržane od međunarodnih aktera, a ne diktirana", poručila je Brus i istakla da budući visoki predstavnik treba da ispunjava pomenute uslove - povjerenje i nepristrasnost.
Ni tu nije kraj oštrih poruka SAD kolegama u Evropi. Najzvučnija je ona da PIK i evropski "saveznici" mogu imati svoja rješenja za novog visokog predstavnika, ali da se pita i SAD.
"Nadamo se da ćemo raditi sa vama svima, ali takođe imamo svoje kandidate na umu ako bude potrebe. Vremena je malo".
(ATV)
- drug_profi
#62175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Meni je super što se međed suprotstavlja Britaniji i Njemačkoj...
Znači vrh.
Ne sumnjam da se zajebo loma.
Znači vrh.
Ne sumnjam da se zajebo loma.