Desavanja u Hrvatskoj
-
kakavdanakneiskustvu
#30501 Re: Desavanja u Hrvatskoj
http://www.youtube.com/watch?v=beqJ-jIhZcQ&t=1s
navodno nema ustašluka po hrvatskoj
divna omladina, ne do je bog nikome
navodno nema ustašluka po hrvatskoj
divna omladina, ne do je bog nikome
-
DebelinJoe
#30502 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kada ljubitelji UZP i oni koji sanjaju vlažne snove o trećem entitetu i HZHB počnu verbalno masturbirati da će Hrvatska ovo ili ono uraditi od Bosne, samo kada joj se prohtije. Hrvatska vojska nema ni dovoljno ljekara ni drugog medicinskog osoblja, a i ono što ima, to je škart. Ukratko, HV je quraz od ovce, ma kako to izgledalo zapadnim komšijama i njihovim navijačima ovdje.
A oni bi da vojska koja nema ni sanitet kako treba ratuje za tuđe interese u tuđoj državi.
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... ajnovije_m
.
A oni bi da vojska koja nema ni sanitet kako treba ratuje za tuđe interese u tuđoj državi.
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... ajnovije_m
.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#30503 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Oko šezdeset hodočasnika sudjelovalo je u subotu 23. svibnja na pješačkom hodočašću od gospićke katedrale Navještenja Blažene Djevice Marije do Jadovna, gdje je proslavljen blagdan Marije Pomoćnice, suzaštitnice župe Trnovac i zaštitnice mjesta Jadovno. Obilježena je i 100. obljetnica kapelice sv. Jakova apostola te 20. obljetnica smrti vlč. Josipa Kapša, izvijestio je Tiskovni ured Gospićko-senjske biskupije.
https://ika.hkm.hr/novosti/gospicani-u- ... -kapelice/
U homiliji biskup Medo govorio je o životu vlč. Josipa Kapša, rođenoga u Lukovdolu, istaknuvši njegovu vjernost Bogu, Crkvi i hrvatskom narodu kroz teška vremena progona, zatvora i poratnih stradanja. Podsjetio je kako je vlč. Kapša nakon Bleiburga i Križnog puta preživio te kasnije bio osuđen u montiranom procesu i zatvoren u Lepoglavi i Staroj Gradiški.
„To nisu samo biografski podaci. To su postaje jednoga križnog puta, rane jednoga života kroz koji su prošli vjernost, pobožnost i ljubav prema Bogu, Mariji, Crkvi i hrvatskom narodu“, poručio je biskup.
https://ika.hkm.hr/novosti/gospicani-u- ... -kapelice/
U homiliji biskup Medo govorio je o životu vlč. Josipa Kapša, rođenoga u Lukovdolu, istaknuvši njegovu vjernost Bogu, Crkvi i hrvatskom narodu kroz teška vremena progona, zatvora i poratnih stradanja. Podsjetio je kako je vlč. Kapša nakon Bleiburga i Križnog puta preživio te kasnije bio osuđen u montiranom procesu i zatvoren u Lepoglavi i Staroj Gradiški.
„To nisu samo biografski podaci. To su postaje jednoga križnog puta, rane jednoga života kroz koji su prošli vjernost, pobožnost i ljubav prema Bogu, Mariji, Crkvi i hrvatskom narodu“, poručio je biskup.
- istra_hr
#30504 Re: Desavanja u Hrvatskoj
@DebelinJoe
Puno toga što si napisao je istina, ali...
Je li stvarno misliš da ovdje u HR sanjamo i masturbiramo o nekom ratu u Bosni???
Mislim da većina, velika većina ima pametnijeg posla
Pa, nismo svi bolesnici tipa trubadur & labudi i slični
Na žalost, oni su glasni/čak preglasni...
Je li stvarno misliš da ovdje u HR sanjamo i masturbiramo o nekom ratu u Bosni???
Na žalost, oni su glasni/čak preglasni...
- Truba
#30505 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Knjiga „Stjepan Horžić, mučenik za Boga i Hrvatsku” vlč. Ante Zovka, posvećena životu i mučeničkoj smrti mladoga svećenika rodom iz Ljubešćice, jednoga od 20 Riječkih mučenika za koje je pokrenut proces proglašenja blaženima, predstavljena je u ponedjeljak 25. svibnja u Centru za mlade Varaždinske biskupije u Varaždinu, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.
https://ika.hkm.hr/novosti/predstavljen ... jubescice/
Govoreći o samoj knjizi, Radelj je istaknuo kako ona donosi brojne arhivske dokumente, svjedočanstva i do sada manje poznate podatke o procesu protiv Horžića, uključujući zapise Ozne i presudu Vojnoga suda u Delnicama iz 1944. godine.
ozna sve dozna
https://ika.hkm.hr/novosti/predstavljen ... jubescice/
Govoreći o samoj knjizi, Radelj je istaknuo kako ona donosi brojne arhivske dokumente, svjedočanstva i do sada manje poznate podatke o procesu protiv Horžića, uključujući zapise Ozne i presudu Vojnoga suda u Delnicama iz 1944. godine.
ozna sve dozna
- Truba
#30506 Re: Desavanja u Hrvatskoj
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/v ... i-20260526
jedan dan ne pratim vijesti
nema više popisa
VIDEO Popis stanovništva odlazi u povijest: Dolazi nam Središnji registar, evo što to znači
jedan dan ne pratim vijesti
nema više popisa
VIDEO Popis stanovništva odlazi u povijest: Dolazi nam Središnji registar, evo što to znači
-
DebelinJoe
#30507 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Niste vi problem, vi dobri ljudi iz Iste.istra_hr wrote: ↑25/05/2026 13:40 @DebelinJoe
![]()
Na žalost, oni su glasni/čak preglasni...![]()
Problem je ovo
https://www.klix.ba/vijesti/regija/pred ... /260527055
Kao da Hrvatska nema dovoljno svojih problema, od toga da je u Hrvatkoj život ekstremno skup, preko toga da je ekonomija RH -a ovisna o turizmu i jako malo proizvodi, do problema sa vladavinom zakona ( sudovi i pravosuđe u RH su katastrofa) i problema sa infrastrukturom, recimo HŽ - om.On je također istakao da će pokušati pojasniti smisao Bosne i Hercegovine kao države...
Eto on će nekome objašnjavati smisao postojanja BiH.
Problem sa politikom iz RH prema BiH jeste ono što se u politologiji zove Bizantska politika...Ili Vizantijska politika...Ili Bizantizam
https://www.enciklopedija.hr/clanak/bizantinizam
Dakle, stalno rovaranje i pravljenje problema kod susjeda.
Hrvatska posmatra BiH kao Terra Nullus, kao zemlju bez ljudi i vlasti gdje se može raditi šta se želi...Plus, tu su neki muslimani na koje se gleda kao na nižu vrstu, kao ljudi čije se postojanje vidi kao kombinaciju konzumacije ćevapa i pričanja viceva...
Plus, politika iz Zagreba vidi Hrvate koji žive u BiH kao agente i diverzante "behind the enemy lines", kao korisne idiote i topovsko meso u borbi za "hrvatsku stvar".
Danas su moderna vremena, pa i Hrvati iz BiH mogu poslati mail Vatikanu naOn namjerava upoznati papu i državnog sekretara Vatikana s politikama Vlade Hrvatske i željama hrvatskog naroda.
"Važna tema će biti i položaj Hrvata koji žive u Bosni i Hercegovini. Jako nam je važno da ostanu u BiH, da budu zaista tretirani kao jednakopravni, konstitutivni naroda kao ostala dva naroda, da imaju pravo odabira svojih legitimnih predstavnika", rekao je Jandroković.
https://www.vaticannews.va/en/contacts.html
Ne treba im neki Jandroković da se brine za njih.
- istra_hr
#30508 Re: Desavanja u Hrvatskoj
@DebelinJoe
I opet ću ponovit; u pravu si za mnoge stvari, ali...
Ja isključivo odgovaram na onu teoriju o "mogućem ratu" HR protiv BiH !?!
Ko će ti danas ratovat?
Ove "hrabre junačine" dojučerašnji balavci-danas nakupine iz BBB ili Torcide?
Moja generacija, koji smo ratovali 90-ih, prije 30-35 godina, već smo u penziji, mnogi i umrli.
Moj sin, rođen u ratu, danas 30+god. sigurno neće ratovat, pogotovo ne u drugoj zemlji.
I ko ostaje?
Thompson i njegovi obožavaoci.
Nije da ih nema, ali, takvi "kad zagusti" prvi pobjegnu...
I opet ću ponovit; u pravu si za mnoge stvari, ali...
Ja isključivo odgovaram na onu teoriju o "mogućem ratu" HR protiv BiH !?!
Ko će ti danas ratovat?
Ove "hrabre junačine" dojučerašnji balavci-danas nakupine iz BBB ili Torcide?
Moja generacija, koji smo ratovali 90-ih, prije 30-35 godina, već smo u penziji, mnogi i umrli.
Moj sin, rođen u ratu, danas 30+god. sigurno neće ratovat, pogotovo ne u drugoj zemlji.
I ko ostaje?
Thompson i njegovi obožavaoci.
Nije da ih nema, ali, takvi "kad zagusti" prvi pobjegnu...
- Truba
#30509 Re: Desavanja u Hrvatskoj
to sto hrvatska ima svojih problema
ne znaci da se ne treba baviti svojim ustavnim obvezama
brigom za hrvate izVAN hrvatske
ne znaci da se ne treba baviti svojim ustavnim obvezama
brigom za hrvate izVAN hrvatske
Last edited by Truba on 28/05/2026 08:14, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
-
breuer
#30511 Re: Desavanja u Hrvatskoj
teroristička država odaje poštu teroristima
eno ih kaznilo za isticanje zastave HB na rukometnom prvenstvu, i fol preko njih takvih u Evropu, mrš...
eno ih kaznilo za isticanje zastave HB na rukometnom prvenstvu, i fol preko njih takvih u Evropu, mrš...
- problemnatravunu
#30512 Re: Desavanja u Hrvatskoj
JA vidim da se Hrvatska (odnosno hrvatski HDZ sa svojom dubokom državom) jedino bavi pomaganjem HDZu BiH , odnosno , ja bih to prije nazvao zajedničko pranje novca , i ona prebacivanje u tko zna čije privatne "kanale"
- Sanjarko
#30513 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Fino ili lijepo ili krasno objasni neko to neki dan na tv-u, televiziji, telki. Kaže oko 2 milijarde eura su pomoći Hrvati u Bosni dobili od/iz HR, a da je dobar dio tih para kod tajkuna i političara završio.problemnatravunu wrote: ↑29/05/2026 06:25JA vidim da se Hrvatska (odnosno hrvatski HDZ sa svojom dubokom državom) jedino bavi pomaganjem HDZu BiH , odnosno , ja bih to prije nazvao zajedničko pranje novca , i ona prebacivanje u tko zna čije privatne "kanale"
- Truba
#30514 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Novosti
Vlada za pet crkvenih projekata u BiH, Srbiji i SAD-u izdvaja 3,55 milijuna eura
https://ika.hkm.hr/novosti/vlada-za-pet ... juna-eura/
Vlada će s 3,55 milijuna eura financirati pet projekata Katoličke crkve u BiH, Srbiji i SAD-u, pri čemu je najveći iznos, 1,2 milijuna eura, dodijeljen Srijemskoj biskupiji, rečeno je u četvrtak 28. svibnja na potpisivanju ugovora u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH, izvijestila je Hina.
sekularisti u transu
Vlada za pet crkvenih projekata u BiH, Srbiji i SAD-u izdvaja 3,55 milijuna eura
https://ika.hkm.hr/novosti/vlada-za-pet ... juna-eura/
Vlada će s 3,55 milijuna eura financirati pet projekata Katoličke crkve u BiH, Srbiji i SAD-u, pri čemu je najveći iznos, 1,2 milijuna eura, dodijeljen Srijemskoj biskupiji, rečeno je u četvrtak 28. svibnja na potpisivanju ugovora u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH, izvijestila je Hina.
sekularisti u transu
- JohnnyS
#30515 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Dirljiva je vaša briga za novac hrvatskih poreznih obveznikaSanjarko wrote: ↑29/05/2026 06:44Fino ili lijepo ili krasno objasni neko to neki dan na tv-u, televiziji, telki. Kaže oko 2 milijarde eura su pomoći Hrvati u Bosni dobili od/iz HR, a da je dobar dio tih para kod tajkuna i političara završio.problemnatravunu wrote: ↑29/05/2026 06:25JA vidim da se Hrvatska (odnosno hrvatski HDZ sa svojom dubokom državom) jedino bavi pomaganjem HDZu BiH , odnosno , ja bih to prije nazvao zajedničko pranje novca , i ona prebacivanje u tko zna čije privatne "kanale"
- Sanjarko
#30516 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hrvat reče, ne ja. Mene nije briga. Najviše optuži HDZ BiH i Čovića da su se okoristili ili da su mahnuli taj novac/pare/lovu.JohnnyS wrote: ↑29/05/2026 08:14Dirljiva je vaša briga za novac hrvatskih poreznih obveznikaSanjarko wrote: ↑29/05/2026 06:44Fino ili lijepo ili krasno objasni neko to neki dan na tv-u, televiziji, telki. Kaže oko 2 milijarde eura su pomoći Hrvati u Bosni dobili od/iz HR, a da je dobar dio tih para kod tajkuna i političara završio.problemnatravunu wrote: ↑29/05/2026 06:25
JA vidim da se Hrvatska (odnosno hrvatski HDZ sa svojom dubokom državom) jedino bavi pomaganjem HDZu BiH , odnosno , ja bih to prije nazvao zajedničko pranje novca , i ona prebacivanje u tko zna čije privatne "kanale"
- JohnnyS
#30517 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ali vidim dosta uznemirenih upisa ovdje pa zato kažem. Nema veze, bit će para za sve.
-
zilog
#30518 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Je li mi to pisemo zbog brige prema hrvatskim poreskim obveznicima, ili, ako se taj novac ne trosi transparentno, zbog hranjenja koruptivne hobotnice?JohnnyS wrote: ↑29/05/2026 08:14Dirljiva je vaša briga za novac hrvatskih poreznih obveznikaSanjarko wrote: ↑29/05/2026 06:44Fino ili lijepo ili krasno objasni neko to neki dan na tv-u, televiziji, telki. Kaže oko 2 milijarde eura su pomoći Hrvati u Bosni dobili od/iz HR, a da je dobar dio tih para kod tajkuna i političara završio.problemnatravunu wrote: ↑29/05/2026 06:25
- JohnnyS
#30519 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne znam zašto pišete. To isto kao da netko osudi uplate iz dijaspore jer i to hrani koruptivnu hobotnicu. Ja podržavam sve pare koje uđu u državu.
-
zilog
#30520 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Da ti "neko", clanu domacinstva (necu se ograniciti samo na zenski dio), daje hiljadarku mjesecno, a ti ne znas za sto, sigurno ne bi rekao "ja podrzavam sve pare koje udju u domacinstvo"...
- JohnnyS
#30521 Re: Desavanja u Hrvatskoj
zilog wrote: ↑29/05/2026 09:53Da ti "neko", clanu domacinstva (necu se ograniciti samo na zenski dio), daje hiljadarku mjesecno, a ti ne znas za sto, sigurno ne bi rekao "ja podrzavam sve pare koje udju u domacinstvo"...
Moram biti iskren, pomalo shizofren upis
- dr_Evil
#30523 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne vidim smisao ove rasprave, pare dolaze, gradi se. Jasno nam je svima da pare dolaze da bi se ojacale veze bosanskih Hrvata sa Hrvatskom, stvorilo povjerenje i osjecaj pripadnosti - nece se bacit iskoristit ce se kasnije. Ne treba se zaliti sto je to tako i sto pare ulaze. Veci je problem ono sto jednom Vucic dobaci nakon otvaranja bolnice "Srbija" "otvorite vi bolnicu u Sandzaku i nazovite je Bosna".
Sarajevo nije u stanju niti zeli da poveze Sarajevo i Tuzlu, ili Sarajevo i Mostar. To bi trebala biti tematika o kojoj treba da se prica, jer nikome nije jasno zasto.
- JohnnyS
-
zilog
#30525 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mene bi sramota bilo, ista sto je izaslo iz Vucicevih usta - tretirati kao validan argument.
O iskrenost gore citiranog, dovoljno je pokusati zamisliti, da tako podrzi otvaranje bolnice "Hrvatska" u Hrtkovcima.
Podrzao bi, al' u curku...