Bosnje i fascinacija puterom iz Lidla su mila majka
Ne kontam kako se ljudi ovako polakome za "statusnim simbolima" ali fkt...
Pa pogledaj koncept erewhon radnje i sve ce ti biti jasno_BataZiv_0809 wrote: ↑25/05/2026 07:24
Bosnje i fascinacija puterom iz Lidla su mila majka![]()
Ne kontam kako se ljudi ovako polakome za "statusnim simbolima" ali fkt...
pa misa mu valjda je sasvim jasno da niko nije fasciniran puterom iz Lidla zbog samog putera
bez namjere da budem vjerski advokat ne mogu da ne primjetim svakodnevna "jeziva" dešavanja u jablaničkoj regiji u čijim posljedicama i vjernici i nevjernici jednako uživaju.Njanjavi wrote: ↑27/05/2026 10:45 Nikad necu skontat tako slijepo odsustvo elementarne logike u insana i tek tako prihvatanje obicaja da podnosis zrtvu u krvi za satro boga.
To ako je bog ja sam eu parlamentarac
Cuj bog trazi da zakoljes zivotinju da bi bio ok vjernik.
Jezivo da ne moze bit jezivije.
Ostali samo još Rizzo i jadječak sa šibicama wrote: ↑27/05/2026 15:51 Ima li jos neko da nije snimio navijacku pjesmu, sta ceka Rizzo Ruza![]()
Ima ovo kupiti i kod nas super fora ko hoce da pije neko pice sa ledom super stvarproblemnatravunu wrote: ↑06/06/2026 10:56![]()
![]()
https://www.index.hr/shopping/clanak/pl ... 2JigaHAIzQLjudi plaćaju 1.49 eura za led u čaši.![]()

I dan danas, u Bosni i Hercegovini postoji firma koja se zove Jugoprevoz ....dječak sa šibicama wrote: ↑06/06/2026 18:13 Jugoton, Jugopetrol, Jugoturbina, Jugoexport, Jugoimport, Jugoplastika, Jugodisk, Jugolinija.
Na stranu sto zvuci kao efektna reklama, to je zapravo predstavljanje ciljeva kompanije na koje trziste pikiraju.
Meso se vec godinama ne dijeli siromasnima... ja koliko se sjecam a star sam nikad ni nije. Jedini trend novi sta mi se svidja je da taj koljac odmah janjemoje i ispece pa primaoc ad hoc hajvana pojede bez da ga lageruje u lediste/zamrzivac s obaveznom napomenom "kurban" da ne zaluta u meze.otherside wrote: ↑28/05/2026 12:53bez namjere da budem vjerski advokat ne mogu da ne primjetim svakodnevna "jeziva" dešavanja u jablaničkoj regiji u čijim posljedicama i vjernici i nevjernici jednako uživaju.Njanjavi wrote: ↑27/05/2026 10:45 Nikad necu skontat tako slijepo odsustvo elementarne logike u insana i tek tako prihvatanje obicaja da podnosis zrtvu u krvi za satro boga.
To ako je bog ja sam eu parlamentarac
Cuj bog trazi da zakoljes zivotinju da bi bio ok vjernik.
Jezivo da ne moze bit jezivije.
btw, poanta je da se meso zaklane životinje podijeli siromašnim, onim koji su u potrebi.
Bar su imali trzistedječak sa šibicama wrote: ↑06/06/2026 18:13 Jugoton, Jugopetrol, Jugoturbina, Jugoexport, Jugoimport, Jugoplastika, Jugodisk, Jugolinija.
Na stranu sto zvuci kao efektna reklama, to je zapravo predstavljanje ciljeva kompanije na koje trziste pikiraju.
Priča mi jaranica koja je učiteljica u osnovnoj da je prije par godina imala jedan razred koje je međusobno pričao engleski... znači na pauzi, prije i poslije škole samo su komunicirali na engleskom...cijeli razred. Djeca, mislim do četvrtog razreda