Dres reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#9576 Re: Dres reprezentacije BiH
Realno, bolji je dres iz kvalifikacija.
-
palermo
#9577 Re: Dres reprezentacije BiH
I ja to htjedoh upitatiDaysleepeR wrote: ↑26/05/2026 12:34Možeš li dočarati šta je za tebe autentičan dres?konektovan wrote: ↑26/05/2026 12:03 Dres je smijurija,...ovo je bila prilika da se zaista napravi autentican dres, ali jok, graficki dizajner je imao nesto ili nije u svojoj vugla.![]()
Najvaznija stvar je zapravo da je ovo dres reprezentacije Bosne I Hercegovine. Ako cemo pravo to je ono sto ga cini autenticnim. Bosna I Hercegovina, sama.po sebi.
-
dek
#9578 Re: Dres reprezentacije BiH
Pa mislim da raju to najviše iritira. Ta priča i ubleharenje.
Evo npr. onaj klip koji je postavljen ovdje gdje on prezentira dres. Isto onaj skeč kad nadrealisti opisuju proizvod ''ništa''
Dres je ok, ništa posebno i uskoro niko o njemu neće pričati ali on je složio priču o rijekama, obalama, simbolici, trokutu i dejtonskim konstitutivnim narodima ali bukvalno niko ali baš niko to neće primjetiti niti vidjeti uopće (ako toga zaista ima, evo meni još upitnik iznad glave)
Evo npr. onaj klip koji je postavljen ovdje gdje on prezentira dres. Isto onaj skeč kad nadrealisti opisuju proizvod ''ništa''
Dres je ok, ništa posebno i uskoro niko o njemu neće pričati ali on je složio priču o rijekama, obalama, simbolici, trokutu i dejtonskim konstitutivnim narodima ali bukvalno niko ali baš niko to neće primjetiti niti vidjeti uopće (ako toga zaista ima, evo meni još upitnik iznad glave)
- pepeljara
#9579 Re: Dres reprezentacije BiH
dek wrote: ↑26/05/2026 13:12 Pa mislim da raju to najviše iritira. Ta priča i ubleharenje.
kad ga obuces duhovno ces imati u sebi sve to
-
Crvena Tifoza
#9580 Re: Dres reprezentacije BiH
Dakle, prvi put u 30 godina dizajniramo svoj dres po svojoj mjeri, i oni izaberu lika koji je manje više samoproglašeni dizajner. No, ni to nema veze, ali nemoj mjesec dana obećavati čuda i na kraju razočarenje.DaysleepeR wrote: ↑26/05/2026 12:34Možeš li dočarati šta je za tebe autentičan dres?konektovan wrote: ↑26/05/2026 12:03 Dres je smijurija,...ovo je bila prilika da se zaista napravi autentican dres, ali jok, graficki dizajner je imao nesto ili nije u svojoj vugla.![]()
Autentičan dres ne onaj od engleske, hrvatske, švedske, argentine Itd. Znači nema veze dal dres pravi Adidas, Nike ili bilo ko treći oni će uvjek biti slični ili zadržati ono po čemu su prepoznatljivi.
Dok nama naš dizajner dočarava linije na dresu, a iste ili slične linije nosi neka ekipa iz pete lige.
Da nas sutra preuzme neko poput Adidaa, kao što hoće, misliš da bi nam napravili sličan dres? Naravno da neće, nego će opet neko nešto dizajnirati.
Znaci imali smo sada historijsku šansu da se ‘označimo’ i nismo.
Ovaj lik se objeručke prihvatio posla jer će mu to fino popuniti portfolio, a ovamo što se fulila prilika boli nekoga qurac.
-
dek
#9581 Re: Dres reprezentacije BiH
Za malu zemlju poput nas koja nije baš stalno na velikoj pozornici sportskih i drugih dešavanja, kako bi bilo ekstra da smo izbacili neki dres koji će imati prepoznatljiv, wow efekat i koji će zaintigrirati neutralne gledaoce.
To bi nama puno više značilo nego nekoj Njemačkoj, Francuskoj i sl.
Evo ESPN je rangirao sve dresove i ovaj naš je dobio ocjenu ''average'', kao ok ali klasika, ništa posebno.
Opet kažem, najviše iritira njegova ublehaška priča, još kad sam ga čuo da dres simbolizira tri naroda odmah mi je skočio pritisak.
Evo ESPN je rangirao sve dresove i ovaj naš je dobio ocjenu ''average'', kao ok ali klasika, ništa posebno.
Opet kažem, najviše iritira njegova ublehaška priča, još kad sam ga čuo da dres simbolizira tri naroda odmah mi je skočio pritisak.
-
Stari
#9582 Re: Dres reprezentacije BiH
nesto u stilu neobaveznih apstraktnih opservacija impnderabiliteta
.... Ali ovi rade burageru, ..... malo pljuvačine, malo omalovažavanja, malo nabijanja komplexa .... taman isto kao da su plaćeni po rečenici - a svi mi vrlo dobro znamo da naravno nisu, ni govora. Najgrdniji su oni koji to rade iz ubjeđenja ... Mislim ... eto rekao si da ti se stvar ne sviđa, saopštio si okupljenom forumu svoj ukus neskromno umišljajući da će neko to uzeti jednako "ozbiljno" ...
-
Mustang1
#9583 Re: Dres reprezentacije BiH
Trebo je napraviti za tri naroda tri razlicita dresa
Domaci gostujuci i neutralni treci. Pa nek svaki narod kupuje koji mu se svidja. Pa bi onda po prodaji vidio razlicitosti 
Last edited by Mustang1 on 26/05/2026 13:56, edited 1 time in total.
-
elcaliente
#9584 Re: Dres reprezentacije BiH
Sutra da nas preuzeme adidas dizajnirali bi ti jednu veliku qurcinu na plavom generickom dresu.Crvena Tifoza wrote: ↑26/05/2026 13:14Dakle, prvi put u 30 godina dizajniramo svoj dres po svojoj mjeri, i oni izaberu lika koji je manje više samoproglašeni dizajner. No, ni to nema veze, ali nemoj mjesec dana obećavati čuda i na kraju razočarenje.DaysleepeR wrote: ↑26/05/2026 12:34Možeš li dočarati šta je za tebe autentičan dres?konektovan wrote: ↑26/05/2026 12:03 Dres je smijurija,...ovo je bila prilika da se zaista napravi autentican dres, ali jok, graficki dizajner je imao nesto ili nije u svojoj vugla.![]()
Autentičan dres ne onaj od engleske, hrvatske, švedske, argentine Itd. Znači nema veze dal dres pravi Adidas, Nike ili bilo ko treći oni će uvjek biti slični ili zadržati ono po čemu su prepoznatljivi.
Dok nama naš dizajner dočarava linije na dresu, a iste ili slične linije nosi neka ekipa iz pete lige.
Da nas sutra preuzme neko poput Adidaa, kao što hoće, misliš da bi nam napravili sličan dres? Naravno da neće, nego će opet neko nešto dizajnirati.
Znaci imali smo sada historijsku šansu da se ‘označimo’ i nismo.
Ovaj lik se objeručke prihvatio posla jer će mu to fino popuniti portfolio, a ovamo što se fulila prilika boli nekoga qurac.
Zasto? Zato sto je za adidas BiH trziste qurcina i ne isplati im se bilo sta ulagati.
Morate prestati mastati o tim velikim markama, jer ta marka ne moze prodati mizernu cifru od 50 hiljada dresova od jedne kolkcije.
BiH repka nema ni uspjeh kao Hrvatska pa da moze internacinalno praviti reklamu.
Ovdje ljudi otvoreno pisu kako ce naruciti ili su narucili sebi i djeci kancerogene kineske plastikaneraske dresove u kojima se uloje i usmrde ko tuljan poslije pola sata.
Last edited by elcaliente on 26/05/2026 14:13, edited 1 time in total.
-
tokio25
#9585 Re: Dres reprezentacije BiH
pa narucit ce te kineske jer oni su ispostovali ono sto je dizajner obecao
rijeke kad se oznoje
"planine" su svakako na vlasnicima u vidu pivskih stomaka
i sta jos simbolizira
3 naroda
pa svakako ce jedni druge psovati pa je i to ispostovano
rijeke kad se oznoje
"planine" su svakako na vlasnicima u vidu pivskih stomaka
i sta jos simbolizira
3 naroda
pa svakako ce jedni druge psovati pa je i to ispostovano
-
archi_a
#9586 Re: Dres reprezentacije BiH
Napadaju dres, ŽIVOTOM. Brane svoje stavove, ŽIVOTOM ČOVJEČE. A ono samo dres.
Nego, jel lijevi komšija izbacio novi dres za Svjetsko? Ah da, joj mene, oni ne idu na Svjetsko.
Nego, jel lijevi komšija izbacio novi dres za Svjetsko? Ah da, joj mene, oni ne idu na Svjetsko.
- DaysleepeR
-
archi_a
#9588 Re: Dres reprezentacije BiH
Bolji Demirovićev, definitivno. 
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#9589 Re: Dres reprezentacije BiH
ovaj plavi je vrhunski
- DaysleepeR
#9590 Re: Dres reprezentacije BiH
Slažem se da bi bio bolji bijeli da rukavi nisu plavi, ali šta je tu je.
-
Stari
#9591 Re: Dres reprezentacije BiH
Isto kao što je ćevap kod Mahe, Harija i Ferhatovića ... bolji od svega što je mekdonalds ikad bio blizu napraviti od nastanka ... Tako će naravno vazda biti onih koji danonoćno gorke suze rone što je to u Bosni baš tako ....što se to narod dolje ne bi mogao malo kultivisati pa da svi lijepo obožavamo burgerking, FKc, pizzahut ... adidas, Nike, ... a ne ono grozomorno stvorenje na lojnom roštilju i tamo neke levatske majice .... Što sve normalne bosance zabole ćuna (baš kao onu pjevaljku koju neko ranije spomenu) za to sve tamo sto je komplexasima drago ... Što se svi ne dive elokventnosti tv komentatora sa arenaSport televizije u momentu gola za 1:1 ...? Smrad zanijemi od patološkog napada mržnje koju svi oni nose u kromozomima ... ali imaju baš sexy dresove ...
-
tomhagen
#9592 Re: Dres reprezentacije BiH
Normalno da je prosječan, kad ga je prosječna ekipa pravila. Hrvatska je npr postala prepoznatljiva po kockicama ili brazilski kanarinac ili dres Nigerije što furaju modni influenseri itd. Bila je fina prilika da se napravi dobar projekat, da se osmisli cijeli brend i marketing koncept, ne samo za fudbal, nego da ljudima koji prate ovu smotru zapne za oko, pa kad cuju Bosna povezu sa dresom, a ne sa recimo divljim plemenima koja ratuju. A mnogi prate SP. Al jebiga, prilika nije iskoristena. Nekom se ovaj dres svidja, nekom je bezveze. Sve u svemu korektni, ničim prepoznatljiv prosjek. Momak zaradio, neko se i ugradio i čiča miča..dek wrote: ↑26/05/2026 13:29 Za malu zemlju poput nas koja nije baš stalno na velikoj pozornici sportskih i drugih dešavanja, kako bi bilo ekstra da smo izbacili neki dres koji će imati prepoznatljiv, wow efekat i koji će zaintigrirati neutralne gledaoce.
Last edited by tomhagen on 26/05/2026 14:36, edited 2 times in total.
- DaysleepeR
#9593 Re: Dres reprezentacije BiH
U ovom smo išli na prvo svjetsko, i samo budala neće cijeniti napredak od tada

-
tokio25
#9594 Re: Dres reprezentacije BiH
pa iskreno nekad najobicniji dres je bolji nego neki pokusaji da bude "autentican"
-
archi_a
#9595 Re: Dres reprezentacije BiH
"Pa eto ti manja, jebla te ona". 
- DaysleepeR
#9596 Re: Dres reprezentacije BiH
Pun OLX starih, prijašnjih i blank dresova.
-
elcaliente
#9597 Re: Dres reprezentacije BiH
DaysleepeR wrote: ↑26/05/2026 14:34 U ovom smo išli na prvo svjetsko, i samo budala neće cijeniti napredak od tada
![]()
Ovo je za tuzbe bilo. Kako su nas izlevatili.
- DaysleepeR
#9598 Re: Dres reprezentacije BiH
Ma niđe veze, kad ga zabiješ Argentini, najljepši je na svijetu

- luckylaka
#9599 Re: Dres reprezentacije BiH
Dres ko dres nista ekstra ni razocaravajuce.Moglo je to puno bolje i ljepse ali za to bolje i ljepse se treba potruditi.Lakse ne misliti puno
-
Dobrinjac-u-Pragu
#9600 Re: Dres reprezentacije BiH
meni se svidja ovaj tamnoplavi dres... ovaj bijeli i ne bas...
uglavnom, kupio sam ga sa 20% popusta. nadam se da ce stici na vrijeme prvenstva
uglavnom, kupio sam ga sa 20% popusta. nadam se da ce stici na vrijeme prvenstva