Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#61876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Danguba wrote: 25/05/2026 12:04
Chmoljo wrote: 25/05/2026 10:32
mishic wrote: 25/05/2026 10:28

Dodik je presudu razvlačio da izbjegne da bude osuđen. I činio je to dok god je mogao.
pa kako nije uspio pored trojkaških izdajnika?
Kakve veze ima Trojka sa Didikovim slucajem?

Da se njih pitalo to se ne bi ni desilo.
da si pratio lopticu, kao što nisi, priča je krenulo od Marfija. zato pitaj kolegu ispred granapa, dok nije završio sa pivom, kakve veze trojka ima sa Didikovim slučajem.
Danguba

#61877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Seawolf wrote: 25/05/2026 10:50
mishic wrote: 25/05/2026 10:43 "FINANSIRANJE IZBORA KONAČNO ODBLOKIRANO: Hasanović potpisao nalog umjesto Amidžića i poručio -"BiH nije ničiji plijen!"

Evo i izbore se htjelo dovesti u pitanje.
Kako ovo, kad je trojka sve bitne pozicije prepustila separatistima?
Hajde vuce ne zahebaji nas, da mu nije VP dozvolio da to potpise nikada to Amidzic ne bi uradio.
Eto kako su se dobro rasporedili.
Danguba

#61878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Chmoljo wrote: 25/05/2026 12:08
Chmoljo wrote: 25/05/2026 10:32

pa kako nije uspio pored trojkaških izdajnika?

da si pratio lopticu, kao što nisi, priča je krenulo od Marfija. zato pitaj kolegu ispred granapa, dok nije završio sa pivom, kakve veze trojka ima sa Didikovim slučajem.
Evo sad klipacu otvorio pa opet da upitam, kakve veze ima Trojka sa Dodikovim slucajem?

O da poslije su upalili bager.
Na mrtvog vuka i zec pisa :mrgreen:
Chmoljo

#61879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Danguba wrote: 25/05/2026 12:15
Chmoljo wrote: 25/05/2026 12:08

Evo sad klipacu otvorio pa opet da upitam, kakve veze ima Trojka sa Dodikovim slucajem?

O da poslije su upalili bager.
Na mrtvog vuka i zec pisa :mrgreen:
pa koji kurac mene pitaš? :D
Danguba

#61880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Sorry onda :pijani:
dek

#61881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dek »

Nije mi jasno, zar ne možete prevalit preko usta:

-jest, Trojka je bila katastrofalna protekle 4 godine, pokazali su nezavidni nivo nesposobnosti, nesnalaženja, neznanja ali i koruptivnosti, afera itd

-jest, uvalili su se u ''muslimanske'' kvote (i ok su s tim) i pogazili svoj navodni građansku, multitetnički ideološki karakter,

- jest, iako su godinama govorili da ''neće sa nacionalnim strankama'', na kraju su ušli u koaliciju sa ultranacionalistima i šovinistima, i hajd ok,
drugačije nije moglo, ali to opet nije razlog da u takvoj konsteleciji odnosa zauzmeš podređen i snishodljiv položaj, pto zbog neznanja i nesposobnosti što zbog vlasti i fotelja

-jest, nisu uspjeli distancirati HDZ od SNSD-a iako su to najavljivali,

-jest, na međunarodnom planu nisu ostvarili iole zadovoljavajući diplomatski angažman

Znate, možete sve to reći a da istovremeno i za SDA mislite sve najgore.
dječak sa šibicama

#61882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Kad se vrati SDA, SNSD i HDZ nece dobiti nijednu poziciju, sve preuzima SDA pardon Bosnjaci, jer to tako ide, SDA se pita za sve a SNSD i HDZ ni za sta :D

Cuj "dali su Srbima i Hrvatima", koliko se ja sjecam BiH nije bosnjacka ni SDA drzava, SDA moze "dati" ili "ne dati" samo u svom toru.
moon_walker_90

#61883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moon_walker_90 »

Diplomatija nam je bila najbolja u ove 4 godine. Pa non stop su negdje isli i Konakovic i Brcirevic. Mada nije tesko bilo biti bolji nakon hurmi.
Chmoljo

#61884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

dek wrote: 25/05/2026 12:22 Nije mi jasno, zar ne možete prevalit preko usta:

-jest, Trojka je bila katastrofalna protekle 4 godine, pokazali su nezavidni nivo nesposobnosti, nesnalaženja, neznanja ali i koruptivnosti, afera itd

-jest, uvalili su se u ''muslimanske'' kvote (i ok su s tim) i pogazili svoj navodni građansku, multitetnički ideološki karakter,

- jest, iako su godinama govorili da ''neće sa nacionalnim strankama'', na kraju su ušli u koaliciju sa ultranacionalistima i šovinistima, i hajd ok,
drugačije nije moglo, ali to opet nije razlog da u takvoj konsteleciji odnosa zauzmeš podređen i snishodljiv položaj, pto zbog neznanja i nesposobnosti što zbog vlasti i fotelja

-jest, na međunarodnom planu nisu ostvarili iole zadovoljavajući diplomatski angažman

nikad gore :D

kako reče onaj jučer, nikad nije bilo gore sa vodom u Sarajevu nego sada, samo što sada nema redukcija. :D :lol:
dek

#61885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dek »

dječak sa šibicama wrote: 25/05/2026 12:26 Kad se vrati SDA, SNSD i HDZ nece dobiti nijednu poziciju, sve preuzima SDA pardon Bosnjaci, jer to tako ide, SDA se pita za sve a SNSD i HDZ ni za sta :D

Cuj "dali su Srbima i Hrvatima", koliko se ja sjecam BiH nije bosnjacka ni SDA drzava, SDA moze "dati" ili "ne dati" samo u svom toru.
Zašto me pogrešno citiraš?

Nisam rekao Srbima i Hrvatima, rekao sam HDZ-u i SNSD-u.

Ima li Trojka Srba i Hrvata ili su se definitivno prekategorizirali u koaliciju bošnjačkih nacionalnih stranaka, samo nam to još nisu naglas rekli.

Ali očito nisu jer su mi Vojina Mijatovića, Dušku Jurišić i Edina Fortu uvalili u bošnjačku kvotu a sve srpske i hrvatske pozicije prepustili otvorenim neprijateljima države , trebamo li im još i aplaudirati ta tako vještom vođenju državne politike.
drug_profi

#61886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Ovdje se negira ravnopravnost ljudima koji ne pripadaju toru.
Znamo da klerofašisti ne žele takve.
dječak sa šibicama

#61887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Postoje procesi imenovanja, a kako u parlamentima SNSD HDZ i ostale stranke imaju dovoljno ruku, onda oni i imenuju neke ljude na neke pozicije, kako je vec rasporedjeno.

Ne moze trojka uletiti sa "evo mi predlazemo i biramo Vojina i Dusku". Ne ide to tako.
tramvajtrojka

#61888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

dek wrote: 25/05/2026 12:52
dječak sa šibicama wrote: 25/05/2026 12:26 Kad se vrati SDA, SNSD i HDZ nece dobiti nijednu poziciju, sve preuzima SDA pardon Bosnjaci, jer to tako ide, SDA se pita za sve a SNSD i HDZ ni za sta :D

Zašto me pogrešno citiraš?

Nisam rekao Srbima i Hrvatima, rekao sam HDZ-u i SNSD-u.

Ima li Trojka Srba i Hrvata ili su se definitivno prekategorizirali u koaliciju bošnjačkih nacionalnih stranaka, samo nam to još nisu naglas rekli.

Ali očito nisu jer su mi Vojina Mijatovića, Dušku Jurišić i Edina Fortu uvalili u bošnjačku kvotu a sve srpske i hrvatske pozicije prepustili otvorenim neprijateljima države , trebamo li im još i aplaudirati ta tako vještom vođenju državne politike.
Malo koristimo bosnjacke kvote a kad se treba dokazati multinacionalni duh Bosne strancima onda su to probosanci ne idu jare i pare odlucite se jeste li za pro Bosnu il bošnjački trokutistan sto ga Bakir želi
Rejhana

#61889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rejhana »

archi_a wrote: 25/05/2026 11:27 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ovo-je- ... /260525015

Memorandumom ću te, memorandumom ćeš me! :lol

Kakva lakrdija...
"Potpisnici Memoranduma potvrđuju da je Ured visokog predstavnika sastavni dio implementacije Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, u skladu sa Aneksom 10 i da je potrebno što prije imenovati novog visokog predstavnika sa punim ovlastima uključujući i bonske ovlasti, sa sjedištem u Sarajevu sve do potpune realizacije uvjeta i ciljeva definiranih Programom '5+2' i uspostavljanja neophodnih mehanizama deblokade države, kojima bi se zamijenila uloga Visokog predstavnika"

Ahahahah. Biće kako kažeš sirotinjo.

Želimo da i dalje ostanemo kolonizovani i pokorni guzoljubi neizabranog guvernera... :lol:
tramvajtrojka

#61890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Rejhana wrote: 25/05/2026 13:20
archi_a wrote: 25/05/2026 11:27 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ovo-je- ... /260525015

Kakva lakrdija...
"Potpisnici Memoranduma potvrđuju da je Ured visokog predstavnika sastavni dio implementacije Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, u skladu sa Aneksom 10 i da je potrebno što prije imenovati novog visokog predstavnika sa punim ovlastima uključujući i bonske ovlasti, sa sjedištem u Sarajevu sve do potpune realizacije uvjeta i ciljeva definiranih Programom '5+2' i uspostavljanja neophodnih mehanizama deblokade države, kojima bi se zamijenila uloga Visokog predstavnika"

Želimo da i dalje ostanemo kolonizovani i pokorni guzoljubi neizabranog guvernera... :lol:
Milorade jesil to ti :lol: :lol: kad Rejhana krene komentarisati sta je dobro za bosnjake sa prekodrinskim pogledima na situaciju
dek

#61891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dek »

dječak sa šibicama wrote: 25/05/2026 13:02 Postoje procesi imenovanja, a kako u parlamentima SNSD HDZ i ostale stranke imaju dovoljno ruku, onda oni i imenuju neke ljude na neke pozicije, kako je vec rasporedjeno.

Ne moze trojka uletiti sa "evo mi predlazemo i biramo Vojina i Dusku". Ne ide to tako.
Naravno da može samo treba jasno istaknuti svoje zahtjeve i ne popuštati pa i po cijenu da se vlast ne formira. Naravno oni to ne znaju/nisu u stanju/ žuri im se u vlast itd.

HDZ je zbog Izbornog zakona cijeli mandat blokirao izbor nove vlade Federacije, da bi na kraju stranci došli i dali im ono što žele.

Multietničke stranke koje se nekako svaki put uvale u bošnjačku kvotu, fino su oni to zamislili.
Haris.ba

#61892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

tramvajtrojka wrote: 25/05/2026 13:26 Milorade jesil to ti kad Rejhana krene komentarisati sta je dobro za bosnjake sa prekodrinskim pogledima na situaciju
Pa, vece su sanse da ohr ostane da su u tom memorandumu napisali da jedva cekaju da ohr ode, pa da mogu da sprovode politku bez straha od tutora.
shbc

#61893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by shbc »

dek wrote: 25/05/2026 13:31
dječak sa šibicama wrote: 25/05/2026 13:02 Postoje procesi imenovanja, a kako u parlamentima SNSD HDZ i ostale stranke imaju dovoljno ruku, onda oni i imenuju neke ljude na neke pozicije, kako je vec rasporedjeno.

Naravno da može samo treba jasno istaknuti svoje zahtjeve i ne popuštati pa i po cijenu da se vlast ne formira. Naravno oni to ne znaju/nisu u stanju/ žuri im se u vlast itd.

HDZ je zbog Izbornog zakona cijeli mandat blokirao izbor nove vlade Federacije, da bi na kraju stranci došli i dali im ono što žele.

Multietničke stranke koje se nekako svaki put uvale u bošnjačku kvotu, fino su oni to zamislili.
Posto je inace SNSD-u i HDZ-u jako bitno da se vlast formira
Danguba

#61894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Rejhana wrote: 25/05/2026 13:20

Kakva lakrdija...

A ti bi u nedovršenoj zemlji sa nametnutim i nepotpunim ustavom da ukineš instituciju koja ima mandat da to Završi.
Ti bi da ostane nedovršena zemlja i da se pregovara sa onima koji su se oružano borili da države BiH nema.
Ti bi da ostane ovako sto godina...
...ne žele da izdvoje pare za jebene izbore jer ih drugačije ne možeš natjerati pa mora VP, popisa neće nikada biti jer jer im ne odgovaraju podaci...i ti bi da nemamo kolonizatora
Sve dok se neke stvari milom ili silom(nametnute) ne riješe nama treba VP, OHR, i PIC
Rejhana

#61895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rejhana »

tramvajtrojka wrote: 25/05/2026 13:26

Milorade jesil to ti :lol: :lol: kad Rejhana krene komentarisati sta je dobro za bosnjake sa prekodrinskim pogledima na situaciju

Nisu krivi ni Milorad, a bogami ni Dragan što bošnjački kmetovi nisu sposobni niti u stanju da vode i upravljaju kokošinjcem, a kamoli protektoratom BiH, pa se u pomoć prizivaju raznorazni strani faktori, uglavnom petorazredni...

I ne brini za moje poglede, oni sežu mnogo dalje od onoga što neki podkapacitarni forumski likovi i uhljebi misle...

Image
Last edited by Rejhana on 25/05/2026 14:20, edited 1 time in total.
Rejhana

#61896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rejhana »

Danguba wrote: 25/05/2026 14:10 Sve dok se neke stvari milom ili silom(nametnute) ne riješe nama treba VP, OHR, i PIC

Onda nek se ne žale i nek ne nazivaju fašistom kada gaulajter donese neku odluku koja im ne ide u prilog, nego u stilu kmeta poljube stopala i viču jes, jes.
Danguba

#61897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Rejhana wrote: 25/05/2026 14:11

Nisu krivi ni Milorad, a bogami ni Dragan što bošnjački kmetovi nisu sposobni niti u stanju da vode i upravljaju kokošinjcem, a kamoli protektoratom BiH, pa se u pomoć prizivaju raznorazni strani faktori, uglavnom petorazredni...

Znaju B/B kako sa ovima samo sto su dosta saburli ali kad prekipi, znat ce ne sekiraj se.
Kada su bili na koljenima neprijatelji BiH onda su prihvatili prisustvo MZ i sve sto je uz to islo.
Najeli se ljeba pa je sada guse i stezu ali nadzivjece Bosna i tebe i njih.
Toffee karamela

#61898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Toffee karamela »

relativno84 wrote: 24/05/2026 10:51
muha_sa wrote: 24/05/2026 09:47 https://www.slobodna-
Spoiler
Show
bosna.ba/vijest/485702/sb_na_licu_mjesta_konakovic_se_sastao_s_americhkim_kongresmenima_pogledajte_ko_je_jos_stigao.html

Image

Image

Image
Image

Prodade nas Dino :-)

:-) :D :run:
ma dajte ljudi, jesu li to ta dva kongresmena koji su došli u posjetu?

ovaj što liči na Nosferatua nazvao nas je "neprijateljima" jer smo prenamijenili neku nefunkcionalnu crkvu u kulturni centar?

ovaj drugi što liči na Kash Patela, koji je njegov opus?

i istražio ih je neko iz Slobodne Bosne, je li iko iz Ministarstva vanjskih poslova?

i opet ponavljam što neki dan napisah, Dino je li ovo tvoj nivo sastančenja, jesu li kongresmeni na levelu ministra vanjskih poslova jedne zemlje da ih primaš? ko fol se žrtvovao, suspregao gađenje da ih razuvjeri u predrasudama?

nije mi dobro :cry:
Danguba

#61899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Shvatite vise, ova americka administracija nama nije prijatelj a vi nastavite.

Skup lesinara koji trazi samo neki licni interes ili interes svoje grupe. Zasto ukinuse sve organizacije koje su pomagale drugim drzavama?
Ako nam se slucajno poklopi neki mali interes to ne znaci da nam zele dobro.
Ovi bi preko mrtvih gazili da ostvare svoje ciljeve.

Dodiku kada se nije dopadala administracija nije se libio da ih nazove pravim imenom.
Mi se samo tjesimo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#61900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 25/05/2026 12:31
dek wrote: 25/05/2026 12:22 Nije mi jasno, zar ne možete prevalit preko usta:

nikad gore :D

kako reče onaj jučer, nikad nije bilo gore sa vodom u Sarajevu nego sada, samo što sada nema redukcija. :D :lol:
:lol:
Post Reply