Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zilog

#2601 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by zilog »

zilog wrote: 20/05/2026 19:23
Laplace wrote: 20/05/2026 16:14
Spoiler
Show
Dozer wrote: 15/05/2026 08:12
Ja bih prije rekao da sve ovo na ovaj tvoj nacin gledaju samo oni podobro zatupljeni svojim licnim ubjedjenjima i nadasve blesavom potrebom da vjeruju iskljucivo zvanicno plasiranim informacijama, narativima i, za zdrav i objektivan razum, klasicnim i ocitim pizdarijama na nivou Ivice i Marice.

Takvim likovima, a pogotovo po americkim i australijskim vukojebinama, ako neki ciko u uniformi ili kakav politicar kaze da su Ivica i Marica stvarni likovi iz davnih vremena, a vuk je silovao Crvenkapicu, ali se to nije smjelo napisati zbog djece, oni ce hladno povjerovati, jer...ima logike.

Takodjer, takvim likovima je nejasno da je svaka tehnologija podlozna kvarovima, bez obzira cija je i koliko je napredna, ali ce istovremeno pomnoziti s nulom svaku pomisao ili tvrdnju da bi neko nekoga ubio samo da zastiti nesto sto zeli da ostane tajno. Jer, ni tu nema nikakve logike niti se to ikad desavala za bilo sta.

Kazes da ja guram narativ da NLO, sa zabiljezenim svojstvima kretanja, nisu ljudski... Tacno.
Da li ti smatras da mozda jesu ljudski?
I ti vjeruješ da je superinteligentna rasa prošla hiljade ili desetine hiljada svjetlosnih godina i na ho-ruk silazi u gravitacioni bunar, bez servisiranja, bez provjera, bez redundantnih sistema i bez planiranja? Nakon što je izvodila cirkuske tačke po atmosferi?

A ljudi koji su na počecima svemirskiih putovanja još prije 57 godina sletjeli na Mjesec iz prvog pokušaja ispadaju pametniji.
Interesantno, da su tehnoloski i intelektualni kapaciteti vanzemaljaca, uvijek u granicama shvatanja forumskih Cvorovica i ostalih teoreticara zavjera.

Tako da vanzemaljci i pored svih tih, ljudima nepoznatih, gadzeta, bespomocno gledaju, kako im ljudi odvoze pokvareni "leteci tanjir" i razvlace tijela poginulih kolega, a oni - ni mukajet...

:zid:
Da jos dodam, da su minijaturizacija i AI, za E.T.-a, nesto sto samo zemljani znaju.

Hudnici, imaju Warp drive, a letaju okolo u sferama, tanjirima, trouglovima i trapezoidima velicine minibusa, sa najmanje jednim zivim clanom posade. :lol:
Laplace

#2602 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Laplace »

Dozer wrote: 20/05/2026 18:45
Laplace wrote: 20/05/2026 16:50
Naravno da NLO nije pucao. Gdje si vidio da mrlja na objektivu ili odbljesak od sočiva puca po avionima?
Eto gore slika.. Licno gledano. Po tvojoj "logici", mrlja sa sociva (ili objektiva...?), na neki nacin se odrazila i na moje oci, pa sam to gledao direktno, ali ipak vidio isto sto i objektiv kamere?
Vidio si pticu u daljini i zaključio da je brko iz druge galakcije? Ima logike.
Laplace

#2603 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Laplace »

zilog wrote: 20/05/2026 19:23
Laplace wrote: 20/05/2026 16:14
Spoiler
Show
Dozer wrote: 15/05/2026 08:12
Ja bih prije rekao da sve ovo na ovaj tvoj nacin gledaju samo oni podobro zatupljeni svojim licnim ubjedjenjima i nadasve blesavom potrebom da vjeruju iskljucivo zvanicno plasiranim informacijama, narativima i, za zdrav i objektivan razum, klasicnim i ocitim pizdarijama na nivou Ivice i Marice.

Takvim likovima, a pogotovo po americkim i australijskim vukojebinama, ako neki ciko u uniformi ili kakav politicar kaze da su Ivica i Marica stvarni likovi iz davnih vremena, a vuk je silovao Crvenkapicu, ali se to nije smjelo napisati zbog djece, oni ce hladno povjerovati, jer...ima logike.

Takodjer, takvim likovima je nejasno da je svaka tehnologija podlozna kvarovima, bez obzira cija je i koliko je napredna, ali ce istovremeno pomnoziti s nulom svaku pomisao ili tvrdnju da bi neko nekoga ubio samo da zastiti nesto sto zeli da ostane tajno. Jer, ni tu nema nikakve logike niti se to ikad desavala za bilo sta.

Kazes da ja guram narativ da NLO, sa zabiljezenim svojstvima kretanja, nisu ljudski... Tacno.
Da li ti smatras da mozda jesu ljudski?
I ti vjeruješ da je superinteligentna rasa prošla hiljade ili desetine hiljada svjetlosnih godina i na ho-ruk silazi u gravitacioni bunar, bez servisiranja, bez provjera, bez redundantnih sistema i bez planiranja? Nakon što je izvodila cirkuske tačke po atmosferi?

A ljudi koji su na počecima svemirskiih putovanja još prije 57 godina sletjeli na Mjesec iz prvog pokušaja ispadaju pametniji.
Interesantno, da su tehnoloski i intelektualni kapaciteti vanzemaljaca, uvijek u granicama shvatanja forumskih Cvorovica i ostalih teoreticara zavjera.

Tako da vanzemaljci i pored svih tih, ljudima nepoznatih, gadzeta, bespomocno gledaju, kako im ljudi odvoze pokvareni "leteci tanjir" i razvlace tijela poginulih kolega, a oni - ni mukajet...

:zid:
Da ne spominjemo da su ljudi već dugo na tragu tehnologija za neku vrstu nevidljivosti, a da civilizacija naprednika za bar nekoliko hiljada godina ne zna kako sakriti letjelicu ako već hoće da se kriju. A ako neće da se kriju, onda bismo očekivali navalu turista sa drugog kraja galaksije. Ili makar ambasadu Polluxa u Luxemburgu.
no_sekirli

#2604 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by no_sekirli »

Što kaže jedan poznati UFO/Alien skepitik: prekinite sva prepiranja, samo nam pokažite jedan primjerak bilo čega, tehnologije, vanzemaljca, bilo šta, samo nam pokažite nešto konkretno :D
Dozer

#2605 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Laplace wrote: 21/05/2026 08:04
Laplace wrote: 20/05/2026 16:50
Naravno da NLO nije pucao. Gdje si vidio da mrlja na objektivu ili odbljesak od sočiva puca po avionima?
Eto gore slika.. Licno gledano. Po tvojoj "logici", mrlja sa sociva (ili objektiva...?), na neki nacin se odrazila i na moje oci, pa sam to gledao direktno, ali ipak vidio isto sto i objektiv kamere?
Onda je bila bas golema prica, a nisam jos cuo za ptice te velicine, oblika, i bez krila.
Ovo je bukvalno ono - vjeruj meni, ne svojim.ocima. :lol:

Pateticni ste. :D
PixelDrifter

#2606 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Da sam na Dozerovom mjestu, bio bih oprezan. Očevidac je velike tajne.
Dozer

#2607 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

I ja bih se svasta nesto zapitao da sam na tvom mjestu, al' ne vrijedi...
Laplace

#2608 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Laplace »

Dozer wrote: 21/05/2026 09:36
Onda je bila bas golema prica, a nisam jos cuo za ptice te velicine, oblika, i bez krila.

Znači, izmjerio si joj i dimenzije, onako odokativno?

Ma ne, nije ptica nego brko iz druge galaksije. Došao iz Andromede da gleda ZIO '84, ali nije dobro izračunao putanju pa je zakasnio 42 godine.
Laplace

#2609 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Laplace »

PixelDrifter wrote: 21/05/2026 11:59 Da sam na Dozerovom mjestu, bio bih oprezan. Očevidac je velike tajne.
Ma, nema frke. Ubijaju samo naučnike. Forumske truthere ne diraju.
Dope_Man

#2610 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dope_Man »

no_sekirli wrote: 21/05/2026 08:11 Što kaže jedan poznati UFO/Alien skepitik: prekinite sva prepiranja, samo nam pokažite jedan primjerak bilo čega, tehnologije, vanzemaljca, bilo šta, samo nam pokažite nešto konkretno :D
E jebiga sad.. pa onda ne bi bilo zanimljivo.

Bitno je da vjerujes i bez dokaza, tek tad si prosao boz.. ovaj vanzemaljski test.
zilog

#2611 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by zilog »

Laplace wrote: 21/05/2026 12:50
PixelDrifter wrote: 21/05/2026 11:59 Da sam na Dozerovom mjestu, bio bih oprezan. Očevidac je velike tajne.
Ma, nema frke. Ubijaju samo naučnike. Forumske truthere ne diraju.
Dijalog u mrlji na kameri, pardon, sferi iznad pekare...

- J e l i o n o D o z e r n a b a l k o n u ?
- J e s t e
- G a s i n e v i d lj i v o s t
- A l i s e f e, s n i m i c e n a s
- N e m a v e z e, nj e m u i o n a k o n i s t a n e c e v j e r o v a t i
Dozer

#2612 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Ma ne, nije ptica nego brko iz druge galaksije. Došao iz Andromede da gleda ZIO '84, ali nije dobro izračunao putanju pa je zakasnio 42 godine.
Jbg.. Neko ima sposobnost procjene i na daljinu, neko nema. Ocito.
PixelDrifter

#2613 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Evo koliko je nepouzdan očinji vid:

Znanstvena i psihološka istraživanja pokazuju da su sjećanja očevidaca često nepouzdana. Ljudski mozak ne funkcionira poput kamere; on ne snima događaje objektivno, već ih aktivno tumači i rekonstruira, zbog čega se iskazi očevidaca uzimaju s velikim oprezom.Ovo su ključni razlozi zašto im se ne smije slijepo vjerovati:Stres i trauma: U trenucima visokog stresa, poput prometne nesreće ili zločina, mozak se fokusira na preživljavanje i ono što smatra najvećom prijetnjom (često na oružje, tzv. fokus na oružje), što dovodi do zanemarivanja drugih detalja.Konstruktivna priroda sjećanja: Sjećanja se ne pohranjuju kao trajne datoteke. Svaki put kada se prisjećamo nekog događaja, mozak ga ponovno slaže, čineći ga podložnim utjecaju vanjskih faktora.Sugestibilnost: Svjedoci nesvjesno mijenjaju svoja sjećanja ako im se postave navodeća pitanja ili ako tijekom razgovora s drugima čuju drugačije verzije događaja.Utjecaj očekivanja i predrasuda: Ono što vidimo često ovisi o našim očekivanjima, kulturološkom podrijetlu i prijašnjim iskustvima. Mozak ponekad "popunjava praznine" na temelju onoga što mislimo da bi se trebalo dogoditi.Teškoće u prepoznavanju: Prepoznavanje lica, osobito osoba druge rase ili onih koje su viđene u lošim svjetlosnim uvjetima, izrazito je podložno pogreškama.Vremenski odmak: Kako vrijeme prolazi, detalji blijede, a svjedok ih nesvjesno zamjenjuje informacijama koje je naknadno saznao. (Gemini)

Religiozna osoba će vidjeti anđela u oblacima, ufolog 👽.
Last edited by PixelDrifter on 21/05/2026 15:34, edited 1 time in total.
zilog

#2614 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by zilog »

Dozer wrote: 21/05/2026 14:44

Ne znam kako da ti ovo saopstim, ali si upravo pokazao sustinu vlastite zablude.

Granica pouzdanosti, ljduske percepcije udaljenosti, stereoskopskim vidom, je cca 30 metara...
PixelDrifter

#2615 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

UFO je bio na 29,9 metara, tako da možemo biti sigurni. Da je koji metar dalje...
Dozer

#2616 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

zilog wrote: 21/05/2026 15:33

Ne znam kako da ti ovo saopstim, ali si upravo pokazao sustinu vlastite zablude.

Granica pouzdanosti, ljduske percepcije udaljenosti, stereoskopskim vidom, je cca 30 metara...
Interesantno.... Znaci, nista sto vidimo na daljini vecoj od 30m nije pouzdano?
Sta li vi vidite na utakmicama... Vjerovatno ne znate jel' gledate fudbal, ragbi ili bejzbol :lol:

Kako li se ljudi takmice u golfu, streljastvu, F1, pilotiraju, itd...

Kakve sve gluposti i nebuloze necu procitati na ovoj temi... :pisnuo:
PixelDrifter

#2617 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Smiješ se na činjenice, kao i uvijek.

Udaljenost: Sposobnost prepoznavanja i detalji
Do 15 metara: Jasno prepoznajemo crte lica, ekspresije (da li se neko smije ili mršti) i sitnije detalje na odjeći.

Oko 30 metara: Granica detaljnog prepoznavanja. Na ovoj udaljenosti još uvijek možemo sa sigurnošću da prepoznamo poznatu osobu po bazičnim crtama lica i proporcijama, ali fine ekspresije počinju da se gube. Ovo je takođe standardna distanca na kojoj zdravo oko može da pročita krupne saobraćajne znakove ili natpise.

Oko 100 metara: Crte lica su potpuno zamućene. Osobu prepoznajemo isključivo po silueti, hodu, boji odjeće ili kose.

Preko 500 metara: Ljudska figura postaje samo tačka u prostoru. Možemo da vidimo da se nešto kreće, ali gubimo svijest o proporcijama. (Gemini)

E, moj Dozeru...
Dozer

#2618 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

E, moj Pixelu...
Kad bih ja tebi rekao da 40 godina (imas li ih ti toliko, uopste?) moje oci vjezbaju milimetarske promjene na 10 do 100m, a s optikama i do 2.000m, hoces li vjerovati? :D

Naravno, nemas pojma o cemu pricam, a samim tim ne mozes ni pojmiti da necije oci ne potpadaju pod AI uopstene rezultate.
Mozak je nesto sto se uvjezbava, ali to znas.

Btw, za slucaj da nisi upratio na slici nije leteci covjek :lol:
PixelDrifter

#2619 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Ti si, onda, što bi se reklo, nacionalno blago. BiH ne treba opservatorija, zovnu tebe i kažu da gledaš u nebo i na osnovu tvojih zapažanja prate kretanja nebeskih tijela. Koji ste teleskop koristili, pitaju astronomi iz svijeta, a mi odgovaramo da ne koristimo te zastarjele naprave, imamo Dozera koji na 1000 metara koriguje milimetre.
Dozer

#2620 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Mislim da je ipak bolje da zovu tebe, i jos par slicnih s ove teme. Vi sve znate o svemu, a sto ne znate - tu je AI.

Nema potrebe za ljudima s iskustvom u bilo cemu, pored vas sveznalica koji imate odgovor na sve.
RtrnOfSalisbury

#2621 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by RtrnOfSalisbury »

mescini da se i na forum infiltrito (po)neki vanzemaljac :shock: ko onomad kad se javljo onaj neki lazo sa tajne lokacije sa nake cudne ip adrese pa rekose eksperti da je to sumljivo vrlo, kad ono se ispostavi ... lazo. stas od lazara ocekivat neg da navijaju za lazu :D
PixelDrifter

#2622 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Dozer wrote: 21/05/2026 20:41 Mislim da je ipak bolje da zovu tebe, i jos par slicnih s ove teme. Vi sve znate o svemu, a sto ne znate - tu je AI.

Nema potrebe za ljudima s iskustvom u bilo cemu, pored vas sveznalica koji imate odgovor na sve.
Da, postoji AI. Prije je bio Google Search. Ranije stampane enciklopedije. To se zove napredak.
zilog

#2623 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by zilog »

Dozer wrote: 21/05/2026 17:24

Sta li vi vidite na utakmicama... Vjerovatno ne znate jel' gledate fudbal, ragbi ili bejzbol :lol:

Sve sto si nabrojao, su predmeti i objekti poznate velicine, u fudbalu, golfu, bejzbolu i za procjenu udaljenosti u tim sportovima ti ne treba stereoskopski vid. Zato mozes gledati utakmicu na TV-u, ali ti za procjenu, je li lopta usla u gol, treba VAR (ili kako se vec zove ono cudo sto prati gol liniju).

Ti si procjenjivao velicinu, na osnovu procjene udaljenosti, koju nisi mogaap procjeniti, ako nisi znao velicinu objekta.

Shvati jedno: Na daljinama preko 30 metara, ako nemas neki orijentir na terenu (na nebu nemas), ne mozes procjeniti udaljenost objekta nepoznate velicine, niti velicinu objekta na napoznatoj udaljenosti!!!
Dozer

#2624 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

PixelDrifter wrote: 21/05/2026 21:23
Dozer wrote: 21/05/2026 20:41 Mislim da je ipak bolje da zovu tebe, i jos par slicnih s ove teme. Vi sve znate o svemu, a sto ne znate - tu je AI.

Da, postoji AI. Prije je bio Google Search. Ranije stampane enciklopedije. To se zove napredak.
Nazalost, mentalni napredak dobro kaska za tehnoloskim....
Last edited by Dozer on 22/05/2026 00:10, edited 1 time in total.
Dozer

#2625 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

zilog wrote: 21/05/2026 21:45
Dozer wrote: 21/05/2026 17:24

Sve sto si nabrojao, su predmeti i objekti poznate velicine, u fudbalu, golfu, bejzbolu i za procjenu udaljenosti u tim sportovima ti ne treba stereoskopski vid. Zato mozes gledati utakmicu na TV-u, ali ti za procjenu, je li lopta usla u gol, treba VAR (ili kako se vec zove ono cudo sto prati gol liniju).

Ti si procjenjivao velicinu, na osnovu procjene udaljenosti, koju nisi mogaap procjeniti, ako nisi znao velicinu objekta.

Shvati jedno: Na daljinama preko 30 metara, ako nemas neki orijentir na terenu (na nebu nemas), ne mozes procjeniti udaljenost objekta nepoznate velicine, niti velicinu objekta na napoznatoj udaljenosti!!!
OK.
A ti shvati da postoje ljudi koji i te kako mogu procijeniti i daljinu i velicinu necega u odnosu na poznate predmete ili objekte na istoj ili pribliznoj daljini.
Jasno mi je da to ne znas, ali postoje nacini za tu procjenu. Uvjezbavaju se.

A, posto vise nema nikakve argumentovane i konstruktivne diskusije, i sve je odavno preslo u nadobudno preseravanje, pozdravljam vas do novih zvanicnih narativa.
Post Reply