Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

starboy018

#3026 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by starboy018 »

-Chesterfield- wrote: 19/05/2026 20:36
dzenanalic22 wrote: 19/05/2026 18:14
-Chesterfield- wrote: 19/05/2026 17:20 Kako da uplatim eure karticom na svoj aircash račun?
Kako to misliš?
Ideš na Uplata > Kartica i uneseš broj kartice i iznos u BAM koji želiš uplatiti. I to je to, imaš BAM na Aircash računu, s tim da možeš trošiti u bilo kojoj valuti bez provizije.

Možeš i kroz Aircash Mjenjačnicu ručno zamijeniti BAM u EUR, ali to je namijenjeno ako želiš nekome slati EUR, za plaćanja je bespotrebno.
Sa deviznog računa nema opcija direktno sa kartice i da zadržim eure na aircash računu.
Možda može sa m-ba, nisam ni provjerio, ali tada vjerovatno uzme proviziju za slanje na drugi račun.
mislim da nisi skonto sta ti je napisao

ne mozes direktno uplatiti eure na racun, tako da ti je svejedno da li uplacujes sa deviznog ili tekuceg racuna. uplata je u markama koje poslije u Aircash aplikaciji mozes zamijeniti za eure

ako nije tajna, za sta ti trebaju euri na aircash racunu (osim ako ne mislis poslati nekome taj novac)? jer nista drugo ne mozes sa njima placati.
iznos na racunu ti mora biti u markama bez obzira na to u kojoj valuti ti zelis placati
alcho

#3027 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by alcho »

Hoce covjek da moze plaćati karticom kad ode u EU :lol:
-Chesterfield-

#3028 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by -Chesterfield- »

starboy018 wrote: 19/05/2026 20:41

Kako to misliš?
Ideš na Uplata > Kartica i uneseš broj kartice i iznos u BAM koji želiš uplatiti. I to je to, imaš BAM na Aircash računu, s tim da možeš trošiti u bilo kojoj valuti bez provizije.

Možeš i kroz Aircash Mjenjačnicu ručno zamijeniti BAM u EUR, ali to je namijenjeno ako želiš nekome slati EUR, za plaćanja je bespotrebno.
Sa deviznog računa nema opcija direktno sa kartice i da zadržim eure na aircash računu.
Možda može sa m-ba, nisam ni provjerio, ali tada vjerovatno uzme proviziju za slanje na drugi račun.

ne mozes direktno uplatiti eure na racun, tako da ti je svejedno da li uplacujes sa deviznog ili tekuceg racuna. uplata je u markama koje poslije u Aircash aplikaciji mozes zamijeniti za eure

ako nije tajna, za sta ti trebaju euri na aircash racunu (osim ako ne mislis poslati nekome taj novac)? jer nista drugo ne mozes sa njima placati.
iznos na racunu ti mora biti u markama bez obzira na to u kojoj valuti ti zelis placati
Kako ne možeš plaćati? Sa ovom deviznom karticom iz unicredit banke plaćam sve od računa pa nadalje. Maloprije komšiji platio račun ta Telemach.
starboy018

#3029 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by starboy018 »

-Chesterfield- wrote: 19/05/2026 20:53
starboy018 wrote: 19/05/2026 20:41

Kako ne možeš plaćati? Sa ovom deviznom karticom iz unicredit banke plaćam sve od računa pa nadalje. Maloprije komšiji platio račun ta Telemach.
govorim o eurima na Aircash racunu, ne o tvojoj deviznoj kartici

komplikujes stvari.
dopuni aircash preko svoje obicne debitne ili devizne kartice i to je to.
par klikova, kako ne moze?

nisi mi odgovorio za sta ti trebaju euri na aircash racunu jer su isti beskorisni na Aircashu.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#3030 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by gentoo »

-Chesterfield- wrote: 19/05/2026 20:53 Maloprije komšiji platio račun ta Telemach.
I platio si 1% konverzije valute.. bespotrebno :roll:

Aircash to jedini ne naplacuje. Unicredit devizna ima smisla ako placas direktno nesto sto je u EUR jer tad nema konverzije. Unicredit takodje ne naplacuje EUR transakcije ako imas ovaj Gold/Prime paket.

Rekao sam ti ja da se okanis da budes tehnicka podrska cijelom Kaknju, prije ili kasnije ces se "opeci" pa ce ti biti zao :mrgreen:
dzenanalic22

#3031 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by dzenanalic22 »

-Chesterfield- wrote: 19/05/2026 17:20 Kako da uplatim eure karticom na svoj aircash račun?
Kako to misliš?

Kao što rekoh, klikneš uplata i odabereš karticu na način uplate. Upišeš podatke sa svoje Unicredit kartice, iznos koji želiš uplatiti u KM i bit će ti uplaćeno u KM na Aircash račun. Euri ti ne trebaju na Aircashu.
-Chesterfield-

#3032 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by -Chesterfield- »

gentoo wrote: 19/05/2026 20:58
-Chesterfield- wrote: 19/05/2026 20:53 Maloprije komšiji platio račun ta Telemach.
I platio si 1% konverzije valute.. bespotrebno :roll:

Aircash to jedini ne naplacuje. Unicredit devizna ima smisla ako placas direktno nesto sto je u EUR jer tad nema konverzije. Unicredit takodje ne naplacuje EUR transakcije ako imas ovaj Gold/Prime paket.

Rekao sam ti ja da se okanis da budes tehnicka podrska cijelom Kaknju, prije ili kasnije ces se "opeci" pa ce ti biti zao :mrgreen:
Sada sam provjerio u m-ba za tu konverziju. Nedavno sam ovom deviznom uplatio 50 KM na Haloo račun i skinulo mi 25,56 EUR.
Ja eure nabavim po 1,94 a mogao bih možda i po 1.93 ali mi žao rodbine i uže porodice. :D
Godišnje dođu po par puta iz inostranstva i treba im BAM pa im ja razmijenim.

Možda mi matematika ne ide od ruke ali eto ti mi reci jesam li u plusu ili minusu ako ovako trošim? :D

I nije Kakanj u pitanju, slabo ti taj lokator za IP radi
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#3033 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by gentoo »

-Chesterfield- wrote: 19/05/2026 21:16 I nije Kakanj u pitanju, slabo ti taj lokator za IP radi
Pardon zamjenio sam te sa @tap3ah75 ali istu mi cehru nekako imate :mrgreen:

Uglavnom, skinulo ti je 25.56 EUR ali ti je kasnije "rasknjizenjima" skinulo jos 0.255 :wink:
Eldo__

#3034 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by Eldo__ »

Dizanje para na svakom bankomatu isti princip?
Aircash ubacim pin kartice je onaj sto se napravio u aircash app i isto sve diže se novac standardno kao i kartica obicne banke?

Do sad sam samo uplacivao a evo sad želim dizati a da ne ganjam novu banku sa kodom iako je i to okey

Do 30.06 bez provizije akcija
starboy018

#3035 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by starboy018 »

Eldo__ wrote: 20/05/2026 00:14 Dizanje para na svakom bankomatu isti princip?
Aircash ubacim pin kartice je onaj sto se napravio u aircash app i isto sve diže se novac standardno kao i kartica obicne banke?

Do sad sam samo uplacivao a evo sad želim dizati a da ne ganjam novu banku sa kodom iako je i to okey

da, isti kao sto bi uradio i sa bilo kojom drugom karticom
Nano22

#3036 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica

Post by Nano22 »

Eldo__ wrote: 20/05/2026 00:14 Dizanje para na svakom bankomatu isti princip?

Da, isto je..
Jučer u mene stari podizo novac bez provizije.
Post Reply