Real Madrid C.F.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JohnnyS
#35126 Re: Real Madrid C.F.
Fina vremena, morao Pep uzet godinu dana bolovanja da se oporavi
- JohnnyS
#35127 Re: Real Madrid C.F.
Carvajal ode na kraju sezone.
Luka Modrić ostaje najtrofejniji igrač u povijesti Reala
Luka Modrić ostaje najtrofejniji igrač u povijesti Reala
- TinNBANFL
#35128 Re: Real Madrid C.F.
ide mi na kurac ovo pranje Murinja kao joj ne moze on sa ovim mladima, igra se promijenila itd. Sve sto ti treba u velikim ekipama je da od individualca stvoris tim, imas sistem i pustis ih da igraju lopte, a onda da znas reagovat kad stvari ne idu najbolje, zaboravljaju ljudi da nas je Benfica ko je gledao utakmice razbila ove sezone, ali momenti odlucili i naravno Courtois.
-
Crvena Tifoza
#35129 Re: Real Madrid C.F.
Mourinho nabio Pepu kompleks sa jednom osvojenom ligom u tri godine?
Smiješno.
Kakve je onda komplekse Hansi nabio Ancelotiju, Xabiju i ovom trećem nesretniku?
- JohnnyS
#35130 Re: Real Madrid C.F.
Velike realno, sramota je koliko je Real nekonkurentan bio Barceloni s objektivno jačim rosteromCrvena Tifoza wrote: ↑18/05/2026 13:44Mourinho nabio Pepu kompleks sa jednom osvojenom ligom u tri godine?
Smiješno.
Kakve je onda komplekse Hansi nabio Ancelotiju, Xabiju i ovom trećem nesretniku?
- TinNBANFL
#35131 Re: Real Madrid C.F.
nabio im je prave komplekse zato su i dobili otkaze, nije Xabi dorastao Realu kao ekipi, a Ancelotti je pregorio. Ne mozemo jos komentarisat Mourinha jer tek treba da se igraju utakmice.Crvena Tifoza wrote: ↑18/05/2026 13:44Mourinho nabio Pepu kompleks sa jednom osvojenom ligom u tri godine?
Smiješno.
- ultima_palabra
#35132 Re: Real Madrid C.F.
Mourinho je zadnji put osvojio neku ligu 2015. godine. Pametnom dosta.
-
Osmi Socrates
#35133 Re: Real Madrid C.F.
Barcelona mora baš grohnuti dobro da im Mourinho dovede u pitanje uzimanje titule sljedeće sezone. To se neće desiti.
On može napraviti tim koji je teško pobjediti. Može li napraviti tim koji dovoljno pobjeđuje da može skinuti Barcu sa trona u španskoj ligi? Teško. Što je stariji sve više neriješenih rezultata i sa timovima iz sredine tabele. Da je španska liga izjednačenija, možda bi bilo neke šanse.
On može napraviti tim koji je teško pobjediti. Može li napraviti tim koji dovoljno pobjeđuje da može skinuti Barcu sa trona u španskoj ligi? Teško. Što je stariji sve više neriješenih rezultata i sa timovima iz sredine tabele. Da je španska liga izjednačenija, možda bi bilo neke šanse.
Last edited by Osmi Socrates on 18/05/2026 15:46, edited 1 time in total.
-
tokio25
-
JelBistro
- Grijem se na: kratkih rukava
- Vozim: isključivo VW, Audi
#35135 Re: Real Madrid C.F.
Jbte znalaca.. Sve unaprijed se zna kako će i šta biti.
Još neka poređenja kao da potpisuju Husrefa Musemića.
Ono što je bitno je da Madridismo baza poprilično zadovoljna i odobravajuća što se tiče Josea
a za sve ostalo reći ce vrijeme i rezultati.
Prva stepenica je noga Viniciusu i to prioritetno.
Još neka poređenja kao da potpisuju Husrefa Musemića.
Ono što je bitno je da Madridismo baza poprilično zadovoljna i odobravajuća što se tiče Josea
a za sve ostalo reći ce vrijeme i rezultati.
Prva stepenica je noga Viniciusu i to prioritetno.
-
Osmi Socrates
#35136 Re: Real Madrid C.F.
Baza je podijeljena skoro napola što se tiče Mourinha.
Ne znam ni odakle toliki entuzijazam.
Ne znam ni odakle toliki entuzijazam.
- JohnnyS
#35137 Re: Real Madrid C.F.
Toliko o podijeljenoj bazi.
-
Osmi Socrates
#35138 Re: Real Madrid C.F.
Realovcima standardi opali.
Navijači Fenerbachea i Benfice jedva dočekali da mu vide leđa, a oni (neki) se raduju. U 2026.
U Fenerbacheu nije popravio ništa. Zasijao razdor, noga nakon jedne sezone. U Benfici je pokvario. Nije noga, al' bi je vjerovatno dobio da se Perez nije prerano zaletio na nisku otkupnu klauzulu. Benfica i bez trenera može biti treća u portugalskoj ligi.
Da je neka kokoška vodi bili bi (barem) treći.
Kad je bio "najbolji" na svijetu, kad je došao u Real sa Ronaldom, Benzemom, itd. Mourinho je osvojio jednu ligu, jedan kup i jedan španski super kup za tri godine. Hajde, neki trofeji.
Barca je za to vrijeme osvojila dvije lige sa dva različita menadžera, jedan kup, Ligu Prvaka, dva španska superkupa, evropski super kup, i klupsko svjetsko prvenstvo jednom.
Mourinho se posvađao sa Ramosom i Casillasom, između ostalih, i vijest o odlasku je objavljena pred kraj sezone kad je Real bio 10+ (?) poena iza Vilanovine (RIP) Barce. To je Vilanovi bila jedina sezona na čelu ozbiljnog kluba.
To je kad je Mourinho navodno bio u vrhu svog zanata. Šta sad očekujete? Plasman u Konferencijsku Ligu?
Baš me interesuje kojeg će prvog igrača baciti pod autobus. TAA?
Navijači Fenerbachea i Benfice jedva dočekali da mu vide leđa, a oni (neki) se raduju. U 2026.
U Fenerbacheu nije popravio ništa. Zasijao razdor, noga nakon jedne sezone. U Benfici je pokvario. Nije noga, al' bi je vjerovatno dobio da se Perez nije prerano zaletio na nisku otkupnu klauzulu. Benfica i bez trenera može biti treća u portugalskoj ligi.
Kad je bio "najbolji" na svijetu, kad je došao u Real sa Ronaldom, Benzemom, itd. Mourinho je osvojio jednu ligu, jedan kup i jedan španski super kup za tri godine. Hajde, neki trofeji.
Barca je za to vrijeme osvojila dvije lige sa dva različita menadžera, jedan kup, Ligu Prvaka, dva španska superkupa, evropski super kup, i klupsko svjetsko prvenstvo jednom.
Mourinho se posvađao sa Ramosom i Casillasom, između ostalih, i vijest o odlasku je objavljena pred kraj sezone kad je Real bio 10+ (?) poena iza Vilanovine (RIP) Barce. To je Vilanovi bila jedina sezona na čelu ozbiljnog kluba.
To je kad je Mourinho navodno bio u vrhu svog zanata. Šta sad očekujete? Plasman u Konferencijsku Ligu?
- ultima_palabra
#35139 Re: Real Madrid C.F.
Osmi Socrates wrote: ↑19/05/2026 02:37 Realovcima standardi opali.
U Fenerbacheu nije popravio ništa. Zasijao razdor, noga nakon jedne sezone. U Benfici je pokvario. Nije noga, al' bi je vjerovatno dobio da se Perez nije prerano zaletio na nisku otkupnu klauzulu. Benfica i bez trenera može biti treća u portugalskoj ligi.Da je neka kokoška vodi bili bi (barem) treći.
Mourinho se posvađao sa Ramosom i Casillasom, između ostalih, i vijest o odlasku je objavljena pred kraj sezone kad je bio 10+ (?) poena iza Vilanovine (RIP) Barce. To je Vilanovi bila jedina sezona na čelu ozbiljnog kluba.
Ne kontam tu rijec baza, jel govorimo o sociosima ili o tviterasima iz Nigerije i Indonezije? Ako su ovi drugi, nije ozbiljno to uvoditi u raspravu.
- tzipiripi
#35140 Re: Real Madrid C.F.
https://sports.yahoo.com/articles/big-b ... 00807.htmlkory_galaktikos wrote: ↑17/05/2026 14:59 Pa ovi iz barse bi vec tuzili da je kleveta. Nema se tu sta razmatrat, ozbiljne rijeci je izrekao.
Perez jest malo populisticki krenuo ali sigurno da ima istine u svemu tome, pa nismo coravi vidimo sta se radi.
Sad mu je vuna, propalo sa Alonsom i treba naci drugo rjesenje. Mou je rjesenje za 2 sezone i sta onda ?
Igraci posvadjani, u vitrinama se plete paucina, trenera haman nema.
Realno sam je sebi kriv, zaslijepilo ga dovodjenje kornjace i sve drugo zapustio.
- tzipiripi
#35141 Re: Real Madrid C.F.
Pogledati Mourinhovih prvih 11 i klupu iz utakmice 2011. Casillas, Arbeloa, Albiol, Pepe, S.Ramos, C.Ronaldo, Diarra, Marcelo, Xabi Alonso, Di María i Ozil. Klupa Kaká, Benzema, Higuaín i Adebayor.
Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Puyol, Busquets, Xavi, Keita, Pedro, Messi and Villa. Klupa Pinto, Milito, Afellay, Thiago, Sergio Roberto, Fontàs and Jeffren
https://www.espn.com/soccer/lineups/_/gameId/315488
- JohnnyS
#35142 Re: Real Madrid C.F.
Treba tu i malo konteksta za taj njegov prvi tenure u Realu. Nije se naosvajao puno, ali je igrao protiv najjače Barcelone u povijesti Barcelone, koja je uz threepeat Real najjača ekipa u nogometu ikad. Kad je on došao, Real je u Europi tavorio na rubu knockout faze ne dolazivši ni u četvrtfinale.Osmi Socrates wrote: ↑19/05/2026 02:37 Realovcima standardi opali.
U Fenerbacheu nije popravio ništa. Zasijao razdor, noga nakon jedne sezone. U Benfici je pokvario. Nije noga, al' bi je vjerovatno dobio da se Perez nije prerano zaletio na nisku otkupnu klauzulu. Benfica i bez trenera može biti treća u portugalskoj ligi.Da je neka kokoška vodi bili bi (barem) treći.
Sve ono što je Real kasnije napravio, a napravio je privatizaciju Lige prvaka, on je udario temelje za to i zaslužniji je za te rezultate nego Ancelotti (čiji sam neizmjerni fan) ili Zidane.
Volio bih i ja da je neki aktualni trener na čelu Reala, ali ne znam koje bi bilo rješenje. Ja sam sve ovdje pitao da kažu, evo ne valja Mourinho, ko valja? Koga? Dechampesa? Pochetina? Kloppa (njega ja ne bih nikad)?
@ultima_palabra pa i mi smo navijači Reala iz Bosne i Hercegovine, ne vidim što bismo gledali s visine na navijače iz Nigerije i Indonezije
-
JelBistro
- Grijem se na: kratkih rukava
- Vozim: isključivo VW, Audi
#35143 Re: Real Madrid C.F.
Konkretno evo.
Pohvatao sam desetine anketa što online tako i live po Madridu, usudio bih se reci cak i da se Jose
euforično iščekuje.
Pohvatao sam desetine anketa što online tako i live po Madridu, usudio bih se reci cak i da se Jose
euforično iščekuje.
- JMGuti
#35144 Re: Real Madrid C.F.
Iskreno ne vidim kako će pomoći ovoj ekipi Reala u taktičkom smislu, ali smatram da im je sad važnije da imaju nekog emocionalno snažnijeg trenera od dva eksperimenta koja su, fala bogu, već sad bivši u klubu. Ali...Osmi Socrates wrote: ↑19/05/2026 02:37 Realovcima standardi opali.
Najlakše je otvoriti Wikipediju i baratati informacijama koje tamo nađeš, a belaj je zaviriti malo dublje i shvatiti Mourinhov značaj za jednu od najboljih era ovog kluba koja uslijedila nakon njegovog odlaska.