Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovo sumira zadnjih 30 godina i narendih 60. U medjuvremenu sve isto ostaje osim sto ce djeca i unuci da prosipaju frustracije. Vrlo zasluzeno
Da bi vam smanjili frustracije, hocete drzavu u drzavi ili da se prikljucite matici?
Ja necu ni jedno ko drugo. Godinama sam bio za ukidanje entiteta i eventualno stvaranje regija koje nisu skroz etnicki ciste nego su mijesane sa relativnom vecinom i onda jedan covjek jedan glas.
Ali sad malo stariji apsolutno razumijem zasto srbi i hrvati hoce institucionalnu zastitu najviseg nivoa
Dobri moj Bodkin nece vise pjevati himnu BiH jer su B/B postali pokvareni.
Malo li je sto imaju sve moguce instrumente nego im treba dati jos da majoriziraju najbrojniji narod.
Ovo sada sto imamo i gradjanski model su u suprotnosti i nepomirljivi, neko ce biti porazen.
Peacean wrote: ↑17/05/2026 08:59
Biće sad do izbora gomila "novorođenih" na forumu da nam objašnjava zašto je SDFA jedini izbor
Pa ne bas, svi "novopridosli" ce da objasnjavaju kako trojka ne valja i ne treba za njih glasati. Bit ce jos jedna grupa novorodjenih forumasa koji ce da objasnjavaju kako su svi isti i nema se za koga glasati.
Bruka profila i passworda se zaduzuje po stranackoj osnovi za botovanje. Profili su davno namnozeni i samo se angazuju pred izbore. Svjedocio sam jedno spisku, klix forum i facebook profili dominiraju
Last edited by izvrsni direktor on 17/05/2026 14:11, edited 1 time in total.
Ovo sumira zadnjih 30 godina i narendih 60. U medjuvremenu sve isto ostaje osim sto ce djeca i unuci da prosipaju frustracije. Vrlo zasluzeno
Da bi vam smanjili frustracije, hocete drzavu u drzavi ili da se prikljucite matici?
Ja necu ni jedno ko drugo. Godinama sam bio za ukidanje entiteta i eventualno stvaranje regija koje nisu skroz etnicki ciste nego su mijesane sa relativnom vecinom i onda jedan covjek jedan glas.
Ali sad malo stariji apsolutno razumijem zasto srbi i hrvati hoce institucionalnu zastitu najviseg nivoa
Srecom stvorili su pretpostavke za navedeno. Fizickom eliminacijom remetilackog faktora.
Ovo je kad se "neutralci" u izraelu iscudjavaju otkud hezbollah, uredno zaboravljajuci da istog nije bilo prije osamdesetih.
escobar__ wrote: ↑17/05/2026 12:00
Meni se čini da Bakira i SDA na temi pominju isključivo ovi što za njih ne glasaju.
Ti pises zeleno.
Kako god da pišem u konačnici će me neko smjestit u neki tabor tako da me pravo da ti kažem nije ni briga.
Svi kojima miriše na zeleno su slobodni za prečešljat moje komentare i naći barem jedan gdje pozitivno govorim o bilo kom političkom projektu u našoj zemlji. Do tad ću te etikete smatrat onim što jesu - običnim baljezgarijama sendvičara s platnog spiska neke od partija.
Odlično opisano i definisano.
Last edited by RodrigoMendoza on 17/05/2026 15:11, edited 1 time in total.
Biće sad do izbora gomila "novorođenih" na forumu da nam objašnjava zašto je SDFA jedini izbor
Pa ne bas, svi "novopridosli" ce da objasnjavaju kako trojka ne valja i ne treba za njih glasati. Bit ce jos jedna grupa novorodjenih forumasa koji ce da objasnjavaju kako su svi isti i nema se za koga glasati.
Bruka profila i passworda se zaduzuje po stranackoj osnovi za botovanje. Profili su davno namnozeni i samo se angazuju pred izbore. Svjedocio sam jedno spisku, klix forum i facebook profili dominiraju
Klix forum je sinonim za botovanje... trojke
Vakat vam je da se nekako riješite te zloglasne reputacije hahahaha
Sjecam se prosli put onaj TikTok "SDA je nas nacin zivota"
Doduse, kad pogledamo koliko krkanluka ima u nas, nije ni slagao.
Norod je shvatio da SNSD i HDZ traze svog priridnog partnera noazad i sad ce nam ici sve na bolje
Seawolf wrote: ↑17/05/2026 12:17
Koje je tvoje mišljenje u vezi sa tim da su politički predstavnici Bošnjaka, prvi put nakon dugo vremena, zbili redove kad je trebalo u aprilu izglasati novi zakon o južnoj interkonekciji?
Mislim da opcenito mi Bosnjaci u ovom vaktu hodamo po tankoj zici. Za sad jos nismo izgubili ravnotezu.
Gledam Ridjobradog kako u kameru i pred Denisom i Senadom laže, kako nije rekao da BiH neće ići u NATO ako to Srbi ne žele. Lik laže bez ikakve neugodnosti u ponašanju. I Denis mu citira, sto je izjavio, kaže to je izvučeno iz konteksta. I onda ide video snimak njegove izjave.
SaraFina wrote: ↑17/05/2026 17:14
Gledam Ridjobradog kako u kameru i pred Denisom i Senadom laže, kako nije rekao da BiH neće ići u NATO ako to Srbi ne žele. Lik laže bez ikakve neugodnosti u ponašanju. I Denis mu citira, sto je izjavio, kaže to je izvučeno iz konteksta. I onda ide video snimak njegove izjave.
''Stadion Rođeni nema nikakvih dozvola. Postoji zahtjev za urbanističku suglasnost, no sukladno sadašnjem planu na toj lokaciji je industrijska zona pa će taj zahtjev biti odbijem'', rekla je Dragana Parmać, načelnica Odjela za urbanizam Grada Mostara na sjednici Gradskog vijeća.
Stadion HŠK Zrinjski je dobio urbanističku suglasnost 2024. godine, a dozvolu za rekonstrukciju u veljači ove godine.
Naime, od mostarskog Odjela za urbanizam zatražena je informacija postoje li valjane dozvole za stadione mostarskih nogometnih klubova Zrinjski i Velež.
Informaciju je zatražio vijećnik HRS-a Silvio Bubalo rekavši kako je ta tema punila medijske stupce, a da Gradsko vijeće nikada nije dobilo informacije imaju li stadioni HŠK Zrinjski i u Vrapčićima valjane dozvole i suglasnosti.
Prodjoh Bosnom kroz gradove
Znas sta mene ovdje interesuje. Sto ovo Hrvatima treba. Zanemarimo sad, ima .li stadion dozvolu ili nema, al stalno I neprestano bacati sibicu u vatru nekako ne mislim da je pametno. Mislim, I juce se vidio taj stepen frustracije kod Bosnjaka onaj osjecaj nemoci koji prerasta u neartikulirani bijes. Al eto...
A znas kako, ide se na jedini scenarij koji se zna, a to je onaj scenarij koji je naucen od blizih Europskih regionalnih sila u neki stariji vakat - etnicki ciste nacionalne drzave. Mozda u ovom trenutku ne postoje uslovi za takvo nesto, ali vrijeme ce uciniti svoje, nekad ce postojati, i vazno je odrzavati zamrznuti konflit. Da se ne lazemo Hurdina SDA, svakako u manjoj mjeri, ali imala je iste zelje.
SaraFina wrote: ↑17/05/2026 17:14
Potonuće epskih razmjera. Patoloski lazovcina.
hajd mi objasni kako se moze izglasati bilo koja odluka neophodna za prikljucivanje NATO-u bez glasova sva tri naroda ?
Srecom stvorili su pretpostavke za navedeno. Fizickom eliminacijom remetilackog faktora.
Ovo je kad se "neutralci" u izraelu iscudjavaju otkud hezbollah, uredno zaboravljajuci da istog nije bilo prije osamdesetih.
Al koga boli kurac, jel de.
Druze znamo se kad si bio liberal i veliki bosanac. Nisam ja odlucio kakva ce drzava biti. Zali se nekome ko je potpisao ovakvu kakva jeste
Bodkin wrote: ↑18/05/2026 10:21
Druze znamo se kad si bio liberal i veliki bosanac. Nisam ja odlucio kakva ce drzava biti. Zali se nekome ko je potpisao ovakvu kakva jeste
i ti isto tako.
meni je neshvatljivo da ljudi ne vide očiglednu činjenicu da ako metal, iako čvrst, ako ga nekoliko puta savijaš u istoj tački, on će se slomiti.
drug_profi wrote: ↑18/05/2026 10:12
Izjava oko Ustavnog suda je u kontekstu odluke o drzavnoj imovini.
To je bitan signal.
I ja bih vikao da postujem ustavni sud na njihovom mjestu da sam dobio dzabane sve.
Prema predloženom članu 7., izuzetno od odredbi Zakona o eksproprijaciji, investitor (AAFS) je korisnik eksproprijacije i radi potrebe za izgradnju, rad i održavanje projekta „Južna interkonekcija BiH i Republika Hrvatska“ ne plaća naknadu za eksproprisanu nekretninu Federaciji Bosne i Hercegovine, kantonima, gradovima, općinama, javnim preduzećima ili javnim ustanovama. Slična odredba je i u postojećem Zakonu o gasovodu ali kad se radi o privatnoj firmi nema opravdanja za izuzeće od plaćanja naknade.