Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

tokio25

#60451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

RodrigoMendoza wrote: 16/05/2026 15:33
tokio25 wrote: 16/05/2026 15:31
RodrigoMendoza wrote: 16/05/2026 15:30

Dečko prošetaj i prosipaj svoj šovinizam i nacionalizam nekome drugome. :thumbup:
a tu smo znaci kad trazim dokaz nemas ga
kao sto rekoh klasicni bosnjo koji vise voli prevariti nego se hljeba najesti
upravo si potvrdio i ranije kad sam to napisao
Ne nego si ti upravo potvrdio da si nacionalista koji provocira stereotipima o Bošnjacima "koji više vole prevariti nego se hljeba najesti".

Nemoj se sad izvlačiti, botino.
nije to stereotip nego istina
takvih dokaza na svakom cosku
nece ti proci kod mene taj pokusaj da ti sada kao mene optuzujes da se izvlacim kad ti to radis jer nemas dokaz koji sam trazio a to je da mi pokazes gdje sam napisao

i ti znas da nisam napisao al ti ne mozes preko usta prebaciti izvini pogrijesio sam nisi ti
ne mozes
klasicni bosnjo
RodrigoMendoza

#60452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by RodrigoMendoza »

tokio25 wrote: 16/05/2026 15:35
tokio25 wrote: 16/05/2026 15:31

a tu smo znaci kad trazim dokaz nemas ga
kao sto rekoh klasicni bosnjo koji vise voli prevariti nego se hljeba najesti
upravo si potvrdio i ranije kad sam to napisao
Ne nego si ti upravo potvrdio da si nacionalista koji provocira stereotipima o Bošnjacima "koji više vole prevariti nego se hljeba najesti".

nece ti proci kod mene taj pokusaj da ti sada kao mene optuzujes da se izvlacim kad ti to radis jer nemas dokaz koji sam trazio a to je da mi pokazes gdje sam napisao

i ti znas da nisam napisao al ti ne mozes preko usta prebaciti izvini pogrijesio sam nisi ti
ne mozes
klasicni bosnjo
Napisao si "klasicni bosnjo koji vise voli prevariti nego se hljeba najesti". Od tebe dovoljno, a sad me zaobiđi.
Last edited by RodrigoMendoza on 16/05/2026 17:51, edited 5 times in total.
tokio25

#60453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

RodrigoMendoza wrote: 16/05/2026 15:37

ne mozes
klasicni bosnjo
Napisao si "klasicni bosnjo koji vise voli prevariti nego se hljeba najesti". Od tebe dovoljno, a sad lagano prošetaj.
a gdje je ostalo
nema zato sto si lazovcina
od mene je dovoljno kad sam dokazao na tebi da je to istina
eto vidis mentalni sklop prosetaj jer ne mozes raspravljati kad te se uhvati u lazi
opet se potvrdjuje moje sto sam napisao
RodrigoMendoza

#60454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by RodrigoMendoza »

tokio25 wrote: 16/05/2026 15:39

ne mozes
klasicni bosnjo
Napisao si "klasicni bosnjo koji vise voli prevariti nego se hljeba najesti". Od tebe dovoljno, a sad lagano prošetaj.
a gdje je ostalo
eto vidis mentalni sklop prosetaj jer ne mozes raspravljati kad te se uhvati u lazi
Koje ostalo? Napali ste i zaskočili čovjeka čim je spomenuo Kiseljak u negativnom kontekstu. U fazonu nemoguće da se to dogodilo. Šta si ti ovdje, neki advokat Hrvata iz Kiseljaka? I čim ti je odgovorio, počeo si standardnu šovinističku priču o "Bošnjacima prevarantima".
zposao

#60455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zposao »

To se zove generalizacija, kada zbog jednog negativnog iskustva koje si imao sa jednim prodavačem (koji je možda bezobrazan prema svima bez obzira na nacionalnost) ti čitav narod negativno obojiš.
Možda je kreten bez obzira na naciju?
tokio25

#60456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

RodrigoMendoza wrote: 16/05/2026 15:40

a gdje je ostalo
Koje ostalo? Napali ste i zaskočili čovjeka čim je spomenuo Kiseljak u negativnom kontekstu. Šta si ti ovdje, neki advokat Hrvata iz Kiseljaka?
gdje sam ga napao?
pokazi mi
to je to ostalo
i opet zakljucujes kako tebi odgovara
boli me kurac za hrvata iz kiseljaka i nije poenta ovdje taj hrvat nego kako izmisljas ili izmisljate da sam JA taj koji je napao i koji brani tog hrvata
u tome je problem
kad tako radite "svojima" onda je jasno zato hrvat negativno misli o bosnjacima sarajlijama i sl
upravo to je generalno problem i sa jedne i sa druge strane
najglasniji ste vi koji prozivate sve koji nemaju isto misljenje kao vi i posmatrate sve ostale kao neprijatelje
RodrigoMendoza

#60457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by RodrigoMendoza »

tokio25 wrote: 16/05/2026 15:43

a gdje je ostalo
Koje ostalo? Napali ste i zaskočili čovjeka čim je spomenuo Kiseljak u negativnom kontekstu. Šta si ti ovdje, neki advokat Hrvata iz Kiseljaka?
gdje sam ga napao?
pokazi mi
to je to ostalo
boli me kurac za hrvata iz kiseljaka i nije poenta ovdje taj hrvat nego kako izmisljas ili izmisljate da sam JA taj koji je napao i koji brani tog hrvata
u tome je problem
kad tako radite "svojima" onda je jasno zato hrvat negativno misli o bosnjacima sarajlijama i sl
najglasniji ste vi koji prozivate sve koji nemaju isto misljenje kao vi i posmatrate sve ostale kao neprijatelje
Dečko, sam si se upecao, niko te nije lično spomenuo, a sada toneš sve dublje i svakim upisom sve jače i agresivnije ispoljavaš stereotipe i predrasude o Bošnjacima. A nije ti prvi put.

I ne moraš biti svakom loncu poklopac, ima ih već dosta takvih na ovom forumu.
Last edited by RodrigoMendoza on 16/05/2026 18:01, edited 2 times in total.
RodrigoMendoza

#60458 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by RodrigoMendoza »

tokio25 wrote: 16/05/2026 15:27 vidim da je vama problem sa citanjem pa uopste ne mozete ni shvatiti sta ko pise
jbt tacno se vidi bilo sta odgovori samo da odbranis svoje stajaliste nema veze sto uopste nisam pomenuo hrvate u smislu da ih branim ni sekunde

al bosnjo zna samo izvrnuti kao sto sam vec i napisao

papci generalno i onda se cudimo sto smo ovdje gdje jesmo u svemu
A za ovo si prijavljen. Kući svojoj pa ih zovi papcima. :thumbup:
Last edited by RodrigoMendoza on 16/05/2026 16:55, edited 1 time in total.
tokio25

#60459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

RodrigoMendoza wrote: 16/05/2026 15:46
tokio25 wrote: 16/05/2026 15:43

gdje sam ga napao?
pokazi mi
to je to ostalo
u tome je problem
Dečko, sam si se upecao, niko te nije lično spomenuo, a sada toneš sve dublje i svakim upisom sve jače i agresivnije ispoljavaš stereotipe, predrasude i mržnju prema Bošnjacima. A nije ti prvi put.

I ne moraš biti svakom loncu poklopac, ima ih već dosta takvih na ovom forumu.
ne izvlaci se on me prozvao a ti se nadovezao i ti sada glumis poklopac jer smo raspravljali ja i last a ti upravo sada glumis poklopac
nema predrasuda nego je istina ovo sto sam napisao za bosnjake
a znamo svi da je tesko prihvatiti istinu posebno ako je negativna
tako da sto prije prihvatis mane bolje ce biti za sve nas
ne samo ti nego bilo ko
tokio25

#60460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

RodrigoMendoza wrote: 16/05/2026 15:50
tokio25 wrote: 16/05/2026 15:27 vidim da je vama problem sa citanjem pa uopste ne mozete ni shvatiti sta ko pise
jbt tacno se vidi bilo sta odgovori samo da odbranis svoje stajaliste nema veze sto uopste nisam pomenuo hrvate u smislu da ih branim ni sekunde

pa jesu papci generalno i kuci sam :)
eto vidis kako se ponasas
prozivas izmisljas lazes i sad prijavljujes
help baznia
bisera turkovic style
RodrigoMendoza

#60461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by RodrigoMendoza »

zposao wrote: 16/05/2026 15:43 To se zove generalizacija, kada zbog jednog negativnog iskustva koje si imao sa jednim prodavačem (koji je možda bezobrazan prema svima bez obzira na nacionalnost) ti čitav narod negativno obojiš.
Možda je kreten bez obzira na naciju?
Za početak neka počnu poštovati državu u kojoj su rođeni, himnu i zastavu, a ne kačiti šahovnicu svaka tri metra i pljuvati državu na svakom koraku, pa možda neće biti generalizacije. Džaba spinujete i izvrćete stvari, niko nije "negativno obojio" čitav narod, nego Hrvate koji mrze Bosnu i Hercegovinu i sanjaju i crtaju karte trećeg entiteta, a vjerujem da je ovaj iz Kiseljaka jedan od njih.

A poznajem stotine čestitih sarajevskih Hrvata i bh. patriota koji su izuzetno cijenjeni tako da ta priča da je cijeli narod "negativno obojen" ne pije vode.
Last edited by RodrigoMendoza on 16/05/2026 17:09, edited 6 times in total.
RodrigoMendoza

#60462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by RodrigoMendoza »

tokio25 wrote: 16/05/2026 15:52
RodrigoMendoza wrote: 16/05/2026 15:50

pa jesu papci generalno i kuci sam :)
eto vidis kako se ponasas
prozivas izmisljas lazes i sad prijavljujes
help baznia
bisera turkovic style
Super, a sada ideš na foe! :thumbup:
Last edited by RodrigoMendoza on 16/05/2026 17:37, edited 1 time in total.
tokio25

#60463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

bravo bosnjo tako se bori za drzavu
samo odjebi sve strane koje se ne slazu a onda se zali da te ne vole jer si musliman
RodrigoMendoza

#60464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by RodrigoMendoza »

tokio25 wrote: 16/05/2026 16:01 bravo bosnjo tako se bori za drzavu
samo odjebi sve strane koje se ne slazu a onda se zali da te ne vole jer si musliman
Odjebao sam davno sve strane koje mrze Bosnu i Hercegovinu. Svaka čast poštenim Hrvatima i Srbima patriotama kojima je Bosna i Hercegovina jedina domovina, a za sve ostale me zaboli ona stvar, naročito za HDZ-ovce i njihove botove, znam da me ne vole i osjećaj je obostran. Rekoh ti, svakim upisom toneš sve dublje i sve jače ispoljavaš svoju mržnju, predrasude i netrpeljivost prema Bošnjacima.

Ne postoji veća generalizacija i vrijeđanje Bošnjaka od ovog tvog "help baznija", "Bošnjo prevarant" i pominjanje nekakve Bisere Turković wtf. Čudo da nisi negdje ubacio i ćevape i roštilj. Muka mi je generalno od takvih likova.
Last edited by RodrigoMendoza on 16/05/2026 16:30, edited 1 time in total.
zposao

#60465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zposao »

RodrigoMendoza wrote: 16/05/2026 16:12
Odjebao sam davno sve strane koje mrze Bosnu i Hercegovinu. Svaka čast poštenim Hrvatima i Srbima patriotama kojima je Bosna i Hercegovina jedina domovina, a za sve ostale me zaboli ona stvar, naročito za HDZ-ovce i njihove botove, znam da me ne vole i osjećaj je obostran. Rekoh ti, svakim upisom toneš sve dublje i sve jače ispoljavaš svoju mržnju, predrasude i netrpeljivost prema Bošnjacima.

Ne postoji veća generalizacija i vrijeđanje Bošnjaka od ovog tvog "help baznija", "Bošnjo prevarant" i pominjanje Bisere Turković. Jadan si i patetičan i muka mi je generalno od takvih likova.
Ovo jedina domovina mi nije baš dobar argument.
Jesi li svjestan koliko ima Bošnjaka koji imaju dvojno državljanstvo? A onda imaš i Hrvata koji nemaju dvojno drzavljanstvo a mogu biti veći nacionalisti od onih koji imaju. Dakle to i nije neko mjerilo.
RodrigoMendoza

#60466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by RodrigoMendoza »

zposao wrote: 16/05/2026 16:21

Ne postoji veća generalizacija i vrijeđanje Bošnjaka od ovog tvog "help baznija", "Bošnjo prevarant" i pominjanje Bisere Turković. Jadan si i patetičan i muka mi je generalno od takvih likova.
Ovo jedina domovina mi nije baš dobar argument.
Jesi li svjestan koliko ima Bošnjaka koji imaju dvojno državljanstvo? A onda imaš i Hrvata koji nemaju dvojno drzavljanstvo a mogu biti veći nacionalisti od onih koji imaju. Dakle to i nije neko mjerilo.
Znaš na šta mislim, na Hrvate i Srbe koji za domovinu smatraju Bosnu i Hercegovinu, a ne Hrvatsku ili Srbiju, niti sanjaju "veliku Srbiju" ili "herceg bosnu", niti crtaju karte sa nekakvim trećim entitetima. Nećemo se sad praviti blesavi. :thumbup:

Da se vratimo na početak. Čovjek je ispričao da je imao neugodnost sa nekim Hrvatom u Kiseljaku i ja mu potpuno vjerujem i slažem se da bh. Hrvati bliski HDZ-u i HDZ/UZP ideologijama ne mogu biti udaljeniji od "šampiona europskih vrijednosti". Ako naši političari moraju biti ulizice i poltroni prema HDZ-u kako bi ušli u vlast, mi sigurno ne moramo. :mrgreen:
RodrigoMendoza

#60467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by RodrigoMendoza »

I na kraju krajeva, polemika je bila oko toga gdje se najviše uplaćuje porez i ovaj botina "tokio" odmah spominje Mrkvu i Metropolis, insinuirajući da samo Bošnjaci ne plaćaju porez, a naravno ne spominje Međugorje, Posušje, Široki Brijeg i ostala "stožerna uporišta" HDZ-a jer je tamo sve u najboljem redu. Zato što se ovdje ustalio stereotip o Bošnjacima da su "primitivni i priprosti lopovi i prevaranti koji vole zavrnuti i zajebati", a Hrvati su "oličenje poštenja, europske kulture i civilizacije". E pa nećemo tako :mrgreen:
RodrigoMendoza

#60468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by RodrigoMendoza »

Prpa.ba wrote: 15/05/2026 20:07 Gdje su to hrvati preglasani? :-)
Na ovom forumu sigurno nisu, rekao bih čak da HDZ narativ ovdje prevladava, što mi je priznajem veoma neobično za jedan sarajevski portal. :mrgreen:
Prpa.ba

#60469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Ovdje pise svega par Bosnjaka. :mrgreen:
RodrigoMendoza

#60470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by RodrigoMendoza »

Prpa.ba wrote: 16/05/2026 17:06 Ovdje pise svega par Bosnjaka. :mrgreen:
Slažem se, zato ne podnosim da mi sole pamet i nešto glumataju svisoka, dok se krevelje "help baznija" i "nooorod znoooo" i ostale infantilne doskočice.
Last edited by RodrigoMendoza on 16/05/2026 18:21, edited 4 times in total.
tokio25

#60471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

Ne postoji veća generalizacija i vrijeđanje Bošnjaka od ovog tvog "help baznija", "Bošnjo prevarant" i pominjanje nekakve Bisere Turković wtf. Čudo da nisi negdje ubacio i ćevape i roštilj. Muka mi je generalno od takvih likova.
Sad zalopojka kao sto rekoh
Klasicno help baznia sano malo umotano u celofan
Samo potvrdjujes ono sto sam napisao
RodrigoMendoza

#60472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by RodrigoMendoza »

Ovaj smarač mi je na foe, tako da džaba pišeš, ne vidim :thumbup:
Novak20

#60473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

:pisnuo:

Ti, Sarafina i ne znam da li ima još netko. :D
tokio25

#60474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

novak sve ti je oprosteno :D
znam da si nekad protiv bih kao gradjanske al razumijem te u potpunosti kad imas nekad ekstremne stavove
(sad ce ovo protumaciti da sam i ja neki ante i da smo se udruzili al neka protumace)
SaraFina

#60475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Novak20 wrote: 16/05/2026 17:34
:pisnuo:

Ti, Sarafina i ne znam da li ima još netko. :D
Šta si mi se uznemirio to? Ko je diroooo ba? 🤣 iskreno i meni su oni plusevi u USK, TK, SBK i ostalim neVJErojatni! A HNK tankosava. Vise li karte treceg entiteta u stozeru? Ako koliko Sutra ne dobijete treci, mislim da ce zadnji bedem „obrane“ biti u posusju i širokom? Ide li ti jeza niz kraljeznicu? 🤣
Živorođeni prva 3 mjeseca 2025/26
USK—275/361 (+86)
PK—23/33 (+10)
TK—587/621 (+94)
ZDK—613/645 (+32)
BPK—38/50 (+12)
SBK—312/337 (+25)
HNK—305/322 (+27)
ZHK—181/194 (+13)
KS—772/815 (+43)
K10—78/68 (-10)
FBIH—3.184/3.446