Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Plavo-bijeli

#2501 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by Plavo-bijeli »

Ja kod kuce uzeo air fry i vise pomfrit nigdje ne uzimam..sebi uzmem zaledjeni i u air fry i za 15ak min gotovo...bude bolje, zdravije i jeftinije od svega sto nasi nude.
Napr narucis preko korpe/glova nesto i dok cekas stavis ovo u air fry i tjt.
Sinoc uzeo pekarski krompir pff..jeste 6km zaledjeni ali ubijao.
RodrigoMendoza

#2502 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by RodrigoMendoza »

ETA Burgers u Radićevoj - za ljubitelje ovih fancy smash burgera. Na Glovo promotivna akcija burger, pomfrit i coca cola za 15-ak maraka. :thumbup:
nivla

#2503 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by nivla »

RodrigoMendoza wrote: 16/05/2026 13:56 ETA Burgers u Radićevoj - za ljubitelje ovih fancy smash burgera. Na Glovo promotivna akcija burger, pomfrit i coca cola za 15-ak maraka. :thumbup:
hamburger 15 maraka jeftino hahahaa
Pandakonda

#2504 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by Pandakonda »

RodrigoMendoza wrote: 16/05/2026 13:56 ETA Burgers u Radićevoj - za ljubitelje ovih fancy smash burgera. Na Glovo promotivna akcija burger, pomfrit i coca cola za 15-ak maraka. :thumbup:
Ako se dobije pomfrit i kola nije losa ponuda. U Papiju na stupu je sam burger toliko
RodrigoMendoza

#2505 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by RodrigoMendoza »

nivla wrote: 16/05/2026 14:17
hamburger 15 maraka jeftino hahahaa
Sa pomfritom i pićem :mrgreen: Viđao sam i gorih cijena sa ovim smash burgerima, neki se prodaju i po 20-25 KM :run:
RodrigoMendoza

#2506 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by RodrigoMendoza »

Pandakonda wrote: 16/05/2026 14:18
Ako se dobije pomfrit i kola nije losa ponuda. U Papiju na stupu je sam burger toliko
Upravo tako. Ovo je čak i podnošljivo kad vidimo s kakvim se cijenama šicaju u zadnje vrijeme.

Pirpa burger sam probao par puta, nije loše kad ogladniš naveče, ali su i oni momački podigli cijene.
hopi

#2507 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by hopi »

hecim wrote: 16/05/2026 11:00 U Pirpi balkan burger. Redovna cijena je 15, ali se da na Korpi uhvatiti za 12 kad su neke akcije. Nije smash, već je pravo meso i stvarno je dobar. Ni ne naumpadne mi pomfrit, baš se fino najedem od samog sendviča. Ove smash varijante su mi dojadile, i često su presuhi sendviči, a znaju biti i premasni za moj ukus. I još se ne najedem bez pomfrita.

Generalno su podivljali s cijenama, ne isplati se stvarno. Neki dan sam u Burgrs uzeo meni, platio 19 maraka, u burgeru došlo pola kile majoneze i flaša kole u plastičnoj boci.. Niđe veze.
ja moram reći,da i pored ovog silnog pisanja, nisam, baš siguran šta tačno smash znači
tj koja je to razlika u odnosu na ne-smash burger
RodrigoMendoza

#2508 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by RodrigoMendoza »

Smash burger je vrsta burgera koja se razlikuje od tradicionalnih po načinu pripreme i rezultirajućoj teksturi i okusu mesa. Naziv "smash" dolazi od tehnike pripreme, gdje se kuglica mljevenog mesa snažno pritisne na vruću ravnu ploču ili tavu. Pritisak na meso stvara veći kontakt s vrućom površinom, što rezultira brzim prženjem i stvaranjem hrskave, karamelizirane korice na vanjskoj strani pljeskavice.

Kuhari su otkrili da pritiskanjem kuglice mljevenog mesa na vruću ploču postižu brzu karamelizaciju i bogatiji okus. :mrgreen:
Pandakonda

#2509 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by Pandakonda »

I jos bi samo dodao da me nakon smasha uopste ne zeza stomak i ne osjecam tezinu koju znam osjecat nakon obicnih. Npr. mama's ili pirpa. Velika je razlika u okusu i sve vise smash jedem jer se cjenovno polako izravnavaju. Prije hajde preguras nekako jer je obicni 6-7 maraka a mash 10. Danas haman ista cijena
reboot

#2510 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by reboot »

Plavo-bijeli wrote: 16/05/2026 11:43 Ja kod kuce uzeo air fry i vise pomfrit nigdje ne uzimam..sebi uzmem zaledjeni i u air fry i za 15ak min gotovo...bude bolje, zdravije i jeftinije od svega sto nasi nude.
Napr narucis preko korpe/glova nesto i dok cekas stavis ovo u air fry i tjt.
Sinoc uzeo pekarski krompir pff..jeste 6km zaledjeni ali ubijao.
Pomfrit, batat, pekarski krompir, sve u frajeru, a ako ništa zdravije.

Burger madijev zlatni dobar, i pileći i juneći. I fingersi su im dobri, a cordon tek ćemo probati.

Frajer zakon 😁
hopi

#2511 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by hopi »

RodrigoMendoza wrote: 16/05/2026 14:44 Smash burger je vrsta burgera koja se razlikuje od tradicionalnih po načinu pripreme i rezultirajućoj teksturi i okusu mesa. Naziv "smash" dolazi od tehnike pripreme, gdje se kuglica mljevenog mesa snažno pritisne na vruću ravnu ploču ili tavu. Pritisak na meso stvara veći kontakt s vrućom površinom, što rezultira brzim prženjem i stvaranjem hrskave, karamelizirane korice na vanjskoj strani pljeskavice.

Kuhari su otkrili da pritiskanjem kuglice mljevenog mesa na vruću ploču postižu brzu karamelizaciju i bogatiji okus. :mrgreen:
E to si tačno rekao
Sudeći po veličini pljeskavice i jeste bila u pitanju kuglica mesa
RodrigoMendoza

#2512 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by RodrigoMendoza »

hopi wrote: 16/05/2026 17:41
RodrigoMendoza wrote: 16/05/2026 14:44 Smash burger je vrsta burgera koja se razlikuje od tradicionalnih po načinu pripreme i rezultirajućoj teksturi i okusu mesa. Naziv "smash" dolazi od tehnike pripreme, gdje se kuglica mljevenog mesa snažno pritisne na vruću ravnu ploču ili tavu. Pritisak na meso stvara veći kontakt s vrućom površinom, što rezultira brzim prženjem i stvaranjem hrskave, karamelizirane korice na vanjskoj strani pljeskavice.

E to si tačno rekao
Sudeći po veličini pljeskavice i jeste bila u pitanju kuglica mesa
Od ćufte napravili hamburger :lol:
tap3ah75

#2513 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by tap3ah75 »

Dobar je u Crvenoj Jabuci na MD onaj crni burger
TouchMyTip

#2514 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by TouchMyTip »

Alo-Alo pored Begove, 5KM :mrgreen:
dječak sa šibicama

#2515 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by dječak sa šibicama »

Jes ali Alo Alo burgermajstor nema crne rukavice i ne smesha meso da se karamelizira
Post Reply