Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Haris.ba

#53976 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Haris.ba »

zdruzdjo wrote: 15/05/2026 18:26 Zivim za dan na uvedu ono sto ima u srbiji. mjerenje srednje(prosjecne) brzine od naplatne do naplatne.
Nisam se previse vozikao. Nekih 5 sati autoputevima po Srbiji. I nekako je relaksiranija voznja. Kamioni drze ispod 120, nije ih problem preteci sa 120.
tokio25

#53977 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

Haris.ba wrote: 15/05/2026 18:08
tokio25 wrote: 15/05/2026 18:03 lose sam se izrazio
pa sam ispravio u postu iznad
valjda nadleznosti sta li pa nema jasno odredjeno ko da kaznjava
Ne cudi mene nista u Bosni, sve je moguce. Ali, kod Zenice su redovno znali zaustavljati sa kamerom kod ulaza u onaj tunel.

Zna se tacno gdje je cija nadleznost. Mislim da najvise divljastine je u dionici koja prolazi kroz SBK, pitanje je imaju li oni uopce presretaca. Ili ce i oni pred neki tunel i lizalo.

Na kraju, postoje fiksne kamere. One kaznjavaju i zna se tacno pod cijom su nadleznosti.
kamera je rijesena bilo fiksna bilo mobilna
to je na jednom mjestu i to je to a ovo je valjda ono ne smije preci u drugi kanton pa snimati i kaznjavati ili tako nesto jer to nije na jednom mjestu prekrsaj nego je to voznja kilometar nekadi vise itd
SvjetlosnaGodina

#53978 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by SvjetlosnaGodina »

Samo nam jos presretaci trebaju na AP da nas napusavaju kurcem, uz debilna ogranicenja i jos debilnije vozace koji ne znaju koristi AP :run:
zdruzdjo

#53979 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Haris.ba wrote: 15/05/2026 18:30
Nisam se previse vozikao. Nekih 5 sati autoputevima po Srbiji. I nekako je relaksiranija voznja. Kamioni drze ispod 120, nije ih problem preteci sa 120.
Isao sam 10-ak puta. Skroz dobra stvar.
Prvi put sam za malo zglajzao. Totalno zaboravio da imaju to. Furao ko veliki. Nije bilo nikakve guzve i fakat sam prasio.
Preticao daleko jaca auta od svog. i ono jos im tersam prolazeci pored njih "jee ti svoje auto ako te ja preteknem" :lol: :lol: :lol: a put sasvim ok za voziti. Kasnije sam skontao da ti to navigacija prijavi, ali meni bila ugasena.
Prije samih naplatnih kucica na simanovcima pred beogradom, stanem na neku pumpu desetak minuta. obavio neke telefonske, probudio kcerku koja je spavala da nesto pojede.... ulazim na naplatne kucice i vidim policajca kako "skida" neke odmah iza naplatnih. i tu skontam razlog sto ih skida i da sam najeeee. medjutim tih desetak minuta stajanja me je spasilo. Za malo najeeee, ali i naucio. Od tada uredno. 120-130 i nista preko.
zdruzdjo

#53980 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

SvjetlosnaGodina wrote: 15/05/2026 18:43 Samo nam jos presretaci trebaju na AP da nas napusavaju kurcem, uz debilna ogranicenja i jos debilnije vozace koji ne znaju koristi AP :run:
Zbog ovakvih bih rado vidio presretace na auto putu.
semirsar

#53981 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

zdruzdjo wrote: 15/05/2026 18:58
SvjetlosnaGodina wrote: 15/05/2026 18:43 Samo nam jos presretaci trebaju na AP da nas napusavaju kurcem, uz debilna ogranicenja i jos debilnije vozace koji ne znaju koristi AP :run:
Zbog ovakvih bih rado vidio presretace na auto putu.
Ne mogu se dogovoriti o nadleznosti, svaki kanton oce sebi pare sa svog teritorija...
U biti nama treba posebna policija zaduzena samo za autoput i sve plate i kazne da idu dje idu i pare sa naplatnih rampi.
Tako da ,kad te zaganja presretac ili te uprati kamera u prekrsaju, te i zaustave prije ili poslije naplatne ali na dijelu za koji su nadlezni.
Tek tada ce sve biti super, a to kad bude, bice nikad, mozda ni tad, mozda i "prodisemo".

P.S. @zdruzdjo kad bi neki forumas prikupio sve tvoje postove i dogodovstine i stampao... bilo bi to zanimljivo zabavno i poucno stivo. :thumbup: :mrgreen:
zdruzdjo

#53982 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

semirsar wrote: 15/05/2026 23:39

P.S. @zdruzdjo kad bi neki forumas prikupio sve tvoje postove i dogodovstine i stampao... bilo bi to zanimljivo zabavno i poucno stivo. :thumbup: :mrgreen:
jos da ne zaboravim kameru staviti kad krenem, ihhhhhh. Nego se sjetim uvijek kad se vec nesto desi.
Post Reply