SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

semirsar

#107276 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by semirsar »

Naslovnica wrote: 14/05/2026 13:53 Samo bubati, samarati, slati u cosak!
:thumbup: :gunjastajl:
e qrko, nije da nije bilo foliranja, i da, cesto sam u po nastave trazio pis pauzu, sve dok Ismet Grbo nastavnik matematike u os VPV nije skonto da ja to cesto i precesto koristim i umjesto u wc posla me u cosak jerbo ometam nastavu. Stvar je u tome sto sam stvarno trebao u wc i posto sila nikog ne ceka nit moli, ja ga izvadim i ispisam se u cosku. Poslije se Grbo izvinuo mojoj staroj sto je bio takav :lol: Cistacica Hajra je i meni i Grbi jebavala sve po spisku, zena bila inace direktna i nije se nikog bojala :run:

Danasnja djeca su... da, bice ovo jos gore, nismo ni svjesni.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#107277 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

shbc wrote: 14/05/2026 19:07

Roditelji danas otvoreno i bez stida, namjerno odgajaju buduce nasilnike i razmazena derista. I ne kazem to u fazonu zato sto im daju mobitel u ruke ili ih ne tuku, vec sto otvoreno ih guraju i podrzavaju kada se uvaljaju drugoj djeci preko reda na toboganu, kada se doslovno preko druge djece penju po onim mrezama, kada otimaju drugoj djeci igracke iz ruku. Sve u fazonu "neka se nauci boriti za sebe". A tek vokabular koji im izlazi iz usta, sve pred roditeljem koji sjedi pola metra udaljen i apsolutno ne reaguje. Od psovki do bezobraznog svadjanja sa odraslim osobama, ne bi vjerovali sta sve djeca izgovaraju.

U ovom gradu je uveliko zavladao papanluk i bahatost. To je danas norma ponasanja. Dok pametniji popusta, ovaj glupi sve preuze.
na drugoj temi sam napisao: milenijalci su užasni roditelji.

moram biti do kraja iskren i reći da pokušavamo dijete naučiti da ne da na sebe i trebalo je i još uvijek treba dosta truda da se ono nauči kada treba reagovati, odnosno stalno ko papagaji ponavljamo - nikad prvi.

ima i dosta normalnih roditelja, ali kao i uvijek dovoljno je 5% idiota i ti imaš problem i zatrovano društvo.
Haris.ba

#107278 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

shbc wrote: 14/05/2026 19:07 Roditelji danas otvoreno i bez stida, namjerno odgajaju buduce nasilnike i razmazena derista. I ne kazem to u fazonu zato sto im daju mobitel u ruke ili ih ne tuku, vec sto otvoreno ih guraju i podrzavaju kada se uvaljaju drugoj djeci preko reda na toboganu, kada se doslovno preko druge djece penju po onim mrezama, kada otimaju drugoj djeci igracke iz ruku. Sve u fazonu "neka se nauci boriti za sebe". A tek vokabular koji im izlazi iz usta, sve pred roditeljem koji sjedi pola metra udaljen i apsolutno ne reaguje. Od psovki do bezobraznog svadjanja sa odraslim osobama, ne bi vjerovali sta sve djeca izgovaraju.

U ovom gradu je uveliko zavladao papanluk i bahatost. To je danas norma ponasanja. Dok pametniji popusta, ovaj glupi sve preuze.
Sve se slazem.

Ali, da su glupi, ne slazem se. Gledam drugu djecu moje djece u razredu. Sto su pametnija to su nemilosrdnija.

I onda imas izbor ili pustiti da ti dijete bude maltretirano, ili ga naucito da i ono bude nemilosrdno.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#107279 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

mali_balon wrote: 14/05/2026 07:15 Nego sta cemo sa ovim nastavnikom fizickog sto pickara i hoce da stocira dijete
Nije trebao onako reagovati.
Trebao ga je oboriti na popravni, pa nek dodje polagati fizicko u augustu.
Sljedeće godine isto, kad bude 9. razred, pa nek kasni sa upisom u srednju skolu.
Edin H.

#107280 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

I onda kada je rahmetli Keno Žuti gađao nastavnika sjekirom pojedinci kažu nije u redu.
last mohicans

#107281 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Truba wrote: 14/05/2026 09:53 samo fino otvoris bolovanje kakvo pickaranje
pa nek se neko drugi bakce u zamjeni s djecom
Pa ona sto je pogođena u Obali je zamjena jer stalna nije mogla vise s retardima. A kad je dosla specijalna i privela kretene, druga pjesma se desila. Najpametnije sto je uradila, zvala policiju. Ovaj je isto trebo balu isprovicirati da on njega udari ili se komirati i zvati HP. Hota je zlo obrazovanja sa svojim kurčevim pravilnicima, sad je nemoguće nikoga izbaciti zbog njenih paravizija.
iClass

#107282 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by iClass »

Svako želi oštrinu dok nije na njegovoj koži.

Šta da sutra policajci svakog redom i za najmanje stvari počnu šamarati, pendrekom, elektro šokerom itd.

Žele jaku policiju "Titinu" a čim njima policija malo oštrije odgovori, počnu o svojim pravima i sl. da govore.

Što se tiče ovog slučaja, profesori u školama imaju jednu ulogu na prvom mjestu a to je da su dobri pedagozi. Sve ostalo je manje bitno. A kroz školovanje sam i ja primjetio da upravo to većina njih nema.

Šta si učio na fakultetu ako ti je jedini način da radiš da djecom galama i prijetnje, pa to može i onaj koji nije kročio na pedagoški fakultet.

Što se tiče ovog slučaja, imaju zakonske norme koje je mogao da potegne, izbaciti sa časa, predložiti smanjenje vladanja, nakon par incidenata ide prebacivanje u drugo odjeljenje pa onda i u drugu školu itd.

Za razliku od drugih poslova kod privatnika gdje konstantno moraš da radiš u skladu sa propisima, gdje se pratiš kao radnik, u školi je to potpuno drugačije, bilo koji profesor može doći i samo listati novina na času i male su šanse da bi za to odgovarao.
last mohicans

#107283 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

caseytron wrote: 14/05/2026 14:25 Dijete/djeca dovela do ove reakcije.

Nastavnik dopustio nedopustivo, da ovako reaguje.

Izbacis sa casa, maltretiras ga kroz nastavu, domace zadatke. Oboris na popravni, da oznoji guzicu i nece vise.

Po meni pogresna reakcija jednog pedagoga. Ako ne znas iskontrolisati, onda si na pogresnom poslu.

Kako je nas Salko na sportu dohavizao, glumili mangupe na drugim casovima. Slazi tegove u sali cijeli cas sa jednog kraja na drugi :D
Aha, onda se babo zali direktoru, ministrici koja je batwoman za zaštitu malodobnih delinkvenata, onda mu razrednik malog ako je pizda, a uglavnom jeste, kaze sta ce ti to, pusti, daj mu dvicu a češće peticu.
shbc

#107284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shbc »

Chmoljo wrote: 14/05/2026 20:21
shbc wrote: 14/05/2026 19:07

Roditelji danas otvoreno i bez stida, namjerno odgajaju buduce nasilnike i razmazena derista. I ne kazem to u fazonu zato sto im daju mobitel u ruke ili ih ne tuku, vec sto otvoreno ih guraju i podrzavaju kada se uvaljaju drugoj djeci preko reda na toboganu, kada se doslovno preko druge djece penju po onim mrezama, kada otimaju drugoj djeci igracke iz ruku. Sve u fazonu "neka se nauci boriti za sebe". A tek vokabular koji im izlazi iz usta, sve pred roditeljem koji sjedi pola metra udaljen i apsolutno ne reaguje. Od psovki do bezobraznog svadjanja sa odraslim osobama, ne bi vjerovali sta sve djeca izgovaraju.

na drugoj temi sam napisao: milenijalci su užasni roditelji.

moram biti do kraja iskren i reći da pokušavamo dijete naučiti da ne da na sebe i trebalo je i još uvijek treba dosta truda da se ono nauči kada treba reagovati, odnosno stalno ko papagaji ponavljamo - nikad prvi.

ima i dosta normalnih roditelja, ali kao i uvijek dovoljno je 5% idiota i ti imaš problem i zatrovano društvo.
Nije do milenijalaca kao generacije. Do nas je kao Balkanaca, Bosanaca, stanovnika Sarajeva ( necu namjerno da kazem Sarajlija)

Ima normalnih, ali imam osjecaj da su normalni zapravo u manjini. Ja sam kulturoloski sok dozivio u EU kada su u 3-4 navrata roditelji iste sekunde skakali kada im se dijete pokusalo uvaliti preko reda mom. Da ga vrate nazad naravno. Ja se vec bio nakostresio da se svadjam, poucen situacijama kod nas. Tacno me bilo stid, iako nisam nista ni rekao ni uradio, vec sto su mi uopste te misli prosle kroz glavu.
insaneinthebrain

#107285 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

ja svaki dan prolazim i gledam kakva sve stoka ide u Saobracajnu skolu. iz godine u godinu. iz generacije u generaciju. to je da te Bog mili sacuva. isto raspusteno s lanca. iz torova kad ovce pustis bolje se ponasaju. kako je profesorima sa balavurdijom koji tu idu. nije ni cudo sto profesori dobivaju izljeve bijesa a djeci se pusta da rade svasta
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#107286 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

ne znam sta se cudite.... zadnjih 25 godina se razne marve naselilo po sarajevu...bilo ih je i prije ,ali nije u ovolikom broju :run:
Edin H.

#107287 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

last mohicans wrote: 14/05/2026 21:00

Izbacis sa casa, maltretiras ga kroz nastavu, domace zadatke. Oboris na popravni, da oznoji guzicu i nece vise.

Po meni pogresna reakcija jednog pedagoga. Ako ne znas iskontrolisati, onda si na pogresnom poslu.

Kako je nas Salko na sportu dohavizao, glumili mangupe na drugim casovima. Slazi tegove u sali cijeli cas sa jednog kraja na drugi :D
Aha, onda se babo zali direktoru, ministrici koja je batwoman za zaštitu malodobnih delinkvenata, onda mu razrednik malog ako je pizda, a uglavnom jeste, kaze sta ce ti to, pusti, daj mu dvicu a češće peticu.
Zato se mora pod hitno promijeniti sistem, ocjenjivanje naučenog polaganjem testa koje pregleda i ocjenjuje nezavisno tijelo.
Chmoljo

#107288 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

bitanga_sa_otesa wrote: 14/05/2026 21:50 ne znam sta se cudite.... zadnjih 25 godina se razne marve naselilo po sarajevu...bilo ih je i prije ,ali nije u ovolikom broju :run:
ima toga, ali bitango, ljudi su, i oni koji nisu marva nekakvi otuđeni i sebični postali ba. nadrkano i frustrirano. često bez potrebe, po nekoj inerciji.

uvijek neka namrgođenost i nezadovoljstvo. i onda se to reflektuje na saobraćaj, na igralište, na djecu, na školu...

mislim da jednostavno ima do toga da se jako dugo slabo ulagalo u stvari koje su većini na prvu sporedne, a nisu: kulturu, sport, kvalitet života mimo onoga pojes, popit i poklopit.
Chmoljo

#107289 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

shbc wrote: 14/05/2026 21:07

Nije do milenijalaca kao generacije. Do nas je kao Balkanaca, Bosanaca, stanovnika Sarajeva ( necu namjerno da kazem Sarajlija)

Ima normalnih, ali imam osjecaj da su normalni zapravo u manjini. Ja sam kulturoloski sok dozivio u EU kada su u 3-4 navrata roditelji iste sekunde skakali kada im se dijete pokusalo uvaliti preko reda mom. Da ga vrate nazad naravno. Ja se vec bio nakostresio da se svadjam, poucen situacijama kod nas. Tacno me bilo stid, iako nisam nista ni rekao ni uradio, vec sto su mi uopste te misli prosle kroz glavu.
razlika je u broju sigurno. naletim i ja ovdje u parku na normalne ljude, ali mislim da su ljudi generalno sebičniji i više ljuti na stvari koje ih realno i ne dotiču.

a i zavisi gdje si tačno bio. nije ni EU isti svugdje. :)
last mohicans

#107290 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Edin H. wrote: 14/05/2026 21:53
last mohicans wrote: 14/05/2026 21:00

Zato se mora pod hitno promijeniti sistem, ocjenjivanje naučenog polaganjem testa koje pregleda i ocjenjuje nezavisno tijelo.
Pa ko kod tebe tamo, eksterni ispiti, salje se u Britaniju. Nema cile-mile, babo me poslo..Ima nekoliko gimnazija i SSST takve ispite.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#107291 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

last mohicans wrote: 14/05/2026 20:53
Truba wrote: 14/05/2026 09:53 samo fino otvoris bolovanje kakvo pickaranje
pa nek se neko drugi bakce u zamjeni s djecom
Pa ona sto je pogođena u Obali je zamjena jer stalna nije mogla vise s retardima. A kad je dosla specijalna i privela kretene, druga pjesma se desila. Najpametnije sto je uradila, zvala policiju. Ovaj je isto trebo balu isprovicirati da on njega udari ili se komirati i zvati HP. Hota je zlo obrazovanja sa svojim kurčevim pravilnicima, sad je nemoguće nikoga izbaciti zbog njenih paravizija.
lik u kšc dojavio bombu - nikakvih posljedica
ne dolazi nikako na nastavu u prvom zbog psiholoskih razloga (moze u teretanu)
dopis iz ministarstva da mora preci u drugi razred
sljedece godine u martu ima 18 godina

ovo se krije i zataškava :lol:
Chmoljo

#107292 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

e da, nešto primjećujem interesantno kod svih ovih konflikata...

možda griješim, ali često imam osjećaj da nije stvar toliko ni sebičnosti, ni otuđenosti, pa ni papanluka, već patološki strah da se ostane prevaren/zajeban/nagužen. patološki strah da će na taj način doživjeti poniženje i potreba da se nadjebe onaj drugi.

"konta mene će zajebat?!

da li je to posljedica sredine i historije koja se ovdje odigravala, gdje se uvijek nekako oslanjalo na vlastitu sposobnost da se "pliva, snalazi" bez računanja na sistem, jer sistem nikad nije doživljavao svojim i nikad nije učestvovao u njegovoj izgradnji, a onda ni ispravljanju, propitivanju itd.

taj nekakav mačizam i egomanijaštvo se preklapa i sa uznemirujućim procentima femicida, gdje se ne može dopustiti da nekakva kurvetina njega vuče za nos.
darius_maximus

#107293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by darius_maximus »

Chmoljo wrote: 14/05/2026 22:27 e da, nešto primjećujem interesantno kod svih ovih konflikata...

možda griješim, ali često imam osjećaj da nije stvar toliko ni sebičnosti, ni otuđenosti, pa ni papanluka, već patološki strah da se ostane prevaren/zajeban/nagužen. patološki strah da će na taj način doživjeti poniženje i potreba da se nadjebe onaj drugi.

"konta mene će zajebat?!

da li je to posljedica sredine i historije koja se ovdje odigravala, gdje se uvijek nekako oslanjalo na vlastitu sposobnost da se "pliva, snalazi" bez računanja na sistem, jer sistem nikad nije doživljavao svojim i nikad nije učestvovao u njegovoj izgradnji, a onda ni ispravljanju, propitivanju itd.

taj nekakav mačizam i egomanijaštvo se preklapa i sa uznemirujućim procentima femicida, gdje se ne može dopustiti da nekakva kurvetina njega vuče za nos.
Ukratko, ljude boli kurac, jer nema nikakvih posljedica.
Dijete po školi tuče drugu djecu, davi ih, ništa.
Učiteljicin komentar (mojoj ženi) je "klonite se tog i tog, roditelji mu ne dolaze uopšte na roditeljske, ne možemo mi tu ništa".

Zato kad moje dijete priča na času ili uradi neku glupost, zovu se roditelji.
Mi dođemo, popričamo s učiteljicom, popričamo s djetetom.

I rekao sam ženi, što si više dobar i otvoren za saradnju i komunikaciju, više te zajebavaju.
Svaku glupost, ide poruka.
Šutali flašu na velikom odmoru, poruka odmah ženi kako dijete skače, bla-bla.
Trči niz stepenice, poruka, onaj vaš ne sluša da ne trči niz stepenice.

Rekoh, nemoj mi više prenositi uopšte te gluposti.
Gluplji smo mi što se stavljamo na raspolaganje.
Ovi što ne jebu živu silu, bolje će i proći i mirniji su, jebe se njima.

Nema posljedica, nema potrebe da se ikome prilagođava, radi kako mu ćeif i to je to.
Ja sam to davno shvatio za ovu našu sredinu, nažalost.
suspect_zero

#107294 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

sime_cipol wrote: 14/05/2026 20:48
mali_balon wrote: 14/05/2026 07:15 Nego sta cemo sa ovim nastavnikom fizickog sto pickara i hoce da stocira dijete
Sljedeće godine isto, kad bude 9. razred, pa nek kasni sa upisom u srednju skolu.

Prvo, ova skola je snobovska mada nije privatna....odavno se tu stvari zataskavaju jer zele da odrze kurcev "rejting" djeca doktora, direktora, bankara, politicara, novinara tu upisuju....jbt., blize im bude pet skola od kuce ili mjesta na kojem rade ali MĆĆ je "najbolja" u Centru.
Prije je bila neka direktorica koja nije dopustala da neko dijete padne na popravni, bukvalno moras dijeliti 4, 5 a ako neko dijete bas i nije od vrlog babe i materesine, od obicnog radnika a zivi blizu a skola mu bas i ne ide onda je znala "nuditi" opciju " mozda da prebacite na Kosevsko ili Alija Nametak" . Istina je da ovdje vecinom tete cuvalice presjede ispred ili oko skole dok princevi i princeze izadju, referat se prenosi roditeljima.
Ovdje vlada i kancerogena atmosfera medju uposlenim, podobni i oni koji zele da rade odrijesenih ruku....medjutim ne ide bas, kaze mala bezobrazna na biologiji, drka po mobitelu, provocira drugu djecu, izmice stolice i jos ne zna ni jednu lekciju....pusti je, njen stari radi u revizorskoj agenciji....vidjet cemo na sjednici ako joj treba bod da joj se da.

Oprostite, duzi post...ali ovako otprilike stoje stvari u ovo napuhanoj skoli, to da ga oboris na popravni ili bilo kako kaznis osim "duso moja nemoj vise" ne dolazi u obzir.
Takvih klipana i klipaca od kurcevitih roditelja ima da nas neki slucaj Koste ne bi trebao iznenaditi.
Realno, bolje da mu se ovaj nastavnik izgalamio i zatjero u pm nego da je skot sutra nekoga u crno zavio.
Majka sam, imam klinju haman ovih godina....svaki dan lekciju odrzim i kad treba i kad ne treba.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#107295 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Sto neko napisa, djeca 6-7 razred ne znaju citati, ne znaju tablicu množenja, znam ih, vidim ih. A prosjek debele većine odjeljenja 4.5+
90% razreda odlicni djaci, ostali vrlo dobri :roll:
Mladji sin dolazi, kaze mi dijete, vidi nepravdu, drug mu iz nekoliko predmeta ima po nekoliko jedinica tokom cijele godine. Redom matematika, bosanski, engleski, Njemački itd..., kraj godine prosjek im se razlikuje u par decimala. Kod mog 4.8, ovaj 4.55.
Kako :? :-)
suspect_zero

#107296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

Tako i kod mene, kaze prepisuju iz pernice, prave one puskice (tako sad zovu djonove) snimaju na casu jedni druge i nastavnike iz ciste zajebancije....cujes bilo keceva, dvica,....lektiru niko ne cita sve im odradi gemini i to noc prije...i u istu ravan ovi sto pročitaju, uce, trude se....svi na kraju divan prosjek vecinom odlični par vrlodobrih.
Imam u porodici i sa muzeve i svoje strane prosvjetnih radnika i svi se slazu da im je ova postava ministarstva do sada najgora, jesu jedino vece plate ali ljudi kukaju na pritisak papirologije i svezanih ruku, pogotovo ovi sto predaju stručne predmete u školama...lik predaje predmet od kojeg sutra dijete treba nauciti da zarađuje dinar..oni im uvalili neke desete stvari sto veze nema sa predmetom.
drug_profi

#107297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ja sam jednom na roditeljski otišao umjesto žene i rekao razrednici i majci osobe koja je bila problem: moje djete je nauceno da se samo brani. Do sada sam ja bio protiv toga, od sada ima odrijesene ruke, a umjesa li se neko treci umjesacu se i ja. Pa vi vidite kako ce dalje ici. Dosao sam samo da vam ovo kazem. Nemojte da opet dolazim. Doviđenja i hvala.
snijeg_led

#107298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by snijeg_led »

leki hz wrote: 14/05/2026 15:33
snijeg_led wrote: 14/05/2026 14:27 @leki hz Zena mlati nekog covjeka u ZG, svi stoje i gledaju, niko ne prilazi u pomoc.
Neće niko da se petlja, jasno mi je. Ali vala ako nije moglo još par njih zagalmit na ovog malog što razvaljuje, pa sigurno bi i on drugačije reagovao. Ma sreća pa me nije odalamio :lol: , mogao je komotno.
A o kome se radi, ko te trebao odalamiti?

Uglavnom izgleda svi podrzavaju ovo “ne petljanje”. Ipak to ne shvatam.
mali_balon

#107299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

sime_cipol wrote: 14/05/2026 20:48
Zato kazem sa 55g morao je biti mudriji....ali ko je sve danas u prosvjeti nista me ne cudi, da je sam izvadio mobitel I snimao ako je vidio to bi vjse "bolilo" nego prijetnje, kada bi roditelji vidjeli sta im.njihovo zlato radi....ali kako kazes ima I drugih nacina....
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#107300 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

Chmoljo wrote: 14/05/2026 22:18

ima toga, ali bitango, ljudi su, i oni koji nisu marva nekakvi otuđeni i sebični postali ba. nadrkano i frustrirano. često bez potrebe, po nekoj inerciji.

uvijek neka namrgođenost i nezadovoljstvo. i onda se to reflektuje na saobraćaj, na igralište, na djecu, na školu...

mislim da jednostavno ima do toga da se jako dugo slabo ulagalo u stvari koje su većini na prvu sporedne, a nisu: kulturu, sport, kvalitet života mimo onoga pojes, popit i poklopit.
ma sve znam...šuno je ovdje besposlicara s viskom vremena koji nemaju nikakvih interesa u zivotu.... moguce da je i do toga :skoljka:
Post Reply