Jedina uspjesna politika - prava mletacka.Truba wrote: ↑14/05/2026 12:13sve se svelo naNovak20 wrote: ↑14/05/2026 11:32Katastrofalna politika.Truba wrote: ↑14/05/2026 11:17 srbi jesu politički narod...državotvoran s velikom tradicijom jahanja po svjetskim dvorovima...pa njima makron dođe i priča na srpskom
medjutim kao u knjigama fantastike svaki narod i svaki junak ima prednosti i nedostatke
kako su politički narod koji dosta čita knjige nisu bas neki junaci u ratujedino su pobijedili u ratovima u kojima su jahali zajedno s drugima
gdjegod su sami nesto trebali...slabo i talasika bježanija ko u prvom svjetskom ratu
kolega gore je opisao bosnjacku politiku ali kad je trbealo ljudi su u tenisicama i farnerkama na skenderiji zaustavili treću armiju u sloveniji (salim se)
nek neko da ocjenu hrvatske politike
![]()
misa i kolo ispred crkve![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- dr_Evil
#60326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
BAK-eV
#60327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa šta god da se desi, ima tu prostora da Bošnjaci i država profitiraju.hatemondays wrote: ↑14/05/2026 05:08 Mi smo se drzave odrekli onog 27.jula 2022 kad nam je ovaj svapski smrad dao naznake sta se sprema. Toliku kurcobolju nisam vidio dugo ko tog dana. Da nisam svjedocio svojim ocima i usima i to od mojih prijatelja i rodbine rekao bih da da me neko laze.Ovakva je kurcobolja bila kad se pucalo po Hrvatskoj, pa onda doslo do Ravne , pa onda Bijeljina i eto ga u carsiju. Cak i kad se pucalo po brdima oko carsije kafa se ispijala i podjebavala se raja koja je skakala po brdima u tenama.
Najgore je kad cujem da se Ameri nece odreci Dejtona, pa grob te hebo oni pisaju po Nato-u a ne po usranom sporazumu izmedju 3 gerilca.Bojim se da ce nas prostor ti isti Ameri koristita da podidju Putinu a da podjebavaju Evropu.Kakav crni biznis za saku dolara sve mogu kupiti.Dace Dodiku sve, pogotovo sada posto im je jaran Orban prdnuo u shishu. Ambasadora u Bosni nece biti a nasa elita u kafanu i lagano raspredati kakve je Pesta nekad kupleraje imala. Vazno je da je nedelja neradna...
-
pemanapemani
#60328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Odustalo se od bosanskohercegovacke politike i BiH identiteta, koji je uz malo iskrene volje u ovih 30 godina mogao okupiti Bosnjake, Ostale, 30% Hrvata i 20% Srba.
Prije 15 godina bi skoro dobio ban kada bi spomenuo bosnjacku, srpsku i hrvatsku politiku u BiH, a danas se o tome legalno i legitimno raspravlja.
Jebi ga, svojevoljno se takmicimo u velikosrpskoj igrici, a imali smo izbor.
Prije 15 godina bi skoro dobio ban kada bi spomenuo bosnjacku, srpsku i hrvatsku politiku u BiH, a danas se o tome legalno i legitimno raspravlja.
Jebi ga, svojevoljno se takmicimo u velikosrpskoj igrici, a imali smo izbor.
- escobar__
#60329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pričaš gluposti.
-
pemanapemani
- escobar__
#60331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Šta da ti obrazlažem, bolan? Ti ako zaista vjeruješ u to da bi u projekat bosanskohercegovačke nacije okupio 30 posto Hrvata, te 20 posto Srba onda si stvarno naivan (da ne upotrijebim neku drugu riječ).
- amidzazeher
#60332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ali vepar docekao svoju šansu pa ”šuknu” Dini da prvo mora sa njim imati face to face pa onda sa predsjednikom
To je taj nivo!
Sva mudrost hrvatske politike se sinoc ogledala u izjavama Cosica. Mi necemo treci entitet ali necemo ni unitarnu niti smo zadovoljni Bosnom kakva je sada uredjena. Eto neka bude ”srednji” entitet
Last edited by amidzazeher on 14/05/2026 13:37, edited 1 time in total.
-
pemanapemani
#60333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Govorim o periodu nakon agresije na RBiH, periodu od 30 godina.escobar__ wrote: ↑14/05/2026 13:21Šta da ti obrazlažem, bolan? Ti ako zaista vjeruješ u to da bi u projekat bosanskohercegovačke nacije okupio 30 posto Hrvata, te 20 posto Srba onda si stvarno naivan (da ne upotrijebim neku drugu riječ).
U tom periodu si imao neki ljudski bosanskohercegovacki potencijal kod Srba i Hrvata.
Otkud 2 vijecnika SDP u Grudama, NS predsjednik Bojan Bajic iz Rudog, SDP u Kresevu itd. To je bio neki labavi temelj koji je trebalo ucvrstiti i na njemu graditi suvremeni BiH identitet.
Jebi ga, komisija rekla da je taj temelj podvala naivnim Bosnjacima i da je bolje ici u etnicka nadjebavanja sa velikosrbima i velikohrvatima po velikosrpskom receptu.
-
palermo
#60334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znas sta mene ovdje interesuje. Sto ovo Hrvatima treba. Zanemarimo sad, ima .li stadion dozvolu ili nema, al stalno I neprestano bacati sibicu u vatru nekako ne mislim da je pametno. Mislim, I juce se vidio taj stepen frustracije kod Bosnjaka onaj osjecaj nemoci koji prerasta u neartikulirani bijes. Al eto...dr_Evil wrote: ↑14/05/2026 10:18Prodjoh Bosnom kroz gradove''Stadion Rođeni nema nikakvih dozvola. Postoji zahtjev za urbanističku suglasnost, no sukladno sadašnjem planu na toj lokaciji je industrijska zona pa će taj zahtjev biti odbijem'', rekla je Dragana Parmać, načelnica Odjela za urbanizam Grada Mostara na sjednici Gradskog vijeća.
Stadion HŠK Zrinjski je dobio urbanističku suglasnost 2024. godine, a dozvolu za rekonstrukciju u veljači ove godine.
Naime, od mostarskog Odjela za urbanizam zatražena je informacija postoje li valjane dozvole za stadione mostarskih nogometnih klubova Zrinjski i Velež.
Informaciju je zatražio vijećnik HRS-a Silvio Bubalo rekavši kako je ta tema punila medijske stupce, a da Gradsko vijeće nikada nije dobilo informacije imaju li stadioni HŠK Zrinjski i u Vrapčićima valjane dozvole i suglasnosti.![]()
-
pemanapemani
#60335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
palermo wrote: ↑14/05/2026 13:38Znas sta mene ovdje interesuje. Sto ovo Hrvatima treba. Zanemarimo sad, ima .li stadion dozvolu ili nema, al stalno I neprestano bacati sibicu u vatru nekako ne mislim da je pametno. Mislim, I juce se vidio taj stepen frustracije kod Bosnjaka onaj osjecaj nemoci koji prerasta u neartikulirani bijes. Al eto...dr_Evil wrote: ↑14/05/2026 10:18Prodjoh Bosnom kroz gradove''Stadion Rođeni nema nikakvih dozvola. Postoji zahtjev za urbanističku suglasnost, no sukladno sadašnjem planu na toj lokaciji je industrijska zona pa će taj zahtjev biti odbijem'', rekla je Dragana Parmać, načelnica Odjela za urbanizam Grada Mostara na sjednici Gradskog vijeća.
Stadion HŠK Zrinjski je dobio urbanističku suglasnost 2024. godine, a dozvolu za rekonstrukciju u veljači ove godine.
Naime, od mostarskog Odjela za urbanizam zatražena je informacija postoje li valjane dozvole za stadione mostarskih nogometnih klubova Zrinjski i Velež.
Informaciju je zatražio vijećnik HRS-a Silvio Bubalo rekavši kako je ta tema punila medijske stupce, a da Gradsko vijeće nikada nije dobilo informacije imaju li stadioni HŠK Zrinjski i u Vrapčićima valjane dozvole i suglasnosti.![]()
-
detroit-mercy
#60336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Potpuno si u pravu ali dzabe pricas.pemanapemani wrote: ↑14/05/2026 13:34Govorim o periodu nakon agresije na RBiH, periodu od 30 godina.
U tom periodu si imao neki ljudski bosanskohercegovacki potencijal kod Srba i Hrvata.
Otkud 2 vijecnika SDP u Grudama, NS predsjednik Bojan Bajic iz Rudog, SDP u Kresevu itd. To je bio neki labavi temelj koji je trebalo ucvrstiti i na njemu graditi suvremeni BiH identitet.
Jebi ga, komisija rekla da je taj temelj podvala naivnim Bosnjacima i da je bolje ici u etnicka nadjebavanja sa velikosrbima i velikohrvatima po velikosrpskom receptu.
Bolje je ovako, sto i mi nemamo svog Dodika, i ona famozna "nek si mu se nagovorio"
-
detroit-mercy
#60337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A u medjuvremenu pise protestna pisma.Danguba wrote: ↑13/05/2026 23:22 Sta je FBiH dobila JI?
Nemoj samo reci konkurenciju ruskom plinu.
Sta su ispregovarali sa Amerikancima kada su se naguzili?
Konakovicev najveci domet FTV a Cvijanovicka otvara vrata po Bijeloj kuci.
Komsic se vjerovatno nocas sanka u nekom pabu, Becirevic gladi medjunozje prvoj dami.
Medjutim, ne treba izostaviti i tupavog kanidata za presjednistvo, Izetbegovica dzuniora.
Jos ako nam on dodje and onda je pravi dernek. Ko onaj film, glup i gluplji
- Danguba
#60338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ljigava i lesinarska.Truba wrote: ↑14/05/2026 11:17 srbi jesu politički narod...državotvoran s velikom tradicijom jahanja po svjetskim dvorovima...pa njima makron dođe i priča na srpskom
medjutim kao u knjigama fantastike svaki narod i svaki junak ima prednosti i nedostatke
kako su politički narod koji dosta čita knjige nisu bas neki junaci u ratujedino su pobijedili u ratovima u kojima su jahali zajedno s drugima
gdjegod su sami nesto trebali...slabo i talasika bježanija ko u prvom svjetskom ratu
kolega gore je opisao bosnjacku politiku ali kad je trbealo ljudi su u tenisicama i farnerkama na skenderiji zaustavili treću armiju u sloveniji (salim se)
nek neko da ocjenu hrvatske politike
- Haris.ba
#60339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Fascinantno je da nema (ne)tupavog kandidata iz reda Bosnjaka. Ono, idealan kandidat ne postoji.detroit-mercy wrote: ↑14/05/2026 14:06
A u medjuvremenu pise protestna pisma.
Medjutim, ne treba izostaviti i tupavog kanidata za presjednistvo, Izetbegovica dzuniora.
Jos ako nam on dodje and onda je pravi dernek. Ko onaj film, glup i gluplji![]()
Ali, da kazes ovo je politicka azdaja, pa i da se nikako ne slazes sa njim/njom oko politike.
- GandalfSivi
- JohnnyS
#60341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
palermo wrote: ↑14/05/2026 13:38Znas sta mene ovdje interesuje. Sto ovo Hrvatima treba. Zanemarimo sad, ima .li stadion dozvolu ili nema, al stalno I neprestano bacati sibicu u vatru nekako ne mislim da je pametno. Mislim, I juce se vidio taj stepen frustracije kod Bosnjaka onaj osjecaj nemoci koji prerasta u neartikulirani bijes. Al eto...dr_Evil wrote: ↑14/05/2026 10:18Prodjoh Bosnom kroz gradove''Stadion Rođeni nema nikakvih dozvola. Postoji zahtjev za urbanističku suglasnost, no sukladno sadašnjem planu na toj lokaciji je industrijska zona pa će taj zahtjev biti odbijem'', rekla je Dragana Parmać, načelnica Odjela za urbanizam Grada Mostara na sjednici Gradskog vijeća.
Pa ovo je tražila ona filoustaška stranka, "naša" verzija DF-a za koju su neki naivno ovdje mislili da su bolji jer su alternativa HDZ-u (a u originalnom DFu ima isto jedan kojemu je duša bacati ne šibice nego Zippo u vatru, znaš na kojeg mislim, ne bih da me tuži)
- drug_profi
#60342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bi vremenom ako bi se istinski religija gurnula u drugi plan, a potenciralo ono što nam je svima zajedničko.escobar__ wrote: ↑14/05/2026 13:21Šta da ti obrazlažem, bolan? Ti ako zaista vjeruješ u to da bi u projekat bosanskohercegovačke nacije okupio 30 posto Hrvata, te 20 posto Srba onda si stvarno naivan (da ne upotrijebim neku drugu riječ).
U samom startu bi se našlo možda 5-10% onih koji se danas ne izjašnjavaju Bošnjacima. Vremenom bi iskrenom patriotskom politikom taj procenat rastao.
A da ne kažem šta bi bilo da se od rata na ovamo takva politika vodila... pa makar i na famoznom popisu 2013. da je kampanja bila drugačija.
- escobar__
#60343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znači za 100 godina bi se možda nešto i postiglo, a u međuvremenu Bog sami zna šta bi bilo i s Bošnjaka i s države uopće.drug_profi wrote: ↑14/05/2026 15:34Bi vremenom ako bi se istinski religija gurnula u drugi plan, a potenciralo ono što nam je svima zajedničko.
U samom startu bi se našlo možda 5-10% onih koji se danas ne izjašnjavaju Bošnjacima. Vremenom bi iskrenom patriotskom politikom taj procenat rastao.
A da ne kažem šta bi bilo da se od rata na ovamo takva politika vodila... pa makar i na famoznom popisu 2013. da je kampanja bila drugačija.
Nemojte ba bit naivni, Bošnjake se ubijalo jer su otpadnici i izdajnici.
- drug_profi
#60344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kad god da bi se postiglo, to je jedini pravi put za BiH.escobar__ wrote: ↑14/05/2026 15:52Znači za 100 godina bi se možda nešto i postiglo, a u međuvremenu Bog sami zna šta bi bilo i s Bošnjaka i s države uopće.drug_profi wrote: ↑14/05/2026 15:34Bi vremenom ako bi se istinski religija gurnula u drugi plan, a potenciralo ono što nam je svima zajedničko.
A da se na tome u Bošnjačkoj politici i Islamskoj zajednici radilo od 1996. danas bi imali drugu priču i jaču stranu.
A u međuvremenu, nastavak ove sadašnje politike više ugrožava Bošnjake i državu.
- escobar__
#60345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako jugoslovenski identitet nije uspio za vrijeme trajanja svih Jugoslavija (i pod Titovom palicom) mislim da je o bh. identitetu zaista suvišno pričati.drug_profi wrote: ↑14/05/2026 15:55Kad god da bi se postiglo, to je jedini pravi put za BiH.escobar__ wrote: ↑14/05/2026 15:52Znači za 100 godina bi se možda nešto i postiglo, a u međuvremenu Bog sami zna šta bi bilo i s Bošnjaka i s države uopće.drug_profi wrote: ↑14/05/2026 15:34
Bi vremenom ako bi se istinski religija gurnula u drugi plan, a potenciralo ono što nam je svima zajedničko.
A da se na tome u Bošnjačkoj politici i Islamskoj zajednici radilo od 1996. danas bi imali drugu priču i jaču stranu.
A u međuvremenu, nastavak ove sadašnje politike više ugrožava Bošnjake i državu.
- drug_profi
#60346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa druže, Yu identitet se tek stvarao. Bosanski postoji vijekovima, a guši se zadnjih 150 godina, pa i dalje opstaje.escobar__ wrote: ↑14/05/2026 15:58Ako jugoslovenski identitet nije uspio za vrijeme trajanja svih Jugoslavija (i pod Titovom palicom) mislim da je o bh. identitetu zaista suvišno pričati.drug_profi wrote: ↑14/05/2026 15:55Kad god da bi se postiglo, to je jedini pravi put za BiH.
- escobar__
#60347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Identiteti vijekovima prije nisu bili isto što i danas.drug_profi wrote: ↑14/05/2026 16:00Pa druže, Yu identitet se tek stvarao. Bosanski postoji vijekovima, a guši se zadnjih 150 godina, pa i dalje opstaje.escobar__ wrote: ↑14/05/2026 15:58Ako jugoslovenski identitet nije uspio za vrijeme trajanja svih Jugoslavija (i pod Titovom palicom) mislim da je o bh. identitetu zaista suvišno pričati.drug_profi wrote: ↑14/05/2026 15:55
Kad god da bi se postiglo, to je jedini pravi put za BiH.
No, nebitno, razvodnjavamo temu bezveze i već smo u domenu šta bi bilo kad bi bilo - složit ćemo se da se ne slažemo oko toga da bi bh. identitet u bilo kom slučaju doprinio značajnijem ili broju vrijednom pomena S/H komponenti na probosanskoj strani.
Imaj na umu da se srpska i hrvatska nacionalna politika ne kroje u Sarajevu i među Bošnjacima (ili Bosancima ako ti je draže), već u Beogradu i Zagrebu.
-
palermo
#60348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I HRS I pomenuti zastupnik su nebitni. Ne kroje oni politiku, oni su samo.megafoni, I to nebtni.JohnnyS wrote: ↑14/05/2026 15:06palermo wrote: ↑14/05/2026 13:38Znas sta mene ovdje interesuje. Sto ovo Hrvatima treba. Zanemarimo sad, ima .li stadion dozvolu ili nema, al stalno I neprestano bacati sibicu u vatru nekako ne mislim da je pametno. Mislim, I juce se vidio taj stepen frustracije kod Bosnjaka onaj osjecaj nemoci koji prerasta u neartikulirani bijes. Al eto...
Pa ovo je tražila ona filoustaška stranka, "naša" verzija DF-a za koju su neki naivno ovdje mislili da su bolji jer su alternativa HDZ-u (a u originalnom DFu ima isto jedan kojemu je duša bacati ne šibice nego Zippo u vatru, znaš na kojeg mislim, ne bih da me tuži)
Ono sto je bitno je da vi vodite, postizere golove, imate bolje finasije, regionalni velikani stoje iza vas, ma.pobjedujete...al vama nije dosta to, nego bi I da ponizite, istjerate nas u drugu ligu, zapravo na kraju unistite.....I onda nama ne.preostaje nista drugo nego da unistimo ligu I teren, pa nece biti uopste ige odnosno igrat ce se neki drugi sport.
Naravno.kada kazem vama, ne mislim.na tebe, nego na preovladavajucu hrvatsku politiku
-
kakabanja213
#60349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kad kritikujes "svoje", a u vecoj polovini posta "im" trazis goreg antagonistu medju onim drugim. Tipicno.JohnnyS wrote: ↑14/05/2026 15:06palermo wrote: ↑14/05/2026 13:38Znas sta mene ovdje interesuje. Sto ovo Hrvatima treba. Zanemarimo sad, ima .li stadion dozvolu ili nema, al stalno I neprestano bacati sibicu u vatru nekako ne mislim da je pametno. Mislim, I juce se vidio taj stepen frustracije kod Bosnjaka onaj osjecaj nemoci koji prerasta u neartikulirani bijes. Al eto...
-
zigson