Ja dajem uvijek onoliko koliko mogu zaboraviti i halaliti. Nikad me ne zanima gdje te pare zavrse, i da li sam stvarno dala nekom kome je trebalo ili me taj neko kome sam pomogla prevario. I utrošio lovu na luksuz. Svakom na dušu.
Naravno nikad ne bi poslala novac ovim prevarantima s društvenih mreža. Gdje je online prosjacenje prisutno. Ili recimo kojekakvim akterima po nekim farmama i elitama.
Starijim ljudima, djeci za lijecenje, borcima u teškoj situaciji, invalidima, bolesnim, samohranim majkama i sl uvijek bi pomogla koliko mogu.
Milostinja - pomoći ili ne?
- SaraFina
- jeza u ledja
#27 Re: Milostinja - pomoći ili ne?
-
belfy
#28 Re: Milostinja - pomoći ili ne?
ovaj prica o Americkim problemima. i, jeste tacno, ali vazi samo za Ameriku. u EU je tesko da ce ti nesto takvo trebati. i ovo mogu potrkrijepiti sa desetinama primjera, kao i zakonima.
samo ne znam sto vas obojica pratite Americkog Vlogera koji prica o njihovim problemima, a nemaju dodirnu tacku sa Evropom...
-
Osmi Socrates
#29 Re: Milostinja - pomoći ili ne?
On se bavi američkim problemima na veoma čudan način. Odakle da počnem da ga seciram?
I kao što rekoh, oni koji iz uvjerenja, u ovom slučaju, ne daju milostinju bolje da šute.
Jer ako im je ovaj video argument.... Neću dalje. 
I kao što rekoh, oni koji iz uvjerenja, u ovom slučaju, ne daju milostinju bolje da šute.
- jeza u ledja
#30 Re: Milostinja - pomoći ili ne?
Hmm “vlogger”. Lik je godinama bio executive za Fox News, poslije napravio sajtove za koje su regrutirali djecu iz troll farmi u Makedoniji.belfy wrote: ↑13/05/2026 03:59ovaj prica o Americkim problemima. i, jeste tacno, ali vazi samo za Ameriku. u EU je tesko da ce ti nesto takvo trebati. i ovo mogu potrkrijepiti sa desetinama primjera, kao i zakonima.
samo ne znam sto vas obojica pratite Americkog Vlogera koji prica o njihovim problemima, a nemaju dodirnu tacku sa Evropom...
Pogledati mu samo naslove na jutub kanalu.
Inace video uradci su mu takvi da sa dozom istine i relevantnosti odredjene teme navodi gledaoca da pocne vjerovati u sve i jednu desnicarsku, da ne kazem fasisticku ideju.
Inace naravno da pausalno davanje milostinje ili udjeljivanje bez ikakvih podstreka nema smisla. No naslov treba biti o ispravnom nacinu humanitarne pomoci ili socijalnih izdavanja, ne kako je milostinja kontraproduktivna. Kad gledam ovo i vidim da tome neko aplaudira, jasnije mi je kako je neko poput Elon Muska moze biti popularan. Nadam se samo da ljubitelji ovog kanala ne kukaju o Trumpu tamo na americkim i spoljno-politickim temama.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#31 Re: Milostinja - pomoći ili ne?
ja zovem humanitarne telefone
cca od 2,3 do možda 10-ak mjesecno poziva po 2 marke
cca od 2,3 do možda 10-ak mjesecno poziva po 2 marke
- Ateista
#32 Re: Milostinja - pomoći ili ne?
Video iz uvodnog posta nisam gledao, niti sam upoznat sa tim likom ni bilo kojim jutjuberom, nemam vremena za tako nesto, pa da ne bude zabune - moj stav nije odgovor na video nego generalno na pitanje iz naslova.
Stojim pri onome sto sam rekao da je prosjacenje u vecini slucajeva biznis, i to biznis u kojem vecinom "zaradjeno" ne ide onome kome se da novac vec onome ko je iznad njih i ko ih iskoristava, tako da prosjacima novac ne dajem nikad i ni u kojoj situaciji. Kao sto neki daju ne ulazeci u to kako ce taj to koristiti, ja idem obrnuto jer ne zelim da podrzavam tako nesto, makar to znacilo i da propustim dati nekom kome stvarno treba.
I dalje stojim da je mala sansa da ce onaj kome stvarno treba i ko bi htio raditi, se uopse odluciti na to da prosi.
Skupljanje za operacije je druga stvar, mislim i da pomozi.ba radi dosta dobar posao pomazuci onima kojima stvarno treba a ne prosjacima.
Stojim pri onome sto sam rekao da je prosjacenje u vecini slucajeva biznis, i to biznis u kojem vecinom "zaradjeno" ne ide onome kome se da novac vec onome ko je iznad njih i ko ih iskoristava, tako da prosjacima novac ne dajem nikad i ni u kojoj situaciji. Kao sto neki daju ne ulazeci u to kako ce taj to koristiti, ja idem obrnuto jer ne zelim da podrzavam tako nesto, makar to znacilo i da propustim dati nekom kome stvarno treba.
I dalje stojim da je mala sansa da ce onaj kome stvarno treba i ko bi htio raditi, se uopse odluciti na to da prosi.
Skupljanje za operacije je druga stvar, mislim i da pomozi.ba radi dosta dobar posao pomazuci onima kojima stvarno treba a ne prosjacima.
- ovo_malo_duse
#33 Re: Milostinja - pomoći ili ne?
Takodje sam misljenja da je to postalo bizins. Obicno ovima sto prose ne dam, radije odem do onih nana i deda sto po nesto prodaju i sjede po cijeli dan pa im pokupujem to sto prodaju, bez obzira dali mi treba ili ne...
Bez namjere da reklamiram ovo je jedina organizacija kojoj ucestvujem haman u svakoj akciji.
Ti ljudu nemaju mrlje na obrazu i pomazu gdje treba:
https://most-bro.dk/
Bez namjere da reklamiram ovo je jedina organizacija kojoj ucestvujem haman u svakoj akciji.
Ti ljudu nemaju mrlje na obrazu i pomazu gdje treba:
https://most-bro.dk/