Telemach BH
Moderator: Benq
- BaDa
#29051 Re: Telemach BH
@Telemach danas cijeli dan konekcija puca podrucje ilidze! Kao konektovan sam ali nece nista da otvori...
- Telemach
#29052 Re: Telemach BH
Zdravo @BaDa,
Žao nam je čuti da su prisutne poteškoće u radu servisa. Ljubazno molimo da nam putem privatne poruke dostavite kontakt broj, kako bi Vas kolege iz Tima tehničke podrške mogle kontaktirati za detaljne provjere. Stojimo Vam na raspolaganju.
-
shandrprcSA
#29053 Re: Telemach BH
@Telemach kako mogu da dobijam racune za Total TV na email?
- Telemach
#29054 Re: Telemach BH
Zdravo @shandrprcSA,
Hvala Vam na javljanju. Ljubazno Vas molimo da nam putem privatne poruke dostavite broj ugovora i kontakt broj. Odmah ćemo Vas kontaktirati za više informacija u vezi aktivacije e-računa. Stojimo Vam na raspolaganju.
-
shandrprcSA
#29055 Re: Telemach BH
-
sanchopansa1
#29056 Re: Telemach BH
E hvala puno za iscrpno objasnjenje. I meni je na prvu bilo nelogično da je slika bolja preko boxa, jer mi je to rekao i monter, ali kod mene je obratno. Preko aplikacije je puno bolja. Možda je placebo kod mene, ali ima razlike. Svijetlija je i oštrija preko aplikacije, dok preko boxa je tamnija i malo kao mutna.typeOnegative wrote: ↑11/05/2026 14:00Po cemu je stabilnija ? pusti marketing i priče, kakav crni box i stabilnost, pa ljudima zakiva svako malo, ne daj Bože još nešto instalirati na njega .silent hill wrote: ↑11/05/2026 00:01gledaj na to ovako, ako ti doktor preporuči da se hraniš sa puno proteina, unosiš vlakna, vitamine, organsku hranu i sl. a ti želiš da većinu toga izbaciš i hraniš se samo ugljikohidratima...da, moguće je ali kvalitet života neće biti vrhunski...tako da, možeš gledati tv samo preko app, izbjeći kablove ali bolja (kvalitetnija, stabilnija) usluga je preko boxa.sanchopansa1 wrote: ↑10/05/2026 19:37
Sad mi recite jel ima neka prednost ako se TV gleda direktno preko tunera ili boxa, u odnosu na EON smart aplikaciju? Razmišljam da samo gledam preko EON smart aplikacije i da sve ostalo sklonim i koaksijalni kabal da ide samo u modem i dalje u TV preko LANa. Nered mi je od kablova, a tako su kruti da ne mogu sa njima nikakav smislen menadžment napraviti.
opet gledaj na to ovako, ako ti doktor da tabletu i kaže ti ovo je dobro za tvoje zdravlje, da li je pametno da ti na svoju ruku to ne uzimaš jer kao tablete imaju i neželjena svojstva...prigušnica je tu s razlogomsanchopansa1 wrote: ↑10/05/2026 19:37
I da, stavili su neku prigušnicu na ulaz u modem od 10dB, kao zbog toga što je taj kabal povezan direktno na banderu, i signal prejak? Sad mi malo čudno da prejak signal može biti problem, pa da li da je skinem ili ostavim?
Kako rekoh gore , uvjerio sam se svojim očima , a i ne volim pričati napamet. Procesor slike u običnom jeftinom kineskom boxu o kojem ovdje pričamo ne može bolje i kvalitetnije peglati sliku nii od prosječnog kamoli dobrog tv-a , kraj priče. .
@sanchopansa
Nije u minutama ali ga ima , mozda 15 do 20 sek.. Npr kad smo prošli na svjetsko ,gledao tekmu preko Ci modula ,.tu već sve gotovo , na Eon se još pucaju penali tako da ponekad može bit malo problem , pogotovo sad kad bude SP, sve otvoreno ljeti ,kod komšija skika vriska i već pao gol a kod tebe akcija tek u začetku![]()
Da se razumijemo, ovo za kašnjenje vazi za eon smart app a ne za onaj prediinstalirani preko boxa..
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
- typeOnegative
#29058 Re: Telemach BH
Nema na čemu. Nije placebo ,samo procesor slikesanchopansa1 wrote: ↑11/05/2026 20:50E hvala puno za iscrpno objasnjenje. I meni je na prvu bilo nelogično da je slika bolja preko boxa, jer mi je to rekao i monter, ali kod mene je obratno. Preko aplikacije je puno bolja. Možda je placebo kod mene, ali ima razlike. Svijetlija je i oštrija preko aplikacije, dok preko boxa je tamnija i malo kao mutna.typeOnegative wrote: ↑11/05/2026 14:00Po cemu je stabilnija ? pusti marketing i priče, kakav crni box i stabilnost, pa ljudima zakiva svako malo, ne daj Bože još nešto instalirati na njega .silent hill wrote: ↑11/05/2026 00:01
gledaj na to ovako, ako ti doktor preporuči da se hraniš sa puno proteina, unosiš vlakna, vitamine, organsku hranu i sl. a ti želiš da većinu toga izbaciš i hraniš se samo ugljikohidratima...da, moguće je ali kvalitet života neće biti vrhunski...tako da, možeš gledati tv samo preko app, izbjeći kablove ali bolja (kvalitetnija, stabilnija) usluga je preko boxa.
opet gledaj na to ovako, ako ti doktor da tabletu i kaže ti ovo je dobro za tvoje zdravlje, da li je pametno da ti na svoju ruku to ne uzimaš jer kao tablete imaju i neželjena svojstva...prigušnica je tu s razlogom
Kako rekoh gore , uvjerio sam se svojim očima , a i ne volim pričati napamet. Procesor slike u običnom jeftinom kineskom boxu o kojem ovdje pričamo ne može bolje i kvalitetnije peglati sliku nii od prosječnog kamoli dobrog tv-a , kraj priče. .
@sanchopansa
Nije u minutama ali ga ima , mozda 15 do 20 sek.. Npr kad smo prošli na svjetsko ,gledao tekmu preko Ci modula ,.tu već sve gotovo , na Eon se još pucaju penali tako da ponekad može bit malo problem , pogotovo sad kad bude SP, sve otvoreno ljeti ,kod komšija skika vriska i već pao gol a kod tebe akcija tek u začetku![]()
Da se razumijemo, ovo za kašnjenje vazi za eon smart app a ne za onaj prediinstalirani preko boxa..
A monteri , još se sjećam izraza lica i upitnika iznad glave kad sam rekao da nose box odmah prvi dan i da mi donesu karticu
Jbg razumljivo, rečeno im da guraju tu priču pa gdje prođe prođe, nisu ih nabavili da im stoje u skladištu
- Telemach
#29059 Re: Telemach BH
Pozdrav @suad-sarajevo Zahvaljujemo se na javljanju na ovaj način. Ljubazno Vas molimo da ukoliko je problem i dalje prisutan u inbox stranice dostavite aktivan kontakt broj kako bi Vas kontaktirale kolege odjeljenja tehničke podrške. Stojimo Vam na raspolaganju.
- Layne
#29060 Re: Telemach BH
Da li uz eon light paket dolazi i eon box?
Logično bi bilo da dolazi, jer je eon, je li tako?
Logično bi bilo da dolazi, jer je eon, je li tako?
- Telemach
#29061 Re: Telemach BH
Zdravo @Layne zahvaljujemo se na javljanju. Molimo Vas da u inbox stranice dostavite kontakt broj, rado ćemo Vas kontaktirati kako bismo Vas upoznali sa svim mogućnostima aktivacije opreme po navedenom paketu usluga. Stojimo Vam na raspolaganju.
-
sanchopansa1
-
betametazon
#29063 Re: Telemach BH
Zadnja dva dana EON aplikacija koja je instalirana na tv poludila - ruši se, ledi, ne može da se pokrene....je li ima još neko slične simptome?
- Emojti
#29064 Re: Telemach BH
Da li moram prebacivat UBEE router u bridge mode ako sam stavio sekundarni router? Meni sve radi vec 15 ak dana super, bez problema iako imam dupli NAT.
Ne igram igrice, iako mi je Playstation skopcan na glavni UBEE router.
Ne igram igrice, iako mi je Playstation skopcan na glavni UBEE router.
- Benq
#29065 Re: Telemach BH
Nemas nikakve potrebe za tim, i kod mene godinama tako radi, samo sam na Ubee iskljucio wifi i sve ide preko mog routera. Usput, Ubee nema mogucnost prebacivanja u bridge.
- Benq
#29066 Re: Telemach BH
Licno nemam, a ako se samo EON aplikacija tako ponasa, probaj sa reinstalacijom app-a i povezi tv na internet preko LAN-a, isto tako provjeri koliko slobodnog prostora imas, takve stvari sam vidio sa drugim aplikacijama kad je memorija popunjena ili ima jako malo slobodnog prostora.betametazon wrote: ↑12/05/2026 20:44 Zadnja dva dana EON aplikacija koja je instalirana na tv poludila - ruši se, ledi, ne može da se pokrene....je li ima još neko slične simptome?
- Emojti
#29067 Re: Telemach BH
Hvala. Ja sam ostavio WIFI na UBEE upaljen jer imam previse uredjaja u kuci pa ove sigurnosne kamere i manje bitnije uredjaje na UBEE skopcam, a uredjaje za koje mi trebaju najvece performanse skopcam na svoj ruter i tako rasteretim svoj. Jeste da stvaram guzvu sa kanalima, ali nemam problema stvarno.
- Benq
#29068 Re: Telemach BH
Nema na cemu. Bitno je da si ti zadovoljan i da radi sve kako treba, a za sve ostalo tu smo da pomazemo jedni drugimaEmojti wrote: ↑13/05/2026 13:07 Hvala. Ja sam ostavio WIFI na UBEE upaljen jer imam previse uredjaja u kuci pa ove sigurnosne kamere i manje bitnije uredjaje na UBEE skopcam, a uredjaje za koje mi trebaju najvece performanse skopcam na svoj ruter i tako rasteretim svoj. Jeste da stvaram guzvu sa kanalima, ali nemam problema stvarno.
-
probook
#29069 Re: Telemach BH
Kod mene se wifi sam pali svako nekoliko dana. Ne znam koji je njihov ruter neki je "noviji" 
-
caseytron
#29070 Re: Telemach BH
@Telemach
sto se ne mogu prijaviti sa starim accountom na mojtemelach portal?
sto se ne mogu prijaviti sa starim accountom na mojtemelach portal?
- Telemach
#29071 Re: Telemach BH
Zdravo @caseytron,
Hvala na javljanju. Molimo Vas da nam putem piravtne poruke dostavite korisničke podatke, kako bismo izvršili neophodne provjere i pružili Vam više informacija. Uvijek smo na raspolaganju.